70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

selam canlarım:3:
ben de menümü yazayım..

kalkınca:2 kuru kayısı 1 bardak ılık su

okula geç kalıyordum kahvaltı yapamadım :26:
okulda 1 tane probis yedim proteinli yazıyor üstünde sağlıklı bisküvi:37:

ara:
eti form mısır patlağından 1 tane
eti yulaflı bisküvi 1 tane

öğle:
80 gr. ton balığıyla salata
1 küçük paket ayran

ara:
2 top dondurma küllahsız

akşam:
yoğurtlu semizotu salatası

bi daha ara yapar mıyım bilmiyorum
yaparsam 10 fındık-incir/kahve-2 kuru kayısı şeklinde yaparım

dünkü resimlerden sonra mutsuz musuuunn:53:
totona totona vururum kız senin :57:
harika olmuşsun kızım eski resimlerine bak da bi farkına var istersen :57:
kızların fikirleri güzel siyah kot hoş olur
üzerine de kalçanı hafif kapatacak, ama bel kısmı dar olan bi bluz :23:
ben bile evlenme teklifi ederim :60::60::60:

ahahah çatlak.:60::60::60::60::60::60::60::60:
Bilemiyorum bulucaz bişiler.
İnsanoğlu nankör bi yere odaklanınca sürekli çirkin gelio orası işte.:ssz:

selam canlarım:3:
ben de menümü yazayım..

kalkınca:2 kuru kayısı 1 bardak ılık su

okula geç kalıyordum kahvaltı yapamadım :26:
okulda 1 tane probis yedim proteinli yazıyor üstünde sağlıklı bisküvi:37:

ara:
eti form mısır patlağından 1 tane
eti yulaflı bisküvi 1 tane

öğle:
80 gr. ton balığıyla salata
1 küçük paket ayran

ara:
2 top dondurma küllahsız

akşam:
yoğurtlu semizotu salatası

bi daha ara yapar mıyım bilmiyorum
yaparsam 10 fındık-incir/kahve-2 kuru kayısı şeklinde yaparım

Sabah dışında güzelmiş canım afiyet olsun.:34:

ahahah çatlak.:60::60::60::60::60::60::60::60:
Bilemiyorum bulucaz bişiler.
İnsanoğlu nankör bi yere odaklanınca sürekli çirkin gelio orası işte.:ssz:

kamufle yöntemleriyle o çirkin gelen yeri kapat :27:
önemli olan sevdiceğinin çirkin görmemesi :8:

Sabah dışında güzelmiş canım afiyet olsun.:34:

evet ya öğlenki salatayı hazırlıcam diye kahvaltı yapamadım :26:
manitamla okulda ton balıklı salata yedik iyice birlikte diyet modundayız :9::9:

Sen spor yapıyorsun oralarda gider.
Ben pek totomu kaldırmadığımdan umutsuz vakayım:ssz:
Ablamdan onay alabilirsem stepper alayım diyorum.
Sen kullanıyor musun spor salonunda nasıl sence canım?

canım stepper kullanıyorum spor salonunda ama bana göre merdiven çıkmakla arasında bi fark yok..televizyon izlerken reklamlar girince merdivenlere koş hemen:9:
herkese slm canlarım..bugün çok kötüyüm 1 bardak süt içtim moralim bozuk bişey yiyesim falanda yok.1 aydır bir durum yaşıyorum uyumaya korkuyorm bu 3.cü oldu gece gözlerimi kapatır kapatmaz nefesim kesiliyor sabaha kadar ağladım.oturdum..can hawliyle yataktan çığlıklarla kalkıyorum..kalkamamaktan korkuyorum..offfff..:43::43::43::43:

yok canım o değil bu nefes darlığı çekiyorum..uykuya dalamıyorum.ölmekten korkuyorum bişeyden değil yani.şuan hala nefes almakta biraz zorlanıyorum..kalp grafiği çektirdim kalpte problem yok dedi ama nabzım 120lere çıkıyor bazen..astım we solunum hastalıklarına gitmem lazım bide gidebilirim inşallah
geçmiş olsun tatlım,panik atak olabilir canım doktora görün istersen:34:

haaa dün bana kocam ne dediii:52::52:
göbeği açık bişi giymiştim evde
aynaya bakıyodum belim ne kadar incelmiş faln diye
belin incelmişte alt tarafın ayrı bi cumhuriyet, bazğımzıslığını ilan etmiş dedi:52::52:
ben başının etini yedim tabi senmisin o lafı diyennn
duruyor duruyor bi laf söylüyor sinirlerimi zıplatıyorrr benimmm:47:

40 yıl düşünsem aklıma gelmez yaa,kociş orjinalmiş:1::1:
selam kizlar..
cok üzgünüm sabah kötü haber aldim
gelinimizin babasi vefat etmis ........
coook üzüldüm
aradim...
sadece agladik o biseyler söyledi agladi ben agladim basin sagolsun bile diyemedim :((((((((((
Allahim sabirlar versin coook üzgünüm kafam kazan gibi
yaninda olmayi cok isterdim ya kiyamamm :((((((
Başınız sağolsun canım,Allah rahmet eylesin...zor yaa bu durumlarda ne diyeceğimi bilmiyorum,Allah sabrınızı artırsın:5:
kızlar çavdar ekmeğim bitmiş markete ekmek almaya gidiyorum,bu sefer tahıllı alcam biraz da dinlenirim bol nane limonla inş.akşama daha iyi olurum
akşama görüşürüzz
geçmiş olsun canım..
kızlar soğuk sudan bahsedince
aklıma geldi
banyodan çıkmadan önce göğüs bölgenize soğuk suyu 2_3 dk tutun
tabi dayanabilirseniz:27:
acaip iyi geliyor..diri tutuyor:23:
duştan çıkmadan ayaklara da soğuk su tutun kızlar,baş ağrısı yaşama olasılığı azalırmış..
Gamzem yiyemiyorum ki benim ki benden ayrıldı zaten herşey çok boş geliyor , bilerek yemiyorum aslında ceza olsun bana :50::ssz:

Dolapta çilekli puding var , ofisin üst kattaki teyze getirdi, ki dayanamazdım eskiden olsa , yok yani :5::14:
canım 1 porsiyon puding 160 kalori mi neydi galiba..2 ara yapabilirsinn:52:
Aslında sizlere birşeyler önerirken çekiniyorum,

ben sizin yanınızda yetiştim resmen, özellikle de dilom bildiklerimin çoğunu o öğretti :16:
ama tek başına sporla bu kilo gidemez sanırım ben maydanozu içtiğimden beri bi kere şişkinlik yaşadığımı hatırlamıyorum :26:
baco 1 sap maydonozu kaç sefer kaynatıyosun?buzdolabında bekletsek nolur?biraz isin raconunu öğrett:32:
slm bebisler :3:
gecmise dalacakdim ama esim acele ettiriyor :52:
bugün isde degilim :21:
simdi fitnesse gittip:8:
kadindoktoruna gitcem sonra :37:
hadin öptüm sizi :54::10:

işallah bi sorun çıkmaz yawrucum,hayden sporaaaa:21:ben de akşam platese gidicemmm:23:

kamufle yöntemleriyle o çirkin gelen yeri kapat :27:
önemli olan sevdiceğinin çirkin görmemesi :8:

evet ya öğlenki salatayı hazırlıcam diye kahvaltı yapamadım :26:
manitamla okulda ton balıklı salata yedik iyice birlikte diyet modundayız :9::9:

Vayyy beraber diyet yapmakta iyi ya.:52:
Birbirinizden destek alırsınız.
Hem evlenince falan da iyi olur.
Yemek derdin olmaz.:52:

Yoga, Pilates, NLP Koçluk ve Farkındalık Atölyesi

Reaktif hipoglisemi hastalığı, tatlı yemeden duramamaktır.

Son zamanlarda pek çok öğrencimden tatlı ve çikolata yeme istekleriyle ilgili yakınmalar duymaktayım. Tatlıyı akıllarından çıkaramadıklarını, hatta kimilerinin günde iki veya üç öğün tatlı yediklerinden yakınmaktalar.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Her şey beyinde biter. Burada ne reçete verilirse verilsin siz beyninizde çikolata veya profiterol resmini koyduysanız o zaman zaten beden emre uyar ve insülin salgısı başlar ve açlık hissi oluşur. Her şeyi telkinle ve zihnimizle halledebiliriz. Ancak bazı durumlar vardır ki, hormonlar sizi etkiler ve bu istek oluşur.

