Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

DİYET YAPAMAYANLARA HARİKA ÖNERİLER !

bc634a4842a3807986224b4f3cf7c692_1279315425.png
Gün içinde uygulayabileceğiniz küçük ipuçları...

Sabah yataktan kalkınca hemen iki bardak su içiniz.

Yemeğe başlamadan önce ve arada su içiniz.Su midede besinleri şişirir ve daha az yiyecekle daha fazla tokluk sağlar.

Yemek tabağınızı, kaşık ve çatalınızı küçük seçiniz. Küçük bir tabaktaki 1 porsiyon yemek gözünüze daha büyük ve daha doyurucu görünür. Küçük kaşıkla daha küçük lokmalar halinde ve daha yavaş yemek yiyebilirsiniz.

Günlük et,balık, tavuk, sebze hakkınızı yerken, bunları tabağa tek başına koymayınız. Yanlarına domates, salatalık, marul ekleyerek hem gözünüze zevkli gelen, hem de daha dolu görünen bir tabak hazırlayınız.

Yemeğinizi sakin,küçük lokmalar halinde,iyice çiğneyerek,yavaş yavaş yiyiniz.Her lokmanın tadını çıkarınız. Asla hızlı yemeyiniz.

Unutmayınız ki tokluk hissi yemeğe başladıktan en az 20 dakika sonra beyne ulaşır.Her lokmadan sonra çatalınızı tabağınıza bırakmanız daha yavaş yemenizi sağlar.

Yemeklerden sonra atıştırma isteğinizi yok etmek için,hemen dişlerinizi fırçalayıp, ağzınıza ferahlık ve hafif tatlı tat bırakan gargara ile çalkalayınız. 5 dk. zaman ayırdığınız ağzınızı daha sonra kirletmek istemeyebilirsiniz.

Yemeğinizi dışarıda yediğinizde, dişlerinizi fırçalamazsanız, hemen ağzınıza naneli ağız spreyi sıkınız. Cosmotürk'ün haberine göre, hoş bir ağız kokusu yemek kokusundan daha iyidir.

Sabah giyinmeden önce elli kez zıplayarak metabolizma (kalori yakma) hızınızı arttırın.Gün boyu karnınızı içinize çekerek dolaşın.

Bir davete gitmeden önce iştahınızı kapatacak düşük kalorili yiyecekler atıştırıp iki bardak su içiniz.( salatalık veya marul olabilir)

Bol giysiler içine saklanmayıp vucudunuza oturan kıyafetler giyiniz. Böylece yeme arzunuzu daha kolay kontrol edersiniz.

Gece geç satlerde yemek yeme alışkanlığınızdan vazgeçiniz.Çünkü geceleri metabolizma normalden daha yavaş çalışır ve yediğiniz besinlerden aldığınız kalorileri yakamazsınız.

Malesef alınan gıdalardaki kalori miktarları çok yüksek.Düzensiz ve bilinçsiz beslenme tüm çabalarımızı boşa çıkarıyor.

Yürüyorum koşuyorum bir türlü zayıflayamıyorum diyenler için.

Aşağıdaki tabloda bazı besinlerin kalori miktarı ve yakılabilmesi için ne kadar yürüyüş yapmak gerektiği belirtiliyor.

İŞTE KALORİ CETVELİNİZ:

1 Dilim karışık pizza
235 Cal, 74 dk.yürüyüş

1 CheeseBurger
402 Cal, 126 dk.yürüyüş

1 Poğaça
230 Cal, 72 dk.yürüyüş

1 Simit
350 Cal, 109 dk.yürüyüş

1 Por. Çikolatalı Pasta
420 Cal, 131 dk.yürüyüş

1 Por.
Tel Kadayıf 430 Cal, 134 dk.yürüyüş

100 gr. Çikolata
528 Cal, 165 dk.yürüyüş

1 Kutu Kola
297 Cal, 93 dk.yürüyüş

1 Kutu
Bira 225 Cal, 70 dk.yürüyüş

1 Duble Rakı
335 Cal, 103 dk.yürüyüş
1 Avuç Kabak Çekirdeği 610 Cal 191 dk.yürüyüş

Yemeğe başlamadan önce ve arada su içiniz.Su midede besinleri şişirir ve daha az yiyecekle daha fazla tokluk sağlar.

Yemek tabağınızı, kaşık ve çatalınızı küçük seçiniz. Küçük bir tabaktaki 1 porsiyon yemek gözünüze daha büyük ve daha doyurucu görünür. Küçük kaşıkla daha küçük lokmalar halinde ve daha yavaş yemek yiyebilirsiniz.

Günlük et,balık, tavuk, sebze hakkınızı yerken, bunları tabağa tek başına koymayınız. Yanlarına domates, salatalık, marul ekleyerek hem gözünüze zevkli gelen, hem de daha dolu görünen bir tabak hazırlayınız.

