• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7.5aylık hamileyim esimin ailesinden hep kötü sözler imalar duyuyorum dengem bozuldu

Bütün sorun kayınvalden lerin taktığı takılardan dolayı yardım etmemesi, sürekli senin başına kakmaları ve senin de o takıları küçümsemen ise ver takılarını alsınlar. Yorgan gitti kavga bitti. Madem bu kadar önemli takılar küçümseme, madem küçümsemeni gerektirecek kadar önemsiz senin için ver geri. Küçümsüyorsan kimsenin taktığına tenezzül etme.

Karşınıza çıkan insanların niyeti bozuksa ister bilezik taktır ister taktırma onlar yapacaklarını yine yaparlar.Ben istemedim ne oldu??Bizim örf,adetlerimizde var kızın altın istemesi bunu sadece köyde yaşayan kızlar değil en kültürlüsüne kadar istiyorlar.Ben hiç bir şey istemedim gönüllerinden ne geçiyorsa 2-3 bişey taktılar huzurum olsun gerisi boş dedim maddi durumları oldukça iyi olduğu halde bana hiç bir şey almadılar.Ama yapmadıklarıda kalmadı anlayacağınız içi bozuk olan insan çektirecek ya bileziği değil başka şeyi bahane eder yine çektirirdi...Sadece bebek için çok çabuk davranmışsınız.Keşke biraz tanısaydın çocuk olmayınca daha çabuk restini çekebiliyorsun.

hanımefendi siz ne altın ne ev ne bilezik hiçbişey istemeyin herseyi kendizniz alın evide esyayıda dügünüde kendinizz yapın üstüne calışın b
irde onşların borclarını ödeyin sanırım hiç dügne gitmediniz takısız gelin olurmu siz evlenirken söyledigim gibi yapın ne yaparsanız yapın insanlarada yaranamzzsınızz bekarsınız sanırım bekara karı boşmak kolaydır

ben de seneye inşallah evliler kervanına katılacağım hanımefendi ama öyle şu kadar bilezik şu kadar set isteyecek kadar görgüsüz değilim karşı taraf durumu neye ne kadarına el verirse yapacak benim kendi babam da yapacak kalanı da kendimiz öderiz bu kadar basiiittt haa bir de şu lafa da hastayım köşeye sıkışınca hemen profiline bak bekar mı hımmm hemen yapıştır lafı bekara karı boşamak kolay ben sana boşan mı dedim ne alaka?hani evlenince ne yazacaksınız merak ediyorum komiksiniz:)

Son düzenleme:
sorun ailesinin ne taktığı değil bence tamamen...
ama varya sorun bazen de tamamen bu da olabiliyor...maalesef...
bende hiç değer vermedim hiç istemedim...ne yapıldıysa ses yapmadım...hoş ne yapıldıysa demeyeyim eşim ve ailem yaptığı için herşeyi..
ama zaman geçtikçe birde eltiniz olup ona da herşeyleri yapıldıkça vs..
insan işte o zaman kötü oluyor..
yani olabiliyor insan buna takabiliyor...zaman da geçse takabiliyor...ben anlıyorum...

Son düzenleme:
ben de seneye inşallah evliler kervanına katılacağım hanımefendi ama öyle şu kadar bilezik şu kadar set isteyecek kadar görgüsüz değilim karşı taraf durumu neye ne kadarına el verirse yapacak benim kendi babam da yapacak kalanı da kendimiz öderiz bu kadar basiiittt haa bir de şu lafa da hastayım köşeye sıkışınca hemen profiline bak bekar mı hımmm hemen yapıştır lafı bekara karı boşamak kolay ben sana boşan mı dedim ne alaka?hani evlenince ne yazacaksınız merak ediyorum komiksiniz:)

walla cnm o görgüsüzlük değil imkanları varken takmadıkları zaman zoruna gider büyük konuşma

İyi işte tamam eğer durumları olurda sana takmazlarsa o zaman görelim seni
Düğün yapmayı göze alan elini cebine atacak
Sana belki alacaklar bu kadar emin olduğun için böyle konuşuyorsun
Zaten kimse alınacağını bilse istemeye tenezzül etmez
Ama baktın karşıda tık yok isteyeceksin yeri gelip
Öyle bedavaya gidersen kıymetin de bilinmez bunu da bi yere yaz
Biz istemedik de ne oldu?

okuduklarıma gülsem mi ağlasam mı karra veremedim. Evlilik tek başına erkekğin verdiği bir karar değil hayata... birlikte adım atılıyorsa bazı şeylere birlikte katlanılacak.. hha durumları var yapmıyorlarsa istemeyin... düşrmeyin kendinizi imkanlarınız doğrultusunda kurun yuvanızı.. istedinizde ne oldu borca verdiniz.. yediğiniz laf yanınıza kaldı.. kayın valideniz size ordan takmış bi kere sadece bu değildir ama kadın takmışş.. ne yaparsan yap yaranamazsın.. daha sana alışmamışken bide bebeği duyunca iyice deli olmuştur.. sonuçta bu onu ilgilendiren bi mevzu değik sizin çocuğunuz vce sorumlulukları eşiniz eve size ait.. aranıza mesafe koymanız Şart.. Eşinizle konuşup birlikte hareket etmelisiniz.. eşiniz size ve çocuğunuza değer veriyorsa gerekeni yapacaktır. onu ailesi annesi babası değil artık aile siz ve çocuğu bunun idrakında olması lazımm

