71 aylık çocuğum ilkokula başlamalı mı?

O zaman düşünürsünüz bunları bence ayrıca 1.ve 2 de basit etkinlikler artık yapılmıyor müfredat değişti çünkü

Bence de yollayın. Ogretmeni uygun görmüş
Ders olarak yapacaktir zaten. Sosyal olacakta sıkıntı yaşamaz.
Erkek yegenim aralık doğumlu gayet iyi okul dönemi yaşadı. Suan üniversiteye gidiyor

son cümleniz içimi rahatlattı

Bende diyordum gormemisin çocuğu olmuş ay ay saymış falan da, işte öyle değilmiş, bana kalsa yaş yaştır da, mecbur
Ben şimdiden başlıyım hesap yapmaya, çocuk olana, doğana kadar anca oturur kafamda..
Gerçi hamile kalsam da ayrı dert, bebeğin kaçıncı haftada olduğunu çözmeye çalışcam.

Benimki aralık 2021 doğumlu şimdiden bu konuyu cok araştırıyorum ve istisna olarak uyum sağlayan çocuklar olsada genel olarak küçük olması (72 aydan küçük olanları söylüyorum) tavsiye edilmiyor. 69 aylık verceğime 81 aylık veririm. Yeğenimle oğlumun arası 5 bucuk ay benimki büyük ve gelişimsel olarak fark net oluyor. Ayrıca çocuklar arasında bu kadar zorbalık yapılırken küçük gönderip iyice tedirgin olamam. Ve söylediğiniz gibi sonuçlarının ne getireceği erken dönemde ortaya çıkmıyor.

okul yaşı hesaplanırken ayla hesaplandığı için ayını yazıyor konu sahibi bu çok doğal . Şuan 72 aylık olsa mecbur başlayacak 71 aylık olsa gitmeme şansı var o yüzden

Sorun şu sizin çocuk sınıfta çok küçük olmayacak çünkü şuan zaten ekim doğumlu yani aslında hayal ettiğiniz gibi küçük değil . Sınıfta seneye büyük olması da büyük sorun bence çünkü çevresindeki çocukların kaç aylık olacağını bilemiyoruz herkes ona çok bebeksi de gelebilir . Zaten 5 yaş grubuna şuan gitse kesin herkes bebek kalacak Buda onu bunaltacak seneye de aynı dava olabilir . İçinizde şüphe varsa doktorlar yeterlilik bakmak için test yapıyor onu yaptırsaydınız . Ben oğlumdan şüphe duysaydım kesin yaptırırdım . Öğretmeni haziran ayında hazır zaten çok iyi onun 5 yaş grubunda işi yok sakın geri gelmesin dedi ben o zaman acaba diyordum ağustos oldu kendim de emin oldum eğer olmasaydım direk teste giderdim.

Benim oğlumda aralık 2020 doğumlu bende erken vermeyi düşünmem küçük olacağına büyük olsun

Daha önce de yazmıştım benzer durumdan bir sene geç giden çocuğum her zaman bir senemi senin yüzünden kaybettim diye sitem ediyor yıllardır

Yaa zaten çok bi ay yok ki bir ay var sadece sanırım beş ay olsa yedi ay olsa evet seneye başlasın denilirdi lakin sadece bir ay var onun içinde çoçuğun dengesini bozmak bilemiyorum yani

Yaa zaten çok bi ay yok ki bir ay var sadece sanırım beş ay olsa yedi ay olsa evet seneye başlasın denilirdi lakin sadece bir ay var onun içinde çoçuğun dengesini bozmak bilemiyorum yani
Valla bende aynen böyle düşünüyorum 1 ay büyük olsa zaten mecbur başlayacak veya rapor alacaktı . Rapor almak isteyen insan yok kadar az . Bu çocuk seneye bilmem kaç aylık olacak ve sınıfta en büyük olacak bu durumda akran zorbalığı yapmayacağının karantisi yok ki

ya zorbalık değil de aslında uyumsuzluk çok baş gösteriyor çoçuk memnun olmuyo dışlandığı için öğretmen zorlanıyor şayet öğretmen göndermeyin deseydi gerilik söz konusu olsaydı konu sahibi haklıydı lakin şu durumda benim düşünceme göre değil öyle bi seneden bişey olmaz demekle de Çoçuguda yazık oluyo akranlarıyla olması her zaman için daha iyidir gelişim açısından da

Kesinlikle büyük olması daha iyi ilk 2 cocugumda zamanı gelince kayıtlarını yaptırdık..çok pişmanım. kızım siniftakilere göre daha büyük hiç problem yaşamıyoruz.

Senin çocuğun Eylül doğumlu ben 30 Aralık doğmuluyum.
Ailem senin gibi göndermedi beni ve ben hep zorluk geçtim. Yok sen bizden büyüksün şu bu vs vs.

İleri de sorun olur, cocugun 1. Sınıfa uygun gönder.

Benim kızım 2020 Ekim doğumlu bu sene ana sınıfı seneye ilkokul 1. sınıfa gidicek.

Birde benim kızımı birinci sınıfa alsalar gönderirdim almadılar. Okuma, yazma, matematik biliyor.
Ana sınıfında, sene sonu doğumlular sorun olabilir ama 1. Sınıfda sorun değil.

3. Sınıf vs konular anlama kavrama oturup, oturmaması bunlar sizin çocuğunuz ile alakalı. İsterseniz 2 sene geç gönderin hiç bir etkisi yok.

okul yaşı hesaplanırken ayla hesaplandığı için ayını yazıyor konu sahibi bu çok doğal . Şuan 72 aylık olsa mecbur başlayacak 71 aylık olsa gitmeme şansı var o yüzden
Gerekli açıklamayı konu sahibinden aldım ama yine de tşk

Daha önce de yazmıştım benzer durumdan bir sene geç giden çocuğum her zaman bir senemi senin yüzünden kaybettim diye sitem ediyor yıllardır
ben de bundan çekindiğim için her zaman onun için şu an anaokuluna gitmesinin iyi olduğunu zihnine yerleştirmeye çalışıyorum. Ben genel bir fikir almak için konu açmıştım ama bu çok şahsi bir yol, herkesin hikayesi farklı . Sonuç olarak 6 yaşında bir oyun çocuğunun okula gitmemesi gerektiğine karar verdim. Okula verip vermemek de benim elimdeyken rapor almak zorunda değilken yaşayacağı bu bir yılın onun için en verimli şekilde geçirmeye çalışacağım. Yanıtınız için teşekkür ederim

Ben 6.5 yaşından küçük 7 yaşına bu dönem içinde girmeyecek çocukların okula gitmesinin de mantıklı olduğunu düşünmüyorum lakin elbette kimse sağlıklı çocuğu için rapor almak istemediğinden okula göndermek mecburiyetinde kalır. Yani ben eylül doğumlu çocuğun da okula gitmemesi gerektiğini düşünüyorum ancak onların raporla erteleme problemleri ver benim öyle bir sorunum olmadığı için bu kadar düşünüyorum. Yanıtınız için teşekkür ederim

69 aylık başladı..Anaokulu rehber öğretmenide bir test yapmıstı ve baslamasında sorun olmayacagınıda soylemıstı..O testın adını unuttum suan..Şayet kafa takıntınız varsa böyle birseyde yaptırabılırsınız..

İnanın hıc zorluk cekmedık..Hatta ben anaokuluna devam edebılecegını soyledım ama o ısrarla kabul etmedı pişmanda olmadı..Pişmanda etmedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…