Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Tadı nasıl canım bunu olmadı bu hafta yapayım akşamları tok tutuyor mu ? bu akşam eksik olan malzemeleri alıp denemek istiyorum sonra ayran aşına geçerim :deli:
Nehirim bunu da denemedim :KK70: seninle ilkleri yaşayacağız galiba kuzum :KK25:

Eeeee bunlar normalse en azından sağlık açısından kilo vermeni engelleyecek büyük bir kısım yok demek şükür .
Özellikle insülin direnci önemliydi.

Bundan sonrası sadece öf pöf demeden gırtlak tutmaktan geçiyor
Sadece insülin direnci ile olsa bende sevinirim. Diğerleri içinde ilaçları kullanıcam artık. Bakalım yağ kas ölçümüm nasıl. Bir an önce gidip öğrenmek istiyorum.

tünaydın kızlar nasılsınız.
bugünde artı çıktım hala artıyım. tabi ovulasyon dönemim ve uzun zaman sonra başladığım spor bunda etken.
yalnız birşey var ki bunu kişisel deneyimlerime dayanarak söyleyeyim yürüyüşe göre bisiklet zaman kaybıymış.
2 gün tempolu yürüdüm 30 ar dk valla bacaklarımın arkası agrımaya başladı.
bisiklette ise 1 saati aşkın çalışma yapardım sadece bileklerimde bi hareketlenme olurdu.
tabi soguk günlerde karda yagmurda yürüyemeyince bisiklet hiç yoktan iyi kategorisinde. ama yürüyüş canmış bunu anladım.
ben sabah erken kalkamıyorum, akşamları parkta yürüyorum. sagolsun halkımız parkları istila etmiş. bu anlaşılır ama bir de mangal kokuları ile zehirlemeseler hiç şikayetim olmayacak.

neyse.
umarım şu eksileri artık görürüm. ugraş didin hala cumaya göre bile artı olmak can sıkıcı. bugün biraz ödem atıcı çay filan demleyeyim bari

Son düzenleme:
Sabah korkunç bir tartı ile uyandım. Menümde sıkıntılı bir şey yoktu demek ki hala döndüğümüzden beri atamadığım sinirim ödemi tutmakta etkili. Neyse ki biraz detoks yapayım diye sabahı bilir gibi akşamdan vicdan çorbası yapıp şişelemiştim. Bugün full vicdan +çorba ile geçireceğim. Ek olarak dukan biram ve yeşil çayım da var. Çok afedersiniz eşek değilse atar vücut da o ödemi diye beklentim var bakalım.:deli:

Tadı nasıl canım bunu olmadı bu hafta yapayım akşamları tok tutuyor mu ? bu akşam eksik olan malzemeleri alıp denemek istiyorum sonra ayran aşına geçerim :deli:

Nehirim bunu da denemedim :KK70: seninle ilkleri yaşayacağız galiba kuzum :KK25:

Hanımlar hazır şu anda önümde yerken yazayım desüm, yeşillikler çok yakıcı bir tad veriyor o yüzden yaparken karabiber ve pul biberi abartmayın çok fazla ciddi ve tatsız bir acı oluyor onları da koyunca. Çok ödem yoksa yeşillikleri özellikle de dereotu ve naneyi biraz azaltabilirsiniz. Ben ödem konuaunda çılgın attığım için açıkcası birebir tarifi yaptım. Ama tok tutma konusunda çok başarılı daha önceden yaptığımda öğlen yediğimde akşamki çorbayı zor içmiştim o kadar tokluk veriyor.

Hanımlar hazır şu anda önümde yerken yazayım desüm, yeşillikler çok yakıcı bir tad veriyor o yüzden yaparken karabiber ve pul biberi abartmayın çok fazla ciddi ve tatsız bir acı oluyor onları da koyunca. Çok ödem yoksa yeşillikleri özellikle de dereotu ve naneyi biraz azaltabilirsiniz. Ben ödem konuaunda çılgın attığım için açıkcası birebir tarifi yaptım. Ama tok tutma konusunda çok başarılı daha önceden yaptığımda öğlen yediğimde akşamki çorbayı zor içmiştim o kadar tokluk veriyor.
Tamam tatlım önerin için teşekkür ederim :*

Sabah korkunç bir tartı ile uyandım. Menümde sıkıntılı bir şey yoktu demek ki hala döndüğümüzden beri atamadığım sinirim ödemi tutmakta etkili. Neyse ki biraz detoks yapayım diye sabahı bilir gibi akşamdan vicdan çorbası yapıp şişelemiştim. Bugün full vicdan +çorba ile geçireceğim. Ek olarak dukan biram ve yeşil çayım da var. Çok afedersiniz eşek değilse atar vücut da o ödemi diye beklentim var bakalım.:deli:
İnşallah atar canım, o çorba ve dukan içeceği bende gram oynatmadı.

1 Haftada 5 Kilo Verdiren Diyet Listesi Ayça Kaya

Sabah Vakti (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir veya 1 tane yumurta
2 tane dilim ekmek (kepekli veya çavdar olabilir)
Bolca maydanoz, roka ve dereotu, tere
4 adet zeytin
Şekersiz çay (Yeşil Çayda tüketebilirsiniz)

Ara Öğün Vakti ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı kadar süt (istenirse süt yerine yoğurt da tüketebilirsiniz. Değerli okurlarımız Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içindeki kafein nedeniyle vücut metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacaktır.)

Öğle Vakti
Izgara et (Tavuk, balık, kırmızı et) 1 porsiyon kadar eğer (Sabah yumurta tüketmediyseniz yumurta da olabilir)
1 tane dilim ekmek (kepekli veya çavdar)
Bol salata (Yağsız)
1 bardak ayran (tuzsuz)

İkindi Vakti
1 bardak yoğurt ve
2 kaşık yulaf
1 adet mevsim meyvesi (Öğle yemeğinden sonra doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da tüketebilirsiniz)

Akşam Vakti
1 kase çorba
5 kaşık zeytin yağlı yemek
1 kase yoğurt ve
1 adet mevsim meyvesi

Beraberinde 8 bardak su tüketilmesi öneriliyor.

Günaydın kızlar
2 gündür giremedim kk ya.hep kalabalık içindeydim telefon alamadım.geceleride geçmiş okurken uyudum hala duruyo geçmiş-i lugat-ı diyet :-) etiketlere ayrıca bakıp pointlerinizi kurtaracam geçmiş deryasından
Şimdi de kan verdim kahvaltı yapıcam anneme gidip ordan bilgisayarcıya ordan market Pazar eve yemek ortalık koşturmaca çok
Bu arada kan verdiğim doktora ağzımı açamadım d vitamini tsh falan baktırcam dedim saymaya başlarsan şimdi gönderirim seni diye bi çıkıştı yeyze yaşlıydı da sesimi çıkaramadım karşında uzman doktor var dedi neyse kanlarımı verdim 2 tüpçük yarın sonuç bakalım hayırlısı

Ne haddine dr larin boyle milleti azarlamasi ya adam gibi islerini yapsalar keske.
Kilo veriyosundur baktirmak istersin kilo almissindir baktirmak istersin onlara ne acaba?
Ha gercekten gereksiz goruyosa neye gore boyle dusundugunu duzgunce soylesin.
Nefret ediyorum doktor egosundan.

Ahahah neyse deneyip göreceğiz :deli:

Sağolasın canım ben yeşilliği çok abartmam sanırım yarım demet yeterli olur gibi :KK53:

Dr. Ayça Kaya 1 Haftada 3,5 Kilo Verdiren Diyet Programı

1 Haftada 3 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Diyet listemize pazartesi sabah kahvaltısı ile paylaşıyoruz.

Pazartesi Sabah

1 dilim ekmek1 dilim beyaz peynirBol domatesSalatalıkşekersiz çay

Ara öğünde acıktığınızda küçük ebatta olmak şartı ile bir adet meyve yiyebilirsiniz. Eğer meyvemiz büyük ise ortadan bölerek diğer yarımını öğle arasında tüketebilirsiniz.

Pazartesi Öğlen

Öğlen salatamızda herhangi bir yağsız olmak şartı ile et tüketebiliriz ( Tavuk eti, balık eti, dana veya kuzu eti ) tabi 100 gr ölçüsünü korumak şartı ile tüketebiliriz. Menümüzü listelememiz gerekirse.

100 gr. yağsız et1 kase diyet yoğurtu1 kase çorba

Pazartesi İkindi

Öğlen tükettiğimiz yemeklerden sonra eğer acıkırsanız açlığınızı geçiştirecek ve bastıracak olan menüyü tüketmenizi önermekteyiz. Listelememiz gerekir ise.

1 Adet meyve ( Varsa gündüz kalan meyvenin yarısı olabilir )2 Adet ceviz ve 6 adet fındık veya badem

Pazartesi Akşam

Akşam menümüzde sebze yemek seçimini yapmamız doğru bir karar olacaktır.

7 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği1 ince dilimlenmiş ekmek1 kase yoğurtbol salata

Aç kalmadan 1. günü geçirdik, sıra geldi 2. güne

DİYET LİSTESİ 2. GÜN

Harika bir kahvaltı ile güne başlamaya ne dersiniz?

Salı Sabah Kahvaltısı

1 dilim kepekli ekmeğe kaşarlı tostbol domates, salatalık ve biber5-6 adet zeytinşekersiz çay

Öğlene doğru açıklığınızı bastırmak için 1 adet meyve ve 1 kase diyet yoğurt tüketebilirsiniz. Öğlen diyet menümüz ise aşağıdaki gibi olmalıdır.

Salı Öğlen Diyet Listesi

6 yemek kaşığı etli türlü1 adet ince dilim ekmekbol yağsız salata

ara öğün olarak meyve ve yoğurt tüketebiliriz.

