• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

sen bilirsin canım ekmegi falanda deneybilirdin:)

hıı direksiyon kursuna gidiyosun o zaman:) bende en yakın tarihte ehliyet almak istiyorum bakalım hayırlısı:)

canım agrı kesici ilaçlar oluyo belki almanız gerekir bi doktora danısmak lazım
cnm dıreksıyon kursu degıl hocam bızzat babam oluyor zaten o kadarlık var da ılerleteyımdıye artık zamanı geldı cunku sımdılık ıyı gıdıyor ama aksamları calpol verıyorum agrı kesıcı ama yavrumun herhade bır haftası var daha :26:
günaydına yetişemedim iyi akşamlar diyeyim bariii:16:

sakın bırakma beren...ben malatyada cesaret edip trafiğe zar zor çıkarken ankarada iş başa düşünce delı gibi sürüyorum vallaa...fıstık buyumeden pekıştir işe gidip gelmen bile casaretlendirir senı...benım eşim çok köstek oldu malatyadayken aha baskı balata yandı aha kaldırıma çıktın aha vites değiştiremiyon........daha yazsam sayfalar alır ankaraya geldiğimizde arabayı değiştirelim otomatık alalım diye cok yalvardım değiştirmedi...dedim madem öle ben bu otuzbeşbinlik arabayı çarpa çarpa sürerimm....sakın vazgeçme ilerde gerçekten çok işine yarıycak kızın ufakken hallet bu işi....:ssz:
kesınlıkle cnm vazgecmeyı dusunmuyorum kıbrısta ogrenmeye baslamıstım sonra gebelık gırdı araya falan sımdı ama mecburum ıse kendım gıdıp glmelıyım ama baya ılerlettım gıbı ehlıyetım var zaten
kuzular ıyı akşamlar umarım herkeşler iyidirrr.....
eve yenı geldim geberiyorum gene yorgunluktan...yaaa kızlar bişey sorcam şu topuklu ayakkabı denen o çok şık ve zarif eşyayı rahatca kullanabilen var mı varsa bana da anlatsın....arkadaş öldüm bugun yaaa....bi ara spor ayakkabılarımı yada converselerimi getirin diye bağıracaktımm...tamam duruşu çok güzel ama olmuyo mahvoldu valla ayacıklarım...

bende senın gıbıyım cnm kılodan mı bılmıyorum ama cok kotu oluyor ayaklarım mıllet bıde ustunde dans edıyor hayret edıyorum:27:

kızlar elim ayagım kalkmıyor hasta gibi birşeyim regliyim çok fena kan sulandırıcı içtigim için yakında kansız kalıcem :30::30:canım tatlıda çekiyor :5::5:
yedikelirmi yazayım çıkayım uzanıcem çok kötüyüm
sahab kahvaltsı yapmadım canım istemedi

öylende 2 kepçe mercimek çorbası 2 dilim yok ekmek 4 adet tavuk köftesi

elma ve galete yedim akşama yemeyi düşünmüyorum tek istedigim biraz uzanmak zorla ev işelrini yaptım hava kötü sıkıcı anlıcagınız paşa hasta oldu :14:yürüyüşe gidemedim yagmur var diye hoş yagmasaydıda gidemezdim çok halsizim ben ya:5::5:beni mazur görün ne olur mesaj sayım az ama hastalıktan elim kolum kalkmıyor:5::5:k.i.b:48::48:

geçmiş olsunn canım, dikkat et kendine

eve yenı geldim geberiyorum gene yorgunluktan...yaaa kızlar bişey sorcam şu topuklu ayakkabı denen o çok şık ve zarif eşyayı rahatca kullanabilen var mı varsa bana da anlatsın....arkadaş öldüm bugun yaaa....bi ara spor ayakkabılarımı yada converselerimi getirin diye bağıracaktımm...tamam duruşu çok güzel ama olmuyo mahvoldu valla ayacıklarım...
Canım ben de çok severim topukluyu ama artık dolgu topuk tercih ediyorum.
güzellik işte naparsınn..

ugünkü menüm
sabah : zeytin 1yumurta , peynir 1 dlişm ekmek

öğle: 3 çatal kısır, 2 ısırık simit

Akşam: 2 kaşık pilav bol yeşillikli kuru börülce salatası

Fareler üzerinde yapılan bir deney, hızlı kilo verdirdikleri için oldukça revaçta olan düşük karbonhidratlı diyetlerin damarlara zarar verdiğini, bunun da kalp krizi ve kalp hastalıklarına yol açtığını ortaya çıktı.
Boston’da Harvard Tıp Okulu’nda yapılan araştırmada, düşük karbonhidrat diyetine tâbi tutulan kobay farelerinin damarlarında, yüksek karbonhidrat içeren ‘Batılı’ tip diyet uygulanan farelerinkine göre, daha fazla tıkanıklık ve daha çok yağ kütlesi yapıştığı gözlemlendi.
Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan bu araştırma, uzmanlarca çok sağlıklı bulunmuyor çünkü bunların hiçbiri bir fareye uygun beslenme biçimleri değil. Kobay farelerin boş yere ölmüş olmamaları adına bizim de yapabileceğimiz, hiç değilse düşük karbonhidratlı diyetlere bir parça kuşkuyla yaklaşmak olabilir

Zorlanmadan nasıl kilo veririm,zorlanmadan nasıl zayıflarım Pratik bir şekilde uygulanabilen, basit önerilerle fazla kilolarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Hem yiyecek alışverişinde, hem de yemek yeme alışkanlıklarınızda ufak birkaç noktayı değiştirmeniz yeterli. İşte, size zayıflama önerileri...

