• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

69'dan 56'ya..Hadi bakalım..

sirin_esmer

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
89
44
288
bi diyet günlüğüde ben açayım bakayımm... :1: şimdiye kadar en şişman halimde 72 kiloydum,boyum 163. ideal kilom 56. öyle bi durumdayım ki kime sorsam sadece bi kaç kilo fazlan var diyor ama ben kendime giyecek bir şey bulamıyorum. Normal beden kıyafetlerin en genişi bana dar geliyor,büyük bedenlerin en küçüğü bol geliyor. kendime kıyafet bulamıyorum.Geçen gün öyle güzel bir trençkot beğendim ki bedeni yoktu onunda bana göre.içimde kaldı alamdım. 44 beden bile bazen olmuyor.:43: :43: ben bu hallere düşmemeliydim. :50: :50: :50: 56 kiloya düşmeyi hedefliyorum,56 kilo olduğum zamanlarda 38 bedendim. kendim için uygun bi diyet listesi buldum birazdan onuda paylaşıcam =)

bi diyet günlüğüde ben açayım bakayımm... :1: şimdiye kadar en şişman halimde 72 kiloydum,boyum 163. ideal kilom 56. öyle bi durumdayım ki kime sorsam sadece bi kaç kilo fazlan var diyor ama ben kendime giyecek bir şey bulamıyorum. Normal beden kıyafetlerin en genişi bana dar geliyor,büyük bedenlerin en küçüğü bol geliyor. kendime kıyafet bulamıyorum.Geçen gün öyle güzel bir trençkot beğendim ki bedeni yoktu onunda bana göre.içimde kaldı alamdım. 44 beden bile bazen olmuyor.:43: :43: ben bu hallere düşmemeliydim. :50: :50: :50: 56 kiloya düşmeyi hedefliyorum,56 kilo olduğum zamanlarda 38 bedendim. kendim için uygun bi diyet listesi buldum birazdan onuda paylaşıcam =)

Bende 1.64 boyundayım, yakın hissettim seni kendime destek olayım dedim :1: İnşallah kısa zamanda kurtuluruz kilolarımızdan.:32: 56 kiloyken 38 bedendim demişsin ya, yakın bi zamanda mı kilo aldın? Çünkü yeni aldıgın bi kiloysa kısa sürede kilo verirsin bence. :34: Bi de bedenler markaya göre çok farklı oluyor ben bi markada giydigim bi bedeni digerinde giyemeyebiliyorum. Tabi gönül ister ki, her renkte, bedende giysiyi gönlümüzce giyebilelim... :21:

sabahları
1 kibrit kutusu peynir yada bir yumurta
çok az şekerli çay(şekersiz içemiyorum çünkü)
1salatalık,1domates
4 zeytin

ara (11.00)
bir elma yada bir bardak yoğurt yada 4 light bisküvi

öğle(12.30)
bir kase sebze çorbası
havuçsuz bir porsiyon salata
bir dilim ekmek(tam tahıl)
3-4 kaşık sebze yemeği / yada bir köfte kadar et veya tavuk

ara(15.30)
ilk aranın aynısı

akşam(18.00)
öğle yemeğinin aynısı

Bende 1.64 boyundayım, yakın hissettim seni kendime destek olayım dedim :1: İnşallah kısa zamanda kurtuluruz kilolarımızdan.:32: 56 kiloyken 38 bedendim demişsin ya, yakın bi zamanda mı kilo aldın? Çünkü yeni aldıgın bi kiloysa kısa sürede kilo verirsin bence. :34: Bi de bedenler markaya göre çok farklı oluyor ben bi markada giydigim bi bedeni digerinde giyemeyebiliyorum. Tabi gönül ister ki, her renkte, bedende giysiyi gönlümüzce giyebilelim... :21:

en son 56 kilo olduğumda 3 yıl öncesiydi. bayağı oldu aslında. sonra bi 72 ye kadar çıkınca kendimi durdurup 4 kilo verdim 68 e düştüm. ama tekrar bi kilo almışım. tekrardan başlıyorum bakalım.Desteğin için teşekkür ederim :16: :16: :16:

en son 56 kilo olduğumda 3 yıl öncesiydi. bayağı oldu aslında. sonra bi 72 ye kadar çıkınca kendimi durdurup 4 kilo verdim 68 e düştüm. ama tekrar bi kilo almışım. tekrardan başlıyorum bakalım.Desteğin için teşekkür ederim :16: :16: :16:

Çok olmamış canım, sonuçta bi zamanlar 56 kiloymuşsun tekrar olmaman için hiç bi sebep yok. :32: Hayatımızda böyle dönüm noktaları oluyor, önemli olan inanmak, sen kilo verecegine inandıktan sonra, kısa zamanda kilo verirsin eminim. :34:

Çok olmamış canım, sonuçta bi zamanlar 56 kiloymuşsun tekrar olmaman için hiç bi sebep yok. :32: Hayatımızda böyle dönüm noktaları oluyor, önemli olan inanmak, sen kilo verecegine inandıktan sonra, kısa zamanda kilo verirsin eminim. :34:

inşallah canım yaa... :3: :3:

başarılar dilerim canım.umarım herşey istediğin gibi olur.:16::16:

başarılar dilerim canım.umarım herşey istediğin gibi olur.:16::16:

bu günlüğü açtığımda 69dan 65e kadar düşmüştüm, üniversite mezuniyetim içindi herşey, mezun oldum da 3 yıllık işsizlik süreci bile yaşadım-o dönemde yeme içmeme hiç dikkat etmedim-, 1 yıldır memurum, kötü giden tek şey 84 kilo olmam ve hala kilo vermeye çalışmam.. Neden kilo almaya bu kadar yatkınım Tanrım =( =(

bu günlüğü açtığımda 69dan 65e kadar düşmüştüm, üniversite mezuniyetim içindi herşey, mezun oldum da 3 yıllık işsizlik süreci bile yaşadım-o dönemde yeme içmeme hiç dikkat etmedim-, 1 yıldır memurum, kötü giden tek şey 84 kilo olmam ve hala kilo vermeye çalışmam.. Neden kilo almaya bu kadar yatkınım Tanrım =( =(
Bir sürü arkadaşımiz o kadar çok kilo verdi ki...sen mi veremiycen yeterki kararlı ol canım.Diyete girmek seni geriyor olabilir ...sen diyette oldugunu düşünme ve ben sağlıklı besleniyorum dersen inan o hayatını kabusa çeviren kilolar gider ve bir daha gelmez :KK20: pesetme ve yaza kadar ağır ama emin adımlarla fit bir görüntüye kavuşabilirsin.Ayda 3 kilo bile versen yaza herkesi kendine hayran bırakabilirsin:KK54::halay:

Bir sürü arkadaşımiz o kadar çok kilo verdi ki...sen mi veremiycen yeterki kararlı ol canım.Diyete girmek seni geriyor olabilir ...sen diyette oldugunu düşünme ve ben sağlıklı besleniyorum dersen inan o hayatını kabusa çeviren kilolar gider ve bir daha gelmez :KK20: pesetme ve yaza kadar ağır ama emin adımlarla fit bir görüntüye kavuşabilirsin.Ayda 3 kilo bile versen yaza herkesi kendine hayran bırakabilirsin:KK54::halay:

teşekkür ederim, yanıtınızı çoook geç gördüm kusura bakmayın, desteğiniz moraliniz için çok teşekkür ederim. Bu süreçte diyete başladım tekrar. Buraya 84 kiloyum yazdığımda yeni başlamıştım, bugün 3 ayı geçti ve 9,5 kiloyu verdim şu an 75im =) İnşallah dediğiniz gibi böyle ayda 3 kilo 3 kilo giderse, yazın doğum günümde ideal kiloma ulaşmış olacağım. Diyetisyen desteğiyle ilerliyorum, diyetisyenim bünyemin az kilo veren bir bünye olduğunu söyledi, başkaları aynı süreç içinde 12-15 kilo bile verebiliyor. Hatta youtube da orda burda bir ayda 10 kilo verdim yazılarını görünce biraz ben de üzülüyorum, ama artık bahar geliyor daha çok egzersiz yapabileceğim, inşallah ramazan bayramında en azından 60lı kiloları görmeyi umuyorum, yazın 20 ağustosta yani doğum günümde de ideal kiloma ulaşmış olmayı diliyorum Allah'tan =) en azından başladım, hiç başlamamış olandan ilerdeyim, hiç başlamasaydım şu an belki 85tim =D

Diyet listemi de yazayım dedim ama diyetisyene haftalık gidiyorum, her hafta o haftaki kilo verme durumuma göre listeyi revize ediyor. Bana 1500-1600 kalorilik bir diyet uyguluyormuş. Genel olarak yazdıklarını buraya yazıyorum yine de;

3 ana 2 ara öğünüm var. Akşam 7 den sonra yemek yok. Günde 2-2,5 litre su içiyorum ve 1 saat yürüyüş yapıyorum.

Sabah;
1. alternatif;
1 yumurta
1 dilim peynir (2 parmak kalınlığında yani)
5 zeytin (ya da zeytini yemeyip onun yerine 1 tatlı kaşığı yağ ve yumurta, peynirle omlet yapılabilir)
1-2 dilim tam buğday ekmek
Söğüş(çiğ yenen sebzeler) ve yeşillik--->istediğimiz kadar

2. alternatif; (kilo vermem azalınca bu kahvaltıyı yapmamı istiyor)
4 kaşık yulaf
1 bardak süt veya 4 kaşık yoğurt
1 porsiyon meyve
2 tam ceviz veya 5 badem veya 5 fındık

Ara alternatifleri;

1. alternatif; 1 porsiyon meyve + 2 ceviz/ veya 5 fındık/ veya 5 badem

2.alternatif; 1 kutu activia ve yanında 1 porsiyon meyve veya 2 ceviz/5 fındık/5 badem

3. alternatif; 2 kare bitter, yanında süt veya sütlü kahve olabilir (bunu bir günde iki ara öğünde yapmıyoruz, birini seçiyoruz)

