2 ayda 8 kilo gayet iyi bence zaten ayda 4-6 kg tavsiye ediyorlar diyetisyenler ben 2 haftada 3.7 kg verdim ama başlangıçta zaten hızlı gider. Örnek menümü paylaşayım:tubiş senin listen nedir merak ettim benimde diyetisyenim var amamaalesef iradem güçlü değil en azından işe gitsem diyorum daha kolay olur listeme uymam ben aralarda uymamaklar beraber 2 ayda 8 kilo verdim
Sabah kalkınca: 1 ceviz + 1 hurma + 1 bardak su yada 2 kuru kayısı (yada herhangi bir kuru meyveden 2 tane) + 1 bardak su
Kahvaltı: 2 dilim kepekli yada tam buğday ekmek + 1 kibrit kutusu kaşar yada 2 kibrit kutusu beyaz peynir. + domates salatalık
yada
ekmek yerine yarım simit de olabilir.
araöğün: 1 çay bardağı leblebi + 1 yemek kaşığı kuru üzüm
yada 1 tane meyve + 1 çay bardağı süt
yada 1 bardak ayran yada 1 bardak süt
yada 1 tane buzlu dondurma (buzparmak, fruttare)
yada 2 diş bitter çikolata (haftada max 3 kez)
Not tüm ara öğünler için seçenekleri yazdım
öğle: 1 simit + bir ayran yada 4 - 5kaşık sebze yemeği (1 kg 1 yemek kaşığı yağ ile) 2 dilim ekmek, 1 bardak ayran, salata (yağsız)
araöğün: (yukarıda seçenekler yazıyor)
akşam: 4 - 5 kaşık sebze yemeği + salata + 1 kase cacık + 2 dilim ekmek
yada sebze yemeği yerine 250 gram et (yağsız olacak) tavuk olabilir balık olabilir kırmızı et olabilir ama ızgara olacak
araöğün: (yukarıda seçenekler yazıyor)
notlar: 1 dilim ekmek = 2 kaşık az yağlı pilav
buzlu dondurmalar yerine haftada 1 kez bademli magnum yenilebilir (ikindi araöğününde yenilecek)
haftada 1 öğün ödül öğünüdür istediğin bir şeyi yiyebilirsin (öğlen öğününde yapılması tavsiye edilir)
spor tavsiye etmiyor doktorum eğer spora başlayacaksan ömür boyu yapacaksın dedi. ben onun yerine olabildiğince hareketli olmaya çalışıyorum mesela otobüsten 1-2 durak önce yürümek, 7. katta oturuyoruz 4. katta asansörden inip 3 kat merdiven çıkmak vb. bir de günde 30 dk falan hareketli şarkılar açıp oynuyorum kafama göre :)
Son düzenleme: