Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

igdedali igdedali kuzum özele gerek yok yazarım buraya
kan ve idrarda enfeksiyon vardı
faranjitte ciğerlere inmiş zatüre başlangıcı dediler
3 gündür yatıyo evde antibiyotik falan alıyo
dün gece bir anda kustu titremeye başladı hayaller hasta olunca
anne ölmekten korkuyorum falan diyodu
sonra sakinleştirdim uyudu sükür

çok fena doktor korkumuz vardır
geçen gece acile gidince doktor serum vermem lazım dedi
damar yolunu açamadılar
3 kere elinden denediler damarını patlattılar daha beter korktu
ondan oluyo galiba

6 yaşında
hastalanınca bir garip oluyor
hayalliyor sayıklıyor
dün gece kusarak uyandı uykudan nasıl titriyor anlatamam
gerizekalı bir anasınıfı öğretmeni vardı çocuğumun
elimden zor aldılar gebertecektim
çocuklara ölümü anlatmış ama dehşet şekilde
etlerin kemiklerin birbirinden ayrılması şeklinde konuşmuş
o dönemde sınıftan kaçtane çocuk psikolojik tedavi gördü
benim kızda hepimizi ölüm sırasına sokuyodu önce hangimiz öleceğiz diye
toparlayana kadar öldüm
babası dün tekrar hastaneye mi götürsek iğne falanmı yapsalar acaba diyince duydu benim sıpada
ondan dedi galiba iğne olmak istemiyorum ölmekten çok korkuyorum diye
Tövbe estağfurullah gerizekalı böyleleri yemin ederim! !!! Çok sinirleniyorum çok.
Çocuklara ölümü, Allahı korkutarak anlatmalarına pes! !
Oğlumun sınıfta sa bazı çocuklar Allah seni yakacak diyormuş. Ya deli oluyorum. Oğlum Allah çocuk yakmaz, çocuklar masumdur. Allah çocukları çok sever diyorum. Nasıl anne babalar var ya hala bu devirde !
Ben soyut kavramlarla ilgili bir şey sorunca doğru cevap vermek için araştırayım diyorum önce oğluma. Hatta bu ara bir yazarın kitaplarını alıcam çünkü çok sormaya başladı.

Tövbe estağfurullah gerizekalı böyleleri yemin ederim! !!! Çok sinirleniyorum çok.
Çocuklara ölümü, Allahı korkutarak anlatmalarına pes! !
Oğlumun sınıfta sa bazı çocuklar Allah seni yakacak diyormuş. Ya deli oluyorum. Oğlum Allah çocuk yakmaz, çocuklar masumdur. Allah çocukları çok sever diyorum. Nasıl anne babalar var ya hala bu devirde !
Ben soyut kavramlarla ilgili bir şey sorunca doğru cevap vermek için araştırayım diyorum önce oğluma. Hatta bu ara bir yazarın kitaplarını alıcam çünkü çok sormaya başladı.
ayne öyle genelde somut anlatırım
bende senin gibi ben öğreneyimn sanada anlatayım olurmu diyorum

6 yaşında
hayalliyor sayıklıyor
toparlayana kadar öldüm
babası dün tekrar hastaneye mi götürsek iğne falanmı yapsalar acaba diyince duydu benim sıpada

Ay inanmıyorum o öğretmen denen mahlukatı şikayet etinizmi inanmıyorum yetişkin insan ölümden korkarken 6 yaşındaki çocuğa nasıl anlatmış çocuğun psikolojisini nasıl bozmuş kiyamam çok geçmiş olsun inş en düzelir destek alsanız ona ölümü n ne olduğunu onun yaşına uygun şekilde anlatsanız yada başka şeylere yönlendirseniz benim aklıma bunlar geliyor belki bende yanlış düşünüyorum. ..

