70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

çizelgeyi yapmayı şimdilik başaramadım ama bugün gayet kararlı bir şekil de kilo vermeye azimliyim. bana yardımcı olun kızlar . kilo 74,7 :( ara öğünleri nasıl yiyecek ki çalışıyorum yaa

bende merak etmiştim seni, bildirimden sonra kayboldu dedim
bende geçen hafta kaç gün dağıtmıştım sonra 3 gün dikkat ederek sadece 100 gr artıda çıktım
iş işten geçmiş değil
toparlayabilirsin

verdiğin bilgiler için sağol canım
haftasonu pek giremiyorum bu sabahta alışverişe çıktım yeni geldim işe.. kocişle alışveriş olmuyor tek çıkam dedim
ama tam anlamıyla alışveriş yapamadım önümüzdeki günlerde yine alışveriş yapacağım
evet bu hafta içi evimd oturcam biyere gitmeyeceğim
hafta sonu hep k.validedeydik bilnçsiz beslendim
mutlumuyum yerken evet ama şuan hayır:19:

MİNİ TEST( bende c ler fazla çıktı)
1- Şişman mısınız?
A) Evet B) Hayır C)Hafif kiloluyum
2- Sinirlenince-sevinince-üzülünce kısaca ruh haliniz değiştiğinde yemek yemeğe yönelir misiniz?
A) Evet B) Hayır C) Bazen
3- Sabah iştahınız nasıldır?
A) Kötü B) İyi C) Değişken
4- Kendinizi stres altında, bunalmış, sıkılmış hissediyor musunuz?
A)Evet B)Hayır C) Çok nadir
5- Karnınızın doyması ile ilgili olarak….
A) Hiçbir zaman doygunluk hissetmiyorum
B) Az miktar yemekle doyarım
C) Ruh halime göre değişir

Yorum:

A’ lar çoğunluktaysa mutlaka diyetisyen ve psikolog takibinde olmalısınız. Aksi halde birbirini tetikleyen bir süreçle daha çok kilo alır daha çok kilo aldıkça daha çok stres yaşarsınız. Bu sorunlar fark etmezseniz hızla artar ve daha zor çözülür hale gelebilir.

B ‘ler çoğunluktaysa

Her şey yolunda görünüyor, düzenli egzersiz ve dengeli beslenme ile yaşamınızdaki küçük streslerle ve birkaç kilo fazlalılığınızla kendiniz başa çıkabilirsiniz.

C ‘ler çoğunluktaysa diyetisyen takibinde dengeli beslenme eğitimi alın, sıkılınca ya da nadiren yaşadığınız olumsuz durumlarda nasıl besleneceğinizi öğrenin. Spor yapmayı ihmal etmeyin, sorunlarınızla kendi kendinize başa çıkamadığınız durumlarda yardım almaktan çekinmeyin.
bende de C çıktı bir tane B işaretledim oda 4. şık evde durmaktan bunalsım yaz bi gelsede pöfffffff
slm kızlar geçmiş çok birikmiş dalamadım
diyet motivem berbat durumda motiveye ihtiyacım var burdan uzak kalmak 2 günde olsa yapamıyor
haftasonu ne yediğimi hatırlamıyorum neler yemedimkş:17:
bugün tam normale dönmüştüm teyzemde gün vardı oraya uğradım keşke uğramasaydım:17:
ögle menüm arıya gitti:17:

neerelerdesin sen canım
bak verdiğin kiloları geri alıcan sonra :20:
dikkat et kendine

haftasonu pek giremiyorum bu sabahta alışverişe çıktım yeni geldim işe.. kocişle alışveriş olmuyor tek çıkam dedim
ama tam anlamıyla alışveriş yapamadım önümüzdeki günlerde yine alışveriş yapacağım
Annenin lahmacunundan 3 ısırık al
kayınvalidende tıkın oldu mu şimdi
bide annene kızıyodun okadar yalvardı kadıncağız sana bi tane ye diye
kızmıştım sana ogün
neyse toparlarsın canım hafta için

Selam fistiklarrrrr....
Hemen dün aksam misafirlikte ne yediğimi yazayım....
2 adet mangalda pişmiş köfte baya büyüktüler 2 tane yedim yeşillik pilav cok az ve yoğurt.....
Yemekten sonra çay la yas pasta yedim oğlumdan yedim 1 ufak parca çatalın ucuyla....

Bugünkü menum....

Sabah 2 dilim Çavdar ekmegi reçel 4 zeytin sade kahve ve beyaz peynir cok az
Ara besi bir yerde çay
Öğle haslanmis patates ve havuc az yoğurt
Ara 4 kepekli grissini ve besi bir yerde çay....
Aksam İspanak yemeği yoğurt ve çorba....
1.5 l su
Kosubandinda 30 dk yürüdüm dün aksam ve bu sabah 50 er tane yarım mekik yaptım ve sol bacak 30 kere sol bacak 30 kere sıkılasma hareketi

şimden sonra çok soğumaz diye düşünüyorum cemre düştü yaa, burasıda bahar havası değil ama eskiye göre iyi
]

daha sogumaz belkı ama ısınmasıda lazım aynı zamanda... yürüyüş yapmak istiyoprum sabahları artı öglende kızımı parka getirip bı mıktar kalorı harcamsıda orda yapmak istiyorum :)

meraklıları için paylaşayım..:1:
sabah uynınca iki bardak ılık su için dedi..sonra wc ye çıkın dedi..
tok tutan besinlerden bahsetti..bunlar ayva,kivi,yulaf midede çok yer kapladıkları için açlık hissini bastırdıklarından bahsetti.
özellikle karnı guruldayanlar için şiddetle önerdi..mantardan bahsetti mantarlı bir tarif verdi..bide bağırsak faliyetleri için mutlaka düzen sokmamız gerktiğinden bahsetti.hergün aynı saatte wc ye çıkılmalıymış..bunun içinde elinizi karnın üstüne koyup saat yönünde masaj yapın dedi.ordaki faliyetler harekete geçiyormuş.kızlar eksik yazmış olabilirim..nettenprogramı bulup birebir izleyin isterseniz..doktorum diyin bugünki tarihi yazın çıkar herhalde..

minderbob spor yapmak istersen eğer,yarında bana gel canım...:52::52:
:34: saol cANIM vakıt bulup cogu kacırdıgım bölümlerını izlemek isityorum da nezaman:25:
Unutmayın diyete girerseniz bir süre sonra çıkarsınız!

Mutfağınızda kalıcı bazı değişiklikler yaparak şık, leziz ve besleyici yemekler hazırlayabilirsiniz. İlk işiniz kızartma tenceresinden kurtulmak ve düdüklü tencereyi daha çok kullanmak olmalı. İkinci işiniz ise şeker kullanımını azaltmak olmalıdır.

Her gün çay ya da kahveye koyduğunuz şekeri saymaya başlayın.1 küp şeker 3 gr ve 12 kaloridir. 20 küp şeker kullanan bir kişinin besleyici değeri olmayan bir besinden boş yere 240 kalori aldığını fark ettiniz mi?

Son olarak öğün sıklığınızı arttırmaya çalışın, daha az ve sık aralıklarla yemek yemek ayda 1 kilo kaybetmenize neden olacak, çünkü bu şekilde metabolizmanız da hızlı çalışacak.
canım bılgıler cok güzel saol paylaşım için... şuı ayna dıyuetını sevdım.hergun yedıklerımı yazsam fena olmaz :34:
tskr cnm ben genelde cok yürüryen biriydim ama kilo veremezdim doktoruma sordum neden kilo veremiyorum diye yürüyüsden sonra et yemelisin hamur isi yade ekmek degil dedi ozaman kilo vericemi söyledi ama ac yada tok yapmam gerektigini sormamisdim
canım spor nezamn yapılmalı dıe sormussun ac karnına yapılmalıymıs.hatta spor yapmadan 1 saat önce muz yenırse daha ıyı olurmus.:34:
Selam kızlar.:3:
Sabah işe gittim hasta oldum eve geldim.
Zaten ofiste çok soğuktu çalışasım da yoktu.
Bu aralar diyetten soğudum pek cevap vermezsem takılmayın.
Normal moduma dönerim inşaallah:16:
sendemıııı? herkez salma modunda.sen daha yenı gıttın dıyetısyene.gayet depo dolmustu gazla ,uçuyor olman lazım :10: :1:
gecmıs olsun buarada grip falanmısın
1- Şişman mısınız?
2- Sinirlenince-sevinince-üzülünce kısaca ruh haliniz değiştiğinde yemek yemeğe yönelir misiniz?