►Yiyeceklerinizi yanınızda taşıyın:
İstikrarlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız; öğle yemeğinizi ofise götürmeyi adet edinin. Bir araştırma, restoranda sipariş edilen yemeğin miktarının evde öğle yemeği için hazırlayıp yanınıza aldığınız yemeğin miktarından yüzde 60 daha fazla olduğunu gösteriyor.

►Yemekte sevgilinize öncelik tanıyın:
Araştırmalara göre kadınlar, sevgililerinin beslenme alışkanlıklarını farkında olmadan taklit etme eğiliminde. Bu da onların önceki diyetlerine göre çok daha fazla miktarlarda yemelerine sebep oluyor. Bu nedenle yemeğe çıktığınızda başta gelen soğuk mezeleri önce erkek arkadaşınızın tatmasını bekleyin. Sonra siz atıştırın. Bu sisteme alışırsanız yine eskisi gibi daha az miktarlarda yediğinizi göreceksiniz.

►Midenizi 'happy hour'a hazırlayın:
İş çıkışındaki 'happy hour' saatlerinde alınan bir içecek ya da alkol, kan şekeri değerlerinin aniden düşmesine sebep olabilir. Bu da beraberinde yüksek kalorili yiyecekleri atıştırma isteği getirir. Bu nedenle içki içmeden bir şeyler atıştırmaya çalışın. Bunu yapamıyorsanız eve gittikten sonra bir şeyler yiyeceğinizi düşünün ve sunulan sosis, pizza gibi yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durun.

►Egzersiz sonrası ağır yemek yemeyin:
Spor yapanlar egzersiz süresince harcadıkları kalori değerlerini hesaplayıp bunun verdiği rahatlıkla egzersiz sonrası büyük porsiyonlarda yemek yeme eğilimindedirler. Egzersiz sonrası açlık hissederseniz krakerin üstüne süreceğiniz yer fıstığı ezmesi yiyebilirsiniz.

►Sağlıklı atıştırın:
Özellikle öğün aralarında sağlıklı atıştırmalar almak ve böylece uzun süre aç kalmanın önüne geçmek dengeli bir diyetin temelini oluşturuyor. Bunun için yanınızda kuruyemiş çeşitleri ve bir meyve taşıyın.Eğer bunu yapamıyorsanız evde ya da ofiste gözünüzün önünde olacak her yere bu atıştırmalıklardan bırakın. Unutmayın mbunları görmek size öğün aralarında atıştırma msaatinizin geldiğini hatırlatacaktır.

Aerobik egzersizlerin yararları
Egzersiz,egzersiz hareketler,egzersizle nasıl zayıflarım Diğer yararları yanında, aerobik egzersizin en önemli yararları kalp-damar sistemi üzerinedir;

-durağan bir yaşam sürenler, hareketli bir yaşam sürenlere göre 6 kez daha fazla kardiyak rikse sahiptirler,

-kan "kötü" kolesterol düzeyi azalır, "iyi" kolesterol düzeyi artar,

-vücut yağı kontrol edilir (kuvvet antrenmanı ile birlikte aerobik egzersiz ve özel diyet vücut yağını azaltır),

-vücudun direnci yorgunluğa ve fazla enerji gerektiren işlere karşı artar,

-kasların formu ve yağsız vücut kitlesini artar,

-tansiyon düşer ve iyi bir uyku düzeni sağlanır,

-vücudun genel direnci artar,

-kemik, tendon ve ligamentleri güçlenir, -yüksek bir emosyonel denge ve pozitif görüş açısı oluşur.

Uzun süreli çalışmalar sonucunda, her 10 yılda, bireyin genel form düzeyi % 8-9 oranında azalmakta olduğu gözlenmiştir. Aktif insanlarda bu oran % 4 tür. Antrenmanlı bireylerde düşüş oranı % 2 dir (veya daha az ). Fazla kilo ve beden yağlarından sakınıldığında, dinçlikte azalma minimize olur. Dr. Paul Davis dinçlikteki azalmada en önemli faktörün vücuttaki yağ oranının yükselmesi olduğunu açıklar.

Kalp-damar sisteminin antrenmanı, maksimal kardiyak frekansın %60-90 arası, aerobi ortamdaki koşular ile sağlanır, kuvvet antrenmanları ya da diğer anaerobik ortamdaki antrenmanların sisteme katkıları çok azdır ya da yoktur.

