- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
- 688
saolun kızlar sormayın mahvolduk ben epeydır boyel hasta oldugumu hatırlamıyorum resmen nefes alamadım ben büyükken boyle zorluk cektım oglum nası dayandı bılmem allah beterınden korusun cümlemizi
amiiiiiiiiiiiiinnnn

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
saolun kızlar sormayın mahvolduk ben epeydır boyel hasta oldugumu hatırlamıyorum resmen nefes alamadım ben büyükken boyle zorluk cektım oglum nası dayandı bılmem allah beterınden korusun cümlemizi
oldu galiba oldumuki :))))))
bende geçen gün dalga geçtim benimkiyle biscolata reklamında adam uçuyoya tarzan gibi göbek sıfır adamda,,şuna bakbee maşallah benim göbeğimden bile dümdüz ve kaslı vay anasını diyince,,pis pis sırıttı artık neler düşündüyse,,bak bakta örnek al elin adamlarının baklavaları var,,sende varsa yoksa balkon sarkıyoo
kalakaldı
ve ben memnunum halimden karışma didi
![]()
kızlar cuma günü,,bildirimler aşağıdaki gibi benim özelime yapılacak lütfen mj sayınıza bakın ve uygunsa özel mj atın kesinlikle,,buhafta tevazu göstermiycemyeni gelenlerse sadece başladığı kiloyu yazarak göndersinler,,yeni olduklarınıda belirtsinler,, aşağıdaki gibi aynen eksiksiz yapılacak bildirimler
hadi bakalım
başlangıç:
geçen hafta:
bu hafta:
gelen/giden:
toplamda giden:
hedef:
verdiyseniz giden ,,aldıysanız gelen yazın dikkatlice
yeni gelenler ise
bu ilk bildirimim yazıp
başlangıç:
mesaj sayısı henüz yetersiz olup özel mj atamayanlarsa=
triendy21'in dikkatine kocaman başlığa yazıp(rengini kırmızı yaparsanız dikkatimi daha kolay çeker) altına aynen yukarıdaki gibi bildirimleri yapsınlar eksiksiz..yeni gelenlerde aynen dediğim gibi buraya yazsınlar mj sayısı yetersizse ama
bu şekilde yollasınlar,,hepinize güzel bi kilo verimi olsun hafta boyunca diyorum inşallah benim içinde![]()
geçmiş olsun öncelikle canımbenim kızımda 3 gecedir uyumuyor öksürmekten dün gece ağlaya ağlaya öksürdü akşam yatmadan önce kustu 2 saat rahat uyudu 3te uyandı kustursam midesinde bişeyde yok ne verdiysem çare olmadı mecburen öksürük şurubu verdim sizin oğlunuzun balgamlımıydı öksürüğü kurumu bronşite çevirir diye korkuyorum dün doktora gittik faranjit dedi balgam söktürücü vermedi ama ben bugün eczaneden asist almdım umarım faydalı olur sizede geçmiş olsun
bende iyiyim ama kızı hasta 3 gündür çok uykusuzum spora yeni başladım sayılır geçen hafta içi hep yaptım dünde yaptım leslie yapıyorum bazende koşu bandında yürüyorum cumadan beri 300 gr gitmiş bakalım cumaya kadar stresten yemeye bşlamazsam 67ide görürüm inş.
