Merhaba, oğlum Ekim 2019 doğumlu 1 ay sonra 6 yaşına girecek. 2 yıl kreşe gitti. Öğretmeni ilkokula verebilirsiniz dedi. Akademik olarak çocuğumun 1. sınıfta zorluk yaşayacağını düşünmüyorum ama ileri dönemlerde ortaokulda, 3. sınıftan sonra zorluk yaşamasından korkuyorum. Sınıfın çoğunun 2019lu olduğunu düşünüyorum ama 2018li olup Kasım Aralık doğumlu çocuklar da olacağından kendisinden 1 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta olmasından da çekiniyorum. Ama çevremdeki 6 yaş olup okula verenlerle çocuğum arasında bir fark da görmediğimden içimde okula verme isteği de ağır basıyor. Ama kendi düşüncelerim dolayısıyla da eğitim hayatını riske atmak istemiyorum. Aslında anaokula kayıt ettirmiştim ama okulda toplatı olduğunan normalden 1hafta sonra açılınca sanki daha fazla düşünmem gerekiyormuş gibi düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba ben çok ciddi bir ikilemdeyim bu konuda, üstelik Ekim ayı itibariyle..
Eşimin çok yoğun baskısı üzerine 25 ekim 2019 lu
kızımı (71 Ay diyorlar) okula başlattım, boylu, kendini ifade edebilen bir çocuk, kaba motor becerileri çok iyi ama ince motor becerilerin üzerine hiç gitmedi, bağcık bağlamak istemedi düğmede zorlandı vs bende zamanı değildir diye üzerine gitmemiştim,
Bu konuda elbette eşimin sözünden ziyade pedagog görüşmeme ağırlık verdim ağustos ayında, her şeyi açıkça belirttim, bazı basit testler yaptı denver gibi, gelişim testi gibi, ve okula hazır olduğunu söylemesi üzerine okula başladık,
Beni ikileme sokan şey, 1.si tuvalete gitmekte çekimser olması, evde dışarıda tek gitmesine rağmen, 2.si yazıda isteksiz olması, ve ara ara okula gitmek istemiyorum demeleri, bugün çok hafif düzeyde akran zorbalığına maruz kaldı, manüple ve korkutma yaşamış, bundan çok etkilenmiş üstelik ağladı da, genelde çok takılmazdı, bu gibi sebepler beni çok ciddi düşündürüyor,
Dilekçe ile erteleme hakkım var, ama 2 ay olacak neredeyse okula başladı, arkadaş çevre edindik ikimizde, hocamız çok çok iyi, sınıfımız özel yapılmış devlet okulu gibi hiç değil, bir miktar alıştıkta,
okula hiç başlamamış olsa daha kolay karar verirdik ama şu an çok daha zor,
Seneye böyle iyi hoca denk gelir mi onu da haliyle düşünüyorum, bir taraftan da yaş dezavantajından şubat doğumlulardan ileride akademik kariyerinde geri de kalır mı korkusu var,
Rehber öğretmen bugün görüşecek ama o zaten 6 buçuk yaşı bitirmemiş olanlara asla okul önermeyen görüşte, sonucu az çok tahmin edebiliyorum,
Eşim çevreden de dolayı okuldan almak istemiyor, yaşıtlarından geri kalır kafasında, çokta açık fikirli değil...
Hayatımın en zor kararı sanırım ne yapacağım hiç bilmiyorum....