İştah azaltan besinler
Bazı besin maddeleri iştahınızı kapatarak acıkmayı geciktiriyor. Özellikle iştah kapatıcı etkisi olduğu kanıtlanan 40 özel besini rejim yapmadan zayıflamak için denemenizi öneriyoruz. Bu besinlerin vücut üzerindeki etkileri, içeriklerindeki bazı maddeler ve görevleri şöyle sıralanıyor...

Karbonhidratlar
Karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Ayrıca karbonhidratlar insanı tok tutarak açlık hissini engeller.

Triptofan
Proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir çeşit aminoasittir. Triptofan, vücutta serotoninin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır. Serotonin ise iştah hissini azaltır. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur.

Krom
Bu oligoelement, vücutta insülin dengesini korur. Bu denge kan şekerinin düşmemesi veya azalmaması açısından çok önemlidir. Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar. Krom ihtiyacınızı karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler ve tahıl ürünleri yiyebiliriz.

Albümin
Bir tür taşıyıcı proteindir. Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapatır. Bu protein, triptofanı oluşturarak beyine taşır ve serotonin üretimini artırır. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur.

Früktoz
Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Früktoz kan şekeri dengesini kesinlikle etkilemez Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engeller. Çilek ve bal früktozun ana kaynağıdır.

İyot Tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir. Açlık duygusunun gelişmesini engeller. Balık, iyotlu tuz ve soğanda bulunur.

İştahınızı Kesecek Öneriler

Karnıbaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.

Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.

Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz da tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.

200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. içine 100 gr. kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.

Kendinize yeşil salata, uskumru balığı, kivi ve portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğinde ki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.

Öğünler arası acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.

Hafta da iki yumurta yiyin. Çünkü yumurta da bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.

Enerjisiz kalmamanız için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyuyla karıştırın. İçine bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yıkımını kolaylaştırır.

Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir.

Yağsız kaşarı ince ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine bir yemek kaşığı sirke dökün. Bu, birkaç saat için açlığınızı giderecektir.

Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, içine 1 doğranmış soğan, karabiber tanesi ve yarım limon katılmış suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın içinde biraz pişirip çıkarın.

Bol bol böğürtlen yiyin. Böğürtlen sizi hem neşelendirir hem de tok tutar. Kan şekerinizin yükseleceğinden korkmayın. Çünkü böğürtlenin içeriğindeki doğal şekerler kan şekerini hiçbir şekilde etkilemez.

Kahvaltıda armut yiyin. Armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma birazda yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki früktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.

Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Kendinize kırmızı portakal ve 50 gr. ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr. yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın. Hem enfeksiyonlara karşı korunun hem de midenizi doyurun.

Günde üç kez meyve suyu için. Meyve suyunun içine koyacağınız soda, magnezyum ihtiyacınızı karşılayacak ve açlığınızı giderecektir.

Bezelyenin içeriğinde bulunan albümin, iştahınızı kapatmak için iyi bir besindir.bu nedenle sık sık bezelye çorbası için.

Pirinç sindirimi ağır olan ve bol su içeren bir besin maddesidir. Pirinci istediğiniz sıklıkta yiyebilirsiniz. Ancak pilav yaparken fazla yağ kullanmamaya özen gösterin.

Ara sıra ceviz yiyin. Cevizin içeriğinde bolca triptofan var. Unutmayın, bu madde serotonin salgısını arttırıyor ve açlık hissetmenizi engelliyor. 100gr. cevizde 590 kalori var, bu yüzden 5 – 6 ceviz yemeniz yeterli.

Akşam yemeğinizde 100 gr. tavuk filetosunu ızgarada kızartıp limonla tatlandırın. Bu, yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca içeriğindeki triptofan açlık hissini giderir.ve metabolizmayı hızlandırır.

Patatesleri haşlayın ve dilimleyin. Biraz zeytinyağı, rendelenmiş parmesan peyniri, dereotu ve karabiberle tatlandırın.. Patates B1, B2 vitaminleri ve protein açısından zengin bir besindir. Ayrıca içeriğinde doyurucu lifler de bulunur. Bu nedenle patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Böylece içeriğinde ki maddeler zarar görmez.

Haftada iki kez morina balığı yiyin. Yanına da haşlanmış patates, havuç, bezelye ve brokoli gibi zengin sebzelerden oluşan bir garnitür hazırlayın.

250 gr. yer almasını haşlayın ve püre haline getirin. 150 gr. sebze suyuyla karıştırın ve tekrar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yer elmasında bulunan früktoz hem açlığınızı giderecek hem de kan şekerini dengeleyecektir.

Kendinize domates sosu hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soymadan yıkayın ve bütün bütün haşlayın. İçine çeşitli baharatlar katın ve bu karışımı süzgeçten geçirin. domates kabuklarının sindirimi zordur ve içeriğinde değerli lifler bulunur.

Muzu, 100 ml. kefir ya da yağsız yoğurtla püre haline getirin. Früktoz içeren bu mükemmel içecek ara öğünler için idealdir.

Ara sıra kereviz yiyin. Bu bitki sade olduğu gibi yağsız yoğurt, 1 tutam köri, 2 yemek kaşığı kremadan oluşan bir karışımla da yenilebilir. Midenizi karbonhidratla dolduran kerevizi nasıl yiyeceğiniz tamamen sizin zevkinize kalmış!

İyot size canlılık verir ve iştahınızı kapatır. İyot içeren karidesleri şişte ızgara yapın ya biraz mısır yağıyla tavada kızartın. Yanına haşlanmış makarna hazırlayın. Taze fesleğen ve kişniş otuyla servis yapın.

Kahvaltıda çavdar ekmeği yiyin. Üzerine yağsız krem peynir sürebilir ve haşlanmış dil yiyebilirsiniz.

Fıstıklar eşsiz bir albümin madenidir. İştahı azaltır ve keyfinizi arttırır. Gündüzleri bir avuç dolusu tuzsuz fıstık yiyin. Size özellikle kabuklu fıstık tüketmenizi öneriyoruz. Kabuklarla uğraşmak sizi bir süre meşgul edecektir.

Yarım avokadoyu limon suyuyla ıslatın. 30 gr. somon balığını haşlayın ve dilimleyin. Üzerine dereotu serpiştirin. Kolayca hazmedilen yağ asitleri ve C vitamini size açlığınızı birkaç saat için unutturacaktır.

Bir kutu yağsız labne peynirini 50 gr. rendelenmiş turp ve bir demet maydanoz ile karıştırın. Acıkmaya başladığınızı hissettiğinizde 1 dilim kepek ekmeğine bu karşımdan sürün.

Üç yemek kaşığı ufalanmış cevizi yağsız yoğurtla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki aminoasitler, iştahı kapatan hormonların üretimini arttırın.

450 gr. mantarı ve 3 adet taze soğanı dilimleyin. Bunları bir yemek kaşığı ayçiçek yağında 5 dakika hafifçe kızartın. Karabiberle iyice tatlandırın. İçeriğindeki krom size tokluk hissi verecektir.

Soğan bol miktarda iyot içeriri. Bu nedenle mutlaka her öğünde yer almalıdır. İyot, tiroit bezi yoluyla açlık hissini giderir.

200 gr. yeşil fasulyeyi 250 gr. sebze suyuyla 20 dakika haşladıktan sonra çıkarın. Doğranmış soğan, maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sirke ile hazırladığınız sosu yeşil fasulyenin üzerine dökün ve salata niyetine yiyin. Tritofan içeren bu yiyecek, beyindeki açlık hissini anında giderir.

Kendinize pırasa salatası hazırlayın. 2 sap pırasayı dilimleyin ve 5 dakika haşlayın. 40 gr. kaşarı ve bir armudu küp şeklinde doğrayın. 125 gr. yağsız yoğurt ve karabiberle karıştırın. Bu salatanın içeriğindeki lifler, kalsiyum ve bitkisel maddeler mideyi doldurur ve rahatlatır.

İstediğiniz kadar kuşkonmazı tuzlu suda haşlayın. Kuşkonmazı, incecik kıyılmış bir demet maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğanla karıştırın ve karabiberle tatlandırın. Kuşkonmazın içeriğindeki aminoasitler, beynin gönderdiği açlık sinyallerini azaltır ve iştahı kapatır.

Bir adet muz, 2 küçük elma ve ayçekirdeğinden oluşan bir meyve salatası hazırlayın. Muzu ve elmayı dilimleyin. İçine bir çay kaşığı bal ve ayçekirdeği katın. Salatayı limon suyuyla tatlandırın. Bu salata bağırsaklarınız güçlendirecektir.

Kuru kayısıları incecik doğrayın ve sıcak suda birkaç dakika bekletin. Bunları haşlanmış pirinçle karıştırın. İçine limon suyu ve nane ekleyin. Kayısının içindeki doğal şeker tatlı gereksiniminizi karşılamak için yeterlidir.

Yiyeceklerinizi küçük tabaklara hazırlayın ve yemeklerinizin altına salata yaprağı koyun. Böylece ufak porsiyonlar da iştahınızı doyurmanız için yeterli olacaktır. Gözler yoluyla beyinde “Tabakta yeterince yiyecek var” mesajını alacaktır.

Kendinizi pozitif duygulara adapte etmeniz için günde iki kez aynanın karşısına geçin ve “Ben kendimi şartsız seviyorum” deyin. Bunu 3 hafta süresince tekrarlayın.
Öğünlerden önce bir bardak limonlu soda için. Bu, midenizi şişirir ve vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

Açlık hissettiğinizde hemen bir işle meşgul olun. Böylece aklınız aç olduğunuz fikrinden uzaklaşacaktır. Yaptığınız işten keyif almaya bakın. Canınız pasta ya da çikolata çektiğinde 20 dakika bekleyin. Bu süre içinde mutlaka aklınız başka düşüncelere yönelecektir.

Sıcak su ile soğuk su arasındaki terk fark ise mideyi terk etme hızıdır.