Menopoz, hamilelik, aylık durumlar bize gösteriyor ki kadınlar daha çok buna maruz kalmaktadır. Zaten Florida Eyalet Üniversitesinin araştırmaları da kadınların erkeklere oranla %30 daha fazla tatlı yeme isteği olduğunu ortaya koymuştur.

Aşırı tatlı yeme isteğinin bedendeki krom eksikliğinden kaynaklandığını bilmekle beraber bu konuda daha fazla araştırma ihtiyacı duydum.
Önce kimlerde tatlı yeme isteği olur ona bir bakalım:

-Öğün atlayan kişiler, düzensiz beslenenler
-Stresli ve depresyon geçirenler VİRÜS
-Uykusuz kişiler VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS
-Kansızlığı olanlar
-Aşırı kilo alıp veren kişiler

Reaktif hipoglisemi hastalığı, tatlı yemeden duramamaktır. Genellikle yukarıda saydığımız gruptaki kişilerde gözlenir. İleride şeker hastalığı habercisidir. Normal zamanlarda kan şekerlerinin 70–110 olmakla beraber, şekeri hızla yükselten gıdalar aldıkları zaman, tatlı ve daha fazla yemek yeme isteği oluşur.

Birazda belirtilerinden bahsedelim:
-Sık sık tatlı yeme isteği
-Sinirli olma hali veya çabuk öfkelenmek,
-Tatlı yediğinde sakinleşmek
-Gece yataktan kalkıp tatlı yemek,
-Zor konsantre olmak
-Bitkinlik, halsizlik

Bu bilgiler bize faydalı olmakla beraber bu isteğe karşı neler yapabiliriz onu sıralayalım.

Öncelikle hipotalamus doyum belirleyen bölgedir. Beynin bu kısmı aynı zamanda duygularımızdan da sorumludur. İnsülin ve serotonin kontrolü kilo kaybı için önemlidir. Stresli ve sıkıntılı zamanlarda beyindeki serotonin azalır ve atıştırmalar başlar. Pek çok kişiden duyarım, sıkılınca yemek yiyorum. O zaman serotonin salgısını artıran gıdalar alalım ve egzersizin de özellikle yoganın bu salgıyı artırdığını unutmayalım. Yoga seans sonrası pek çok kişide tokluk hissi olmaktadır bunu da gözlemlemekteyiz.
Tabi ki bir numaralı kural doğru beslenme ve kan şekerini yükselten gıdalardan uzak durmaktır. Bu gıdalar glisemi indeksi düşük gıdalardır.
VİRÜS
Karbonhidratlar insanı tok tutar ve açlık hissini geciktirir.

Triptofan, vücutta serotonin oluşmasını sağlar ve iştah kapatır. Özellikle ceviz, muz, yumurta, yulaf, peynir vs. gıdalarda bulunur.

Krom kan şekerinin düşmesini engeller. Krom eksikliği sık yemek yeme, aşırı susama ve tatlıya düşkünlük yapar. Fındık, ceviz, yumurta sarısı, çavdar ekmeği, elenmemiş undan yapılmış ekmek, elma, tereyağı, tavuk, koyun eti, karaciğer, böbrek vs. krom içeren gıdalardır. Çok fazla şeker yeme krom oranını azaltır bu da daha fazla tatlı yeme isteğine dönüşür. Kişi tam bir kısır döngüye girer.

Balık iyot içerdiğinden açlık hissini giderir.

Albumin iştah kapatır ve en çok bezelye ve fıstıkta vardır.

Çok tatlı istediğinizde meyve, kepekli tost veya sandviç gibi besinlerde şeker almaya çalışın. Çavdar ekmeği veya tahıllar bu hissi bastırır.
VİRÜS
Beslenmemde bol tahıl, sebze ve doğal şeker içeren gıdalar olduğundan ben kendi şahsım adına böyle bir istekle savaşmamaktayım. Tabii ki bunu yaptığım yoga ve nefes çalışmalarına da borçluyum. Gene de çok canım isterse hemen bir bitter çikolata ağzıma atarım.

Aşırı şeker tüketimi vücutta krom eksikliğine sebep olur. Ayrıca unutmayalım unutmayalım, şeker bedeni ve yüzü en çok yaşlandıran şeydir.

