Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Ben de parka yeltendim hep ama bugün hava kötü.. yine de çıkacam ama koşucam azıcık.. zumba tam bir faciayla sonuçlandı, hareketlere odaklanamadım baktım en sonunda Onlar başka hareket yapıyor ben kafama göre dans ediyorum
@Sidelya95 kuzum sen zumba yapıyorum demiştin var mı paylaşabileceğin bir video?
Ben parka çıkayım yağmurda koşacam
Zumbaya baktım bi ara ben de hareketleri yapana kadar onlar ohoo. Ben çok geride kalırım. O yüzdrn vazgeçtim. Sen koşucan da hasta olma dikkat et kuzucum

Zumbaya baktım bi ara ben de hareketleri yapana kadar onlar ohoo. Ben çok geride kalırım. O yüzdrn vazgeçtim. Sen koşucan da hasta olma dikkat et kuzucum
Giyindim kat kat, çok canım istiyor sabahtan beri parka gitmeyi, gelince nane limon içerim hemen, ben geliyorum yarım saate
Öptüm maliii
:KK15:

bence normal değil
sanırım insülin direncin var çakıl,doktorun ilaç verecektir

HOMA-IR tetkiki nasıl yapılır?
Hastadan 12 saatlik açlık kanı alınır. Bu kandan açlık kan şekeri ve insülin seviyesi ölçüldükten sonra iki değer birbiriyle çarpılıp 22.5 'a bölünür. Bu yolla HOMA-IR değeri mmol/L olarak hesaplanmış olur. İki değer çarpılıp 405'e bölünürse mg/dL olarak sonuç çıkar.

Normal değer kaçtır?
Normalde HOMA-IR değerinin 2.5 mg/dL'nin altında olması gerekir. Daha yüksek değerler hastada insülin direnci olduğu –ihtiyacınızdan fazla yediğiniz ve şişmanlamaya başladığınız- anlamına gelir. HOMA-IR değeri yüksek olan kişilerde şeker hastalığı, yüksek tansiyon, trigliserit yüksekliği ve gelecek yıllarda kalp damar hastalığı daha sık görülür.

İnsülin direncinden kurtulmak için ne yapayım?
Az yiyin ve zayıflayın. İnsülin direnci bir hastalık değil, sizin boğazınızı tutamamanıza bağlı olarak gelişen bir olumsuz durumdur. İnsülin direnci olan kişilerin şekerden uzak durması, hayvansal gıdaları azaltması , yağlı yememesi ve zayıflaması gerekir. Metformin grubu ilaç almak bir diğer yoldur. Gelecekteki sağlık risklerinizi azaltmak istiyorsanız ilaç yolunu değil perhiz yolunu seçin. Ben kendimi tutamıyorum, diyet yapamıyorum dediğiniz noktadan itibaren ilaç kullanabilirsiniz.
Çok güzel yazmış çözüm az yiyin zayıflayin. Sanırım bu çok acıkmam ondanmis. Yorgunluk kramplar kolestrol de yüksek çıktı nerdeyse tüm değerler kötü. Mayısta hamilelik öncesi hepsi normale dönmüştü. 6 ayda nasıl bu kadar arttı ben anlamiyorum.

İnsülin direnci çakıl. İlaçlık durum olabilir.
Dr un söyler zaten.
Diyetten öncede vardı büyük ihtimalle.
Açlık şekerinde yüksek biraz. Mutlaka tokluğuna bakılmalı.
Bebek öncesi doktor yine erteler kesin yine hersey başa döndü zaman geçiyor ve ben sürekli geriye düşüyorum.

Doktor bebeği erteledi suan bu değerlerle çok sakincaliymis yine kaybedebilirmisim şeker düzene girmeliymis. Bazen birileri kalbimi avcunun içine alıp sıkıyor gibi geliyor dar geliyor heryer bana
Diyetisyenine söylicen dimi doktorunun bu söylediklerini. Ona göre bi yol çizer. Ümitsizliğe kapılma

Çok güzeldi kuzum saol valla için disim sütlü kahve oldu hiçbirşey yememek için en sonu kardeşim ısrar etti abla bugundemi diyet diye tamam yiyecem dedim ve ordan oraya kosturmaktan unuturdum . :KK70::KK70:
Eferim kız :KK200:
Kuzum bizim konyalilarin genelde tatlılık dediği adet
Istemeden bir hafta 10 gün sonra yapılan aileler ve yakin akrabalar arasında yapılan yüzük takma merasimidir .kadınlar erkekler ayrı oturur gelen misafirlere şeker kolanya tutulur . Sonra erkeklerden aile büyükleri dede baba abi amca yüzük takmak için gelir duası yapılır yüzükler takılır. Sonra erkekler genelde çay ikramı kadınlara ise sütlü kahve dağıtılır ve ağız tadı denilen şey yenir lokum bisküvi olabilir çerez olabilir yada küçük pastalar ve kuru pasta meyvesuyu biz 3. Seçeneği yaptık pastalı oldu ardından kaynana getirdiği dürüyü gösterir havlular yazmalar patikler kanaviveler geline aldığı kıyafetler çantalar ayakkabılar ve aile bireylerine aldığı ufak tefek hediyeler ve böylece biter sonra salonda nisan nisandan sonra kına yapılır salonda sonra kız pazar günü çıkar genelde yemekli olur konya düğün yemeği meşhurdur. Akşamda erkek tarafı yine salonda eğlenir bi sürü fuzuli şeyler yani canim
Bak ben sordum mu :KK70: hemso olmak böyle bişey :KK73: büyük dua da diyoruz biz:KK24:

Son düzenleme:
Aaa cakil80 cakil80 canım gordum simdi tahlil sonuçlarını da insülin direncine benziyor canim ya doktorun da anlatır zaten buyuk ihtimalle ilac baslar kilo veremeyısın bundan demekkı
Bu direnç nasıl kırılır ona bakıyorum Karatay in kitabını aldım Kıymalı kabuskami yedim doktorun vereceği yeni listeyi bekliyorum.

Doktor bebeği erteledi suan bu değerlerle çok sakincaliymis yine kaybedebilirmisim şeker düzene girmeliymis. Bazen birileri kalbimi avcunun içine alıp sıkıyor gibi geliyor dar geliyor heryer bana
Canım üzme kendini.. vaktini zamanını bekliyor cennette bebişin :))

Ben anlamam yapcaksın :KK62:
Buluruz bi tane elektrik direği ona çıkar dans edersin :KK53:
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Yok hiç ilaç kullanmiyorum bu acikmalarim psikolojik değil belki de ciddi açım galiba :işsiz:
Çakıl ilaç kullanman gerekiyor ve artık bi dur demelisim, sürekli açım diye geziyorsun. BIZDE AÇIZ:KK67:
Fitiim kuzum napıyon özledim:KK60:
Napiyim kuzum açım agresifim:confused: uyuyakalmışım spor yapicam:KK34:

Back
X