Soğuk su mideyi 20 dakika içerisinde terk ederken, sıcak su mideyi 80 dakikada terk eder. Bu nedenle çok fazla yemek tüketen kişiler mide hacmini dolu tutmasını sağlayabilmek için ılıktan sıcağa yakın olacak şekilde su tercih edile

Pilates, Vücuda denge, güç ve esneklik katar.
Pilates, Duruş bozukluğuna neden olacak kas iskelet sistemi problemlerinden korur.
Pilates, Vücut farkındalığı yaratır.
Pilates, Boyun fıtığında kolda oluşan uyuşma ve ağrıları azaltır.
Pilates, Kilo vermeseniz bile vücudunuzu inceltir ve toparlar.
Pilates, Kasları uzunlamasına çalıştırır, vücudun dayanıklılığını arttırır ve sakatlığı büyük ölçüde önler.
Pilates, Vücudun duruşunu düzeltir.
Pilates, Kireçlenme sonucu eklemlerde oluşan problemlerde ağrıları kontrol altında tutar.
Pilates, Bel ve sırt ağrılarının oluşmasını engeller.
Pilates, Klasik egzersizlerde dengesiz kas oluşumuna neden olabilecek hareketler yapmak mümkündür. Ancak pilateste aynı durum geçerli değildir.
Pilates, Eklem içi sıvıları dengeler.
Pilates, Bel fıtığında bacakta oluşan ağrıları azaltır.

Su içmenin faydaları...
Su neden bu kadar önemli? Suyun faydaları neler? Su tüketimimizi nasıl artırabiliriz? Yanıtları pudra.com'da...

Bugün 22 Mart Dünya Su Dünü... Biz de sizlere, -eğer bu alışkanlığa sahip değilseniz- bugünü başlangıç alıp, bundan sonra bol bol su içmenizi tavsiye ediyoruz. Pudra.com'un, Su içme alışkanlığını edinmek için önerdiklerini buradan okuyabilirsiniz...

Peki neden su içmek bu kadar önemli? Daha fazla su tüketmek için ne yapmalıyız? Memorial Hastanesi’nden Uz. Dr. Selahattin Türen suyun sağlığımız açısından önemini anlatıyor.

Az su içenlerde yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozukluklukları görülebilir

Sağlıklı yetişkin bir erkekte vücut ağırlığının %60’ını, kadında %50’ sini su oluşturur. Bu oranlar yenidoğan bir bebekte %70- 75 iken yaşla birlikte azalır. İnsan beyninin % 95’i ve akcigerlerin %90’ını su oluşturur. Vücuttaki bütün sistemler, organlar ve hücreler yeterli su olmadan fonksiyonlarını sürdüremezler. Hücre içinde gerçekleşen bütün hayati metabolik olaylar ancak hücre içinde su yeterli ise gerçekleşebilmektedir. Vücut sıvısının %2 gibi küçük bir oranda azalması bile hafif yorgunluk, yakın hafizada hafif bozulma, dikkati toplamada ve yapılan işe odaklanmakta güçlüklere neden olur. Vücut sıvısının azalmasına basitçe “dehidratasyon” denir. Gün boyu devam eden hafif yorguluğun en sık nedenlerinden biri de hafif dehidaratasyondur.

Su neden yaşamın kaynağı?
Vücutta taşıyıcı göreve sahip olan su, hücrelere besin ve oksijen taşır, atıkları uzaklaştırır.
Böbreklerin toksik maddelerden temizlenmesine yardımcı olur.
Kan ve lenf sisteminin büyük bir kısmını oluşturur.
Vücut sıcaklığının düzenlenmesinde rol alır.
Kan basıncını kontrol eden elektrolitlerin dengelenmesine ve taşınmasına yardımcı olur.
Sıcak havalarda vücudu serin tutar ve soğuk havalarda vücut izolasyonu sağlar.
Yeteri kadar tüketildiğinde, cildin daha düzgün, daha yumuşak, daha parlak ve daha esnek olmasını sağlar.
Tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.
Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırır.
Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekmektedir. Bu özelliği ile zinde ve dinç kalmada yardımcı olur.
Eklemlerin kayganlığını sağlar.
Su tüketimi azaldıkça, vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başlar ve kilo alımı gerçekleşir.
İçme suyu veya doğal kaynak sularının birçoğu bölgeden bölgeye degişmekle birlikte; bazı minarelleri içerir. Vücudumuz için gerekli olan minarellerin bir kısmını içtiğimiz sulardan elde ederiz. Bunlar içinde kalsiyum, magnezyum ve sodyum daha fazla miktarda olanlardır. Flor, iyot ve diğer eser elementlerin de bir kısmını içtiğimiz sulardan sağlarız.

