• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7. ve 8. haftalarada iki kere kürtaj oldum

shape

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
36
0
86
İstanbul
Doktor bey merhaba,

Ben 2,5 yıllık evliyim ve 34 yaşındayım biri temmuz biride kasım ayında olmak üzere iki kere kürtaj oldum bebeklerin kalp atımlarını almadan düşük yapıyorum doktorum bu kürtajımda kesenin bir parçasını patalojiye gönderdi sonucu bekliyoruz..internetten bu konu ile ilgili çok yazı ve yorum okudum okuduklarımın arasında hayatımda var olan bazı etkenler kafama takıldı acaba düşüklerin nedeni bunlar olabilr mi diye...Eşim gün aşırı alkol alıyor ve hamileliğim süresince alkol alması ve eve geç gelmesi konularında çok stresli geceler geçirdim acaba du etkenler bebeklerimi kaybetmemde başlıca neden olabilr mi yada değilse ne gibi testler yaptırmalıyım?

Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.. tesekkurler ...

Doktor bey merhaba,

Ben 2,5 yıllık evliyim ve 34 yaşındayım biri temmuz biride kasım ayında olmak üzere iki kere kürtaj oldum bebeklerin kalp atımlarını almadan düşük yapıyorum doktorum bu kürtajımda kesenin bir parçasını patalojiye gönderdi sonucu bekliyoruz..internetten bu konu ile ilgili çok yazı ve yorum okudum okuduklarımın arasında hayatımda var olan bazı etkenler kafama takıldı acaba düşüklerin nedeni bunlar olabilr mi diye...Eşim gün aşırı alkol alıyor ve hamileliğim süresince alkol alması ve eve geç gelmesi konularında çok stresli geceler geçirdim acaba du etkenler bebeklerimi kaybetmemde başlıca neden olabilr mi yada değilse ne gibi testler yaptırmalıyım?

Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.. tesekkurler ...

Bu konudaki cevabınızı bekliyorum.

Tesekkürler.

Doktor bey merhaba;

Ben iki kez düşük yaptım.İkinci kürtajımdaki pataloji sonucumu yorumlayabilirmisiniz.

Makroskopi: 4cc hacimde kürete nitelikte materyal.1-2 olarak takibe alındı.

Tanı: Desidualize Endometriyum

Yorum:B-hcg kontrolü uygundur.

merhaba geçmiş olsun patoloji raporunzu klinik durumunuzla birikte değerlendirmek gerekir bu nedenle kürtaj işleminizi gerçekleştiren doktorunuzla iletişime geçmenizi öneririm. saygılarımla.

Doktor bey merhaba;

Ben iki kez düşük yaptım.İkinci kürtajımdaki pataloji sonucumu yorumlayabilirmisiniz.

Makroskopi: 4cc hacimde kürete nitelikte materyal.1-2 olarak takibe alındı.

Tanı: Desidualize Endometriyum

Yorum:B-hcg kontrolü uygundur.

Ben 34 yasındayım iki kere 6 ve 7. haftalarda düşük yaşadığım için kürtaj oldum su anda olası bir gebelik için folbiol ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım. Yapılan testlerin conucunu değerlendirmenizi istiyorum düşüklerin nedeni olabilirmi ? yada eksik kalan bir test var mı? Antikardiyolipin Igm 30,87
AMA negatif
Antikardiyolipin Igg 0
anti nükleer Antikor negatif
OGTT (50gr) 275
TSH 1,69
HB1AC 5,2
Aptt (sec)36,3
FT3 3,08
FT4 0,81
Glukoz 120
WBC 7,3
HGB 14,7
PLT 189
Faktör II Mutant allel yok
Faktör V ve MTHFR heterozigot genotip
Kromozon analizi sonucu henüz çıkmadı .. tesekkürler

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Sonuclarınızda onemli şeyler var. Kan şekerinizde problem var. Mutlaka endokrinlog tarafından görülmenizi öneririm. Pıhtılaşma faktörlerinde de sıkıntı çıkmış. Gebelik dönemeinde kullanmanız gereke ilaçlar size doktorunuz tarafından verilecektir. Sevgiler.

ben 34 yasındayım iki kere 6 ve 7. Haftalarda düşük yaşadığım için kürtaj oldum su anda olası bir gebelik için folbiol ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım. Yapılan testlerin conucunu değerlendirmenizi istiyorum düşüklerin nedeni olabilirmi ? Yada eksik kalan bir test var mı? Antikardiyolipin ıgm 30,87
ama negatif
antikardiyolipin ıgg 0
anti nükleer antikor negatif
ogtt (50gr) 275
tsh 1,69
hb1ac 5,2
aptt (sec)36,3
ft3 3,08
ft4 0,81
glukoz 120
wbc 7,3
hgb 14,7
plt 189
faktör ıı mutant allel yok
faktör v ve mthfr heterozigot genotip
kromozon analizi sonucu henüz çıkmadı .. Tesekkürler

Merhabalar,2 erken dönem düşükten sonra yaptırdığım trombofili paneli sonucum şu şekilde;
Pıhtılaşma sorunum görünüyor mu?Teşekkür ederim.

