...

Arkadaşım tam olarak bilmiyorum ama avans hesap faizleri çok yüksek değil mi? Zaten konuyu açmanızın temel sebebi de avans hesabınızdan çekilen 1000 lira değil miydi? Bence faiz oranlarını iyice araştırmadan avans hesabınıza çok yanaşmayın.

Bir de benim anlamadığım annenizin sağlık masraflarına para harcıyorsanız babanız sizinle neden uğraşıyor? Allah anne-babanın da hayırlısını versin.

direkt olarak anne babama para vermiyorum.
sadece bana taşındılar ve ev giderlerini kira vs. ben karşılıyorum. onlara harcama yaptırmıyorum yani
ama babamın evliliğimle ilgili sorunları var hala, o yüzden aramız pek iyi sayılmaz.
1 lira bile olsa benimle ilgili bir masraf yaptıysa hemen veriyorum.
yeter ki bana bişey demesin :)

evet derdim avans hesabıydı zaten.
aynı şey oldu oradan aldım öbürüne verdim, en azından artık bütün borçlarım tek bir bankada.

Anlıyorum ve bu mesaj için teşekkür edirim çünkü siz kendiniz söylemiş oldunuz.SİZ BORÇ VERMEMİŞSİNİZ HİBE ETMİŞSİNİZ.
Ayrıca herkes her isteyene borç vermek zorunda diye birşeyde yok.

Bu bankalar madem borç ödeyemeyen kişileri çok iyi biliyor neden icralık binlerce müşterileri var ayrıca bakın konu sahibi ödeme sıkıntısı içindeyken banka ona avans hesabı açalım diyor?Bunun mantığı ne?Bu banka kişinin borcu olduğunu ve ödeme sıkıntısını bilmiyor mu?Biliyor çünkü bankaların elinde bizim ile ilgili her türlü bilgi var.Ama banka hala kredi vermek için teklif sunuyor.Neden?Kişiye destek olmak için mi?Hayır.Nasılsa maaş bize yatıyor 2/3 ünü otomatik keseriz mantığı ile yapıyor.

evet aynen öyle yapıyor bankalar.. napayım alsınlar :( en azından diğer bankalardan kurtuldum.
ama kurtulacağım borçlarımdan inşallah.
özgeçmiş oluşturdum koydum internete.
önümüzdeki aylarda sınavlarda da görev tutarım.
az az yatırırım elime geçtikçe.

zaten dışarıdan çöp bile almıyorum artık sadece temel gıdalar. lüks harcama yapmıycam.

Son düzenleme:
ben işletme mezunuyum para ve banka hakkında ders gördük evet bilinçliyim o yüzden tecrübe ederek öğrenmem. Çünkü bankadan çekilen paranın yine bankaya verileceğini, karşılıksız olmadığını, bankanın babasının hayrına vermediğini biliyorum çok şükür.

Bu işler üniversite, işletme mezunu olmaya falan malesef benzemez tuzu kuru olan konuşur. Şu günümüzde malesef bankasız hiç bir işimizi göremiyoruz. Bende yaklaşık 100 bin kredi ödemesi yaptım yani okuluna gitmeden tecrübe ettim. Hiç kimse ödememek için para çekmez bankadan ama evdeki hesap hastalıktan, taşınmadan, acil ihtiyaçlardan çarşıya uymayabilir. Fazla büyük konuşmamak gerekir. allah korusun bir hastalığımız olsa ciddi olarak 200 bini gözümüz görmez çekeriz yani. Kusura bakmayında bizde biliyoruz banka babamızın hayrına vermediğini siz bizi cahil kendini bilinçli mi sanıyorsun. neyse selametle.

Son düzenleme:
ben işletme mezunuyum para ve banka hakkında ders gördük evet bilinçliyim o yüzden tecrübe ederek öğrenmem. Çünkü bankadan çekilen paranın yine bankaya verileceğini, karşılıksız olmadığını, bankanın babasının hayrına vermediğini biliyorum çok şükür.

Bunu bilmek için işletme mezunu olmaya gerek yok.

Arsa alınca her zaman ev garantisi var mı sence? Bazı arsalar 5-10 daire verir, bazıları 10 sene yerinde sayar.
Ev sahibi olup olmama konusunda katılyorum, herkes ev sahibi olmak zorunda değil kirada'da oturulabilir, ama faize bulaşmadan ev almak o kadar kolay değil.
Haklısın kolay değil.Ama banka borcu ödemekte kolay değil.
Yatırım konusunda iyi araştırmak lazım ama nasip denilende birşey var.

Yani çevremize bir bakalım araba için,mobilya için,tatil için bu kadar çok kredi çekmek ne anlama geliyor?Olmayan bir parayı harcıyoruz.Sorsak neden diye?Arabasız işe gitmek zor oluyordur,yeni evlenenecktir heves etmiştir mobilya almıştır,çalışıyordur tatil onun hakkıdır şimdi bunların hepsi haklı sebeplerde olmazsa olmazlar mı?Arabası olmayan,yeni mobilyası olmayan,tatile gidemeyen ne yapsın o zaman?

Ölümcül hastalığı var tedavi olması gerekiyor kimseden borç bulamamış kredi çekmiş kimse buna birşey der mi?

Ama çevresinden utanmış cep telefonu markasını yükseltmek için kredi çekmiş.

Yani inşallah aldığımız borçları ödeyebiliriz ve inşallah kimseye muhtaç olmayız ve kimseyede para kaptırmayız.

hadi canım ya ben öyle bilmiyodum kredi çekince alın sizin olsun ister ödeyin ister ödemeyin siz bilirsiniz diye söylüyolar sanıyodum iyi ki işletme okudun da bizi bilgilendirdin sen olmasan biz nasıl öğrenirdik bunları çok sağol canım :1:

Ben kimsenin durup dururken zevk olsun diye kredi çektiğini görmedim.Mutlaka bi sıkışıklık vardır.Yoksa o iliğine kadar sömüren olmazsa canını isteyen bankalara kim bulaşmak ister ki

Bu işler üniversite, işletme mezunu olmaya falan malesef benzemez tuzu kuru olan konuşur. Şu günümüzde malesef bankasız hiç bir işimizi göremiyoruz. Bende yaklaşık 100 bin kredi ödemesi yaptım yani okuluna gitmeden tecrübe ettim. Hiç kimse ödememek için para çekmez bankadan ama evdeki hesap hastalıktan, taşınmadan, acil ihtiyaçlardan çarşıya uymayabilir. Fazla büyük konuşmamak gerekir. allah korusun bir hastalığımız olsa ciddi olarak 200 bini gözümüz görmez çekeriz yani. Kusura bakmayında bizde biliyoruz banka babamızın hayrına vermediğini siz bizi cahil kendini bilinçli mi sanıyorsun. neyse selametle.

Bunu bilmek için işletme mezunu olmaya gerek yok.

hadi canım ya ben öyle bilmiyodum kredi çekince alın sizin olsun ister ödeyin ister ödemeyin siz bilirsiniz diye söylüyolar sanıyodum iyi ki işletme okudun da bizi bilgilendirdin sen olmasan biz nasıl öğrenirdik bunları çok sağol canım :1:

bak sayemde bişey öğrenmiş oldun değil mi neyse teşekküre gerek yok:ssz:

benim demek istediğimi anlayan anladı bana ne çekin çekin ödemeyin sonuçlarına da katlanın :10:

bak sayemde bişey öğrenmiş oldun değil mi neyse teşekküre gerek yok:ssz:

benim demek istediğimi anlayan anladı bana ne çekin çekin ödemeyin sonuçlarına da katlanın :10:

Kredileri çekcez sana göndercez ödemeleri. Çok komiksin valla seni tanıdım aklımı öptüm:52: sen bişey demedin ki anlayan anlasın..Gel ben sana bir şirket nasıl işletilir öğreteyim 17 senedir bişey öğrenmişimdir heral senin gibi işletme okumadım ama yinede bir faydam dokunur. :52:

Merhaba herkese.
Benim bir miktar (aslında çok) borcum var. (25 bin tl kadar) kredi çekmiştim ve de kredi kartı borcum var. ama aydan aya ödüyorum. elimde hiç nakit kalmıyor ama taksitleri yatırabiliyorum.
Kredi kartımın asgarisini yatırıyordum.
Bir de avans hesabım vardı bir bankada.