Yorum:

A’ lar çoğunluktaysa mutlaka diyetisyen ve psikolog takibinde olmalısınız. Aksi halde birbirini tetikleyen bir süreçle daha çok kilo alır daha çok kilo aldıkça daha çok stres yaşarsınız. Bu sorunlar fark etmezseniz hızla artar ve daha zor çözülür hale gelebilir.

B ‘ler çoğunluktaysa

Her şey yolunda görünüyor, düzenli egzersiz ve dengeli beslenme ile yaşamınızdaki küçük streslerle ve birkaç kilo fazlalılığınızla kendiniz başa çıkabilirsiniz.

C ‘ler çoğunluktaysa diyetisyen takibinde dengeli beslenme eğitimi alın, sıkılınca ya da nadiren yaşadığınız olumsuz durumlarda nasıl besleneceğinizi öğrenin. Spor yapmayı ihmal etmeyin, sorunlarınızla kendi kendinize başa çıkamadığınız durumlarda yardım almaktan çekinmeyin.
2 a 2 c 1 b cıktı.ortada kaldım ıyımı :19: galıba bır dıyetısyene gözükmelıyım....

Selam kızlarrrrr:3:

dileğim hasta mı oldun .. dikkat et kendine canım..
diyet modunda olursun sen geçsin şu hastalık:23:
hem ben seni bekliyorum bak:1:

tşkelr bilgiler için canım hatırlatmak iyi oluyor böyle arada
hizaya geliyoruz şöle kendimize çeki düzen veriyoruz
ayna diyeti de pek hoşmuş
şöle bişey olsa çok yediğimizde aynaya baktığımızda konuşan ayna olsa ne komik olurdu
''neskuik bugünde çok yedin senden bi cacık olmaz kendine gel uleynnnnnnn'' dermiş:1::1::1:

:54:
evet yaa süper olurdu laf duymamak için yemezdik bizde :9::9:
çizelgeyi yapmayı şimdilik başaramadım ama bugün gayet kararlı bir şekil de kilo vermeye azimliyim. bana yardımcı olun kızlar . kilo 74,7 :( ara öğünleri nasıl yiyecek ki çalışıyorum yaa
biyazı paylaştım ara öğünlerle ilgili ufak paketler yapabilirsin kendine, bende çalışıyorum ama elma, nohut hurma falan yiyorum kendine ait yerin yoksa elma yemek olmayabilir ama 2 tane hurmayı ağzına atsan kimse görmez sanırım:34:
rica ederim canım hoşuma gitti bilgiler paylaşayım dedim
bende yerken çok mutlu oluyorum ama sonrasında hayııır
cuma günü daha çok mutsuz olmak istemiyorsan şuandan itibaren sıfırla canım geçmişi
diyene bak vay beee
bende de C çıktı bir tane B işaretledim oda 4. şık evde durmaktan bunalsım yaz bi gelsede pöfffffff
[/FONT][/B]
diyetisyene gitmemiz lazım topikçene :9:
2 a 2 c 1 b cıktı.ortada kaldım ıyımı :19: galıba bır dıyetısyene gözükmelıyım....
C ve A zaten diyetisyenlik olanlar sendede o çıkmış bende A çıkmadı hiç B ile C arasında gidip geldim
[/FONT][/B]

Şimdi bir örnek üzerinde aynamız neler söylüyor bakalım.

