7. Gün blast transferi olanlar

Ngs bilmiyorum nedir
Kromozom analizi embrioda aslımda erkek infertilesinde yapılması gerekiyor ama genelde ilk denemede yapmıyorlar.. birazda pahalı bi işlem keşke önerilse en azından .. bizde erkek infertilesi mağlesef dün negatif aldım . İkinci tedavide ngs istenildi o yüden diyorum . İlki deneme yanılma oluyo gibi inşallah sizin ilk seferde tutar ♥️ Ama hissediyorum sizinki tutacak

İnşallah tutunur annesine , güzel düşünün güzel olsun .Neden olmasın ki 🥰

Kromozom analizi embrioda aslımda erkek infertilesinde yapılması gerekiyor ama genelde ilk denemede yapmıyorlar.. birazda pahalı bi işlem keşke önerilse en azından .. bizde erkek infertilesi mağlesef dün negatif aldım . İkinci tedavide ngs istenildi o yüden diyorum . İlki deneme yanılma oluyo gibi inşallah sizin ilk seferde tutar ♥ Ama hissediyorum sizinki tutacak

Rabbim bu yolda kimseyi geri çevirmesin maddi manevi yıpratıyor inşallah sizinde güzel sonuçlanır

Amin inşallah ilk denememiz 8 aydır tedavideyiz iğne ilaç birde sonuç böyle olunca biraz endişelendim tabiki Rabbim ne yazdıysa omolacak hayırlısı olsun inşallah hepimiz için
İnşallah canım .Benim eşim azospermi değil ama 100 bin-200 bin sperm anca çıkıyor ve çok çok azı hareketli .Bizimde bir tane 6.gün oldu 5bb ama negatif .Bir tane de 3.günden dondurulmuş embriyom var, ekimde transfer olacak .Bakalım tutmazsa yeni bir tedavi olacak

Kromozom analizi embrioda aslımda erkek infertilesinde yapılması gerekiyor ama genelde ilk denemede yapmıyorlar.. birazda pahalı bi işlem keşke önerilse en azından .. bizde erkek infertilesi mağlesef dün negatif aldım . İkinci tedavide ngs istenildi o yüden diyorum . İlki deneme yanılma oluyo gibi inşallah sizin ilk seferde tutar ♥ Ama hissediyorum sizinki tutacak
Ngs sperm dondururken yapılan bir kan testi var omu acaba genetik gibi bişeydi onu yaptılar

İnşallah canım .Benim eşim azospermi değil ama 100 bin-200 bin sperm anca çıkıyor ve çok çok azı hareketli .Bizimde bir tane 6.gün oldu 5bb ama negatif .Bir tane de 3.günden dondurulmuş embriyom var, ekimde transfer olacak .Bakalım tutmazsa yeni bir tedavi olacak
Tedaviyi nerede oluyorsunuz

Rabbim tutunmasını nasip eder inşallah isteyen herkese nasip etsin

Canım NGS yi kesin öneriyorlar mı erkek infertilitesinde eğer ilk denemeler tutmazsa .Benimde ilk 6.gün embriyom tutmadı , şimdi 3.gün dondurulmuş transferim olacak .Gititğimde doktorumla da görüşeceğim ola ki tutmadı , yeni bir tedavi başlangıcında farklı neler yapılır başarı şansını artırmak için diye ?

Bahçeci Diyarbakırdayım .Ben bu embriyoma tutmaz gözüyle bakıyorum ama sen sakın umudunu kaybetme 🙂
Eltim benimle beraber başladı o amerikan hat gitti ve hiç ön hazırlık olmadankaynım tese oldu 9 yumurtadan 3 tanesi 3 .güne geldi 1 donduruldu ikisini koydular ikiz hamile kaldı 1 haftaya doğumu var ve günde 1.5 paket sigara içiyor yani nasibi varsa inşallah bebeklerimiz gelecek :)

Eltim benimle beraber başladı o amerikan hat gitti ve hiç ön hazırlık olmadankaynım tese oldu 9 yumurtadan 3 tanesi 3 .güne geldi 1 donduruldu ikisini koydular ikiz hamile kaldı 1 haftaya doğumu var ve günde 1.5 paket sigara içiyor yani nasibi varsa inşallah bebeklerimiz gelecek :)
Ya bizim 10 yumurtanın 7 si döllendi , 7 si de 3.güne geldi .Bir tanesi 3.günden donduruldu , geri kalanları takip ettiler .2 tanesi 5.güne gitmiş fakat gelişimleri yavaşmış .Beklettiler 6.güne bir tanesi geldi diğeri devam edememiş .Açıkcası bu kadar kötü spermlerle lab, başarısı iyi diye düşünüyorum , tabi sadece sperm değil yumurta da etkiliyor .Bu söyledikleriniz bana umut oldu , yani dediğin gibi yaşayacağı varsa her türlü yaşıyor 3 veya 5 farketmiyor ❤️

Ya bizim 10 yumurtanın 7 si döllendi , 7 si de 3.güne geldi .Bir tanesi 3.günden donduruldu , geri kalanları takip ettiler .2 tanesi 5.güne gitmiş fakat gelişimleri yavaşmış .Beklettiler 6.güne bir tanesi geldi diğeri devam edememiş .Açıkcası bu kadar kötü spermlerle lab, başarısı iyi diye düşünüyorum , tabi sadece sperm değil yumurta da etkiliyor .Bu söyledikleriniz bana umut oldu , yani dediğin gibi yaşayacağı varsa her türlü yaşıyor 3 veya 5 farketmiyor ❤
Evet ben 3 yıldır tedavi olmak istiyordum eşim ancak ocakta müsait oldu derken korona vs hep ertelendi eltim 18 yıllık evli ve asla istemiyordu bizden gaza geldi kaynım randevu alıp gittiler aynı ay aiçinde hamile kaldı onca yıl istememişler nasip yani vakitleri gelmiş demekki bende öyle diyorum vakti zamanı var diyerek bekliyorum inşallah Allahın izniyle olur sizinkide