4. alternatif; Yarım paket altınbaşak veya etiform bisküvi, yada bir galeta---> bunların yanında yeşilçay

5. alternatif; 1 kase sütlü tatlı (2 haftada 1 kez yiyorum, çok canımın çektiği bir gün, bir ara öğün için sadece)

Öğle ve akşam
1. alternatif
6 kaşık baklagil / 8 kaşık sebze yemeği/3-4 köfte kadar kırmızı et/200 gram tavuk veya balık-->birini seçiyoruz
yağsız salata--->havuçta yiyebiliriz ama sadece havuç salatası olmasın
3-4 kaşık yoğurt
2 dilim ekmek / veya 1 kase çorba/ veya yarım kase çorbe ve 1 dilim ekmek/yada 5 kaşık makarna/ya da 4 kaşık pilav

2.alternatif
Bunu kilo vermemin durduğu haftalarda haftada 3 gün akşam yemeklerinde yapıyorum, 13 haftadır diyetteyim ve sadece 2 kez hazırladım bu tarifi;
1 kabak, 1 patates veya kereviz, 1 havuç, ıspanak, 1 çay bardağı mercimek bunları 1-1,5 litre kadar suda haşlayıp blenderdan çekiyoruz, üstüne 1 kaşık zeytinyağını ısıtmadan servis etmeden önce koyabilirz. 3 akşam yemeğinde 1 kase çorba, yanında salata ve yoğurtla ekmeksiz yiyoruz.

Meyve porsiyonları;
1 porsiyon meyve ölçüsü
4 kuru kayısı
orta boy 1 elma veya armut veya portakal
1 küçük muz (ithal muzsa yarım yiyoruz)
2 mandalina
1 kaşık kuru üzüm veya dut
2 medine hurması veya 4 tunus hurması...
üzüm-erik-vişne gibi meyvelerde 1 su bardağı ...bunlar meyvede ortalama 1 porsiyon sayılıyor.

Uzunca bir süredir kilo vermem yavaşladı, en son post girmemden beri sadece 1 kilo vermişim, 74üm şu an. Korona dolayısıyla işyerim evden çalışmaya geçti, ben de evde çalışmadığım zamanı leslie yapmaya ayırdım. İki gündür 2 mil olanını yapıyorum, 1-2 gün daha 2 mil yapıp sonra 3 mile geçicem, bayağı ter attırıyor. Diyetisyenim de menümden 1. ara öğünümü çıkardı, onun yerine yatmadan önce kefir içiyorum. Öğle yemeğimi yulafla değiştirdi ve akşamları da yemek kaşık sayısını azalttı, yani 8 kaşık sebze yemeği yerine 5 kaşık yiyeceğim. Umarım bu haftam daha güzel geçer...

Ramazanda başlamışken, evde karantina halindeyken diyetime devam ediyorum. En son post girdiğimde 74 olduğumu yazmışım, 74 kiloda bir süre kalakalmıştım öylece.. Fakat Ramazanla da beraber diyet şeklimin değişmesiyle birlikte yeniden kilo vermeye başladı bedenim. Az önce tartıda 71,5u gördüm. Ramazan bayramına kadar 3-4 kilo daha verip 67 civarı olmayı hedefliyorum bayrama. Yalnız post başlığı 69 =D o zamanlarda en üst kilom 69du, şimdi ise 69a inmeyi hedefliyorum yaaa =D Neyse önemli olan başlamaktır, çünkü başlamak gerçekten bitirmenin yarısıdır. Bir işe adım atınca devamı geliyor Allah'a şükür.

Diyetisyenim sahurda kahvaltı öğünümün aynısını, akşama da akşam yemeğinin aynısını verdi, sadece yemekleri etli yapmamı istedi. Bir de ara öğünüm var bir bardak süt ve yanında 1 porsiyon meyve. Fakat ben sahura kalkmıyorum. Yıllardır kalkmadım ve bu şekilde oruca alışkınım. Uzun süre açlığa dayanabilmek kendimde geliştirdiğim bir özellik, ne kadar diyetisyenim sahura kalkmamı istese de yapmıyorum bunu...

Fakat iftar sahur arası her yarım saatte 1 bardak su içiyorum.

Bir de iftarda bir kase çorba içip 10 dk bekliyorum. Yemeğe 10 dk sonra devam ediyorum. Bunlar diyetisyenin önerdiği ve benimde uyguladığım şeyler.

Yazmayalı bayağı oldu, fakat şu an 67,2 kiloyum.
Hedefim doğum günümde 55li kilolarda olmaktı, 1 ay var doğum günüme, en fazla 4-5 verebilirim o zamana kadar. Genede hiç yoktan iyidir. 84 le başladığım bu yolda 17 kilo verip bugüne kadar gelebildim. önümüzdeki 4 ayı sıkı tutup, ayda 3 kilo verebilirsem, geçen yıl diyete başladığım zamanda artık ideal kiloma ulaşmış olabilirim. İnşallah böyle devam eder. Devamını bekliyorum kendimden :KK9::KK9::KK9:

Back
X