7 yas, tuylenme

Yok hissettirmedim, anne ben buyudum senin gibi oluyorum hiho falan yapti, tabii cocum aferim dedim ne diyim, ozel klinik gidicegimiz yer ama koronadan devlet hastaneleri kapandi izmirde 9 eylul falan, millet hurra özele kosturuyo simdi

Sıkıntı yok rahat olun, bir şekilde geciktirilir ergenlik süreci. Ancak kolesterolü de varmış diyet bir şekilde yaşam tarzınız olacak gibi ailecek.

Siz de erken görmüşsünüz. Dr beni çok korkuttu ya boyu kısa kalır diye. Kızım gelişiminin biraz altında ama ergenlik belirtileri var, 10 yaşında. Siz boyunuzu hatırlıyor musunuz adet gördüğünüzde kaçtı ve ne kadar uzadınız

merhaba
ben 7-8yasinda iken alt bôlgem komple killanmisti. kilom beslenmen vs normaldi 90lilarda cocuktum ben. kontrollerde tam bir neticeye baglanmamisti diye hatırlıyorum ama en son hormon bozuklugu dendi.evlenecegim sira (8 sene önce) kadin doktorum durumumu bildiginden bana dediki cocuk yapmadan önce esinle bi kan örnegi alalim genetige bakalim dedi. esin ilac almak zorunda olabilir dedi. tahliler yapildi genetikciye gittik türkceside ayni oluyor galiba. bu durumda hamile kalirsan kiz olursa cift cinsiyetli erkek olursa bobrekte sorunlu dogar dedi.bende meger hamileymisim bile.o hafta hamile oldugumu ogrenince genetikciye haberverdim isleri hizlndirdi iki günde cevp aldik esimden yana benim genlerle sorun cikmadigi icin benimdilac tedvisi olmama gerek kalmadi.

Hayatinda eksili adi altinda yediği tek sey eksili köfte bizimkinin, salata sebze falan ne munasebet yani, işimiz olmaz ama birisi eskaza tabaginda pasta tatli biraksin, yavru kopek gibi bakar adamin bogazina dizer, her turlusu zor isye, yiyen de yemeyen de

Ay gecmis olsun boyle biseyler cikmaz umarim bizde

Erken ergenlik belirtisi olabilir ama hemen adet görmeye başlamaz korkmayın. 10gün sonra götürün ama kemik yaşı kan testi ultrason detaylı bakmaları lazım.

7.5 yaşında kızım var zayıf olduğu için öyle belirtiler Allah'a şükür yok ama artık ergenlik yaşı da düştü 4.sinifta olan çocuklarda bile çok belirtiler oluyor

Sıkıntı yok rahat olun, bir şekilde geciktirilir ergenlik süreci. Ancak kolesterolü de varmış diyet bir şekilde yaşam tarzınız olacak gibi ailecek.
Evet ama bu yasta o kadar zor ki, dogumgunune gider, pastasini yemeyen var mi teftise cikar, niye boyle oldu bu cocuk ben de bilmiyorum

10 gunde gec kalmis olmazsiniz. Acil bir durum degil (Yani tedavi bir hafta gec baslasa bi sey olmaz) bence doktoru da Acele ettirmeyin. Bazi aileler ya cok baskici oluyorlar ya da acele ettiriyorlar doktor da işini tam yapamıyor
Acele degil de ne oldugunu bilsem icim rahat edicek

Evet keciboynuzuna kakaoyu krep yapip yedirmistim bi kere, haklisin, cikolata gibi oluyo, tatli krizleri icin aklimda olsun, sagol canim

yalniz kuzum sakin panik olma cook kucuk daha sebep neyse hemen cozerler erken ergenligi bile durduruyorlar sadece uzulme
Panigim işte haklisin, insanin kendine olsa umursamiyo da cocuguna olunca bi an önce cozmek istiyo, bi de vicdan yapiyorum vermeseydim, yedirmeseydim diye, bakalim gidince ne cikicak

Ergenlik başlangıcı...
İlaçla erteleyebiliyorlar.

Bilen duzeltsin,yag dokusu bazi hormonlari uretmeye basliyor,daha dogrusu erken uretilmis oluyor.
Tedaviyle yoluna girecektir hinsallah.
Fakat 2 3 kil da olabilir sanirim,tuylu bir insan degilim,kol altlarimda bile cok az vardir.
Buna ragmen kulagimin yaninda ve alnimin tam ortasinda seffaf birer tuy var,farketmesem cenemi gecer,o kadar yani:)

Büyük ihtimal erken ergeniktir diye düşünüyorum.. Benim kızımda da göğüslerde küçük topa vardı ilk ne olduğunu anlayamadık hemen bi doktora gösterdik erken ergenlikmiş.. Doktor çağın hastalığı diyor gıdalardan hareketsizlikten şimdiki çocukların çoğu böyle..iğne oluyor her ay 10 11 yaşına kadar devam edecek...

Evet kilo tetikliyomus hormonlari, ookuduğum kadariyla,o yuzden ben de sucluyum

Kac yasinda, tuylenme var mi?kilosu nasil?

Kahkaha attım ya onun adet günlerini düşünemiyorum fkdkfklfll bende 23 yaşındayım bende tatlı için adam öldürürüm fkdkfllfllf ahahha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…