- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.608
- 598
- Konu Sahibi accessdenied
-
Yok hissettirmedim, anne ben buyudum senin gibi oluyorum hiho falan yapti, tabii cocum aferim dedim ne diyim, ozel klinik gidicegimiz yer ama koronadan devlet hastaneleri kapandi izmirde 9 eylul falan, millet hurra özele kosturuyo simdi
Siz de erken görmüşsünüz. Dr beni çok korkuttu ya boyu kısa kalır diye. Kızım gelişiminin biraz altında ama ergenlik belirtileri var, 10 yaşında. Siz boyunuzu hatırlıyor musunuz adet gördüğünüzde kaçtı ve ne kadar uzadınızBen 9 ya da 10 yaşında adet gördüm öncesinde de aşırı kıllı bir çocuktum balta girmemiş ormanlar vajinal killarimın yanında hicc kalırdı o kadar söyleyeyim şimdi normal insanlardan daha azdır1-2 tane için sıkmayın canınızı olabilir yani tüy bu
Hayatinda eksili adi altinda yediği tek sey eksili köfte bizimkinin, salata sebze falan ne munasebet yani, işimiz olmazTam tersi benimki de yemiyorrr. Salata ver her öğün ekşili salata yer. Hamur işi kek tatlı olsun mümkün değil iştahı yok. 10 yaşında kaşıkla pilav yediriyorım düşünün kilo alsın diye.
Boy 140, dr ergenliğe şuan girerse boyu kısa kalır dedi. Mama kullanıyoruz ki önce kilo alacak sonra boya verecek dedi. Ergenlik belirtileri var, ben de olmasın diye dua ediyorum
Ay gecmis olsunmerhaba
ben 7-8yasinda iken alt bôlgem komple killanmisti. kilom beslenmen vs normaldi 90lilarda cocuktum ben. kontrollerde tam bir neticeye baglanmamisti diye hatırlıyorum ama en son hormon bozuklugu dendi.evlenecegim sira (8 sene önce) kadin doktorum durumumu bildiginden bana dediki cocuk yapmadan önce esinle bi kan örnegi alalim genetige bakalim dedi. esin ilac almak zorunda olabilir dedi. tahliler yapildi genetikciye gittik türkceside ayni oluyor galiba. bu durumda hamile kalirsan kiz olursa cift cinsiyetli erkek olursa bobrekte sorunlu dogar dedi.bende meger hamileymisim bile.o hafta hamile oldugumu ogrenince genetikciye haberverdim isleri hizlndirdi iki günde cevp aldik esimden yana benim genlerle sorun cikmadigi icin benimdilac tedvisi olmama gerek kalmadi.
Evet ama bu yasta o kadar zor ki, dogumgunune gider, pastasini yemeyen var mi teftise cikar, niye boyle oldu bu cocuk ben de bilmiyorumSıkıntı yok rahat olun, bir şekilde geciktirilir ergenlik süreci. Ancak kolesterolü de varmış diyet bir şekilde yaşam tarzınız olacak gibi ailecek.
Acele degil de ne oldugunu bilsem icim rahat edicek10 gunde gec kalmis olmazsiniz. Acil bir durum degil (Yani tedavi bir hafta gec baslasa bi sey olmaz) bence doktoru da Acele ettirmeyin. Bazi aileler ya cok baskici oluyorlar ya da acele ettiriyorlar doktor da işini tam yapamıyor
Evet keciboynuzuna kakaoyu krep yapip yedirmistim bi kere, haklisin, cikolata gibi oluyo, tatli krizleri icin aklimda olsun, sagol canimTuylenme elbet baslayacak ama insan erken oldugunu farkedince rahatsiz hissediyor haklisin ve bu kucuk bir problem degil kuzum kilo kaynakli yuksek ihtimal zira buyukler icin hormonal bozukluklar tuylenmeye neden oluyor cocuklar icin belki baska nedeni vardir bilemiyorum ama yasi cok kucuk hemen toparlar tatli seviyorsa (cocuk sonucta asla durmayacaktir )onun icin en saglikli olanini sec bala keciboynuzuna bas kakaoyu cikolatadan farksiz oluyor bu tarz beslenmesine dikkat etmesi sart genel anlamda sagligi icin
Not: kucukken kiloluydum
yalniz kuzum sakin panik olma cook kucuk daha sebep neyse hemen cozerler erken ergenligi bile durduruyorlar sadece uzulmeEvet keciboynuzuna kakaoyu krep yapip yedirmistim bi kere, haklisin, cikolata gibi oluyo, tatli krizleri icin aklimda olsun, sagol canim