Bu avans hesabımdan 1000 tl kullanmıştım.
Ama 2 aydır ödeyemedim.
3 gündür günde 2 kere banka arıyor ödeme yapın diye.

Ailemin bu borçlarımdan haberleri yok. sadece 5 bin tl var sanıyorlar.
borçlar da evlenirken aldığımız eşya, sonra 2 defa taşınırken verdiğimiz paralar, ev tutarkenki harcamalarımız, iş değiştirmem ve eşimin askerde olması sebebiyle tek maaş geçinmemiz yüzünden.

Şimdi borç isteyebileceğim biri yok.
Altınım falan da yok.
Nakitim de yok.

Sizce ne yapmalıyım?
Ben maaş alınca hesaba parayı yatırıp tekrar çekecektim, yani girdi çıktı yapacaktım ama cumaya kadar yatırın diyorlar.
Yatırmazsam ne olur onu da bilmiyorum?

İmdat, kafam durdu??? :53:

öncelikle Allah yardımcın olsun kolay bi durum değil. aynı duruma bende gelmiştim banka arayıp ödeme yapın ne zaman ödeme yapıcaksınız diyodu bende de o zamanlar para yoktu bi gün aradı banka şu güne kadar para yatırın diye bende şu günden önce yatıramam dedim o da dedi ki icra takibi başlar eee ne yapıyım olmayan paranın nesini alıcaksınız dedim aradan bi süre geçti kart borcunu taksitle kapattım

Kredileri çekcez sana göndercez ödemeleri. Çok komiksin valla seni tanıdım aklımı öptüm:52: sen bişey demedin ki anlayan anlasın..Gel ben sana bir şirket nasıl işletilir öğreteyim 17 senedir bişey öğrenmişimdir heral senin gibi işletme okumadım ama yinede bir faydam dokunur. :52:

o kadar gereksiz konuşuyorsunuz ki burda yazdığım bir yoruma göre yorum yaptığınıza göre size cevap verme gereğinde bile bulunmuyorum artık

şirketin işletilmesini de sizden öğrenecek olursak yandık

konuyu dağıtıp benim yorumumu alıp bambaşka yorum yapan sizsiniz, ayrıca tecrübe ederim etmem size ne?

ben daha sonra konu sahibine bi daha yorum yaptım,
ama cımbızla tek bi yorumu seçip diğerine bakmayan bi insan için bu kadar konuşma yeter de artar. selametleeee:ssz:

o güzel öpülesi aklınızı keşke konu sahibine nasıl yardımcı olabileceğiniz hakkında çalıştırsanız daha çok faydanız olurdu belki

Son düzenleme:
o kadar gereksiz konuşuyorsunuz ki burda yazdığım bir yoruma göre yorum yaptığınıza göre size cevap verme gereğinde bile bulunmuyorum artık

şirketin işletilmesini de sizden öğrenecek olursak yandık

konuyu dağıtıp benim yorumumu alıp bambaşka yorum yapan sizsiniz, ayrıca tecrübe ederim etmem size ne?

ben daha sonra konu sahibine bi daha yorum yaptım,
ama cımbızla tek bi yorumu seçip diğerine bakmayan bi insan için bu kadar konuşma yeter de artar. selametleeee:ssz:

o güzel öpülesi aklınızı keşke konu sahibine nasıl yardımcı olabileceğiniz hakkında çalıştırsanız daha çok faydanız olurdu belki[

Senin gibi ödeyemeyeceğin parayı niye çekiyorsun gibi insanı aşağılayan yorumlar yapacağıma hiç yapmam daha iyi. Hoşçakal...

Bende bu şekilde borç alışverişinde bulunmadım ve tanık da olmadım.

Ama bankalar ile kredi ilişkilerim olduğu için banka-müşteri ilişkilerinin tek taraflı olduğunu anladım ve araştırdım.Banka olmadan kişilerden borç alırken nasıl olmalı diye?

