Sakinim, sakin kalacağım... Arkadaşım, insanların görüşlerine tercihlerine dibine kadar saygı göstermeye çabalıyorum. Bittabi hiç öpüşmemiş bir kadınla evlenmek isteyen adamlar olabilir. Kadınlar da olabilir. Kişisel tercihidir. Bunu eğer dini inançlarından ötürü istiyorsa, kendisinin de yapmaması gerekir. "Biz babadan böyle gördük agaaa" diyerek bir de kıskançlık krizlerini ekleyerek istiyorsa, senin de aynı şekilde onu kıskanabileceğini, geçmişini sorun edebileceğini düşünmesi gerekir.
Bu ne pişkinliktir yahu. Sen git birkaç cinsel ilişki yaşa, evleneceğin kadına öpüşüp öpüşmediğini sor bir de bu konuda bunaltacak kadar ısrarcı ol. Gizlemiyor da paşam, açıkça söylüyor yaşadığını. İhtiyacı varmış minnoşun. Kadının ihtiyacı yok mu? İhtiyaç eğer makul gösteriyorsa geçmişi, erkeğin kadından daha fazla ihtiyacı yoktur cinselliğe. Tabular yüzünden böyle bir algı oluşmuştur ancak kadının da erkek kadar ihtiyacı vardır...
Niye müsaade ediyorsun ki seni bu şekilde sorgulamasına? Bu adam eğer "Bak canım ben hayatım boyunca inançlarım ve hayat görüşüm yüzünden hiçbir kadınla öpüşmedim ve birlikte olmadım. Eşimin de benim gibi olmasını istiyorum" deseydi, anlardım hak da verirdim. Vicdan azabı çekmeni de doğru bulurdum. Gizlememen gerektiğini de belirtirdim. Ancak paşamız pişkin pişkin ihiyacım vardı en alasını da yaptım desin. Senin öpüşmeni sorgulasın.
Ben senin yerinde olsam "valla kusura bakma ben hiç cinsellik yaşamadım. Eşimin de benim gibi yaşamamış olmasını istiyorum" der, ezerdim herifi. Günahsa erkeğe de günah kadına da. Ayıpsa kadına da ayıp erkeğe de. Yetti bunların pişkinliği yahu. O birlikte olduğu kadınlar anne baba evlatları değil miymiş? Onlar da günün birinde birileriyle evlenmeyecek mi?
Kendimden örnek vereyim sana. Sevgili pederimin bana uygun gördüğü bir damat adayı vardı. Aranabilecek tüm vasıflar bu zatta mevcuttu. Para, tahsil, yakışıklılık vs. Ancak çocuğu ve ailesini, hayat görüşünü bildiğimden hiç görüşmeden reddettim. Zira eşine az rastlanan bir türdendi bu çocuk. Hiç kız arkadaşı olmamış, kendini her anlamda eşine saklamış bir tip. Ben bu çocukla evlenmem zira ben kendimi onun kadar muhafaza etmedim. Ne birlikte olurum ne de evlenirim. He bu çocuk benim karşıma geçip "ay ben birkaç kızla yattım ama sen hiç kimseyle öpüşmedin inşallah" deseydi, ağzının ortasına kültablasını geçirir kalkardım masadan. Masada oturduğumuzu niye düşündüysem, neyse konu bu değil.
Moralini bozacak kadar dürüst olacaksam, böyle adamlardan zerre haz etmiyor ve güvenmiyorum ben. Bencillik akar paçalarından bu tiplerin. Empati yoksunudurlar. Bana kalırsa evlenme derim. He sen ağzının payını verdiğinde, üstte önerdiğim cümleyi ona sarf ettiğinde "haklısın benim de geçmişim çok temiz değil. Sana bu konuda soru sormayacağım artık" derse, evlen gönül rahalığıyla. Yok hala ben yaptım ben erkeğim ama sen yapmayacaksın derse, bir cacık olmaz böyle adamdan.
Adamlık, aşk olduğunda tüm geçmişi silmeyi becerebilmektir. Böyle sorguya çekmek değil. Vesselam.