7 hft Gebelikte kan pıhtılaşması yüksek çıktı (512) bu durunu yasayan varmi

uguurbocegii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2020
803
324
53
29
Pıhtılaşma sorunu var bunu kendim araştırarak öğrendim baktım 512 yüksek çıkmış gerçekten düşük riski olur diye korkuyorum doktora demiştim fakat oda bugün tekrar kan verirdi kan sulandırıci yazmadı

Başka doktora gidin asla beklemeyin. Mümkünse dahiliye doktoruna gidin durumunuzu anlatın sizi hematoloji bölümüne sevk etmesini isteyin. Kadın doğum ile diğer doktorların birbiriyle iletişimini sağlayın.

Ben bu degeri bilmiyorum ama pihtilasmaya bakilan genetik bir test var, ona gore kan sulandirici veriyor doktorlar. Eger bu degeri onemsemeyip kan sualndiricj vermediyse ve onemli bir degerse kesin baska doktora da giderdim. Ve trombofili paneli denilen genetik testi de yaptirirdim. Bu test devlet hastanesinde biraz gec cikiyor ama olsun

Evet ben kendi başıma buyruk şekilde o testi yaptırdım. Tüp bebek sürecinde tüm doktorlar gereksiz görmüştü. Cunku kimyasal dışında düşük vs yasamamistim. Sadece kalple ilgili problemim vardi. Ve sonuçta 3 gende pıhtılaşma cikti. Simdi doğuma kadar igne kullanicam.
Dahiliye gittim ama pek anlamadı bisey olmaz dedi
Bence hematoloji bölümüne gidip trombofili testi talebinde bulunun. Arkadaşın dediği gibi testler 1 ay gibi sürede çıkıyor ama net sonuc ile gerekli tedaviye başlarsın. Yada başka kadın dogumcuya başvur bence.

Trombofili testinde pıhtılaşmada cikiyormu

Hematolojiye gidicwm ama bu testi yaparlar mı bilmiyorum çoğu doktor geçiştiriyorum önemli değil diyip. Siz nerde yaptirmistiniz

Hematoloji ye gidip bu testi istemem inşallah doktor başından savmaz beni çünkü 2 doktor önemli bi değer değil dedi

Merhaba benimde daha önce bir düşüğüm oldu kalbi durmuştu 6. Haftasında.
Şimdi 8 haftalık hamileyim geçen hafta kanamam oldu az birşey doktor pıhtılaşmaya bakmak istedi kan verdim sonuç bugün çıktı MTHFR A1298C heterozigot yazıyor. Doktoruma yazdım yarın kan sulandırıcı başlayalım dedi geç kalmış olmadık mı bebeğe bi sorun olur mu acaba. Daha önce yaşadıklarımı yaşamaktan çok korkuyorum

İçinizi ferah tutun. Evham sikinti geldiğinde kendinizi ve bebeğinizi okuyup Allaha emanet edin. Zaten yarın baslanacakmis gerekli ilac. Korkmayın. Bende 7. Hafta da başlamıştım. Ve benim daha fazla pıhtı sorunum vardi. Her durum için kendimi Yaradana bıraktım. Endişelerinden kurtulmaya bak ve ilaç sonrasına odaklan

Sürekli dua ediyorum dediğiniz gibi Rabbime emanet bende düşünmemeye araştırmamaya çalışacağım artık Çok teşekkür ederim içim rahatladı geç başlanacak diye tedirgindim biraz

Sürekli dua ediyorum dediğiniz gibi Rabbime emanet bende düşünmemeye araştırmamaya çalışacağım artık Çok teşekkür ederim içim rahatladı geç başlanacak diye tedirgindim biraz
Gebelikte şeytan kadına daha çok yaklaşır vesvese verirmiş. Bu yüzden olumsuz düşünceler senaryolar çok normal. Kendinizi bu dusuncelere kaptirmamaya özen gösterin. Okumalariniza devam edin allahin izniyle bi sey olmaz. Bi de bi söz vardır zararın neresinden dönülse kârdir diye. Bu yüzden siz tedaviye başladıktan sonrasına odaklanın. Canı veren yaradan elbet o zamana kadar da korumuştur. Buna inanın.. ferah olun Mevlam sağlıkla hayırla eksiltmeden yavrunuza kavuşmayı nasip eylesin. Amin

Gerçekten öyle hastaneye gidince rahatlıyorum gelince başlıyorum düşünmeye bugün başka doktora gittim doçent doktorla görüştüm bebek sağlıklı şükür ama iğneye gerek duymadı tek bir gende var gerek yok yaygın görünen bir durum bu dedi kese etrafında kanama varmış hala 1 ay daha yatcam bakalım. Allah razı olsun güzel dilekleriniz için rabbim isteyen herkese nasip etsin bekleyenleri de sağlıkla kavuştursun

Bende hematoloji ye gittim baktırmak istedim ama düşük olmadan bakmiyolarmis pihtiya

Bende hematoloji ye gittim baktırmak istedim ama düşük olmadan bakmiyolarmis pihtiya
Maalesef evet ama özel hastanede tüp bebek merkezlerinde kendi istediğinizle bastırabilirsiniz diye biliyorum ben özelde baktırmıştım hatta 2 düşükten sonra raporla bakılıyormuş ücret biraz daha uygun oluyormuş benim tek düşük ve raporumda yok dedim ona rağmen baktırdım

Ama kanama olunca doktor da yönlendirmişti o hastaneye onunda etkisi olmuş mudur bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar. Benim iki kaybım var. Bu trombofili sonucum. Kan sulandırıcı için kadın doğumcun daha iyi bilgi verir dedi tıbbi genetik doktoru. Homozigot sonucu olan ve bilgisi olan var mı acaba aranızda

Eklentiler

• 20230822_100440.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…