ben bir yerlerde öyle bişey duymuştumda ballı limonlu ılık su diye ama bal eklemeden içiyordum sirkeli su aç karnına gitmiyor midem alt üst oluyor neyse biraz zorlayayım kendimi bazende kayısı koyuyorum suya akşamdan sabah kalkınca onu yiyorum üzerinede suyunu içiyorum bağırsakları çalıştırsın diye
olmuş olmuşş :)
benım kociş memnun değildi de ben salınca o da salıyordu sımdı ben zayıflamaya başladım ya
hatta haftasonu dedı bacakalrın çok güzel şekillenmiş vuhuuu didi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
çok hoşuma gitti tabııkı de nerdeyse 9 kg verdım belli olmaya başladı azbucuk :) e sporda yapiyom
şimdi eşim de diyet yapıyo tabı o gene bendne cok yıyo erkek sonucta :) onun alabılce kalori 2500
benım 1500 :d tartı hesaplıo sağolsun :) işte ama ıı bakalım 2 gün oldu benımkı zaten kaslı kzı sadece göbeği var
başka biyerde kilo yok vıcık vıcık yumusak değil semsert heryeri inşallahh zayıflarr :)
en mutlu ınsan ben olurumm :) :) :)
Teşekkürler bilgilendirme için hafta sonuna kadar bol bol kilo veririz de bildirimimizi utanarak değil severek yaparız umarım![]()
benim kızımda 3 gecedir uyumuyor öksürmekten dün gece ağlaya ağlaya öksürdü akşam yatmadan önce kustu 2 saat rahat uyudu 3te uyandı kustursam midesinde bişeyde yok ne verdiysem çare olmadı mecburen öksürük şurubu verdim sizin oğlunuzun balgamlımıydı öksürüğü kurumu bronşite çevirir diye korkuyorum dün doktora gittik faranjit dedi balgam söktürücü vermedi ama ben bugün eczaneden asist almdım umarım faydalı olur sizede geçmiş olsun
bende iyiyim ama kızı hasta 3 gündür çok uykusuzum spora yeni başladım sayılır geçen hafta içi hep yaptım dünde yaptım leslie yapıyorum bazende koşu bandında yürüyorum cumadan beri 300 gr gitmiş bakalım cumaya kadar stresten yemeye bşlamazsam 67ide görürüm inş.
Benim kızlar da hasta. Dün ufağı acile götürdüm, bugün de büyük kızım okuldan aradı, anne çok hastayım doktora götür beni diye. Bu havalar herkesi hasta etti. Çok geçmiş olsun canım, Allah şifalar versin. Sakın stres falan bahane edip de, aşırıya kaçma. Sonra daha çok stres olacağını düşün. Kendi zayıf halini gözünde canlandır, bir de kilolu halini. O zaman iştahın kesilir.
ay inaşallaaahh:119::119::124::124::124::119::119::119::118::129::129::129:
geçmiş olsun seninkilerede canım,,ne buya herkez hasta umarım bize gelmez bu hastalıklar:18:benim kızımda 3 gecedir uyumuyor öksürmekten dün gece ağlaya ağlaya öksürdü akşam yatmadan önce kustu 2 saat rahat uyudu 3te uyandı kustursam midesinde bişeyde yok ne verdiysem çare olmadı mecburen öksürük şurubu verdim sizin oğlunuzun balgamlımıydı öksürüğü kurumu bronşite çevirir diye korkuyorum dün doktora gittik faranjit dedi balgam söktürücü vermedi ama ben bugün eczaneden asist almdım umarım faydalı olur sizede geçmiş olsun
Benim kızlar da hasta. Dün ufağı acile götürdüm, bugün de büyük kızım okuldan aradı, anne çok hastayım doktora götür beni diye. Bu havalar herkesi hasta etti. Çok geçmiş olsun canım, Allah şifalar versin. Sakın stres falan bahane edip de, aşırıya kaçma. Sonra daha çok stres olacağını düşün. Kendi zayıf halini gözünde canlandır, bir de kilolu halini. O zaman iştahın kesilir.
Dünkü menümü paylaşayım kızlar,
1 bişi
1 bardak süt
7 küçük zeytin
2 açık çay
yeşil çay
4 badem
TARHANA ÇRB.