Su tüketim miktarı çevresel ve kişisel şartlara göre değişir

Su tüketiminin sağlığımız için çok önemli olduğu yıllardır anlatılır. Peki, günlük su tüketimi ne kadar olmalıdır? Bu konuda uzmanların farklı görüşleri olsa da çoğunlukla ortalama günlük su tüketiminin 2-2.5 litre olmasi tavsiye edilir. Bunu 8x8 yani gunde 8 defa 8 onz (250 ml veya bir su bardağı) su içilmesi şeklinde de duymuş ve okumuş olabilirsiniz. Bu miktarlar ortalama miktarlardır. İdeal olan ise su ihtiyacının kişinin durumuna ve mevcut hastalıklarına, hava sıcakliğına ve aktivite düzeyine göre ayarlanmasidir.

Yeterli su içip içmediğinizi test etmek için 3 küçük ipucu
Susuzluğunuzu gidermek için içtiğiniz su miktarının en az 2 katını tüketin.
Günboyu ve sık sık su için ve su içmek için susamayı beklemeyin.
İdrar renginiz koyu sarı renkli ise yeterli miktarda su içmiyorsunuz demektir. İdrar renginiz koyu sarıdan açik ve şeffaf renge dönüştüğünde yeterli miktarda su tüketiyorsunuz demektir.

Kimler daha çok su tüketmeli?
Yüksek proteinli diyetle beslenenler.
Lifli gıdalardan zengin beslenenler.
Bulantı kusma ve ishal ile sıvı kaybının arttığı zamanlar
Ağır fiziksel aktivite yapanlar
Çok sıcak ortamlarda olup, aşırı terleyen kimseler daha fazla su tüketmelidirler.

Su her zaman yaşam kaynağınız olmayabilir

Vücutta fazla miktarda sıvının olduğuna işaret eden durumlarda (bacaklarda ödem ve karında asit); kalp yetmezliği, böbrek yetmezligi, siroz ve kronik karaciğer hastalığı gibi zaman zaman sıvı alımının belli bir miktarla kısıtlanması tedavinin önemli bir parçasıdır. Bu gibi durumda olan hastaların doktorlarının tavsiyelerine uymaları daha doğru olacaktır.

Çay, kahve, kola suyun yerini tutmaz

İçeceklerin hiçbiri suyun yerine geçemez. Su, kalori içermez ve asiditesi yoktur. Kafeinli içeceklerin fazla tüketilmesi; çarpıntıya neden olurken; bu içeceklerin beraberinde fazla şeker ve krema tüketilmesi de gereksiz kalori alınmasına yani kilo artışlarına sebep olabilir. Ayrıca kafeinin idrar söktürücü özelliği de olduğundan fazla tüketildiginde önce sıvı alımı artmış olur, ancak daha sonra idrarla sıvı kaybı artar.

Kola ve benzeri asitli içecekler mideye rahatsızlık verdiği gibi; alınan asidin etkisini azaltmak için vücut çok fazla su harcamak zorunda kalır.

Su tüketiminizi artırmak için öneriler:
Su içmek için susamayı beklemeyin.
Yemeklerle birlikte ve yemek aralarinda su için.
8x8 kuralını unutmayın. Günde 8 kez 8 onz (240 ml, 1 su bardağı) su için.
Kendinize su içmek için güzel bardaklar ya da şık bir sürahi alabilirsiniz.
Çalışma ortamınızda ve evinizde belirleyeğiniz bölümlere “su iç” yazılı notlar asabilirsiniz.
Ofis bilgisayarınıza su hatırlatması programlarından kurabilirsiniz. Böylelikle siz işinize konsantre olmuş çalışıyorken, ekranda beliren su şişesi size su vaktinin geldiğini hatırlatır.

Çoğumuz işyerinde yoğun tempo yüzünden su içmeyi unutuyoruz. Halbuki gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmek, sağlığımız açısından çok önemli. Özellikle yaz aylarında, su tüketiminin önemi daha da artıyor. Peki gün içerisinde daha fazla su içmek için neler yapabiliriz? Cevabı pudra.com'da...

1- Her sabah ofise geldiğinizde su için, bu davranışı alışkanlık haline getirin.

2- Masanızın üzerinde her zaman temiz ve tercihen cam şişede su bulundurun.

3- Çay ve kahve çok tüketiyor, içmeden uzun süre duramıyorsanız, buna artık bir dur demenin zamanı gelmiş demektir. Çünkü çay ve kahve vücuttan su atımına sebep olan içeriklere sahiptir. Çay veya kahve yerine bardağınıza su doldurmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın. Böylece çay/kahve tüketiminiz yarıya inecek ve su tüketiminiz de artacaktır.

4- Su içmeniz gerektiğini hatırlatan kağıtlar size yardımcı olacaktır. ‘Su içmeyi unutma’ şeklinde notlar aldığınız post-it kağıtları monitörünüzün üzerine, arabanızın camına yapıştırabilir; cüzdanınızın içine ve benzeri yerlere koyabilirsiniz.

5- Her akşam ofisten ayrılırken su içmeyi alışkanlık haline getirin.

6- Her sabah kalktığınızda ilk işiniz ılık su içmek olsun.

7- Her gece yatmadan önce mutlaka bir bardak su için.

8- Çantanızda minik bir şişe su bulunması, acil bir durumda (trafikte uzun süre kalmak gibi) oldukça faydalı olacaktır.