Yemeğinizi sakin,küçük lokmalar halinde,iyice çiğneyerek,yavaş yavaş yiyiniz.Her lokmanın tadını çıkarınız. Asla hızlı yemeyiniz.

Unutmayınız ki tokluk hissi yemeğe başladıktan en az 20 dakika sonra beyne ulaşır.Her lokmadan sonra çatalınızı tabağınıza bırakmanız daha yavaş yemenizi sağlar.

Yemeklerden sonra atıştırma isteğinizi yok etmek için,hemen dişlerinizi fırçalayıp, ağzınıza ferahlık ve hafif tatlı tat bırakan gargara ile çalkalayınız. 5 dk. zaman ayırdığınız ağzınızı daha sonra kirletmek istemeyebilirsiniz.

Yemeğinizi dışarıda yediğinizde, dişlerinizi fırçalamazsanız, hemen ağzınıza naneli ağız spreyi sıkınız. Cosmotürk'ün haberine göre, hoş bir ağız kokusu yemek kokusundan daha iyidir.

Sabah giyinmeden önce elli kez zıplayarak metabolizma (kalori yakma) hızınızı arttırın.Gün boyu karnınızı içinize çekerek dolaşın.

Bir davete gitmeden önce iştahınızı kapatacak düşük kalorili yiyecekler atıştırıp iki bardak su içiniz.( salatalık veya marul olabilir)

Bol giysiler içine saklanmayıp vucudunuza oturan kıyafetler giyiniz. Böylece yeme arzunuzu daha kolay kontrol edersiniz.

Gece geç satlerde yemek yeme alışkanlığınızdan vazgeçiniz.Çünkü geceleri metabolizma normalden daha yavaş çalışır ve yediğiniz besinlerden aldığınız kalorileri yakamazsınız.

Malesef alınan gıdalardaki kalori miktarları çok yüksek.Düzensiz ve bilinçsiz beslenme tüm çabalarımızı boşa çıkarıyor.

Aşağıdaki tabloda bazı besinlerin kalori miktarı ve yakılabilmesi için ne kadar yürüyüş yapmak gerektiği belirtiliyor.

İŞTE KALORİ CETVELİNİZ:

1 Dilim karışık pizza
235 Cal, 74 dk.yürüyüş

1 CheeseBurger
402 Cal, 126 dk.yürüyüş

1 Poğaça
230 Cal, 72 dk.yürüyüş

1 Simit
350 Cal, 109 dk.yürüyüş

1 Por. Çikolatalı Pasta
420 Cal, 131 dk.yürüyüş

1 Por.

100 gr. Çikolata
528 Cal, 165 dk.yürüyüş

1 Kutu Kola
297 Cal, 93 dk.yürüyüş

1 Kutu

1 Duble Rakı
335 Cal, 103 dk.yürüyüş
ne güzel bi yazı .. çok doğru

Spor sağlıklı yaşama, stresi atma, günlük yaşam telaşı içinde odağı değiştirebilmek için gerçekten çok önemlidir. Yalnız günlük yaşam temposu içinde spora gerektiği gibi zaman harcayamadığımız gibi buna pek fazla enerjimiz de kalmayabiliyor. O zaman spor yapamıyorsak bunun yerini tutacak bir şey bulabilir miyiz?

Evet alın size 5 öneri
5- Büyük kitapcılarda salsa, tango gibi dansları öğreten cd’ler satılıyor. Akşam eve geldiğinizde eşinizle, çocuğunuzla, arkadaşınızla veya tek başınıza açın cd’yi. Çok eğleneceğinize, stresinizi atacağınıza garanti veriyorum. Hem öğrenmiş, hem de eğlenmiş olacaksınız. Günlük aktiviteniz de artacak.

tumblr_inline_mmfx9ryMb91qz4rgp.gif

4- Evinizde atladığınız sayıyı gösteren ip bulundurun. Mutfağa su içmeye, odadan odaya geçerken tek yapmanız gereken ipinizle atlayarak gitmeniz. Tv seyrederken de ara ara ipinizi kullanabilirsiniz. Eğlenceli ve sizi çok da yormayan, zamanınızı almayan bir aktivite.

171450318282-434x434.gif

3- Ev işlerinizi mümkün olduğunca kendiniz yapmaya çalışın. Günlük rutin ev işlerinizin dışında cam silmek, koltuk silmek fazladan enerji harcamanızı sağlar. Bir de bunları yaparken bileklerinize 500 grlık dambıl takarsanız hem üst kol kaslarınızı çalıştırırsınız hem de göğüslerinizin sarkmasını önlersiniz.