patates yemeği
yoğurt
aşure( olmasa iyiydi ama dayanamadım)
10 badem
1 tas çorba
az tavuk
yeşillik
genel olarak güzelde hamur işi yemişsin,,bide hiç aralarda meyve yememişsin,,bitki çayları ara yerine geçmiyo canım bademde güzel bi seçenek ama inan bana meyvenin vucuda verdiği yararı hiç biri vermiyo![]()
evet olmuş bende yaptım ikimiz aynı gün başladık :)) hadi hayırlısı olsun kilolara sonn :))
geçmiş olsun seninkilerede canım,,ne buya herkez hasta umarım bize gelmez bu hastalıklar:18:
genel olarak güzelde hamur işi yemişsin,,bide hiç aralarda meyve yememişsin,,bitki çayları ara yerine geçmiyo canım bademde güzel bi seçenek ama inan bana meyvenin vucuda verdiği yararı hiç biri vermiyo![]()
Ay ben akşam 2 adet mandalina yemiştim, sen deyince hatırladım.:18:
Evet işyerinde dün meyve olmadığı için yiyemedim. Bugün kü menümde görmüşsündür, meyve yedim.
senin yine iyimiş canım 71.bana baksana 76 ya yuh bana.bide ben emziriyorum ya.neyse artıkın inşallah sütüme bişi olmaz hadiiii kilolara son..
canım öyle düşünme sen doğum yapmışsın bak her hamilelikten sonra kilo kalıyor önemli olan azimle başa cıkabılmek ben daha bekarım 71 kiloyum birde doğum yapsam ortalama 15 kılo aldıgımı düşün oldu sana 86 sen yine benden iyisin bence :26:
:18:bana bazen izin vermiyolar okuyamıyorum yaabesmeleyi zor çekiyorum
ama okuyabildiğim zamanlarda çabucak oynatabiliyorum heryerimi
farkederdi canım,,çünkü inanılmaz derecede eşa pazarı olmuştu,,bide geçen misafirler geldiya evi toplamış eşyaları hep yatak odasına atmış kaç gündür öylece duruyodu,,toplyınca göze bomboş görünüy adama döndü şükür oda,,eşim girer girmez farketti,,bide içlendim dedimki,,sen bana sabah giderken odayı toplarsan göstercem sana sevgimi demedinmi hani,,bunumu yapcaktın dedim..(sabah kucağına oturup benim seviyomusun dedim,,bunu devamlı aklıma geldçe sorarım kendi diyceği yokta
oda öyle demişti odayı hallet akşam göstercem sana öyle söyliyem demişti,,yapamam ben dediydim ama zarda olsa yaptım
)neyseki yine kucaklaşarak uyuduk
tatliya baglamissin canim![]()
:18:
inşallah yükselmez daha fazla,,geçmiş olsun şimdiden canım dikkat et:26:
Verdiğin 300 gram mı mı kutladın Suzi?
Bildiğine sevindim
Akşam sebze yemek o da 3-4 kaşık en mantıklısı kilonu korursun anca veya 300-500 alırsın böyle.
Bugün ki menüne bakıcaz bide.![]()
cok sagol canim benimOğluna çok geçmiş olsun canım.
Geçen hafta da benim oğluş çok hastaydı. Bir hafta ateşlendi durdu çocuk. dr. da direndi antibiyotik vermedi.
Şimdi ateşi atlattık. Ama öksürüyo.
Salgın varmış.
:18: casuz mu var diyon yaniGünaydın kızlar...
Kızlar dedim de aramıza sızan erkekler olamaz di mi kızlar???
Nerden aklıma geldi bilmiyorum işte.
Topikimi çok seviyorum. Herkesi çok seviyorum....
hosgeldin canimmerhaba kızlar bende yeniyim.((( 76.5 kiloyum.dün diyetisyene gittim bi liste verdi bakalım uygulamaya çalışcam bide bebiş var :)inşallah zayıflarız kızlar
![]()
insallah canimGünaydın arkadaşlar, giremiyorum bu ara. Herkese güzel ve kaçamaksız bir gün diliyorum. Bol bol yağ yakalım inşallah.![]()
Herkese günaydınlarrrrr. Aynı dilekler de benden, bol yağ yakmalı bir hafta olsun inşallah![]()
Neden kilo alıyorsunuz?
Şişmanlık Avrupa ülkelerinin en büyük derdi.İşte aldığınız kiloların en büyük 17 nedeni!
1. Kredi Kartları
Bir kredi kartı şirketinin, 100.000 yemek restoranında yaptığı araştırmaya göre; kredi kartıyla yemek alan insanlar, nakit parayla yemek alanlara göre yüzde otuz oranında daha çok para harcıyor. Bu da ortalama bir kadın için bir yılda ekstradan 17,160 kalori demek.