Salı Akşam Diyet Listesi

1 dilim ekmek7 yemek kaşığı etsiz taze fasülye1kase diyet yoğurtbol yağsız salata

2 günü geçirdik sıra geldi 3 güne aç kalmadınız ve hasta olmadığınıza emin bir şekilde 3 gün diyetimizede başlaya biliriz. Yine güne harika bir kahvaltı ile başlamaya ne dersiniz.

Çarşamba Sabah Kahvaltısı

2 ince dilim ekmek1 dilim beyaz peynirbol domates, salatalık, biber5 adet zeytinşekersiz çay

öğlende doğru acıktığınızda 1 küçük meyve diyet bisküvi iki kaşıkta yoğurt tükete bilirsiniz..

Çarşamba Öğlen Diyet Listesi

1 ince dilim ekmek7 yemek kaşığı etsiz kabak yemeğiyağsız bol salatayarım kase diyet yoğurt

Çarşamba Akşam Diyet Listesi

Izgara bonfilebol salatayoğurtDİYET LİSTESİ 4 GÜN

Diyet listemizin 4. günü zayıflamayı biraz hızlandıracağız. Vücudumuz artık uyguladığınız menülere uyum sağladı sizlerden biraz fedakarlıkla kilo vermenizi hızlandırmanızı isteyeceğiz. Sabah kahvaltısı ile başlayalım.

Perşembe Sabah Kahvaltısı

1 adet haşlanmış yumurtadomates, salata, biber1 dilim ekmekşekersiz çay

Perşembe Öğlen Diyet Listesi

1 adet sandviç ( tavuklu, köfteli, ton balıklı veya peynirli )1 bardak ayrandomates, marul

akşama doğru acıktığınız zaman meyve tüketebilirsiniz.

Perşembe Akşam Diyet Listesi

1 ince dilim ekmek7 yemek kaşığı etsiz türlü1 kase diyet yoğurtbol yağsız salataDİYET LİSTESİ 5 GÜN

Durmak yok diyete devam, sabah kahvaltısı ile güne başlıyoruz..

Cuma Sabah Kahvaltısı

yumurtalı peynirli omlet1 dilim ekmekbol domates5 adet zeytinşekersiz çay

Cuma Öğlen Yemeği

4 adet ızgara köfte ( hardal veya zeytin yağ ilave edilebilir. )bol yağsız salatayoğurt

Cuma Akşam Yemeği

Etsiz pırasa yemeğiSalataYoğurCumartesi ve Pazar 6 – 7 Gün

Sabah kahvaltısı

melemen1 dilim ekmek5 zeytin

Öğlen Yemeği

ızgara balık, tavuk, köftesalatayoğurt

Akşam Yemeği

Zeytin yağlı sebze yemekleriSalataYoğurt

Not: Bu diyeti uygularken günde en az litre su içilmesi gerekmektedir. 12 bardağa kadar çıkabilmek çok müspet sonuçlar doğurur. Egzersizle desteklerseniz çok fazla daha hızlı ve düz hatlı zayıflayabilirsiniz.

3 Günde 5 Kilo Verme Diyeti’nin günlük diyet listesi ise şu şekilde oluyor. Bu diyet menüsünü 3 gün boyunca tekrarlayacaksınız

Sabah Kahvaltısı

1 Bardak Şekersiz Çay
1 adet kibrit kutusu boyutunda yağsız beyaz peynir
Yağsız bol salata
1 dilim kepekli ince ekmek

Öğle Yemeği

Yarım porsiyon sebze yemeği
1 Küçük parça et – Beyaz et olması şart
Yağsız bol salata
1 Adet Meyve ( Elma-Portakal-Greyfurt)

Akşam Yemeği

1 Kase Çorba – Mercimek veya Ezogelin
Yarım porsiyon sebze yemeği
Yağsız bol salata
1 Adet Meyve

İnşallah atar canım, o çorba ve dukan içeceği bende gram oynatmadı.
Dukan beni de dün oynaymadı aksine artıladı ama yine de bir kaç gün devam etmek lazımmış ben de onu deneyeceğim artık. Belki üç günde işler.
Ahahah neyse deneyip göreceğiz :deli:

Sağolasın canım ben yeşilliği çok abartmam sanırım yarım demet yeterli olur gibi :KK53:

Yok zaten dediğim gibi yanında yoğurt yedim ben de çorbanın, doymadığımdan değil acıyı alsın diye sadece:olamaz:

@masumm banu taş gibi olmuşsun maşallah.:nazar:

Nego Nego 3 gün saf protein yapsan olurmu?

Oglan kac yasinda camide duzgun gosteriyolarmi?
Canım bana ne iyi geliyor hala çözemedim ki. Sap pro mu, az az sık sık mı, uzun süre açlık mı. Bir bilsem.
Oğlum 6 yaşında, geçen yıl kreşte öğrenmişti Kuranı Kerimi. Camiyi istemedi gittik ama. Yaz kursu istiyor, onu da babası istemiyor. Bakalım ne olacak.

Back
X