9- Arabanızda her ihtimale karşı en az bir şişe içme suyu bulundurun.

10- İş yerinde sigara molası yerine su molası verin.

Gün içerisinde ne kadar su tüketmeliyiz?

Ortalama 1,5–2,5 litre arasındaki su tüketimi normaldir. Genellikle su ihtiyacımız gün içerisinde besinlerden sağladığımız enerjiye göre değişir. Aldığımız kalori miktarı kadar su tüketmeliyiz. Örneğin 1500 kal. enerji içeren bir diyet yapıyorsak su gereksinimimiz de ortalama 1, 5 lt. oluyor.

Unutulmaması gereken bir diğer konu da bu miktarın yaz aylarında artış gösterdiğidir. Terlemenin artması ile sıvı kayıpları söz konusu olduğundan; yazın 3 litre su tüketmemiz gerekiyor.

selam kızlar dün uğrayamadım bu neti bir türlü düzeltemedik hla sorunlu ama arada aklına gelip çalışıyor birde pahalı aylık 290 sar yani yaklaşık 150 tl
inş ceza almam
internet düzelsin diye şikayet başvurusuna gittik bir sürü fatura ödetip gönderdiler

kızlar bu gün oruç tutuyorum bir sürü tutmam gereken oruç var
paşam geçmiş olsun canım
berenim eşimde fen öğretmeni bende biyoloji ama çalışmıyorum şimdilik

geçmiş olsun meyve ye vitamin al
canım elma var yedim yarım pazardan portakal mandelina alıyım diyorum :2:yürüyüşe gittigimde çok terledim esiyodu galiba o kötü yaptı ev işi yemek var yapıcemde gözüm almıyor krıklıgım gitse bride çok fena regli oluyorum kaçamakta yok ama artılardayım ben:5::5:
havalar soğuyooo paşam dikkat et kendine:26:
:2::2:biri bana gelipp baksa anne şefkati verse nolurdu ben annemi özledim yaw:5::5:
geçmiş olsunn canım, dikkat et kendine

Canım ben de çok severim topukluyu ama artık dolgu topuk tercih ediyorum.
güzellik işte naparsınn..

ugünkü menüm
sabah : zeytin 1yumurta , peynir 1 dlişm ekmek

öğle: 3 çatal kısır, 2 ısırık simit

Akşam: 2 kaşık pilav bol yeşillikli kuru börülce salatası
canım bende dolgu topuk terci ediyorum geçen topuklu giydim üstünde duramadım ay ne komikti:9::9::9:emekleyen bebeler gibi dolgu topukta normal yrüdüm oda parmaklarımı sıktı uzun yola gelmiyor malesef:9::9::9:
Zorlanmadan nasıl kilo veririm,zorlanmadan nasıl zayıflarım Pratik bir şekilde uygulanabilen, basit önerilerle fazla kilolarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Hem yiyecek alışverişinde, hem de yemek yeme alışkanlıklarınızda ufak birkaç noktayı değiştirmeniz yeterli. İşte, size zayıflama önerileri...

►Yiyeceklerinizi yanınızda taşıyın:
İstikrarlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız; öğle yemeğinizi ofise götürmeyi adet edinin. Bir araştırma, restoranda sipariş edilen yemeğin miktarının evde öğle yemeği için hazırlayıp yanınıza aldığınız yemeğin miktarından yüzde 60 daha fazla olduğunu gösteriyor.

►Yemekte sevgilinize öncelik tanıyın:
Araştırmalara göre kadınlar, sevgililerinin beslenme alışkanlıklarını farkında olmadan taklit etme eğiliminde. Bu da onların önceki diyetlerine göre çok daha fazla miktarlarda yemelerine sebep oluyor. Bu nedenle yemeğe çıktığınızda başta gelen soğuk mezeleri önce erkek arkadaşınızın tatmasını bekleyin. Sonra siz atıştırın. Bu sisteme alışırsanız yine eskisi gibi daha az miktarlarda yediğinizi göreceksiniz.

►Midenizi 'happy hour'a hazırlayın:
İş çıkışındaki 'happy hour' saatlerinde alınan bir içecek ya da alkol, kan şekeri değerlerinin aniden düşmesine sebep olabilir. Bu da beraberinde yüksek kalorili yiyecekleri atıştırma isteği getirir. Bu nedenle içki içmeden bir şeyler atıştırmaya çalışın. Bunu yapamıyorsanız eve gittikten sonra bir şeyler yiyeceğinizi düşünün ve sunulan sosis, pizza gibi yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durun.

►Egzersiz sonrası ağır yemek yemeyin:
Spor yapanlar egzersiz süresince harcadıkları kalori değerlerini hesaplayıp bunun verdiği rahatlıkla egzersiz sonrası büyük porsiyonlarda yemek yeme eğilimindedirler. Egzersiz sonrası açlık hissederseniz krakerin üstüne süreceğiniz yer fıstığı ezmesi yiyebilirsiniz.