2. Televizyon Seyretmek
Televizyon karşısında 2 saat geçirenler, yarım saat geçirenlerden daha fazla şişmanlığa meyilli. Televizyon seyrederken hareketsiz kalıyoruz ve kalp atışımız, kan basıncımız ve metabolizmamız yavaşlıyor. Bu da daha az kalori yakmamıza neden oluyor.
3. Hızlı Yemek Yemek
Beynimiz tokluk hissini yemek yemeye başlamamızdan 15-20 dk sonra yaşıyor. Hızlı yemek yediğimiz takdirde, tokluk hissedene kadar çok fazla kalori alıyoruz. Bu da yüksek kan basıncı, obezite ve yüksek kolesterole neden oluyor.
4. Çalışırken Atıştırmak
Bilgisayar başındayken, araba kullanırken, televizyon seyrederken ya da alışveriş yaparken atıştırıyorsanız, kilo alma riskiniz fazla. Çünkü bu tür atıştırma alışkanlık yapıyor.
5. Sık Fast Food Tüketimi
Günümüzde stres ve hızlı yaşam tarzı bizi sağlıklı yiyecekler yerine fast foodu tercih etmeye sürüklüyor. Fast foodlardaki yüksek yağ oranıysa obezitenin önemli nedenlerinden.
6. Duygularla Başa Çıkabilmek İçin Yemek
Açlık hissetmediğimiz halde, moralimiz bozuk olduğu, kendimizi yalnız hissettiğimiz ya da sinirli olduğumuz zamanlarda haddinden fazla yemek yeriz genellikle. Kaç kere kendinizi sinirli bir şekilde mutfakta aç olmadığınız halde atıştırırken buldunuz?
7. Egzersize Vakit Ayırmamak
Hayat koşuşturmacası içinde egzersiz günlük programınıza dahil olmayabilir. Televizyon karşısında uyuyakalmaktan egzersiz yapmaya vakit kalmıyor maalesef!
8. Arkadaşlarınız Sizi Şişmanlatabilir!
Kilo alıyorsanız, kimlerle vakit geçirdiğinize bir bakmanızda fayda var. Obezite bulaşıcı olabilir!
9. Uyku Azlığı
Uyku eksikliği, ghrelin (iştah açıcı bir hormon) salgılamayı sağlayarak obezite riskinizi arttırabilir.
10. Yağ ve Kalorilerin Farkında Olmamak
Çoğu insan, yedikleri şeylerdeki yağ ve kalori değerlerinin farkında değil. Bu, sağlıksız beslenmeye ve de gereken kalori miktarından neredeyse iki katını almaya sebep oluyor.
11. Kaçırılan Öğünler
Araştırmalara göre, kahvaltı eden insanların aşırı kilolu olma riski diğerlerine göre daha düşük.
12. Rahatsız Kıyafetler
Araştırmalara göre, rahat kıyafetler, fiziksel aktivite oranını arttırıyor. Kot giyilen günlerde, insanlar fazla adım atarak ortalama 25 kalori fazla yakıyor. Her gün kot giymekse, yılda 6,250 kalori yakımına sebep oluyor.
13. Tartıları Görmezden Gelmek bak burdada dr özün dediğini diyolar
Minessota Üniversitesindeki yeni bir araştırmaya göre, kilolarını her gün kontrol edenler, kilo verme konusunda daha başarılı.
14. Sıkıntı
İngiltere'deki bir araştırmaya göre, insanlar sıkıntılıyken daha çok yemek yiyor.
