Bebek Beslenmesi 6aylik bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hayatbazen

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
302
66
18
40
Kizlar demin aile hekimiyle görüştüm ve 1 hafta sonraya gün verdiler asi için hani gitmisken ne yediricem DİE sorcaktim.. 6 ayi 9 gün geçti ve hala emziriorum.. Simdi 1 hafta daha emzircem. Acil yardim.. Herro bay sise mamadan baslasammi

Aile hekimi degil cocuk doktoru beslenme planinizi belirler.Alerjik durumlar icin sirayla verilir ek gidalar elinizde internet var az biraz okuyun lutfen anne olmussunuz.

Bu arada tüm sitelerde ay ay menü vardır ama hazır gıda önerenini hiç görmedim ek gıda olarak

Canim bende ayni durumdayım. Bebegim 2 gun oldu 6 ayi biteli ama bebegim anne sütü haric hicbiseyi yemiyo. Aptamil veriyorm kusuyo, yogurt veriyorm yemiyo. Napacagimi bende bilmiyorm. Doktor yogurtla basla dedi ama onuda yemiyo

Mama île ne işin var

Sütün varmış

Yoğurt yumurta sarısı vs başlayacaksın yavaş yavaş çorba püre

Ek gıda hazır ürün değil evdeki hazırlanan yîyeceklerdir

Yumurta verilmez bu ayda sizde yanlis biliyorsunuz ,ilk kez ek gidaya baslayacak yumurta icin minimum 8-9 ay civari baslaniyor mercimek kadar o da

CANIM benim yaa kiyamam ben ona.. Peki hazir yogurtmu
Yok cnm hazir yogurt degil kaynanam taze mayaliyo hergun ama yemiyo. Simdi zaten hasta asiri oksurugu var, kusmasi var göğüs hiriltisindan doktor kalp atislarini bile dinleyemedi. Simdi yatirdilar hastaneye serum taktilar oyle caresizce bekliyorum

RABBİM yardimcin olsun ne kadar zormus annelik.. İnsan kendini bile unutuyo onların gözlerini gozluyoruz.. İNSALLAH tez zamanda iyileşir küçük melek

Ne yapim ilk çocuk olunca sutum yetio ama bi çok insan çocuğa yedir icir DİE baski yapiolar kafam karisti

İnsalarin baskilarini görmezden gel,onlar konusur durur ,en iyisini anne olarak sen bilirsin ve sütün doyuruyorsa 6.ayida bitir derim zaten ek gida dedigin olay tattirma seklinde yani günlük yarim cay bardagi bile yoktur cogunlukla anne sütüne devam edecek

İlk olarak sebze püresiyle baslaniyor genelde cok kati olmayan ,cokta sulu olmayan hafif pütürlü 1-2 cay kasigi tadina baksa yeter

Sütünüz varken mama vermeyin çok gereksiz.

Ev yoğurdu,meyve püreleri,sebze çorbaları bunları minik minik tattırabilirsiniz. Ana besin kaynağının yine anne sütü olması Kaydıyla tabi.

Yumurta,muz,çilek gibi besinleri henüz vermeyin. Çilek,patlıcan ve balı 1 yaşına kadar vermeyin zaten mevsimi değil.

Sebze çorbasına pirinç,havuç ve patates üçlüsüyle başlayıp sebzeleri teker teker arttırın. Her hangi bir şeye alerjisi varda tespit edebilmek için.

Hazır bisey verme katkılı şeyler onlar bol bol sebze var şimdi..brokoli, patates, havuç, ıspanak, pure yap, çorba yap ver
Ev yoğurdu özellikle, kivi elma armut çok az muzla başla cam reddeden geçir yedir
Bunlarla basla ilk olarak sekiz aydan sonra, yumurta sarısı, tarhana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…