6 yaşında
hayalliyor sayıklıyor
toparlayana kadar öldüm
Çok çok geçmiş olsun....
Bizim de bi öğretmen hikayemiz var... Kardeşim 9 yaşında Cennet-cehennem- ölüm kavramlarını geçen senelerde öğretmeni öyle anlatmış ki. Bunun haricinde okulda sürekli şiddet görüyormuş çocuklar...Bizimki annemlere söylemiş ödevini eksik yaptığı için vurduğunu, saçını çektiğini... ama inanmamışlar o dönem olmayan olayları oluyor gibi anlattığı için. Çocukta önce karanlıktan yalnız kalmaktan korkma olarak göründü. Kendisine uzak olduğum için- çok geç haberim olduğu için- anlayamadım. Bizimkiler geçici diye düşünmüşler. Çocuk halisünasyonlar görmeye başladı... Ve sonrasında birtakım tikler... Uyku bozuklukları, öfke nöbetleri, kekeleme... Zor bir süreçti. Çocuk yaramazlık yaptığında cehenneme gideceğini düşünüyormuş. Çünki öğretmeni öyle demiş...
Ha sonra noldu. 1 yıldır psikolojik tedavi görüyor. Öğretmeni değiştirildi. Ve kadın ilgili yerlere şikayet edildi. Şikayet sonucunda yasal olarak birşey çıkmadı ama en azından eşten dosttan kendini düzelttiğini duyuyoruz...
Tikleri yok denecek kadar azaldı. Zaten bebeklikten itibaren sorunsuz bir çocuktu. Ne hastalık ne bişey hatırlamıyoruz... İnanılmaz dışadönük ve eğlenceliydi. Şu an yine normale döndü neyse ki... Sanırım bir 6 ay daha devam edecektir tedavisi. Hala daha stresli olduğunda vs boyun oynatma göz kırpmaları olabiliyor nadiren.

size de tavsiyem çocuğu eğer gitmediyse en kısa zamanda iyi bir psikiyatriste götürmenizdir. Belki de yaptınız bilemiyorum. Siz her ne kadar toparlandı diye düşünseniz de hiç ummadığınız anda tekrardan ortaya çıkabilir...

Selam güzeller 4 aydır yazmamışım buraya. Ausencia Ausencia aeben aeben ve herkese :KK200::KK200:
Çocukların ikisi de okullu oldu bu yıl, ben de işe başladım. 40 gün kadar oldu kayınvalidemi kaybettik maalesef.
Kilo olarak aynı konumdayım, 6 ay sonra kontrole gel dedikten sonra bu ay gittiğim hoca sana nasıl olmuş da bu dozda ilaç vermişler tabiki kilo alırsın diyerek şaşırdı ve ilaç dozum arttırıldı tekrar
Benden gelişmeler böyle. Herkes iyidir inşallah. Kaptanım bebişin hayırlısıyla gelsin inşallah

Çok çok geçmiş olsun....
Bizim de bi öğretmen hikayemiz var... Kardeşim 9 yaşında Cennet-cehennem- ölüm kavramlarını geçen senelerde öğretmeni öyle anlatmış ki. Bunun haricinde okulda sürekli şiddet görüyormuş çocuklar...Bizimki annemlere söylemiş ödevini eksik yaptığı için vurduğunu, saçını çektiğini... ama inanmamışlar o dönem olmayan olayları oluyor gibi anlattığı için. Çocukta önce karanlıktan yalnız kalmaktan korkma olarak göründü. Kendisine uzak olduğum için- çok geç haberim olduğu için- anlayamadım. Bizimkiler geçici diye düşünmüşler. Çocuk halisünasyonlar görmeye başladı... Ve sonrasında birtakım tikler... Uyku bozuklukları, öfke nöbetleri, kekeleme... Zor bir süreçti. Çocuk yaramazlık yaptığında cehenneme gideceğini düşünüyormuş. Çünki öğretmeni öyle demiş...
Ha sonra noldu. 1 yıldır psikolojik tedavi görüyor. Öğretmeni değiştirildi. Ve kadın ilgili yerlere şikayet edildi. Şikayet sonucunda yasal olarak birşey çıkmadı ama en azından eşten dosttan kendini düzelttiğini duyuyoruz...
Tikleri yok denecek kadar azaldı. Zaten bebeklikten itibaren sorunsuz bir çocuktu. Ne hastalık ne bişey hatırlamıyoruz... İnanılmaz dışadönük ve eğlenceliydi. Şu an yine normale döndü neyse ki... Sanırım bir 6 ay daha devam edecektir tedavisi. Hala daha stresli olduğunda vs boyun oynatma göz kırpmaları olabiliyor nadiren.

