7. aydan sonra çatlak oluşur mu?

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
kızlar ben hamile kaldığım ilk günden bu yana hep çatlak oluşursa diye çok korkuyordum şükür 7. aya geldik bişey yok
acaba bu aydan sonra oluşması ihtimali varmı son aylarda iyice karın gerilir
böyle son ana kadar çatlamayıp son ayda çatlayan varmı acaba:)ayol bilmece gibi oldu:))))))))

evet bende bebe yağı almayı düşünüyordum bir de vazelin iyiymiş ama bi rahatsızlık yani kuruma hissi ve kaşıntı hissetmediğim için almamıştım

yok mu arkadaşlar son ana kadar iyi gidip son ayda çatlayan
yani artık rahat bi nefes alabilirmiyim yoksa tehlike devammı ediyor

İLK GEBELİĞİMDE ben de hiç çatlak olmadı.ben de şu an 7.aya gırdım hala yol çok şükür.ilkinde çatlamadıysan 2.de bışey olmaz dedı doktorum ama gene tedbırı elden bırakmıyorum.çatlak kremı ve bebe yağını dönuşumlu kullanıyorum.
ama daha önceleri forumlarda osn gunlerde bıle çatlayanları okumuştum.yağlanmaya devam yani:37:

İLK GEBELİĞİMDE ben de hiç çatlak olmadı.ben de şu an 7.aya gırdım hala yol çok şükür.ilkinde çatlamadıysan 2.de bışey olmaz dedı doktorum ama gene tedbırı elden bırakmıyorum.çatlak kremı ve bebe yağını dönuşumlu kullanıyorum.
ama daha önceleri forumlarda osn gunlerde bıle çatlayanları okumuştum.yağlanmaya devam yani:37:

hadi ya
of korktum şimdi ama hiçbir önlem almadım

kızlar ben hamile kaldığım ilk günden bu yana hep çatlak oluşursa diye çok korkuyordum şükür 7. Aya geldik bişey yok
acaba bu aydan sonra oluşması ihtimali varmı son aylarda iyice karın gerilir
böyle son ana kadar çatlamayıp son ayda çatlayan varmı acaba:)ayol bilmece gibi oldu:))))))))

allahım hayırla doğum nasibeder inşallah çatlak aldığın kilolarlada doğru orantılı bazılarının hiç çatlamazken bazılarında 9 ay boyunca yağda kullansa çatlak oluşuyo 7 aydan sonra ki zaten bebek 6 aydan sonra dahada çok büyümeye başlıyo 7 aydan sonra çatlak oluşabilir.

korkutmak gibi olmasın ama asıl son aylarda, karnın büyümesiyle doğru orantılı olarak çatlaklar oluşur...
tamamen cilt yapınızla alakalı, ben düzenli bir bakım yapmamıştım ama çok şükür hiç çatlağım yok...

canım benim hamileliğimde çatlamadı ama doğum sırasında 3-4 çizik oluşmuştu:)
normal doğum yaptım 7 saat sancı çektim doğumda 3. ıkınmaya almıştım yavrumu kucağıma ...
bu ıkınmalar da bile çatlayabiliyormuş....tedbiri elden bırakmayın...

katı kakao yağı alın aktardan, sabun gibi bişey sürdükçe eriyor, garantili çözüm diye duydum ben kullanıyorum siz de deneyin

ben 6.aya kadar kakao yağı kullandım, çatlağım yok diye 7. ve 8 ayda bıraktım 9.ay baktım ki çatlak oluşmuş tekrar kullanmaya başladım

ben 6.aya kadar kakao yağı kullandım, çatlağım yok diye 7. ve 8 ayda bıraktım 9.ay baktım ki çatlak oluşmuş tekrar kullanmaya başladım

çooook korkuyoruuuuuuummm
hemen yarın ilk işim kakao yağı almak olacak peki siz nasıl kullanıyorsun her tarafa bulaşmazmı bu yağlar ya çokta tembelim uğraştıracak beni birde havalar soğuk o yağ kuruyana kadar açıkta mı kalacak göbiş sizler nasıl yapıyorsunuz

asıl son aylar çatlama oluyor, etrafımdakilerden biliyorum
ben bebe yağı, aktarda yaptırdığım badem yağı,kakao yağı,susam yağı vs karışımı, vazelin ve acı badem sütünü dönüşümlü kullanıyorum
ne duysam aldım anlayacağınız :1:
ama bana sorarsanız en güzel nemlendiren eski tip vazelinler

12. haftadan itibaren lierac kullandım. 30. hafta da bir sabah karnımın altındaki kırmızı çizgileri gördüm. çok üzülmüştüm o günlerde. ama kremi bırakmadım hala kullanıyorum, daha fazla sürüyorum artık. o şekilde kaldı, artmadı. zaten çok da değil. ama ben şok olmuştum. akşam yatarken birşey yoktu çünkü. bu çatlakların ne zaman geleceği belli olmuyor. arkadaşımın hiç çatlağı yokken 40. haftada birden tüm karnı çatladı. kremleri bırakmamak lazım... ama kremlerden de önemlisi bol bol su içmek lazım...

ben sadece duştan sonra nemlendirici kullanıyorum.uzmanlar genetik olduğunu söylüyorlar.annem teyzemler ablam hiçbirinde oluşmadı çatlak filan hemnde hiç nemlendirici kullanmadan.inşallah benimde öyle olur.ama arkadaşlarımın 7. aydan sonra oluştu çatlakları :50:

ben sadece duştan sonra nemlendirici kullanıyorum.uzmanlar genetik olduğunu söylüyorlar.annem teyzemler ablam hiçbirinde oluşmadı çatlak filan hemnde hiç nemlendirici kullanmadan.inşallah benimde öyle olur.ama arkadaşlarımın 7. aydan sonra oluştu çatlakları :50:

evet genetik olduğu söyleniyor bizimkilerde de çok şükür yok o yüzden bu aya kadar bişey kullanmadım ama ya oluşursa korkusu hiç geçmedi
bebek yağı aldım duştan sonra kurulanmadan sürüyorum her tarafıma
açıkçası aktardan aldığımız yağlara çok güvenmiyorum yani çok ucuz fiyatlara satılıyor 3milyon kadar bişey o yüzden

asıl son aylar oluyormuş, ben 6. aydayım sadece 5 kilo aldım bir de 10. haftadan beri mustela kullanıyorum son 1 aydır da vazelin markasının kakaolu kreminin içine şifahome kakao yağı ve badem yağı karıştırmıştım o karışımı da sürüyorum karnıma kalçalarıma hatta duş sonrası heryerime:1: sonuna kadar da bu şekilde devam edeceğim inşallah olmaz, yalnız bu bahsettiğim karışım çok iyi geldi, kollarımda kuruluklar döküntüler oluşmuştu onlar bile geçti yumuşacık yapıyor cildimi, artık çatlakları önler mi bilemem

evet ama uzmanlar şunu diyor benim doktorum prof oda aynı şeyi söyledi eğer genitik alt yapında varsa yani çatlayacaksan milyon krem kullansan boş yani benim annem hayatında kremmi kullandıda çatlamadı hayır hiç bi ilgisi yok
sade ve sadece cilt elastikiyetiyle alakalı

Back
X