56c2c28a38ab684c14e8d586.gif

2-Her akşam yatmadan önce 1 su bardağı yoğurda 1 yemek kaşığı acı biber katarak yiyin. Bu karısım yağ yakımınızı ve metabolizmanızı hızlandıracaktır.

tumblr_inline_ntpw7ckCLK1qabn8e_500.gif

1- Her öğünden hemen önce mutlaka yarım çay bardağı su için. İştahınızın azalmasını ve daha az besin tüketmenizi sağlayacak.

giphy-1.gif

ya burda bi hatun var
çaya bakan arkadaş

kendisi 3 tabak makarna yer

bugün meselaaa sabah kahvatltı yapmış evde
burda 2 açma yedi

öglen dışardan makarna yedi

bende eklimde 3 salatalık yiyordum
3 salatalıkmı yiyorsun diyorr:KK57::KK57::KK57::KK57:

sinir oluyorum yaa, kilomla ilgili kendi çaapında espri yapıyor

ama derdini anlıyorum 157 boyunda 55 kilo
sen benden uzunsun 55 de kötü olursun diyip duruyorrr:KK67::KK67::KK67:

İŞTE KALORİ CETVELİNİZ:

1 Dilim karışık pizza
235 Cal, 74 dk.yürüyüş

1 CheeseBurger
402 Cal, 126 dk.yürüyüş

1 Poğaça
230 Cal, 72 dk.yürüyüş

1 Simit
350 Cal, 109 dk.yürüyüş

1 Por. Çikolatalı Pasta
420 Cal, 131 dk.yürüyüş

1 Por.

100 gr. Çikolata
528 Cal, 165 dk.yürüyüş

1 Kutu Kola
297 Cal, 93 dk.yürüyüş

1 Kutu

1 Duble Rakı
335 Cal, 103 dk.yürüyüş
En az yürüyüşü bira icince yapmak gerekiyormuş icmeye mi baslayalim bu saatten sonra :D :D

Aklimda bulunsun da bi gün pogaca yiyecek olursam onun pizzaya denk oldugu aklima getirip gidip pizza yiyeyim :D

ya burda bi hatun var
çaya bakan arkadaş

burda 2 açma yedi

Genç kızken bende yerdim ,evlenirken 49 kilo idim hatta.:olamaz:O zamanlar da kilo almak için uğraşırdım.:110:O metabolizmamı geri istiyorum :mad:
Not:Evlenince sen de kilo alacaksın @MiuLego :KK8::KK8::KK8:nihahahahaha

GÜZEL VÜCUDA NASIL SAHİP OLUNUR-GÜZEL VÜCUT İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

güzel vücutlu olmak için ne yapmalı

Manken gibi vücuda sahip olmak diye bir deyim vardır. Mankenlerin vücudu gerçekten mükemmele yakın güzelliğe sahip ölçülere sahiptir. Bu fiziki güzellik her ne kadar Allah vergisi olarak tabir edilse de, bir mankenin vücut güzelliğini koruması sanıldığı gibi hiç te kolay bir şey değil. Ancak yine sanıldığının aksine mankenler öyle aç gezen ve güzelliklerini aç kalmalarına borçlu olan kişiler de değiller. Güzel vücuda sahip olan ünlüler, mankenler, sanatçılar ve fotomodeller hepsi sağlıklı beslenme kriterlerini harfiyyen yerine getiriyorlar. Dünyaca ünlü mankenlerin diyetisyenliğini ve beslenme uzmanlığını yapanların bu kusursuz güzelliğin arkasındaki beslenme sırlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Büyük bir moda gösterisinden iki hafta önce top modeller için yorucu bir maraton da başlıyor. Yapılan sporlar, protein karışımları, yeşillik, haşlanmış tavukla destekleniyor. Çünkü vücut, kusursuz görünmeli, gergin ama kaslı olmamalı… Üstelik çok kısa bir sürede…

Ve işte hepimizin yüreğine su serpen cümle; dünyaca ünlü mankenlerin sadece çok azı Allah vergisi bir vücuda sahip… İnanılmaz ama doğru… Evet, içlerinden bir çoğu çok zayıf ama vücutları yumuşak ve görüntüleri hiç de fit değil…

Tartı aletinizi atın
Çünkü zayıf olmakla fit olmak birbirinden çok farklı… Bu yüzden isterseniz hemen tartı aletinizi pencereden fırlatabilirsiniz. Aktif olarak spor yapan mankenler bile büyük bir defile öncesinde sıkı bir çalışma içine giriyor. Bir çokları için bunun anlamı kahvaltı bile etmeden tam 45 dakika boyunca egzersiz yapmak (çünkü boş mideyle vücut çok daha fazla kalori harcıyor), diyet uygulamak ve akşamları sorunlu bölgelerini çalıştırıcı sporlar yapmak… Ama alkol ya da sigarayla vücuda verilen zararın sporla telafi edilmesi mümkün değil…