Canım NGS yi kesin öneriyorlar mı erkek infertilitesinde eğer ilk denemeler tutmazsa .Benimde ilk 6.gün embriyom tutmadı , şimdi 3.gün dondurulmuş transferim olacak .Gititğimde doktorumla da görüşeceğim ola ki tutmadı , yeni bir tedavi başlangıcında farklı neler yapılır başarı şansını artırmak için diye ?
Kuzum sabri hocanın ikinci tedavi için saydıklarını sıralasam aklın almaz eh insan neden ya diyor neden ozaman biz ilkinde yapmadık ? Sordum dedim hocam peki baştan biliyoduk yapsaydık hepsini ilk tüp bebekte kimseye yapılmaz bunlar dedi . Hiç bi doktorda önermez çok ağır tahlil yoğunluğu olur diyor . Neyse şöyle sıralayım erkek infertilesisinin 2 ci deneme için ilk istemilenler için olanı ..
1 . Karyotip analizi .

2. Sperm Dna hasarı

3 .Sperm Fish ( bu ikisini ben ilkindede çok ıstatla istedim yapılmadı )

4. NGS . ( ben ilkinde pgt istedim oda yapılmadı )

ngs özellikle üzerinde durarak ikincide her kalan embrio için istiyorum dedi . İnşallah bu kez 3/4 tane kalır . Şimdilik bunlar bizim dosyayı ,Prof.dok.Bülent Erol’a sunacak üroloji doktoruna yani . Cuma günü ilk tedavide ne yapmadık ikncide ne yapabiliz konuşacak bana haber edecekler . Galiba bu kez normal yolla sperm yerine havayla temas olmasın diye direk içerden alınacak . Bakalım ürülog daha neler isyiyecek . Sana bişey söyleyimmi kolay hasta grubu bu erkek infertilesi diye ilkinde öyle deneme yanılma yapıyorlar .

Kuzum sabri hocanın ikinci tedavi için saydıklarını sıralasam aklın almaz eh insan neden ya diyor neden ozaman biz ilkinde yapmadık ? Sordum dedim hocam peki baştan biliyoduk yapsaydık hepsini ilk tüp bebekte kimseye yapılmaz bunlar dedi . Hiç bi doktorda önermez çok ağır tahlil yoğunluğu olur diyor . Neyse şöyle sıralayım erkek infertilesisinin 2 ci deneme için ilk istemilenler için olanı ..
1 . Karyotip analizi .

2. Sperm Dna hasarı

3 .Sperm Fish ( bu ikisini ben ilkindede çok ıstatla istedim yapılmadı )

4. NGS . ( ben ilkinde pgt istedim oda yapılmadı )

ngs özellikle üzerinde durarak ikincide her kalan embrio için istiyorum dedi . İnşallah bu kez 3/4 tane kalır . Şimdilik bunlar bizim dosyayı ,Prof.dok.Bülent Erol’a sunacak üroloji doktoruna yani . Cuma günü ilk tedavide ne yapmadık ikncide ne yapabiliz konuşacak bana haber edecekler . Galiba bu kez normal yolla sperm yerine havayla temas olmasın diye direk içerden alınacak . Bakalım ürülog daha neler isyiyecek . Sana bişey söyleyimmi kolay hasta grubu bu erkek infertilesi diye ilkinde öyle deneme yanılma yapıyorlar .
Kromozom analizi yaptırmıştık biz .Dna hasar testini Kaan Aydos a gittiğimizde gerek duymadı .Çok uzun süre , çok fazla tedavi gördü eşim.Tabi spermlerinde değişilik olmadı, zaten hasar varsa da düşmesi lazım , hala antioksidan tedavi görüyor.Bizimde spermler çok az olduğu için Tese ile sperm alınmasını önerdi , ama herhangi bir yan etkisi olur mu bilmiyorum . Of bu ngs çok pahalı ya 🤦‍♀️Bende ngs oldun diyorum ikinci tedavide ama bakalım sanırım Ankara Bahçeciye geçeceğim bende

Kromozom analizi yaptırmıştık biz .Dna hasar testini Kaan Aydos a gittiğimizde gerek duymadı .Çok uzun süre , çok fazla tedavi gördü eşim.Tabi spermlerinde değişilik olmadı, zaten hasar varsa da düşmesi lazım , hala antioksidan tedavi görüyor.Bizimde spermler çok az olduğu için Tese ile sperm alınmasını önerdi , ama herhangi bir yan etkisi olur mu bilmiyorum . Of bu ngs çok pahalı ya 🤦‍♀️Bende ngs oldun diyorum ikinci tedavide ama bakalım sanırım Ankara Bahçeciye geçeceğim bende
İstanbul düşünürsen sabri hoca gerçekten çok ilgili bi doktor .. ben memmun olmasaydım doktorumdan almanyadan kalkıp ikinci deneme içinde ona gelmezdim .. ngs çok pahalı evet 🥺 ya siz maşallah erken davranmıssınız canım bizde bakılmadı korkuyorum kromozomsal bişey çıkmaz inşallah . Bendende istenildi .. tese değil tam olarak bizim transfer sırasında kullanılan gibi ince uzun katatermi desem onunla alınması istenilecek galiba . Sizin sayı kaç canım ?

Back
X