Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

kızlar aile için calışma mevzusundan bahsetmişsiniz
benim iyi gelirli bir işim vardı,istifa ettim,evlendim çocuğum oldu
bu arada yine de kazandığm kadarıyla anneme küçük ev hediyeleri ve altın bir bilezik aldım
şimdi teyzem anneme diyormuş ki,keşke evlendirmeseydin çalışıp size para verseydi
bu mu yanİ? benim hayat amacım çalışıp aileme para sağlamak mı? bunun için mi yetiştirdiler beni?
anneme dedim kusura bakma ben size gelir sağlamak için yaşamadım
aileme her zaman bakarım,ölene kadar ilgilenirim inşallah ama seni evlat değil de para makinesi olarak görme düşüncesi beni cok kızdırıyor
bekar arkadaşlar yoluna baksın,yuva kursun,belli bir yaştan sonra evlenmek zor
evlilik kolay değil ama insanın kendi yuvası olması baska,hele evlat bambaska,Allah size de nasip etsin
para mutluluk değildir
kaç yıl daha yaşayacağımızı bilmediğimiz bu dünyada fazla eşyaya da lüzum yok
ayrıca çalıştığım dönem,kazandığım paranın çarçur edilmesine asla izin vermedim,paramın kontrolünü elimde tuttum
anne babaya of bile demeyin ama lüks ihiyacları da karsılamak zorun değil kimse
ihtiyaç ve borçlara diyebileceğim bir şey yok ama borç kumar borcu gibi bir şey ise para vermeyin,bu ancak teşvik eder
paranızı akllı harcayın,ailenze karşı yumuşak huylu olun ama her istenilene evet demeyin.lükse hayır,zorunlu ihtiyaca evet
inşallah anlatabilmişimdir
ve gerçekten güzel ahlaklı bir eş adayınz varsa, onu eşyaymış,evmiş,altınmış gibi maddi yüklerle çok üzmeden güzel bir evlilik yapın
eşyanın çeyizin düğünün özel günlerin hiç önemi yok,evde huzur olsun,eşiniz size saygı duysun güven versin yeter,gerisi tefarruat
bu yazdklarımı içtenikle,abla gibi söyledim,umarım faydalı olur

bende menümü veriyorum kizlar. ins azicikta oksa vermisimdir. heyecan yaptim.
sabah:
1yumurta,1buyuk dilim peynir, 3marul yapragi,4 çeri donates,2 dilim tam bugday ekmek

ara: kahve günümüz vardi. kekin ucundan azicik aldim, ve orta seker kahve

öğlen; etli nohut, 1kase yogurt, 1dilim ekmek

ara:1avuc badem ve 1 mandalina 1brd süt

aksam: karnabahar haslamasi (ilk kez) yogurtlu incir yarim ceviz

35 dk leslie. 2 lt su

not: esim 55kilo:mad: oda kilo almak icin ugrasiyor. bende ona kek yaptim. muhtesem gorunuyordu ama tadina bile bakmadım. sanirim.bu sefer kararliym:confused:

ben maleawf evlendikten sonra atandim. keske evleeden once atandaydim ve aileme cok yardim edebilseydim. biz 3kardes ayni anda universite okuduk. babam ogrretmen maasoyla hepimizi baska sehirlerde okuttu. ama ben hicbosey yapamadim. oda hic beklemio a ma annem hayal kirikligi yasio.:) onceden atansaydim yolaxckti beni. ki her fırsatta para vermeme ragmen hic vermedin dio☺

@obur kedi
felaketleri fırsata dönüştür
kendini spora ver,spor salonuna yazıl, sağlıklı beslen,kitap oku ama şu ailenle ilgili maddi konuları gözden geçir
biliyor musun,bu ayrılık dönemleri insan için hayatınn en verimli dönemi olabilir,kendi değerinin farkına var
zayıfla fit ol,vucuduna değer ver,sağlğna beynine değer ver.kendine odaklan

Selinanya Selinanya kuzum hiç biseye canini sıkma ağlamak istedgn herzamn ağla evde yapamiyosan git bi parka otur ağla ama içine atıp biriktirme hiç biseyi sonunda patlamn daha kötü oluyor tecrübeyle sabit

perigunlugu perigunlugu canm bu ara da bnm aileme bnm parami hiç bizamn kontrol etmediler bn üniversite okurken atandim okulu bitirmek için 6 ay erzurum trabzon git gel yaptım ailemede yardım ettim tabi ama kendi ihtiyaçlarını hallettikten sonra ki 3 tane kardeşim.daha okuyor daha çok onlar için ve annem babam hala uzulur bize gönderdin parani hep diye ama ailenin karışmaması tarftariyim bnde sana bırakılması gerektiğini düşünüyorum