15. İlaçların Etkisi
Pek çok kadın bazı doğum kontrol ilaçlarının yarattığı kilo problemlerinden haberdar. Aslında sadece doğum kontrol ilaçları değil genel olarak pek çok ilaç fazla kiloya sebep olabiliyor. O yüzden hastasına ilaç yazan bir doktorun bu konuda hassas davranması gerekiyor. Örneğin bazı depresyon ilaçları 3-4 kiloya kadar artışa sebep olabiliyor. Tansiyon için kullanılan kimi ilaçlarsa ekstra 2 kilo anlamına gelebiliyor. Diyabet ilaçlarının 3-4, insülin şırıngalarının ise uzun vadede 10-15 kiloya kadar artışa sebep olduğu biliniyor. Bu yüzden özellikle diyabet problemi olanların erkenden spor yapmaya başlamaları tedavi sırasında gelebilecek kilolara karşı koymaları açısından önemli. Eğer ilaç kullanımında kilo alma gibi bir endişeniz varsa bunu mutlaka doktorunuzla paylaşmalısınız. Belki de daha ince bir alternatifiniz olabilir.
16.Yaş
Araştırmalar, insanoğlunun 20 yaşının ortasına kadar her ay 300 gram aldığını gösteriyor. Yaşlandıkça da kas grubundan kaybediyoruz. Ancak bu kas grubu önemli çünkü tek başlarına bile kalori yakmak için onlara ihtiyacımız var. 25-30 yaşlarında kilo daha da çok artıyor. Bu 40 yaşına kadar böyle gidiyor. Menopoz döneminde östrojen azaldığı için ekstra kilolar alınıyor. Bu yüzden yaşlandıkça kas egzersizlerine önem vermelisiniz. Ayrıca protein tüketimini de artırmalısınız. Çünkü kas gücünü artırmak için proteine ihtiyacınız var.
17. Evlenmek
Sadece kişisel tecrübeler değil bilimsel araştırmalar da evliliğin yemek alışkanlıklarını hem kadın hem de erkek açısından bilinçsizce değiştirdiğini ortaya koyuyor. İngiltere Newcastle Üniversitesi bilimadamları, yaptıkları çalışmalarda evlendikten sonra erkeklerin daha sağlıklı beslendiklerini, kadınlarınsa yemelerine çok fazla dikkat etmeyip kilo aldıklarını ortaya çıkarmış. Uzmanlar bunun sebebini kadınların daha fazla et ve büyük porsiyonlarda yemek yemesine, evlilikle ilgili strese daha yatkın olmalarına ve genel olarak sağlıksız beslenmelerine bağlıyor. Peki bu konuda ne yapılabilir? Bilimadamları esprili bir cevap veriyor ya bekar kalacaksınız ya da eski sabit beslenme alışkanlığınızı devam ettireceksiniz.
hosgeldin canimmerhaba kızlar. ayyy çok samimi gördüm sizi bayıldım bu gruba beeen.sizlerle birlikte bende zayıflamak isterim. kesin olmamakla beraber nisan başı bi estetik geçiricem memişlerimi küçültmek istiyorum o tarihe kadarda biraz kilo verirsem süüüpeeer olur. şuanda 68-70 kilo arasıyım.hayal amaa 50 bile olmak isterim yani.en çok göbüşümü sevmiyorum malum bi sezeryan geçirdim ve olduğu gibi kaldı göbüş. neyse kafa ütülemeyeyim. beni de aranıza alırsanızz çooook mutlu oluruuum.bu arada hepinize günaydın
hosgeldin canimkızlarrrrrrrrr benide alırmısınz 75.5 az önce tartıldım 27 yaşındayım 1.5 oğluşum var hedefim hazirana kadar 64 kg olmak 30 marttan hazirana kadar 10 verdim ara verdim şimdi devam etmek istiyorum daha öncesinde hazır değildim şimdi hazırım en kısa zamanda 6 rakamları görmek istiyorum
hosgeldin tekrar canimkızlarr bende grubunuza katılmak istiyorum daha öncede gelmiştim ama devamını sağlayamadım nisana kadar zayıflamam gerekiyor bu sefer cok kararlıyım çünkü düğünüm olucak zayıflamam gerek artıksu bıldırım olayını bulamadım şimdilik çizelge falan olusturucam sımdı....