Örnek Besin Günlüğü

Öğün/ Saat

Sabah 11.00
1 bardak Çay
1 adet Domates
2 dilim Tost ekmeği
1 adet Yumurta tava1 tatlı kaşığı tereyağında
Ara .......... Yenilmedi

Öğle 14.00
Kebapçıya gidildi
1 adet LahmacunAcılı
2 bardak Kola Light değil
2 tatlı kaşığı Tereyağı
4 tatlı kaşığı Tulum peyniri
Lavaş ekmeği
Ara 17.00
1 Paket
Kremalı bisküvi
120 gramlık paket
2 bardak Çay

Akşam. 21.00
1 tabak (16 kaşık)Salçalı makarna
İçinde 1 yemek kaşığı yağ konulmuş
1 kâse 200 gr Kaymaklı yoğurt

Ara .23.00
2 adet Elma
1 Adet Kivi
1 kâse(100 gr)Tuzlu fıstık

Besin Günlüğünü Yorumlayalım; Yiyecek gruplarından ne kadar yenildi?

Süt Grubu: 1 porsiyon
Et Grubu: 2 porsiyon
Tahıl Grubu: 19 porsiyon
Sebze Grubu: 1 porsiyon
Meyve Grubu: 3 porsiyon
Yağ Grubu: 20 porsiyon (tatlı kaşığı)
Şeker: 60 gr

Örnekteki kişinin aynası pek de iyi sonuç vermemiş değil mi? Gün içerisinde çok yağ, çok tahıl ve çok şeker tüketmiş. Buna karşın süt ve sebze grubundan yeteri kadar yiyecek tüketmemiş.

Her gün buna benzer bir yeme alışkanlığı olan kişi muhtemelen fazla kilolarından şikâyetçidir. Tabi bilemeyiz Belki de bu kişi sporcudur ve çok fazla enerji harcıyordur. Gördüğünüz gibi sadece yenilen yiyecekler ve besinlerin kalorisi yorum yapmamız için yeterli değil.
Ancak şunu söyleyebiliriz, bu yeme düzenine göre yeterli ve dengeli beslenmiyor. Enerjinin çoğunu yağlardan aldığı için bu dengesizlik onun ilerde sağlığının bozulmasına, bazı vitamin ve minerallerin yetersizliğine neden olabilir.

Yemekleri analiz etmeye başlayın!

2. Gün bir örnek vermiştim hatırlarsanız. Rastgele bir kişinin yediklerini tabloya yazıp alt tarafta da total besin gruplarından aldıklarını özetlemiştim. Peki, bunu nasıl yaptım? Merak ettiniz mi? Bugün bu konu üzerinde durmak istiyorum. Yine bir örnek üzerinden gitmekte yarar görüyorum.

Örnek:
Öğle yemeğinde
1 tabak (8 kaşık) kıymalı pirinçli semizotu = 1 sebze+1 et+1dilim ekmek+1 tatlı kaşığı yağ
1 tabak (10 kaşık) mantarlı, kaşarlı makarna= 5 dilim ekmek+1/2 sebze+2 et+2 tatlı kaşığı yağ
1 kâse yoğurt= 1 süt değişimi
1 porsiyon kaymaklı ayva tatlısı= 3 meyve+1 tatlı kaşığı yağ

Bir yemeğin içine hangi yiyecekten ne kadar konulduğunu biliyorsanız bu analizi siz de yapabilirsiniz. Yukarıda verdiğim örnekte tarifleriniz farklı olabilir. Mesela semizotu yemeğinde kıyma koyduğunuz için yağ koymamış olabilirsiniz. O halde analiz sonucuna 1 tatlı kaşığı yağ yazmayacaksınız demektir.

Bu şekilde tüm gün yediklerinizi analiz edip toplam yiyecek tüketimlerinizi besin gruplarına ayırarak yazabilirsiniz.

Yukarıdaki örneğin toplam miktarlarını tabağımıza yerleştirelim, bakalım bu kişi nasıl beslenmiş.
$3.gün_image001.gif
Tabağın Yorumu:

Ekmek, meyve ve yağ grubunun fazla oluşu dikkat çekiyor. Tatlı yemeyi baştan düşünseydi belki makarnayı daha az tüketirdi. Yağ tüketimini azaltmak için makarnayı yağsız yapabilir, sebzesine yağ koymaz, tatlısına kaymak koymazdı. Bunun dışında tüm besin gruplarında da yiyecek tükettiği için dengeli bir menü tükettiği kesin. Sadece bir iki noktaya dikkat edilerek bu yemek sağlıklı ve hafifi hale getirilebilir

