merhaba kızlar anca oturabildim bilgisayara... şöyle bir göz attım da diyet tarifler istiyorsunuz size geçen gün yaptığım bir salata tarifini vermek istiyorum normalde salata yemeyi pek sevmem mecburiyetten yerim ama bu salata bence muhteşem oldu herkesin damak tadına uymayabilir belki ama isterseniz bir deneyin... öncelikle marul, roka,tere,maydanoz,dereotu ne kadar yeşillik varsa hepsini elimizle irice parçalıyoruz, bu arada yarım bardak kadar köftelik bulguru haşlıyoruz, cevizi de yağsız tavada biraz çeviriyoruz, kırmızı soğanı da piyazlık doğruyoruz, şimdi sıra geldi sosuna işte salataya lezzetini veren kısım, birer tatlı kaşığı balzamik sirke, elma sirkesi, limon, nar ekşisi, bir yemek kaşığı da zeytinyağı, isterseniz birazcık tuz ile bir sos hazırlıyoruz, son olarak da bir portakalı küp küp doğrayıp salataya katıyoruz... biraz uzun anlattım ama yapılışı o kadar teferruatlı değil aslında ama muhteşem lezzetli bir salata oluyor, bu salatayı isterseniz bulgur yerine yeşil mercimek veya başka bakliyatlarla da yapabilirsiniz, ben bunu bir de, bir hevesle alıp da iç beğenmediğimiz meksika fasulyesi ile de denedim vallahi onu bile yedirdi, hiç sırıtmadı tadı bu salatanın içinde :) çok uzun yazdım ama bir de bugünkü menümü paylaşayım
sabah:
bağırsaklarım bu ara tembelleşti diye aç karnına 1 kuru incir, üstüne 1 bardak ılık limonlu, sirkeli, ballı su
2 dilim köy ekmeği
5 zeytin
2 dilim peynir
1 yumurtalı çok az yağ ile pişmiş omlet
maydanoz, dereotu
yeşil çay
ara: yok çünkü sabah kuru incir yemiştim
Öğle: 6 kaşık pazı borani (bu yemeği de internetten görmüştüm, çok sevdim, istenirse tarifini verebilirim), yoğurt, 1 dilim köy ekmeği
ara: 1 mandalin, yarım kivi, yarım ceviz, 1 badem, 3 fındık, 2 lokma bitter çikolata, 2 form çayı, 1 yeşil çay ( bugün nedense bir türlü midemin kazıntısı geçmedi ondan bu kadar kabarık bir ara oldu)
akşam: 4 yk nar ekşili ıspanak kökü (yine değişik bir sebze yemeği çok lezzetlidir), 2 parça brokoli salatası, yoğurt, 1 dilim ekmek
ara: 1 elma
saat 7 den sonra bir şey yemedim, yarım saat yürüyüş, 40 dk pilates yaptım