F-V geni G1691A mutasyonu: Homozigot Normal
F-II geni G20210A mutasyonu: Homozigot Normal
MTHFR geni C677T mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı
MTHRF geni A1298C mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı
Protein C aktivitesi 113 70 140
Protein S aktivitesi 90 60 130
Homosistein 7.43
Anti kardiolipin Ig G 4.7
Anti kardiolipin Ig M 2.5
Lupus antikoagülan NEGATİF

Ben 34 yasındayım iki kere 6 ve 7. haftalarda düşük yaşadığım için kürtaj oldum su anda olası bir gebelik için folbiol ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım. Yapılan testlerin conucunu değerlendirmenizi istiyorum düşüklerin nedeni olabilirmi ? yada eksik kalan bir test var mı? Antikardiyolipin Igm 30,87
AMA negatif
Antikardiyolipin Igg 0
anti nükleer Antikor negatif
OGTT (50gr) 275
TSH 1,69
HB1AC 5,2
Aptt (sec)36,3
FT3 3,08
FT4 0,81
Glukoz 120
WBC 7,3
HGB 14,7
PLT 189
Faktör II Mutant allel yok
Faktör V ve MTHFR heterozigot genotip
Kromozon analizi sonucu henüz çıkmadı .. tesekkürler

Merhaba ;

Verdiğiniz cevap için teseekür ederim şekerim yüksek çıktığı için şeker yüklemesi yapıldı 50 gr çıkan sonuç limitlerin üzerinde çıkmadı genede bir şeker problemi var denilebilri mi?

merhaba sadece mthfr geninde sorun saptanmış. düşükleriniz de gözönünde tutulursa gebeliğinizde kan sulandırıcı ilaçlar önerilir. sevgiler.

Merhabalar,2 erken dönem düşükten sonra yaptırdığım trombofili paneli sonucum şu şekilde;
Pıhtılaşma sorunum görünüyor mu?Teşekkür ederim.

F-V geni G1691A mutasyonu: Homozigot Normal
F-II geni G20210A mutasyonu: Homozigot Normal
MTHFR geni C677T mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı
MTHRF geni A1298C mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı
Protein C aktivitesi 113 70 140
Protein S aktivitesi 90 60 130
Homosistein 7.43
Anti kardiolipin Ig G 4.7
Anti kardiolipin Ig M 2.5
Lupus antikoagülan NEGATİF

bana kalırsa endokrinolog tarafından şekerinizin durumu değerlendirilmelidir. 50 gr yeterli veri vermeyebilir.

Merhaba ;

Verdiğiniz cevap için teseekür ederim şekerim yüksek çıktığı için şeker yüklemesi yapıldı 50 gr çıkan sonuç limitlerin üzerinde çıkmadı genede bir şeker problemi var denilebilri mi?

merhaba kolay gelsin 3 kez tüp bebek yaptırdım 2. kimyasal gebelik 3. sü tuttu ama 10. hafatada kalbi durdu kan pıhtılaşmam var bunun için ilaç kullandım ama sadece aklıma takılan benim normalde troid sorunum yok gebeliğin 7.haftasında yaptırdığım kan testinde troid hormonum 2,5 çıkmıştı doktor bunun gebelikte ikinin altında olması gerekir demişti ama bir kere daha bakarız demişti. ama bir daha kontrole kalmadan düştü düşüğe bu sebep olmuş olabilir mi bu soru aklıma çok takılıyor öünkü genetik tahlillerimizde temiz çıktı bir problem yoktu şimdi tekrar denemeyi düşünüyorum ama bu sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Soruduğunuz soruya gelince ths değeriniz idealize ettimiz sınırda yani bu değer nedeniyle bir gebeklik kaybı yaşanmaz rahat olunuz. Sevgiler.

merhaba kolay gelsin 3 kez tüp bebek yaptırdım 2. Kimyasal gebelik 3. Sü tuttu ama 10. Hafatada kalbi durdu kan pıhtılaşmam var bunun için ilaç kullandım ama sadece aklıma takılan benim normalde troid sorunum yok gebeliğin 7.haftasında yaptırdığım kan testinde troid hormonum 2,5 çıkmıştı doktor bunun gebelikte ikinin altında olması gerekir demişti ama bir kere daha bakarız demişti. Ama bir daha kontrole kalmadan düştü düşüğe bu sebep olmuş olabilir mi bu soru aklıma çok takılıyor öünkü genetik tahlillerimizde temiz çıktı bir problem yoktu şimdi tekrar denemeyi düşünüyorum ama bu sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.