Kızlar ben hiç iyi değilim..
toparlanıcam.
bir anlık yıkılmayla gofretlere koştuğum için özür dilerim.
siz olmasanız şu an dünyaları yemiştim daha..
tutuyorum kendimi...
yarın yeni bir gün inşallah hepimiz güzel rakamlar görürüz.
ben baya ağladım gözlerim falan acıyo yatmaya çalışcam

Heyyy ağlamayı kes ve ona ne kaybettiğini göstermek için totonu kaldır. Bitti diye ağlayan kızları gerçekten sevmiyorum! Zayıfla ve onu mağlup et! Önüne bin tane erkek gelmezse ben daha birşey bilmiyorum!

nana dövüş mü yapıyoz annem :D
o da üzüldü , o da çok kötü oldu başka seçeneğimiz kalmadı 8 aydır görüşemiyoruz kızlar ve plan bile kuramıyoruz...
çok zor çok :KK61:

canım sümbül kardeşim kutlarım okulda öyle durumlarla mende çok karşılaşıyorum atlatınca zafer kazanmış komutan gibi mutlu oluyorum tekrar tebrikler

elimizden geleni yaptık canım yarına ALLAH kerim
Teşekkür ederim ablam. Yani ortamı görmeliydin. Kendimi tuttuysam bura sayesinde.

toparlanıcam.
tutuyorum kendimi...
Yat uyu tatlım. Yeni gün yeni hayat. Hickimse için kendini üzme. Hayatta en çok kendine değer ver. Allah tan her zaman hayirlisi için dua et.

nana dövüş mü yapıyoz annem :KK70:
o da üzüldü , o da çok kötü oldu başka seçeneğimiz kalmadı 8 aydır görüşemiyoruz kızlar ve plan bile kuramıyoruz...
çok zor çok :KK61:
Motive etmeye çalışıyoz çiklota yeme diye aman hıhh :63:
Şaka bir yana, olacak birşey ise zaten olur, işte yada isteme. Şuan durum buyken bunu değerlendir. Geleceğiniz belki bir bunuda bilemeyiz. Bilinmezlik bu kadarken sen kendini geleceğe ayarla.
Obur kedi değilde incecik kedi ol ayolll :KK47:

Tabi kanki o dönem burada takiliyordum yine
Ayipsin kuzu ya ezer geçeriz bunlari

İnsanoglu iste nekadar elde edersen et daha fazlasini istiyorsun
Daha geçen gün ev hanimi olan komşumun üzerinde polo gördum eşime koştum suna bak ya kadin ev de oturuyo arabasi var polo giyiyo falan diye dertlendim
Adamcagiz yazik peşimde dolaniyo sana polo dan bisiler alalim diye nasil vicdan azabi cektim anlatamam
Insanin yaptigi en kötü şey içine atmaktir
Olay ani patlayip birakacaksin yoksa maalesef sen ona nokta koymadikca o seni mahvedecek
Nefsinle savaşma o herseyi ister sen onu da yola getirmeyi bilirsin ben inaniyorum

perigunlugu perigunlugu
Kuzucan ben cok az calistim onda da kendim yedim
Ama sana eşimden örnek vereyim
Biz evlenmeden önce evin elektrik su telefon mutfak erzagi kardeşinin okul masrafi falan hep bu karsilamis yani kendine bisi kalmamis
Butun maasi eve getirip birakiyormus kendi istedikce ona harçlik veriyorlarmis
Tabi biz evlendigimizde 5 kuruş parasi yoktu cebin de hala cok kizgin ailesine
Aynen öyle valla bu konuda eşinle kesinlikle aynı durumdayız ;)
Ben evliyim ama iş yerindeki bekar kızların idaresi kendi ellerinde ve bir miktar yardım ediyorlar eve
Bende aynı fikirdeyim ;)
Kızlar menüm

Doğum günü yemekliymis aynı zaman da bu süper oldu :)

Sabah geç kalktim yine
Ilık suya limon
1 tane küçük akıtma(krep)
Domates peynir

Öğle yok haliyle

Akşam
1 tavuk but
2 yk pilav
3 yk patates püre
3 yk taş kebap
Salata
1 yk rus salatası ( merak ettim de Rusya da rus salatasını)