okuduklarıma gülsem mi ağlasam mı karra veremedim. Evlilik tek başına erkekğin verdiği bir karar değil hayata... birlikte adım atılıyorsa bazı şeylere birlikte katlanılacak.. hha durumları var yapmıyorlarsa istemeyin... düşrmeyin kendinizi imkanlarınız doğrultusunda kurun yuvanızı.. istedinizde ne oldu borca verdiniz.. yediğiniz laf yanınıza kaldı.. kayın valideniz size ordan takmış bi kere sadece bu değildir ama kadın takmışş.. ne yaparsan yap yaranamazsın.. daha sana alışmamışken bide bebeği duyunca iyice deli olmuştur.. sonuçta bu onu ilgilendiren bi mevzu değik sizin çocuğunuz vce sorumlulukları eşiniz eve size ait.. aranıza mesafe koymanız Şart.. Eşinizle konuşup birlikte hareket etmelisiniz.. eşiniz size ve çocuğunuza değer veriyorsa gerekeni yapacaktır. onu ailesi annesi babası değil artık aile siz ve çocuğu bunun idrakında olması lazımm

işte benim anlatmaya çalıştığım da bu bırakın takmasınlar durumu ne kadar iyi olursa olsun eğer takmaya gönlü yoksa bunun lafını hep yapar yüzüne vurur konu sahibine de bunu söyledim kayınvalidesi zaten baştan bu yüzden sinirli kendisine bence bir de bu bizde aile görgüsüdür kuzenlerim de evlenirken kimse kimseden altın vs istememiştir herkes ne uygun görüyorsa onu yapmıştır bu da kimsenin değerini kıymetini azaltmadı bunu söyleyenler siz alınıp satılacak bir mal mısınız da kendinize altınla değer biçiyorsunuz? zaten evlilik hazırlıkları sırasında bu altın eşya vs. yüzünden kayınpeder kayınvalide geline yada kızın ailesi damada kızıp gerginlikler yaşanıyorsailişkiler baştan bozuluyor ve kötü başlayan ilişkiler kötü devam ediyor bu konuda da aynı durum var ama ben bekarım anlamam:1:neyse konu sahibi hanım daha çoook konu açacağa benziyor seneye kadar beklesin seneye evleniyorum kendisine bol bol tavsiyelerde bulunurum

Sorun cikartmak isteyen her turlu bir sebep bulur yasamayan bilemez buyuk konusmayin Ben 1 tl lik birsey istemedim ailem den kimse kuafre gelmedi onlara bir Benim gelin sacimi yaptirmak zor geldi bilseydim Boyle yapacaklarini onuda Ben oderdim ondan Sacim in parasi yuzunden kavga cikarttilar biranda sok oldum sebep bulmak istesinler yeter ki..Allah iyi insanlara dusursun herkesi..

ALLAH askina konu sahibi altin istedi icin hakaretleri hak ettimi yani? üstelikde hamile ,kaynana 4sene caliscaktin diyor gelinin parasina göz dikiyor ona söz yok yani

konu sahibi arkadasim senin icin üzüldüm esinde ailem üzüldü derdine düsmüs hamile esine degil, ALLAH yardimcin olsun

altın konusunda şunları söylemek istıyorum.
her gelin düğününde kolunda 3-5 bilezik olmaz.
burada yorum yapan arkadaslar faklı şehirlerden faklı kültürlerden yorum yapıyor.
kimse kimsenın adetlerını bilmiyor.
bizim memlekette düğünde takılan altına önem verilir.
takı cok olur.saatlerce sürer.hatta düğünün yarsıından fazlası takıyla geçer.

ör:benım eşimin maddi durumu iyi değildi.ailesinden hiçbier desteği yoktu.
bizde şehrimizde tanınan bilinen insanlarız.bugune kadar herkesın düğününe gittik.
takılar taktık.düğün gecesi benım kurdelam doluyken eşiminkinde sadece 3 çeyrek vardı.
oda benım annem babam ve kayınvalıdem taktı.ben takın dedim bari boş kalmasın iyice.
eşim kendını çok kotu hissetmişti.
nişandada düğündede.

yani düşünsenize bütün arkadaslarım evlenmiş elleri kolları dolu biz sevilen bir aileyiz kalabalık bir aileyiz benım neden düğünümde kolum boş kalsınki.
ne yapar ne eder borçta olsa aldırdım bişeyler ve takıldı.sonuçta düğün bir kere oluyo.

diyeceksinizki o zaman zengin biriyle evlenseydin?
bende bu şekılde telafi ettım durumu borçla aldık.ben alma desemde eşim buna razı gelmedi.
ben damat tarafı bişey takmadı geline dedirtmem dedi.oda biliyodu düğünümün kalabalık olacagını.

yani demek istediğim altın neden istiyorsunuzki falan diyen arkadaslar herkesın ailevi durumu faklı.
adetler yöreleri faklı.bu durumları bilmeden altın neden istiyorsun denemez bence.

hem eşeğe altın semer vursan eşşek gene eşek değildir..
altın kaç para haberiniz varmı_?
eşek bey diyeceksin :1: :1:

Back
X