Para konusu duygusal bir konu değil...Zaten verilen para alınmadığında edilen beddualar,söylenilen kötü sözler,savurulan tehditlerde muhtemelen duygusal olmuyordur.

Ben birinden borç istesem o da bana evrak imzalatmak istese yada rehin vermemi ben hiç alınmam.Ayıplamam.Bu kişi benim sürekli borç alış-verişinde bulunduğum bir kişi ise yada çok yakın akrabam ise bile yine yanlış anlamam.İşini sağlama almak istiyor derim yani bana neden güvenmiyor demem zaten ödeyeceğim için imza atmaya çekinmem.

Ama genelde tanıdıklar arasında güven varsa bunlara gerek olmuyor zaten borcu ödeyemeyen açıklamasını yapıyor verende duruma anlayış gösteriyor.İlişkiler bu kıvamda ise sorun tabii ki yok.

Ben bu cümlenize istinaden demiştim.

Ben bu cümlenize istinaden demiştim.
Ben yazdığım cümlelerin farkındayım elbette.Ancak sizin bana tekrar yazdığım cümleyi neden gösterdiğinizi anlayamadım.Ne yapsın ödeyemeyen açıklama yapmasın mı?Bakın orda ilişkideki bir kıvamdan bahsedilmiş.Yani ödeyemeyen açıklama yapsın ödemesede olur denilmemiş.Sizin neyi vurgulamaya çalıştığınızı anlamadım.

Ben borcu yiğidin kamçısı olarak görmüyorum borç beladır diye bakıyorum.Ayrıca akrabada borcu ödemiyorsa açıklar konu hallolur demiyorum.Böyle şey olabilir mi?Borç al şu gün ödeyeceğim diye o gün geldiğinde açıklama yap.Borç veren madur olsun.Zaten işte tamda bu gibi durumlar için imza yada rehin almak gerekiyor.Sizin ifadeniz ile pişkin kişiler için.Ama insanız veririz alamayız akıllanırız.Alırız veremeyiz açıklama yaparız ödemek için çabalarız ve öderiz.

Banka akrabasını kişiden iyi tanıyorsa bu kişinin ayıbı?Akrabalık ne demek düşünmeli.Borç istenilebilecek bir ilşki varsa biraz biribirini de tanımak lazım.Alamayacağını düşünüyorsan vermezsin akraban olsada.

Daha önce yazdığım mesajda bu konuyu açıklamaya çalışmıştım.Ödeyemeyeceği halde sırf para almak için yalan söyleyen sonrada ödememek için bahaneler uyduran kişilerden Allah hepimizi korusun.

Son düzenleme:
Aynı mesaj tekrarı nedeni ile sildim.

Son düzenleme:
Genel düşünce ben borç verirsem gününde alamazsam mağdur olurum ama bankadan alırsa zaten banka mağdur olmaz hemde nasıl tahsil edeceğinide iyi bilir.

Kişi kendi durumu uygunsa borç verir eğer verdiği parayı tam gününde alamadığında hayatı alt-üst olacaksa o zaman borç vermeyebilir.Sonuçta aksilik olma ihtimali her zaman var.

Burda borç alan kişinin kalitesine bakmak lazım.Zaten kaliteli kişi borcu bir şahıstanda alsa bankadan da alsa ödeme niyetindedir.Ödeyemediğinde ne olur?Eğer bankadan aldıysa 2 ay sonunda evine haciz gelir,faiz işler,avukat ücreti eklenir,hergün bankadan aranılır,hayatı daha zorlaşır...Peki ya şahıstan aldıysa ve ödeyemezse ne olur?Veren kişi zaten kendi durumunu ayarlamış bu paranın gelmemesi halinde yıkılmamıştır ve borçlunun parası olsa vereceğinden emindir bu durumda sabreder,zorda olduğunu bildiği için sıkıştırmaz.Neyse borçlu olanda ilk fırsatta öder.Bugün para veren yarın ihtiyacı olduğunda ne yapacağım diye kara kara düşünmez.O yardım ettiği için onada ihtiyacı olduğunda yardım edilir.İşte biz bu yakın ve kaliteli ilişkileri kaybediyoruz.