Pastadan sadece 1 çay kaşığı tattım
1 kuru incir
4 badem
Şekersiz çay

2 bardak lahana suyu

2 litre su
35 dk plates

Bu kadar
hem püre hem pilav olmamış pek :(
bende menümü veriyorum kizlar. ins azicikta oksa vermisimdir. heyecan yaptim.
sabah:
1yumurta,1buyuk dilim peynir, 3marul yapragi,4 çeri donates,2 dilim tam bugday ekmek

ara: kahve günümüz vardi. kekin ucundan azicik aldim, ve orta seker kahve

öğlen; etli nohut, 1kase yogurt, 1dilim ekmek

ara:1avuc badem ve 1 mandalina 1brd süt

aksam: karnabahar haslamasi (ilk kez) yogurtlu incir yarim ceviz

35 dk leslie. 2 lt su

not: esim 55kilo:mad: oda kilo almak icin ugrasiyor. bende ona kek yaptim. muhtesem gorunuyordu ama tadina bile bakmadım. sanirim.bu sefer kararliym:confused:
Aaaaa kekin ucundan almış ucundan :KK70:
perigunlugu perigunlugu canm bu ara da bnm aileme bnm parami hiç bizamn kontrol etmediler bn üniversite okurken atandim okulu bitirmek için 6 ay erzurum trabzon git gel yaptım ailemede yardım ettim tabi ama kendi ihtiyaçlarını hallettikten sonra ki 3 tane kardeşim.daha okuyor daha çok onlar için ve annem babam hala uzulur bize gönderdin parani hep diye ama ailenin karışmaması tarftariyim bnde sana bırakılması gerektiğini düşünüyorum
Tabiiki bende asla destek olmayayım hepsi bana kalsın demiyorum, aksine evde en büyük yükü almaya da razıyım ama yeterli kontrolü bende olsun hesabımı bileyim ona göre hareket edeyim diyorum ama maalesf olmuyor.
toparlanıcam.
tutuyorum kendimi...

Sebep her ne olursa olsun hiç kimse gözyaşına değmez :KK60:

perigunlugu perigunlugu vallahi ben para konusunda fikri olan ama uygulamaya geçemeyen biriyim. Hep niyetim para biriktirmek ama henüz başaramadım :) Eve katkıma gelince, belirli şeylerin alışverişini ben yapıyorum. Mesela temizlik ürünlerinin hepsini ben alırım illla. birde peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerine takıntım olduğu için onlarıda ben alırım. onun dışında deli gibi alışverişe para yatırıyorum. en sevdiğim şey :) birde kozmetik her ay rahat maaşımın yarısını bunlara harcıyorum ne yazık ki :/

perigunlugu perigunlugu vallahi ben para konusunda fikri olan ama uygulamaya geçemeyen biriyim. Hep niyetim para biriktirmek ama henüz başaramadım :) Eve katkıma gelince, belirli şeylerin alışverişini ben yapıyorum. Mesela temizlik ürünlerinin hepsini ben alırım illla. birde peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerine takıntım olduğu için onlarıda ben alırım. onun dışında deli gibi alışverişe para yatırıyorum. en sevdiğim şey :) birde kozmetik her ay rahat maaşımın yarısını bunlara harcıyorum ne yazık ki :/
Sus yaa deme öylee bende yapmak istiyorummmmm :mad::mad:

Aynen öyle valla bu konuda eşinle kesinlikle aynı durumdayız :KK66:

Bende aynı fikirdeyim :KK66:

hem püre hem pilav olmamış pek :KK43:

Aaaaa kekin ucundan almış ucundan :KK70:

Tabiiki bende asla destek olmayayım hepsi bana kalsın demiyorum, aksine evde en büyük yükü almaya da razıyım ama yeterli kontrolü bende olsun hesabımı bileyim ona göre hareket edeyim diyorum ama maalesf olmuyor.

Sebep her ne olursa olsun hiç kimse gözyaşına değmez :KK60:
perigunlugu perigunlugu bunu yazacağını biliyordum bende yerken aynı şeyi düşündüm ama ne zamandır cnm pure istiyordu. Pilavda böyle tavuğa sarılmış değişikti tavuğu yiyip pilavı ayırmak ayıp olur diye yedik. Saol cnm bnm.mesajlardan anladigima gore hem çalışıp hem okuyorsun herhalde. Allah kolaylık versin cnm.

perigunlugu perigunlugu bunu yazacağını biliyordum bende yerken aynı şeyi düşündüm ama ne zamandır cnm pure istiyordu. Pilavda böyle tavuğa sarılmış değişikti tavuğu yiyip pilavı ayırmak ayıp olur diye yedik. Saol cnm bnm.mesajlardan anladigima gore hem çalışıp hem okuyorsun herhalde. Allah kolaylık versin cnm.
Ayneen öyle canım ;) önlisans mezunuyum, öğretmenlik yapıyorum ve hem aöfde okuyorum hemde öğretmenlik bölümü okuyorum ;)

Back
X