- 26 Aralık 2011
- 2.035
- 1.653
- 133
3 ayda 9 kilo ....
o zamanlar ortalama günlük yediklerin ve hareketlerini yazarmısın
lütfen
tabi ki :)
öncelikle diyete ilk başladığımda özel bir şey yapmadım ilk bir kaç hafta sadece normalde yediğimin yarısını yedim. tabağıma yemek alırken normalde ne kadar koyuyorsa yarısını koydum ve asla 2. tabağı almadım. yani yemek ayırarak değil miktar azaltarak yedim. canım dondurma veya tatlı yemek istediğinde aldığım şeyin yarısına kadar yiyip geri kalanı eşime verdim :) hep yarım yani
sonra 3.4 haftalarda eşimle yemeklerimizi ayırmaya başladım. mesela balık yapıyorsam iki ayrı tavada birinde eşime yağda kızartma birinde kendime yağsız. biraz fazla bulaşık çıkıyo yalnız haberiniz olsun :)) mesela salatayı yaptıktan sonra ikiye ayırdım kendi kaseme yağ koymadım. öncesinde bayıldığım nutellanın tadını 3 ay unuttum aynı zamanda patates kızartmasının. dışarda yemek yediğimde ızgara köfte veya tavuk sipariş ettim ve garsona yanında patates veya pilav varsa koymamalarını yerine yeşillik koymalarını rica ettim.
sabahları genelde 2 dilim bazen bir dilim kepekli ekmek ve bir dilim peynir 4 zeytin ve domatesle hallettim. dışaarı çıkıorsam bunu sandviç olarak hazırlayıp yanıma aldım. asla dışarda kahvaltı yapmaya zamanım yok diye poğaça simit yemedim. bir de kefir tam bir mucize! inanılmaz tok tutuyo akşamları yemekten sonra kefir ile ara öğün yaptım.
harekete gelince tatilde olduğum sürece yüzdüm. döndüğümde ise platese başladım yalnız haftada 2 gün gidebildim. genel olarak yerken hep yediğim şeyle ilgilendim yani başka şeylerle oyalanırken dalıp çok yemeyi önlemek lazım
ilk haftalarda zor oluyo ama insan alışıyor artık diyet değil normal yeme düzenine dönüşüyor. diyeti bıraktığım zaman ise bilerek bıraktım kendimi fazla zayıflamış hissettim biraz ara vermek istedim. yoksa dayanamayıp bırakmış değilim. dediğim gibi diyet değil hayat şekli olmuştu çünkü hiç zorlanmıyordum.
:) şimdi biraz daha yapayım 2-3 kilo vereyim istiyorum. kaç kilo vericem, ne kadar diyet yapıcam diye hiç hesaplamadım hayat benim hayatım beden benim bedenim bir acelem yok sonuçta kendime baskı yapmadım.
ohh yoruldum yazmaktan :)