Annenin lahmacunundan 3 ısırık al
kayınvalidende tıkın oldu mu şimdi
bide annene kızıyodun okadar yalvardı kadıncağız sana bi tane ye diye
kızmıştım sana ogün
neyse toparlarsın canım hafta için

haklısın neskuikim yemişken annemin lahmacunundanda yeseymişim:43:
haftasonu pek giremiyorum buraya
toparlayacağım inşallah 4 gündr evde değiliz sporda yapamıom bugünden itibaren start diyorum:38:
sana çok imreniyorum:nazar: kilo verme serüveninde hiç kilo almamışsın

Diyette Motivasyon Oyunu
Bazı diyet pazarlamacılarının iddialarının aksine, kilo vermek bir gecede karar verip uygulanacak bir şey değildir.

İşin başında büyük bir heyecan ve kararlılık içindeyken, çok geçmeden mazeretler bulmaya veya şikâyet etmeye başlarız. Daha ne olduğunu anlamadan, bir de bakarız ki başladığımız noktaya dönmüşüz. Elbette bu şekilde olmak zorunda değil. Zafere giden yol hiç de öyle gözümüzde büyüttüğümüz kadar zorlu ve sarp olmayabilir, tabii dikkatlice planlanmış ve bazı tavsiyelere uyarak motive olmuş bir tırmanış ile.

PLANLANMIŞ ADIMLAR ATMAK

Elinizde harita olmadan dünyanın bir ucundaki bir noktaya gitmeyi istemek gibi, kilo vermek için bir hedef belirlemek de o hedefe nasıl ulaşacağınıza dair ipuçlarını içinde barındırmaz. Daha fazla motive olmak için, kilo verme hedefinizi makul bölümlere ayıran, kısa vadeli hedefler belirleyin. Böylece, uzun vadeli hedefinize ulaşmak için bir strateji geliştirmiş olursunuz.

• Belirli hedefleriniz olsun; İşe yarar hedefler, sadece ne yapmayı planladığınızı değil, bunu nasıl, nerede ve ne zaman yapacağınızı da tanımlar. Örneğin, "Bu hafta en az dört kere, öğünlerimi yemeden önce, neler yiyeceğimi kâğıda dökeceğim" gibi.

• Davranışsal hedeflere odaklanın; "Bu hafta iki kilo vereceğim" tuzağına düşmeyin. Herhangi bir kilo değişikliğini kendinize garanti edemezsiniz. Bunun yerine, "Bu hafta her gün yürüyeceğim" veya "Bu hafta çikolata yerine havuç yiyeceğim" gibi hedefleriniz olsun.

• Kendinizi ödüllendirin; Bir hedefe ulaştığınızda, ne elde ettiğinizin farkında olmak önemlidir. Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu da bir ödüldür. İdeal bir ödül, sahip olmaktan veya yapmaktan hoşlanacağınız, çok fazla vakit veya para gerektirmeyen, basit ve hemen ulaşılabilir bir şeydir. Mesela, bir piknik gezisi yapmak, bir demet çiçek toplamak, biraz laflamak için bir arkadaşınızla buluşmak veya bitirmeye bir türlü vakit bulamadığınız romanın bir bölümünü okumak gibi.

MOTİVASYON AZALMAYA BAŞLADIĞINDA

Fazla kilolardan kurtulma planınızda epey yol almış olsanız bile, hâlâ motivasyonunuzda yukarı-aşağı dalgalanmalar olabilir. Motivasyon azalmaları, daha çok sıkılma nedenlidir. İşte rutinden kurtulmak için bazı öneriler.

• Egzersiz rutinini değiştirin; Egzersizi açık havaya taşıyın. Bir spor salonunda pedal çevirmek yerine, gerçek bir bisikletle kendinizi yollara vurun. Daha önce yürümediğiniz bir rota seçin veya yürüyüş partnerinizi değiştirin. Öğleden sonrayı beklemek yerine sabahları egzersiz yapmaya başlayın. Değişiklik yapacağınız bir şeyler mutlaka vardır.