Genel düşünce ben borç verirsem gününde alamazsam mağdur olurum ama bankadan alırsa zaten banka mağdur olmaz hemde nasıl tahsil edeceğinide iyi bilir.

Kişi kendi durumu uygunsa borç verir eğer verdiği parayı tam gününde alamadığında hayatı alt-üst olacaksa o zaman borç vermeyebilir.Sonuçta aksilik olma ihtimali her zaman var.

Burda borç alan kişinin kalitesine bakmak lazım.Zaten kaliteli kişi borcu bir şahıstanda alsa bankadan da alsa ödeme niyetindedir.Ödeyemediğinde ne olur?Eğer bankadan aldıysa 2 ay sonunda evine haciz gelir,faiz işler,avukat ücreti eklenir,hergün bankadan aranılır,hayatı daha zorlaşır...Peki ya şahıstan aldıysa ve ödeyemezse ne olur?Veren kişi zaten kendi durumunu ayarlamış bu paranın gelmemesi halinde yıkılmamıştır ve borçlunun parası olsa vereceğinden emindir bu durumda sabreder,zorda olduğunu bildiği için sıkıştırmaz.Neyse borçlu olanda ilk fırsatta öder.Bugün para veren yarın ihtiyacı olduğunda ne yapacağım diye kara kara düşünmez.O yardım ettiği için onada ihtiyacı olduğunda yardım edilir.İşte biz bu yakın ve kaliteli ilişkileri kaybediyoruz.

Sizin yaşadıklarınızdan bankalarla olan durumdan alınacak çok ibret var. Çok ders var. Ve aslında siz bu konuya hassasiyet göstererek yorum yapıp kendinizden örneklerle yardımcı oluyorsunuz. Aslında bankaların faizinden ben de hazzetmiyorum ve bunun kullanımını minimuma indirmek de birbirimize karşı daha yardımsever olmaktan geçiyor.
Yalnız siz de babasının sağa sola verdiği borçlardan mağdur olan arkadaşımızı anlamaya çalışın. Nasıl ki siz tecrübelerinizden yola çıkıyorsanız o da başka bir tarafın tecrübelerinden yola çıkmış. Malesef borç verdiğimizde insanların kalitesine göre seçemiyoruz. Birine borç verdiğinizde bunu daha "kalitesiz" bir yakınımız duyduğunda o da sizden isterse veremem demek kolay değil. Para insan ilişkilerini çok kötü etkiliyor. Para insanı değiştirebiliyor. Ben parasızken para görmüşü de parası varken parasız kalmışı da gördüm. Bu parametrelerin değişimi bile insanları şekilden şekile sokuyor.

Sizin yaşadıklarınızdan bankalarla olan durumdan alınacak çok ibret var. Çok ders var. Ve aslında siz bu konuya hassasiyet göstererek yorum yapıp kendinizden örneklerle yardımcı oluyorsunuz. Aslında bankaların faizinden ben de hazzetmiyorum ve bunun kullanımını minimuma indirmek de birbirimize karşı daha yardımsever olmaktan geçiyor.
Yalnız siz de babasının sağa sola verdiği borçlardan mağdur olan arkadaşımızı anlamaya çalışın. Nasıl ki siz tecrübelerinizden yola çıkıyorsanız o da başka bir tarafın tecrübelerinden yola çıkmış. Malesef borç verdiğimizde insanların kalitesine göre seçemiyoruz. Birine borç verdiğinizde bunu daha "kalitesiz" bir yakınımız duyduğunda o da sizden isterse veremem demek kolay değil. Para insan ilişkilerini çok kötü etkiliyor. Para insanı değiştirebiliyor. Ben parasızken para görmüşü de parası varken parasız kalmışı da gördüm. Bu parametrelerin değişimi bile insanları şekilden şekile sokuyor.
Evet beni anladığınız için teşekkür ederim.Burda yaşadığımız deneyimleri birbirimiz ile paylaşıyoruz.Mantığına uyan alır kullanır,beğenmeyen okur geçer.Ben öyle yapıyorum.