size de tavsiyem çocuğu eğer gitmediyse en kısa zamanda iyi bir psikiyatriste götürmenizdir. Belki de yaptınız bilemiyorum. Siz her ne kadar toparlandı diye düşünseniz de hiç ummadığınız anda tekrardan ortaya çıkabilir...
Off ya off . Cehalet başa bela. Gördüğüm yanlışları düzeltmek istiyorum deli gibi.
Oğlumu bir kere okula götürürken, yanından geçtiğimiz kadın çocuğuna Alkah seni sevmeyecek yakacak beni üzdüğün için diyor. Kendimi zor tuttum, müdahale etmemek için! Allah çocuk yakmaz da senin gibi cahilleri ne yapar otur bir düşün diyesim geldi

Selam güzeller 4 aydır yazmamışım buraya. Ausencia Ausencia aeben aeben ve herkese :KK200::KK200:
Çocukların ikisi de okullu oldu bu yıl, ben de işe başladım. 40 gün kadar oldu kayınvalidemi kaybettik maalesef.
Kilo olarak aynı konumdayım, 6 ay sonra kontrole gel dedikten sonra bu ay gittiğim hoca sana nasıl olmuş da bu dozda ilaç vermişler tabiki kilo alırsın diyerek şaşırdı ve ilaç dozum arttırıldı tekrar
Benden gelişmeler böyle. Herkes iyidir inşallah. Kaptanım bebişin hayırlısıyla gelsin inşallah
Başınız sağolsun

Elifim başınız sağolsun siz görevinizi hakkıyla yerine getridiniz diye düşünüyorum Rabbim mekanını cennet etsin.
Artık sende gitme bitirelim şu başladığımız işi.artık düzenin de oturur.hadi bakalım yeni başlangıvın hayırlı olsun

igdedali igdedali canım seni çok iyi anlıyorum 20 yaşında ünvde evlenmek isteyince herkes önüme durdu eşimi lisede buldum 8 yaş büyüktü şise mezunuydu sadece sevgi vardı mantıklı olan eşimin işi bile yoktu sadece mesleği vardı ne ağladım ne gözyaşı döktüm o zamanlar.eşim istemeye geldipinde benim ailem onu yerin dibine soktu hiç bişeyin yoktu da niye geldiniz kapımıza bile dediler ama ben vazgeçmedim mecbur verdiler annem elini bile öptürmedi eşim kahveisnden bi yudum bile içmedi başını önüne eğip oturdu şimdi o günler hep içimde uhde kaldı..ama 13 yıllık evliyim başlarda olayların etkisiyle kavgamız olsada mutluyuz olmayacak herşey oldu ev araba çocuklar özel okulda ne biliyim dişine tırnağına taktı beni geriye bakıtmadı eşim.sende filozafa güveniyorsan ondan eminsen pes etme.sen yaşayacaksın aynı çatı altında..can sıksada bu günler geçecek emin ol.Allah hakkında hayırlısını versin :KK25:
Bu süreçte hep yanımdaydı. O benden daha rahat. Boşa üzüyorsun kendini, 25 yaşındasın kararlı olduğumuzu görünce mecbur verecekler. Onları da anla filan diyor... Ya da öyle görünüyor bilmiyorum... Bi boşluğunda Urfa'ya gidip babamla konuşmak istiyor. Ama vereceği tepki seninkşlerle aynı olacak. Annem hiç karışmadı bu süreçte. Sadece karşı tarafın maddi durumu biraz ayıf diye onu sıkıntı etti başta...
Biraz ortalık durulsun da... Babamlar iyice coştu inanamıyorum abla. Ben biraz asiyim kafama koydum mu dinlemiyorum kimseyi. Mezun olup Urfaya gittim. Dayanamadım anlaşamadık kalktım buraya geldim geri. Kimseye de sormadım gidebilir miyim diye. Ses etmediler... Şimdi tutturdu Urfa'da iş ayarladım gel diye... Amaan ne bilem olmadı bi kuru sıkı takarım feylesofun beline gönderirirm Urfa'ya:KK70:

Çok merak ettik seni kuzum inşallah Rabbim feraha çıkarsın sıkıntı ne ise çözülür inşallah :KK43:Sen her şeyden değerlisin kendini üzme demesi kolay ama yine de unutma :KK60:

Teşekkür ederim kuzum
De hayriş de vermezseniz kaçarım de.beni kaçar diye vermişler..bide eşim babamın karşısına geçmiş almış eline bi silah koymuş babamın önüne ya bana Ahu yu ver yada beni vur demiş :KK70: babamda sessiz sakin kavgada döğüşte hiç işi olmayan memur bi adamcağız koy onu ben seni anladım demiş.bizde anam fena anam..
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

igdedali igdedali kuzum özele gerek yok yazarım buraya
kan ve idrarda enfeksiyon vardı
faranjitte ciğerlere inmiş zatüre başlangıcı dediler
3 gündür yatıyo evde antibiyotik falan alıyo
dün gece bir anda kustu titremeye başladı hayaller hasta olunca
anne ölmekten korkuyorum falan diyodu
sonra sakinleştirdim uyudu sükür

çok fena doktor korkumuz vardır
geçen gece acile gidince doktor serum vermem lazım dedi
damar yolunu açamadılar
3 kere elinden denediler damarını patlattılar daha beter korktu
ondan oluyo galiba
He ben tamamen psikolojik sandıydım. Yaşı kaç bu arada

Masum hala varsa yarın ye o köfteden, neden çünkü aklında onda kalmış hissediyorum ve bu akılda kalış bir akşam patlaması olabilir riskli :KK43: kesinlikle bu kadar kasma artık. Tadına da bakabilirsin bulgur sonuçta. Bugün olmaz evet ama yarın olur :KK66:

cnm varda , öyle aklımdada pek kalmadı aslında keşke yeseydim demedim yani
yarın yemek getrimiycem hastaneye gidip ordan eve işe geçicem çünkü
öglene tost yerim diye düşündümm
ama yenirde yani 1 tane ayranla brilikte
çünkü patlaması fena oluyor

De hayriş de vermezseniz kaçarım de.beni kaçar diye vermişler..bide eşim babamın karşısına geçmiş almış eline bi silah koymuş babamın önüne ya bana Ahu yu ver yada beni vur demiş :KK70: babamda sessiz sakin kavgada döğüşte hiç işi olmayan memur bi adamcağız koy onu ben seni anladım demiş.bizde anam fena anam..

:KK57::KK57::KK57::KK57:
vay be aşk işte , allah herkese mutluluk huzur versin

cnm varda , öyle aklımdada pek kalmadı aslında keşke yeseydim demedim yani
yarın yemek getrimiycem hastaneye gidip ordan eve işe geçicem çünkü
öglene tost yerim diye düşündümm
ama yenirde yani 1 tane ayranla brilikte
çünkü patlaması fena oluyor

:KK57::KK57::KK57::KK57:
vay be aşk işte , allah herkese mutluluk huzur versin
Sen bilirsin tabi ;)

igdedali igdedali
ben eşimle 18 mayısta tanıştım
3 ekimde evlendim 4.5 ayda

babam hiç istemedi 8 yaş var aramızda diye
ve ben 20 yaşındaydımm
ama ben çok kakarlıydım aptal cesareti mi bilmiyorum
amaa babam vermezse sıkıntı çıkartacagımı anladı

şimdi olsa bukadar kısa sürede tanımadan evlenirmiydim bilemiyorum
ama 14 yıllık evliyim, eşimle sorunalrım tabiki oldu , oluyorda
amaa bir gün olsun neden evlendim diye lanet etmedim..
yollarımı ayırmayı bile düşündügüm oldu amaa
keşke evlenmeseydim demedim..

ben evlencem diyincede herkes şok olmuştu
18 mayıs tya tanıştıgım insan,
25 gün sonra ailemle tanıştı:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
şimdi onlara göre eşimden iyisi yok
yani sonradan herşey düzelir takma kafayı

Başınız sağolsun:KK200:

Back
X