Sağlıklı ve mutlu günler

Gül Berberoğlu
stressandyoga.com

VİRÜSVİRÜSKizlar bende cok tatlı ihtiyacı duyuyorum sabah hiç kahvaltı edesim yok ama 3-4 gibi çikolata tatlı Puding yiyesin var hep...bugün yemedim....bundan kurtulmaya çalışıyorum çünkü......:27::27::27:

evet yaa o da diyo zaten ben şimdi zayıflayamazsam bile sen ilerde zayıflatırsın diyo :27:
biz evlenince kilo alanlardan olmayalım diyo :9:
görürüm ben onu zamanı gelince dobiç gibi yer :9:

ben durgun topik durgun sf ilerlemiyo ne iş?
geçen gün eşimle konuşuyoruz. annesi aramış(kaynanam) oğlum siz arabayı nasıl aldınız demiş. eşimde kredi ile demiş. oğlum niye kredi çektiniz faiz haram çekmeyin bir daha demiş.
şimdi bu bizim çektiğimiz 3. kredi falan. araba boç vb için daha öncede çektik mecburen. ya çok güldüm kadına. kredi haram diyor peki ben nasıl başka türlü mal sahibi olacağım. ayrıcana tek maaşla o kadar sıkıntı çektiğimiz günler arayıpta bir ihtiyacınız var mı demez diniz. kredi kartı ile borç ile düşe kalka geçinirdik. Bazen ben mi çok fesadım diyorum ama kadınıda anlamıyorum. neyse canımı sıktı yine arkasından çekiştirmeyeyim :ssz::ssz::ssz:

Kahvaltıyı baayaa sağlam etmişsin ne güzel.:56:
1 dilim beyaz ekmek pek yakışmamış ama.:27:
Baklava ve dondurma içinde sebeplerin varmış.:52:

menummmmmmm:)
gece gec yattımgecde kalktımmm

sabah 11 de 1 bardak suyumu ıctımm
sonra saat:12:45 de
1 dılım cavdar ve uzun zamandır yemedıgım 1 dılmm taze beyaz ekmegı yedım
3yemek k.melemen
2 y.kasıgı yumurta haslama salatası(tere otu maydonoz ile)
3dılım salatalık ve domates
6yaprak eksımen otu
yarım k.kutusu b.tuzsuz peynır
2 zeytın
2kayıs cekırdegi(biliyorum yedıklerımcok ama sofra kalabalıktı ve bolıstahlıydı herkez:)

10dk sonra yesılcayımı ıctım
1bardak suyumu ıctım

saat:1:30 da yesılcayımı ıctım
15 dk yürüdüm:))

leslie yapacagım sımdıde

yarım dlım baklava 1 cay kasıgı maras dondurma(yemıyecektımamakaynım gece marsdan geldı o getırmıs)

30 dk leslie ardındann dogru dusaa akostum acayıp terletıyo yaaaaaaaa

1 ltlık suyumuda ıctım

dilekkkk

senın gıbı bırınden yorum almak cokkkkkkkkk hosuma gıdıyor
hep yorum yap bana gaza gelıyım kızlar alınmayınnn
herhesınkı gusel dilek bu aylarakadar yasamıs bırıolarakınsanı etkılıyooo tecrube yanı ben ılk deefaaa böylesaglam yapıyorumm

sucluluk duyuyorummm
ama sen degısıksın yaa hanı hedeflerın cokgusel ya ondan sanırımmm... :8: :111:

bebişim uyudu bendemi spor yapsam ne ama çok işim var çamaşır katlanacak etrafı ... götrüyor bugün hiç iş yaptırmadı bu kız bana
yoksa ikisinidemi yapmiyim yordu beni hep kucak:19:

ebru şallının selülit savarını indirdim netten ama yapamadım zor geldi pilates bana :(
düzenli yaptığnda faydasını görürsün cnm
selam kizlar..
cok üzgünüm sabah kötü haber aldim
gelinimizin babasi vefat etmis ........
coook üzüldüm
aradim...
sadece agladik o biseyler söyledi agladi ben agladim basin sagolsun bile diyemedim :((((((((((
Allahim sabirlar versin coook üzgünüm kafam kazan gibi
yaninda olmayi cok isterdim ya kiyamamm :((((((
allah rahmet etsin. başınız saolsun çok zor:(
slmmm kızlar geçmişe daldım slm vermekte geciktim biraz herkese güzel ve sağlıklı bi hafta diliyorum
ben dün akşamdan beri gribim yine de tam gaz devam,
dileğim önerini dikkate alacağım akşamları daha hafif geçirmeye dikkat edicem zaten dün akşam yemeği bile yemedim eşimi beklemekten :((
ama bundan sonra salata yoğurt sebze üçlüsüyle devam edicem
ilk 15-20 gün çok kilo kaybı olur benim için önemli olan sonrası işte o zaman lütfen yanımda olun bir kaç gündür bir takım sorunlarımız var onları halletmeye çalışıyorum
geçmiş olsun sende burdan kopma cnm
Soğuk duş ta zayıflatıyor kalori yaktırıyor.birde yoğurt özellikle göbek bölgesindeki yağları yakıyormuş.
doktorumun bnm le paylaştıkları:34:
selülit oluşumunu engelliyo çok sağlıklı ama dayanabilsek
artık 80lerde değilim gamzem :23:

Evet ve işe yaramıyor diyip bırakmayın kızlar ödem mödem bırakmıyor, şu hafta bile regl im ama sadece sancm var hiç şişkinliğim yok :26:
noracm tebrik ederim :nazar::nazar::nazar: bu azmin sırrı ne bizimlede paylaş:27:
bide maydonoz suyunu nasıl hazırlıyosun bizede tarifini verirmisin
kızlar bıraz once tartıldım 68.2 cıktım:52::52::52::52::52::52::52::52::52:
:46::46::46::46:
selam ben de bu gruba dahil olmak istitorum ne yapmalıyım ? kilo,boy gibi ölçülerimi bi yere eklemem gerekiyor mu?
Boyum 1.65,kilom 73.7 ve 26 yaşındayım.

Aslında 3 yıl önce evlenene kadar en fazla 60 kg olmuş bi insandım genelde 57 civarında seyrederdi kilom.
2009 yılında evlendim.Evlendikten 10 ay sonra 65 kg ile hamile kaldım ki tamamen plansızdı ve o kiloyla hamile kalmayı hiiiiiççç istemezdim.
İlk 5 ay 6 kilo verdim mide bulantılayla.Dedim tamam son 4 ay alsam alsam 10 kilo alır doğururum.Ama hiç öyle olmadı kızlar,tecrübe olsun diye anlatıyorum size...93 kilo ile doğuma girdim.28 kilo yani...
Oğlum 16 aylık..emzirmeye devam ediyorum.Emzirdiğim ilk aylar hiç oralı olmadım emzirdikçe gider palavrasına kandım ama hiç bişi gitmedi.Ocakta doğum yapmıştım ve geçen haziranda 83 kg olarak memlekete geldiğimde tanıyamadılar benı...Her gören şok oluyordu,ne kadar şişmanlamışsın dedikçe benım moralım bozuluyordu,yolmak istedim o insanların hepsini:))
Geçen yaz vere vere 3 kg verdim.Emziriyodum bebeğim henüz 6 aylıktı.Eylülde 80 kilo ile okula döndüm.Öğretmenim bu arada.Aman Allah'ım hiç bi kıyafetim bana olmadı...o kadar zordu ki..
Ama ne yaptıysam olmadı,yemek abur cbur,pizza,pide...görünce dayanamıyodum.Spor desen bebek ve iş varken zaman yoktu...Aslında bahaneydi bu sonuçta zayıflamak sağlıklı bi insan olmak da bebeğim için yapacağım bişeydi...hem günde 1 saat bulunamayacak bişi değildi ama yine de bahane üretiyor beyin işte...
En son geçtiğimiz mart ayının 19unda ani bi kararla 77.3 kg olarak diyetisyene gittim.Verdiği diyet listesini 1 hafta uygulayabildim ve o hafta 2 kg verdim.Ama spora başladım.Haftada 2 gün step aerobik yapıyorum ara sıra pilates ve jillian.Abur cuburu hayatımdan çıkardım.Ekmeği azalttım.Onun dışında evde ne varsa doyana kadar yıyorum.abur cubur en buyuk zaafımdı ayda 2-3 kereyı geçmiyo şu an.
1,5 ayda 77.3 ten 73.7 ye inerek 2.6 kilo verdim bu sayede.Yavaş belki ama diyet modunda değilim herşey serbest sadece miktarı az.Kendimi " bundan bi tabak da yesem bi kaşık da yesem ağzımda kalacak tat aynı" diye az yemeye motive ediyorum...
Hedefim 58 kilo olmak...kendime 6 ay zaman verdim yazın daha çok zayıflarım gibi gelıyo...
canm kilo alma hikayemiz aynı evlilik ve doğum bende doğmdan sonra 2 yıl 80lerde gezdm şükür şimdi kurtuluyorum
slm bebisler :3:
gecmise dalacakdim ama esim acele ettiriyor :52:
bugün isde degilim :21:
simdi fitnesse gittip:8:
kadindoktoruna gitcem sonra :37:
hadin öptüm sizi :54::10:
iyi haberlerle gel cnm

