- Emoji Skoru
- 1.166
- Puanlar
- 198
Aslında içilmesi gereken suyun da matematiksel olarak bir oranı varmış kiloya göre,bir gazetede okumuştum.Her insan kilosunun 1/30'u kadar su almalıymış diye okumuştum.Mesela benim kilom=85.8/30=2.8 lt. gibi.Ama ne kadar doğrudur bilemiyorum,bir varsayım.Ama 3 lt'den fazlasının böbrekleri çok fazla yorduğu da bir gerçek diye düşünüyorum...
hmm o zaman ben 2.1 litre icmeliyim, bosuna zorlamiyim kendimi.
hep diyet listelerinde 3-4 litre icilcek dedigi icin icecem diye ugrasyordum.
bunu ogrendigim cok cok iyi oldu canim cok saol.
hoca sabah kahvaltısında 4-5 ad. kuru kayısı veriyor,buna göre oranlayabilirsin canım.yalnız kuru kayısının glisemik indeksi hepsinde düşüktür.hurma ve üzüm yüksektir.incir de kayısıdan yüksektir.Şöyle diyebiliriz o zaman;yukarıdaki ölçülerle yaptığında bir oturuşta yarısını yiyebilirsin.kullandığın meyveye göre azaltıp çoğaltırsın![]()
canim ya, bu truff konusunda bi daha bi aydinlat bizi, mesela o yukardaki tariften kac turff cikmali?
ceviz buyuklugunde mi olcak? sonracima, ceviz buyuklguundeyse 10 taneyse mesela 5 tanesini yersek, gunluk diger kuruyemis haklarimizi iptal mi edices?
nevim karatayın ramazanda nasıl uygulanması gerektiği kitapta yazılı aslında.ben ramazanda çok zorlayan önerilerde bulunduğunu sanmıyorum hocanın.karatay topiğindeki arkadaşlara bir sorayım ben bunu.belki sana da uyar,yaparsın![]()
cok iyi olur canim Ramazan a 10 gun kaldi, karatay in ramazan versiyonunu ogrensek cok cok iyi olur :)