naptin yedinmi canimgunaaayyyddiinnn
burda noel tatili iki hafta kizlar evde.gece gec yattik .e normal olarak daha yeni uyandik.kizlar pizza istemislerdi.aksamdan hamuru yogurup yatmistim.kahvaltida pizza varrrrr:18::18::18::18::18::18::18::18:
Merhaba kızlaar nabersınızzz :)
ben iyiyiyimmm :) iş güç çok iştee başka bişi yok :)
kocişim de diyete başladı temmuza kadar zayıflıcamm bakla bakla kaslarım cıkcak dıo hadı bakalım
en çok ben ısterım onu dedim![]()
![]()
Ehehehehehe bicolata reklamlarında oynatmam ama sölim dedim eheueheuh
![]()
cok gecmis olsun arzucum sana ve oglisine isallah biran önce iyilesirsinizselam kzıalr perşembe aksmadan berı hastane acil koşturup durduk ben acayip hastaydım hala daha tam iyileşemedim ama şükür ayaktayım oğlan derseniz bronşiolit oldu gene bu sefer hava verdiler acilde evde de uyguluyoruz bigünde ateşten gittik acile 39.5 oldu neysekı terle attı şimdi öksürük devam edıyo da cok şükür daha ıyı saglımızın (nefes almanın)kıymetını bı kez daha anladım allah beterıdnen korusun herkesı bu arada yedıkelrıme fılan dıkkat edemedım zaten aklımda yemek yoktu hala agzımın tadı yerıen gelmedı am aılgınctır kı artıda gözüküyorum su bıle ıcemedım belkıde ondan yada adet olamadım bi türlü onun şişkinliği:26: sızlerde ıyısınızdır ınsallah gecmıse pek bakamadım parca bölük yani
senin kizinda biran önce iyilesir isallah cok gecmis olsun canimbenim kızımda 3 gecedir uyumuyor öksürmekten dün gece ağlaya ağlaya öksürdü akşam yatmadan önce kustu 2 saat rahat uyudu 3te uyandı kustursam midesinde bişeyde yok ne verdiysem çare olmadı mecburen öksürük şurubu verdim sizin oğlunuzun balgamlımıydı öksürüğü kurumu bronşite çevirir diye korkuyorum dün doktora gittik faranjit dedi balgam söktürücü vermedi ama ben bugün eczaneden asist almdım umarım faydalı olur sizede geçmiş olsun
ben bir yerlerde öyle bişey duymuştumda ballı limonlu ılık su diye ama bal eklemeden içiyordum sirkeli su aç karnına gitmiyor midem alt üst oluyor neyse biraz zorlayayım kendimi bazende kayısı koyuyorum suya akşamdan sabah kalkınca onu yiyorum üzerinede suyunu içiyorum bağırsakları çalıştırsın diye
hepimizin yavrucuklari hasta cok gecmis olsun canimbenim kızımda 3 gecedir uyumuyor öksürmekten dün gece ağlaya ağlaya öksürdü akşam yatmadan önce kustu 2 saat rahat uyudu 3te uyandı kustursam midesinde bişeyde yok ne verdiysem çare olmadı mecburen öksürük şurubu verdim sizin oğlunuzun balgamlımıydı öksürüğü kurumu bronşite çevirir diye korkuyorum dün doktora gittik faranjit dedi balgam söktürücü vermedi ama ben bugün eczaneden asist almdım umarım faydalı olur sizede geçmiş olsun
sen gel gecekızlarrr bu millet nerde yaaa..:26:
ben giremezken ankarada muhabbet başını almış gidiyodu hatta okuyamadımçoğunu ya şimdi nezamn girsem çok sakin derin bir sesszilik var korkuyorum yaaaaa
işten herkesmi çıktı noldu ya evdekilerrrr![]()
iki laklak yapalim
bende zayıflamak istiyorum..
hosgeldin canimkusura bakmayın kk ya haftada 1 girebiliyom..mesajlarınıza cevp veremıye bilirim.![]()
olsun canim
![]()
hadi bakalım inşallah veririz kurtuluruz bu yağlardan:)))) dün diyetisyene gittim iki hafta sonra görüşelim dedi liste verdi bakalım uygulayabilirsem ...