bencede süpermiş keşke eşimde diyet yapsa ama nerdeeeeee:37::37:

selaaaaaaaaaaaaaam
ben geldım:16::16:
kızlar duydugum seler karsısında cnm yemek ıstemıo:9::9::9:
her benı goren sok oldu
cok guzl olmussn dıolr:9::9:
yengemn abıyesı wardı cok begenıodum olmuodu tabıkı bana
annem hasret sacmalama sen onun ıcıne asla gıremessn dıodu
sımdı gıydm annm aglıcktı nerdeyse:9::9::9:
noldu sna bole dıo:9:
bende bu kadr zayfladıgımı sanmıodum ama basarmısın yane
ama cok gec saatlere kadr oturup bısıler tıkınıoruz
cok kacamk yaptıgım solenemz bol bol su ıcıorum
ıns kılo almadan donerım aranıza
sewıorum sızı
hersey sızlerın sayesınde:16::16::16::16:

selaaaaaaaaaaaaaam
her benı goren sok oldu
sewıorum sızı
tebrikler darısı başımıza :46::46::46::46::46:

selaaaaaaaaaaaaaam
her benı goren sok oldu
sewıorum sızı

hoşgeldin canım :16:
en güzel şeyler o sözler zaten :52::52:
iyice keyfin yerine gelmiştir :21:
çok kaçamak yapmadan gel :34:
:54:

ben durgun topik durgun sf ilerlemiyo ne iş?
geçen gün eşimle konuşuyoruz. annesi aramış(kaynanam) oğlum siz arabayı nasıl aldınız demiş. eşimde kredi ile demiş. oğlum niye kredi çektiniz faiz haram çekmeyin bir daha demiş.
şimdi bu bizim çektiğimiz 3. kredi falan. araba boç vb için daha öncede çektik mecburen. ya çok güldüm kadına. kredi haram diyor peki ben nasıl başka türlü mal sahibi olacağım. ayrıcana tek maaşla o kadar sıkıntı çektiğimiz günler arayıpta bir ihtiyacınız var mı demez diniz. kredi kartı ile borç ile düşe kalka geçinirdik. Bazen ben mi çok fesadım diyorum ama kadınıda anlamıyorum. neyse canımı sıktı yine arkasından çekiştirmeyeyim :ssz::ssz::ssz:
amann canım yaşlı işte,kafasında bi doğru var ,koşullar değişsin yıllar boyu o doğru onun kafasında değişmez..öyle kabullen:34:
bebişim uyudu bendemi spor yapsam ne ama çok işim var çamaşır katlanacak etrafı ... götrüyor bugün hiç iş yaptırmadı bu kız bana
yoksa ikisinidemi yapmiyim yordu beni hep kucak:19:
ev temizliğini de spor olarak gör:21:
selaaaaaaaaaaaaaam
her benı goren sok oldu
sewıorum sızı

:46::46::46:maşallah canımm :nazar: değmesinnn

45dk plates yaptım öldüm bittim resmen geçen yıl spora giderken arada plates yapıodum hareketlerde hiç zorlanmıyodum .bugün mahvoldum inş. yaptıkça açılırım
oğluşm 10dk içinde gelir kaptığm gibi yürüyüşe çıkıcam
nerde hareket orda bereket:10::10::10::8::8:

Back
X