Onlar gibi olun
Bu rutin hareketleri her gün uyguladığınızda, iki hafta içinde arzuladığınız ölçülere kavuşmanız, dünyaca ünlü top modeller Heidi Klum ya da Gisele Bundchen gibi imrenilen bir vücedu sahip olabilmeniz mümkün…

– Sıkı kollara, düzenli dumble egersizleriyle sahip olabilirsiniz.
– Kollarınızı vücudunuzun iki yanına uzatın. Avuç içleriniz dışarıya baksın. Kollarınızı göğüs hizasına kaldırın. Günde 12- 15 hareket yeterli olacaktır.
– Vücudunuzun üst kısmını öne eğin. Kollarınızı dirsekten 90 derecelik açı oluşturarak geri bükün ve arkada gerin.
– Şekeri, alkolü ve ekmeği unutun.
– Doğru beslenmeden yapacağınız hiçbir egzersiz amacına ulaşmayacaktır. Eğer iki hafta içinde sonuçları görmek istiyorsanız beslenme düzeninizi de değiştirmek zorundasınız.
– Margarin, tereyağı ve ayçiçek yağı dışında ekmek, makarna ve beyaz pirinç gibi karbonhidratları öğünlerinizden çıkarın.
– Şeker kesinlikle yasak! Tatlılar, bisküviler, kekler, taze sıkılmış olmayan meyve suları gibi şekeri yüksek oranlı meyveler, muz, üzüm, ananası unutun.
– Öğününüzün yarısı sebzeden, üçte biri proteinlerden, kalanı da ‘iyi’ karbonhidratlardan (kahverengi pirinç) oluşmalıdır.
– Öğünleriniz 5 saatte bir olmalı. Örneğin, üç ana öğün iki ara öğün gibi.
– Alkolden uzak durmalısınız. Alkol yağa dönüşen gereksiz kalorilerden oluşmaktadır. Eğer içecekseniz o zaman tercihinizi şarap ya da light biradan yana kullanın.

Genç kızken bende yerdim ,evlenirken 49 kilo idim hatta.:olamaz:O zamanlar da kilo almak için uğraşırdım.:110:O metabolizmamı geri istiyorum :mad:
Sırf bu yüzden evlenmeyecek

Menü
Sabah
Bir buçuk dlm tb ekmeği
Domates sos
Yoğurt
Kiraz sapı çayı

Ara
Bir muz

Öğle
Tuzlu yoğurt çorbası bir kase

Akşam
Tavuk salata ayran çorba

Su bilmiyorum pek yok.
@MiuLego
ooo ördeğim mis gibi menü ile gelmişsin afiyet olsun
o su içilecek hep az içiyorsun bu ara :silah:

yiyorum çok yedin
yemiyorum az olmuş
bi begendiremedimmmmmm:ıslık::ıslık:
heee evet beğendiremedin:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
ben seni beğeniyom yemeğini de beğenmeyivereyim nolucuk
ya burda bi hatun var
çaya bakan arkadaş

burda 2 açma yedi

boş boş konuşuyor işte banum yahu bşver takma
işte evlenmicem o yüzden:rolleyes:
Sırf bu yüzden evlenmeyecek
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:nasıl da tanıyor beni:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Evlenebilir de vücudum bozulmasın diye çocuk doğurmaz,enişteyi yalvartır @MiuLego :KK53:
onu da yapmıcam çocuk da yapmıcam:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ahu060812 Ahu060812 göbiş sormuşsun yavrum ... çıkmaz mıııııııııı ? diyarbakır karpuzu oldum bile:deli:

ada81 ada81 canım yazdıklarını okudum da .. emin hülya ile beraber harika yol alacaksınız .. zaten sıfırdan temiz beslenmeye bir başla ... 1-2 hafta devam et bozmadan ...sonra bozmaya sende kıyamayacaksın .:KK15:

saydin78 saydin78 kuzum dualarımdasın :KK200:

@MiuLego evleeeen :anne:

Ahu060812 Ahu060812 göbiş sormuşsun yavrum ... çıkmaz mıııııııııı ? diyarbakır karpuzu oldum bile:deli:

ada81 ada81 canım yazdıklarını okudum da .. emin hülya ile beraber harika yol alacaksınız .. zaten sıfırdan temiz beslenmeye bir başla ... 1-2 hafta devam et bozmadan ...sonra bozmaya sende kıyamayacaksın .:KK15:

saydin78 saydin78 kuzum dualarımdasın :KK200:

@MiuLego evleeeen :anne:
Ben :KK45:ben :KK45: beni unutmuşsun:KK45:

Back
X