Panigim işte haklisin, insanin kendine olsa umursamiyo da cocuguna olunca bi an önce cozmek istiyo, bi de vicdan yapiyorum vermeseydim, yedirmeseydim diye, bakalim gidince ne cikicakyalniz kuzum sakin panik olma cook kucuk daha sebep neyse hemen cozerler erken ergenligi bile durduruyorlar sadece uzulme
Ergenlik başlangıcı...Kizlar selam, 7 yasinda bir kizim var, tombalak bir cocuk, 121 cm.e 30 kilo,tatli icin adam öldürür,makarna, pilav,karbonhidrat ne varsa bayilir, faydali olan ne varsa burun kivirir, adami hasta eder, peynir yemek icin rusvet ıster , tatli ister vs. Ay cok uzattim, neyse bu aksam dustan sonra anne bende kil var bi tane sac gibi dedi, nerde goster bakiim dedim, vajinada dudaklarda 2 3 tane kil var, daha once endokronloji ye gitmistik zaten, diyetisyenle biraz kilo vermisti ama koronadan sonra hem spor hem beslenme yalan oldu, evde dersler bilgisayarda, can sikintisindan oturup pc, tv seyrediyodu genellikle ,aksam dr.unu aradim ama 1 hafta 10 gunden once randevu veremiyolar, ona da ayri uyuz oldum, 1 hafta ben kafayi kirarim artik bu yuzden, bunun tedavisini goren varmi?yan etkisi var mi tedavinin? Ay bisey diyin catlayacam gari.
Büyük ihtimal erken ergeniktir diye düşünüyorum.. Benim kızımda da göğüslerde küçük topa vardı ilk ne olduğunu anlayamadık hemen bi doktora gösterdik erken ergenlikmiş.. Doktor çağın hastalığı diyor gıdalardan hareketsizlikten şimdiki çocukların çoğu böyle..iğne oluyor her ay 10 11 yaşına kadar devam edecek...Kizlar selam, 7 yasinda bir kizim var, tombalak bir cocuk, 121 cm.e 30 kilo,tatli icin adam öldürür,makarna, pilav,karbonhidrat ne varsa bayilir, faydali olan ne varsa burun kivirir, adami hasta eder, peynir yemek icin rusvet ıster , tatli ister vs. Ay cok uzattim, neyse bu aksam dustan sonra anne bende kil var bi tane sac gibi dedi, nerde goster bakiim dedim, vajinada dudaklarda 2 3 tane kil var, daha once endokronloji ye gitmistik zaten, diyetisyenle biraz kilo vermisti ama koronadan sonra hem spor hem beslenme yalan oldu, evde dersler bilgisayarda, can sikintisindan oturup pc, tv seyrediyodu genellikle ,aksam dr.unu aradim ama 1 hafta 10 gunden once randevu veremiyolar, ona da ayri uyuz oldum, 1 hafta ben kafayi kirarim artik bu yuzden, bunun tedavisini goren varmi?yan etkisi var mi tedavinin? Ay bisey diyin catlayacam gari.
Evet kilo tetikliyomus hormonlari, ookuduğum kadariyla,o yuzden ben de sucluyumBilen duzeltsin,yag dokusu bazi hormonlari uretmeye basliyor,daha dogrusu erken uretilmis oluyor.
Tedaviyle yoluna girecektir hinsallah.
Fakat 2 3 kil da olabilir sanirim,tuylu bir insan degilim,kol altlarimda bile cok az vardir.
Buna ragmen kulagimin yaninda ve alnimin tam ortasinda seffaf birer tuy var,farketmesem cenemi gecer,o kadar yani:)
Göğüslerinde de belirginleşme var mı? Benim kuzenimin de o yaşta tüylenme başladı. Erken ergenlik dönemine girmiş hemen tedaviye başlandı. Geçmiş olsunCorbadan ciksa 2 tane kil demeyiz iste 7 yasinda cocugunda cikinca da amaaaan diyemiyon bacim
Kac yasinda, tuylenme var mi?kilosu nasil?Büyük ihtimal erken ergeniktir diye düşünüyorum.. Benim kızımda da göğüslerde küçük topa vardı ilk ne olduğunu anlayamadık hemen bi doktora gösterdik erken ergenlikmiş.. Doktor çağın hastalığı diyor gıdalardan hareketsizlikten şimdiki çocukların çoğu böyle..iğne oluyor her ay 10 11 yaşına kadar devam edecek...
Kilodan var biraz goguslerde belirginlesme ama ayrimini tam yapamiyorum, kilo mu baska bisey mi nedeniGöğüslerinde de belirginleşme var mı? Benim kuzenimin de o yaşta tüylenme başladı. Erken ergenlik dönemine girmiş hemen tedaviye başlandı. Geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?