►Sağlıklı atıştırın:
Özellikle öğün aralarında sağlıklı atıştırmalar almak ve böylece uzun süre aç kalmanın önüne geçmek dengeli bir diyetin temelini oluşturuyor. Bunun için yanınızda kuruyemiş çeşitleri ve bir meyve taşıyın.Eğer bunu yapamıyorsanız evde ya da ofiste gözünüzün önünde olacak her yere bu atıştırmalıklardan bırakın. Unutmayın mbunları görmek size öğün aralarında atıştırma msaatinizin geldiğini hatırlatacaktır.
:24::24::24::24:ne güzel bilgiler kız köpükün ne yapıyor bakalım havalar güzel olsun bende veterinere götürücem köpügü bakalım :34::34:hasta kızım kakası sanki kırmısı kanda degil ama degişik bir dışkı yapıyo idrarında:30::30:bu arada teyzesi kilo aldı :16::16:paşay istiyor bebek yapalım diyor benim köpük anca gagalıyo olmaz bey daha çok erken diyor:9::9:ben ne zaman babanne olucem:14::14:
kızlar bu gün oruç tutuyorum bir sürü tutmam gereken oruç var
paşam geçmiş olsun canım
berenim eşimde fen öğretmeni bende biyoloji ama çalışmıyorum şimdilik

allah trazı olsun canım rabbim oruçlarını kabul etsin ben len oglumdan sonra 2 ay tuttum hiç bırakmadım :34::34:allah var aklım erdi ereli tuttum hem 6 günlerimi hemde borçlarımı :16::16:rabbim tutmayanlara nasip etsin işşalah :48::48:
kızlar yedikelrimi toplu yazıcem olarmı kafanız karışmasın :40::40:
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn:3::3::3::3::3:
saphira nerelerde görünmüyo eşi nasıl oldu acaba:44::44:

selam kızlar
kurstan geldim bi bakınayım dedim
bu arada alkali diyeti araştırıyorum bazıları yapıyo bnu diyeti mantıklı gibi geldi
biraz daha okuyayımmm deneyimi olan varmı kızlar nası bilirsiniz bu diyeti
canım ben diyetini yapmıyorum ama cafe lighttaki kızlar karbonatlı suyun kilo vermeye yardımcı oldugunu söylemişti bende aynı görevi gören elma sirkeli suyu gece yatarken ve sabah aç karna içiyorum :)
kızlar elim ayagım kalkmıyor hasta gibi birşeyim regliyim çok fena kan sulandırıcı içtigim için yakında kansız kalıcem :30::30:canım tatlıda çekiyor :5::5:
yedikelirmi yazayım çıkayım uzanıcem çok kötüyüm
sahab kahvaltsı yapmadım canım istemedi

öylende 2 kepçe mercimek çorbası 2 dilim yok ekmek 4 adet tavuk köftesi

elma ve galete yedim akşama yemeyi düşünmüyorum tek istedigim biraz uzanmak zorla ev işelrini yaptım hava kötü sıkıcı anlıcagınız paşa hasta oldu :14:yürüyüşe gidemedim yagmur var diye hoş yagmasaydıda gidemezdim çok halsizim ben ya:5::5:beni mazur görün ne olur mesaj sayım az ama hastalıktan elim kolum kalkmıyor:5::5:k.i.b:48::48:
geçmiş olsun paşam dikkat et kendine ya
yaaa bizim boyumuz var ne topuklusu en ciddi yerede l bi babet giyiver be:)
ananecim yada gerberacım 4-5-6 kasımı sayıyorum doğru mudur???yanlışlık olmasın :7:
canım tarihi bilmiyorumda pazartesi salı carsamba sendeydi:)
Pilates, Vücuda denge, güç ve esneklik katar.
Pilates, Duruş bozukluğuna neden olacak kas iskelet sistemi problemlerinden korur.
Pilates, Vücut farkındalığı yaratır.
Pilates, Boyun fıtığında kolda oluşan uyuşma ve ağrıları azaltır.
Pilates, Kilo vermeseniz bile vücudunuzu inceltir ve toparlar.
Pilates, Kasları uzunlamasına çalıştırır, vücudun dayanıklılığını arttırır ve sakatlığı büyük ölçüde önler.
Pilates, Vücudun duruşunu düzeltir.
Pilates, Kireçlenme sonucu eklemlerde oluşan problemlerde ağrıları kontrol altında tutar.
Pilates, Bel ve sırt ağrılarının oluşmasını engeller.
Pilates, Klasik egzersizlerde dengesiz kas oluşumuna neden olabilecek hareketler yapmak mümkündür. Ancak pilateste aynı durum geçerli değildir.
Pilates, Eklem içi sıvıları dengeler.
Pilates, Bel fıtığında bacakta oluşan ağrıları azaltır.
uygula bacım yazmakla olmaz sadece:) bu paylaşımlaın cok yararlı oluyo mesela tatlandırıcının tatlı istegni arttırdıgını yazmıssın bi yere ben azaltınca o kadar tatlı istemez oldum tesekkurler:):16:

Back
X