7+1 gebelik kalp atışı yok.

hayyam

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2024
91
10
8
26
Merhabalar herkese,
26 haziran 2025 muayene günüme göre;
Son adet tarihime göre hesaplayınca 7+1 gebeydim.
Crl ölçüsü 11,7 mm (7 hafta ile uyumlu) Geç döllenme yok yani anladığım kadarıyla.
Beta hcg 42399
Rahmim arkada bu arada. O yüzden doktorlar usg yi bastırarak bakıyorlar.
6. haftada kalp atışı olmadığı için 7. haftada da kontrole gittik. Yine kalp atışı yok. Transvajinal yöntemle de baktı doktor yine göremedi. Devlet hastanesi ama doktorumdan çok memnunum. 8 haftalık iken yine gideceğiz. Eğer yine kalp atışı gözükmezse kürtaj yaparız dedi doktor. Elbette devlet hastanesindeki cihazlara güvenemediğimiz için aynı gün özele de gideceğiz. 2 gün kaldı kontrole gitmemize. Kanamam ve ağrım hiçç olmadı. Stresliyim kızlar Üzgün değilim ama bu belirsizlik benim beynimi çok meşgul ediyor. 8. haftada kalp atışı gözüken oldu mu? İlk gebelikte düşük ihtimali yüksek olurmuş. Düşük olması kötü bir şey değil sonuçta. Genciz ve sağlıklıyız çok şükür.

Merhaba canım öncelikle ne kadar söylesemde zor biliyorum ama stres çok etkiliyor 7ay önce bende düşük yaptım bebeğimin kalp atışını gördüm ama duymadım güçsüzde kan pıhtılaşması varmış bende meğer sakin bi şekilde 8.haftanı bekle o vakitlere kadar normal kabul ediliyor endişelenmekte haklısın umarım kalp atışınınduyarsın kalp atışı duymadınız ama yanıp sönrn bişey varmıydı gözle görülür gösterdimi doktor benim duyulmuyordu ama kalp atışı böyle yanıp sönen bi ışık gibi bişey vardı göstermişti bize

Kese ve embriyoyu gösterdi ancak kalp atışı ile ilgili hiçbir emare yoktu :/
Gebeliğimin başından beri stresli bir hayatım var. Eğer bir daha gebe kalırsam kesinlikle kendimi stresten uzak tutacağım bu bana ders oldu.

2 kere yaşadım aynı durumu birinde 9.haftaya kadar bekledim ama kalp atışı alamadık en son kese şekli bozuldu ve düşük yaptım diğerinde de 8.haftaya kadar bekledim ama yine olmadı doktorum da yerleşmesi çok iyi düşükle atamazsın dedi kürtaj oldum. Sonuç kan pıhtılaşması varmış bu gebeliğimde iğne kullanarak duydum kalp atışlarını çok şükür ama bekle yasal süren 9-10 haftaya kadar var geç döllenme olmadığından eminsen de 8.haftaya kadar duyulması gerekir ona göre duyamazsan kararını ver inşallah duyarsın. Ama duyamazsan da üzülme yapacak birşey yok herşeyin hayırlısı yaşadıklarımı anlattım ama herkeste de böyle olacak değil kalp atışı alınamayan ama sonrasında sağlıklı gebelik yaşayan çok insan var sebepsiz olabiliyor veya kromozomsal anomali sebepli olabiliyor hiç sıkma canını ki dediğin gibi ilk gebeliklerde düşük boş gebelik vs bunların yaşanma oranı daha fazla oluyor diğer gebeliklere göre

Desteğiniz için teşekkür ederim

Merhaba bende 4haftalık gebeyim bendede henüz kese görünmedi haftaya gideceğim benimde kan pıhtılaşmam var doktor kalbi atmaya başladığı an iğneye başlicaz dedi siz iğneye hangi sürede başlamıştınız

Biraz daha bekle canım çok normal olabildiğince olumla kendini olumlu düşünmeye çalış zor ama yapabilirsin inşllah güzel atlatırsınız bu süreci

Ben gebe kaldığımı öğrenir öğrenmez başlamıştım çünkü bende zaten kalp atışı oluşmuyordu her ikisinde de öyle oldu. Bu nedenle bunda öğrenir öğrenmez başladım iğneye. Bana da kalp atımı olduğunda başlarız diyen de oldu gebe kalır kalmaz diyen de doktordan doktora değişiyor bu durum aslında ama ben yine de gebe kalır kalmaz başlayalım diyenle devam ettim. Ben öğrendiğimde 4+2 ydi ve hemen başlattı doktorum kese bile görünmüyordu daha

Bugün doktora gittik. Kesenin içinde fetüs yoktu. 6. haftada vardı. 7. haftada var mıydı yok muydu bilmiyorum. Çünkü bunun kaybolacağını da bilmiyordum. Detaylı ultrasonla bakan dr kesenin küçüldüğünü söyledi. Kadın doğum doktorum da “sağlıklı bir gebelik yok. 10 gündür vücudun kendi kendisine atmasını bekledim ama atmadı. Bu yüzden kürtaj yapmalıyız” dedi. Özele gitmeye gerek duymadık o yüzden. Basbaya düşük yapmışım. Bugün kürtaj oldum. Ağrım ve kanamam var. Yine de iyiyim çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…