• Egzersizi bölümlere ayırın; Bazılarına, uzun ve yorucu bir çalışma yapmaktansa, egzersizi kısa kısa bölümlere ayırmak daha az sıkıcı gelir. Örneğin, işe gitmeden önce 10 dakika, öğle molasında 15 dakika, akşam yemeğinden sonra 10 dakika yürümeyi deneyin. 35 dakikalık bir yürüyüşle aynı şey olmadığını göreceksiniz.

• Dikkatinizi dağıtın; Çalışmalar, tempolu ve yüksek sesli müziğin motivasyona yardımcı olduğunu ve daha uzun süre egzersiz yapmayı sağladığını gösteriyor. Etkili olan diğer taktikler, kapalı bir mekanda egzersiz yaparken televizyon seyretmek, hatta eğer uygunsa kitap okumak.

teşekkürler evet gayet mantıklı elma yiyemem tabiki ama en azından kayısı hutma gibi küçük lokmaları yiyebilirim çok teşekkürler. :)))

Ayyy kızlar belim 93, karnımda 111 cm çıktı...kendime varya inanamıyorum dağları yemişim ki herhalde 20 cm büyümüş resmen yaa OOOOOOOOOOOOOOOOFFFFFFFFFFFFFF!!! Kendimi yumruklamak istiyorum :37:
üzülme geçeeer:54:bende 74 kiloyken yani ilkkez karnımı ölçmek aklıma geldiği zaman,107 cm çıkmıştı hiç önemsememiştim:27:şimdiyse belim 74 karnım 80 çıkıyo,tok karınla şiş vaziyette 84 çıkıyoo:53::1:bugün incecik bi kadın korse giyme reklamında hızlıca metreyle ölçüm yapıyodu,gördüm göbek 71 gösterdi vaybee dedim :23:
Evet dadlım bi de karar verdim 2 öğün - 2 nesfit programını yapıcam hafta içi günleri..Haftasonları dikkat ederek geçireceğim...Benimkinin gelmesine Tam 55 gün var kızlar ve bu 55 gün içinde ne kadar verebiliyorsam vermem lazım :52:
vay bitane yoldaş buldum kendime,bende çok kararlıyım 2öğün nesfit yiycem,dün akşam yemekle başladım,ama nesfit almam lazım bugün,akşam yiycem gene,sonra yarın sabah ve akşam yemeye 14 gün devam etcem bakalım işe yararsa ne mutluu:16::16:
slm kızlar acil kilo vermem gerekiyor 74.7
:3:hoşgeldin
Selam kızlar.:3:
Sabah işe gittim hasta oldum eve geldim.
Zaten ofiste çok soğuktu çalışasım da yoktu.
Bu aralar diyetten soğudum pek cevap vermezsem takılmayın.
Normal moduma dönerim inşaallah:16:
geçmiş olsun canım,çokta kafaya taktıkmı kilo verme olayını insan bi süre sonra bıkıyo ve soğuyo çok normal,azcık kafandan at bunları normal akısına bırak:54:
1- Şişman mısınız?

Yorum:

B ‘ler çoğunluktaysa

2 b,,2c,,1tanede a çıktı ,sonki testteki az yemeyle doyarım diyeydim tam süper olcakmış,ama başladımmı duramıyorum:27::27:yani ruh halime göre bazen:31::1:

Son düzenleme:
evet kızlar kendime çok kızıyorum resmen işe başladım kilo aldım yaa , 5 yıl önce 56 kiloydum işe başlayalı 5-6 sene oldu ve şimdiki kilom 74,7 .... inanamıyorum kendime yaa. normal bi insan iş temposuyla zayıflar dimi yok bende tam tersi şiştikçe şişiyorum

slm canm geliyo geliyooo
bi gergniyet var üzerimde alışverişte yaptım geçmedi reglede daha 8 gün var
gelmeden 10 gün önceden germeyemi başlıyor acaba:1:

ayy bak hatırlattın banaaaa
ben de 15inde falan olcammmm
yine tam cuma öncesi vay benim kaderimeee:27::27:
bu hafta yine artıdayım demek oluyor buuuu:52::52:

Back
X