Babasının zoru ile para veren ve bunu geri alamayan arkadaşımızı ben anlayabiliyorum ve üzülüyorum bu tür olayları duydukça çünkü bu tarz olumsuzlukları yaşayan kişiler arkadaşımızda da olduğu gibi akrabalara kızıyor,borç vermemek için söylenilen yalanları makul görüyor ve insanları bankalara yönlendiriyorlar.Elbette canı yanan bilir.Giden para az değil.İnşallah borç sahibi birgün öder.

Direkt bu arkadaşımız üzerinden değilde bu durumu örnek alarak ne yapılabilirdi diye kendimce düşüncelerimi yazmak istiyorum ama söyleyeceklerim teoride kalır elbette yaşarken burda yazmak kadar kolay olmayacaktır ama hepimiz biliriz ki bir konuda bilgi sahibi olmak bizlere farklı bakış açıları sağlar.

Öncelikle borç istemenin bir adabı var.Doğru olan borç isteyen kişinin ne zaman bu borcu ödeyeceğini belirterek istemesi. Ya bana para ver ben olunca getiririm demek uygun değil.Ancak istediğimiz kişi durumumuzu biliyorsa önemli değil paranız olunca veririsiniz dediyse o ayrı.

Bizden borç isteyen ama ödeyemeyeceğini bildiğimiz kişiye neler söylenebilir :))

Bu parayı hayırlı bir işte kullanmak için istediğini biliyorum(diyelim ev almak) yardımcı olmakta isterdim ama istediğin tutarı sana vermem mümkün değil.
Borç isteyen kişi bu sözlerden anlamalı.
Diyelim anlamadığı gibi ısrarcı hatta yalvarıyor.
O zaman bizde şöyle söyleyebiliriz.Tamam o zaman bir kefil bul gel şuraya yazalım aldığın tutarı ödeme planını sende imzala yada tamam o zaman getir arabanı benim kapının önüne rehin bırak borcu ödediğinde alırsın.
Muhtemelen kişi ödeyemeyeceğini bildiği için bunlara yanaşmayacaktır.
Bizim bunları söylememiz hiç ayıp değil.Asıl ayıp olan o kişinin acil olmayan bir ihtiyaç için bizi zorlaması.
Diyelim duygu sömürüsüne girdi.Biz bunca yıllık şuyuz-buyuz bana hiç mi güvenmiyorsun…vb.
O zamanda şöyle diyebiliriz.İşte bende bunca yıllık muhabbetimiz bozulmasın diye vermiyorum.Senin şu anki gelirin ile bana bu borcu ödemen zor gözüküyor ve bu bizim aramızı açar ayrıca borcunu ödeyemeyenin hiçbir işi rast gitmez Allah korusun borçlu ölsen cennete gidecek biri bile olsan kapısında beklersin borcun ödenene kadar içeri giremezsin ,bilmiyor musun?
Peygamber efendimiz(s.a.v) borçlu ölen kişinin cenaze namazını bile kılmadı.Ben senin bu durumlarda olmanı istemem.

Burda yalan yok,bankaya yönlendirme yok.Kendi durumumuzu anlatıyoruz bu sözlere rağmen daha hala ısrar edene ne denir bilemiyorum ????

konu biraz sapmış sanki :)

konu sahibesine fikir sunmaktan cıkıp tartışma ortamına donmus :)

annem hasta, sürekli onun yanına gittim geldim her hafta sonu.
yollara da para yetişmedi.
eşim işsiz kaldı, ben işten ayrılıp başka şehirde işe başladım.
evi taşıdık, depozito, komisyon, kira, nakliyat derken elimizden 3 bin gibi bir para çıktı aniden.
zaten borçlar vardı evlenirken eşya vs. aldığımızda.
eşimi de askere aldılar.
ben de kaldım böyle işte.

kayınvalidengilden istesen eşinde askerdeymiş
başka bişey gelmedi aklıma
Allah yardımcınız olsun

Back
X