Merhaba ; Ben 34 yasındayım iki kere 6 ve 7. haftalarda düşük yaşadığım için kürtaj oldum su anda olası bir gebelik için folbiol ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım. Yapılan testlerin sonucunu değerlendirmenizi istiyorum düşüklerin nedeni olabilirmi ? Yapmamı önerdiğiniz eksik kalan bir test var mı?

Antikardiyolipin Igm 30,87 // AMA negatif // Antikardiyolipin Igg 0 // anti nükleer Antikor negatif // OGTT (50gr) 129 // TSH 1,69 // HB1AC 5,2 // Aptt (sec)36,3// FT3 3,08 // FT4 0,81 // Glukoz 120 // WBC 7,3 // HGB 14,7 // PLT 189 // Faktör II Mutant allel yok Faktör V ve MTHFR heterozigot genotip //protein c 107 //protein s 81 //kromozon analizi sonuçlarımız ise ben 46 xx eşimin ise 46 xy ..tesekkürler

merhaba sonuclarınızda pıhtılaşma ile ilgili bozukluklar var ve bu sonuçlar gebelik kaybında kesin etkimdir diyemeyiz. ancak kullanmakta olduğunuz ya da önerilen ilaçlar yerindedir. sevgiler.

Merhaba ; Ben 34 yasındayım iki kere 6 ve 7. haftalarda düşük yaşadığım için kürtaj oldum su anda olası bir gebelik için folbiol ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım. Yapılan testlerin sonucunu değerlendirmenizi istiyorum düşüklerin nedeni olabilirmi ? Yapmamı önerdiğiniz eksik kalan bir test var mı?

Antikardiyolipin Igm 30,87 // AMA negatif // Antikardiyolipin Igg 0 // anti nükleer Antikor negatif // OGTT (50gr) 129 // TSH 1,69 // HB1AC 5,2 // Aptt (sec)36,3// FT3 3,08 // FT4 0,81 // Glukoz 120 // WBC 7,3 // HGB 14,7 // PLT 189 // Faktör II Mutant allel yok Faktör V ve MTHFR heterozigot genotip //protein c 107 //protein s 81 //kromozon analizi sonuçlarımız ise ben 46 xx eşimin ise 46 xy ..tesekkürler

merhaba sonuclarınızda pıhtılaşma ile ilgili bozukluklar var ve bu sonuçlar gebelik kaybında kesin etkimdir diyemeyiz. ancak kullanmakta olduğunuz ya da önerilen ilaçlar yerindedir. sevgiler.

Doktor bey merhaba,

Cevabınız için tesekkür ederim..Aklıma takılan ve sormak istediğim bir soru var.Tek başına kan pıhtılaşama düşüğe etki eder diyemeyiz dediniz eşim bundan üç ay öncesine kadar yoğun bir şekilde alkol alıyordu acaba hamilelik oluştuktan sonra eşimin spermlerinden kaynaklı olarak bir düşüğün meydana gelme olasılığı var mı?Bunun için bir test olması gerekir mi?

tesekkürler..

öncelikle dr. aytun ahnım olduğumu belirtmek isterim:) alkolün sperm üzerine olumsuz etkilerini biliyoruz. bahsettiğiniz iki durum için de yani pıtılaşma da alkol de tek sebep olarak söylenemez ama alkolun bırakılması yaklaşık 2,5 ay sonunda sperm üzerinde olumlu sonuçlar yaratabilir. saygılarımla.

Doktor bey merhaba,

Cevabınız için tesekkür ederim..Aklıma takılan ve sormak istediğim bir soru var.Tek başına kan pıhtılaşama düşüğe etki eder diyemeyiz dediniz eşim bundan üç ay öncesine kadar yoğun bir şekilde alkol alıyordu acaba hamilelik oluştuktan sonra eşimin spermlerinden kaynaklı olarak bir düşüğün meydana gelme olasılığı var mı?Bunun için bir test olması gerekir mi?

tesekkürler..

öncelikle dr. aytun ahnım olduğumu belirtmek isterim:) alkolün sperm üzerine olumsuz etkilerini biliyoruz. bahsettiğiniz iki durum için de yani pıtılaşma da alkol de tek sebep olarak söylenemez ama alkolun bırakılması yaklaşık 2,5 ay sonunda sperm üzerinde olumlu sonuçlar yaratabilir. saygılarımla.

cevabınız için tesekkür ederim Aytun hanım :)))

Back
X