.

bütün mesajları okudum ama kaçırmış olabilirim, daha önce sorulmuşsaa lütfen cevabınızı alıntılayın, yoksa çok merak ettim sorayım.. kardeşiniz için sorunlu derken neyi kastettiniz? yani ne yaptı kardeşiniz okulda?

Zaten herkese had bildire bildire bu hale geldi eğitim sistemimiz.
Ne disiplin kaldı,ne düzen.
Gidip bir görmenizi tavsiye ederim ortaokul ve liselerin halini.
Okulda çete kurup başka öğrencileri döven öğrencilere bile ses çıkartamaz oldu öğretmenler.!!
Niye???Çünkü veliler kendi hallerine bakmadan öğretmenlere had bildirme derdindeler.
çıkartmasınlar zaten. ögretmenin işi degil terbiye almamış ögrenciyi terbiye etmek o ailesinin problemi. sorunu görmezden gelmekte yanlış. elinden geldigince usturuplu bi şekilde yardımcı olmaya çalışır olamıyosada küçük düşüremez toplum içinde

çıkartmasınlar zaten. ögretmenin işi degil terbiye almamış ögrenciyi terbiye etmek o ailesinin problemi. sorunu görmezden gelmekte yanlış. elinden geldigince usturuplu bi şekilde yardımcı olmaya çalışır olamıyosada küçük düşüremez toplum içinde
Terbiye almamış öğrenciyi terbiye etmek öğretmenin işi.
Ne münasebet ayrıca kendini döven öğrenciye ses çıkartmayacakmış.

Bayanlar lütfen okuyun bilgilerınıze çok ihtiyacım var. Benim iki kız kardeşim var . Biri lise ikiye gidiyor diğerini bu yıl ana sınıfına yazdırdık. Ikısı aynı okuldalar bunun nedenı de (meslek lısesıne gidiyor kardeşim) her meslek lısesınde anasınıfı olmak zorundaymıs. biraz sorunlu bır öğrenci ve her öğretmen tanır kardeşimi . Bir gun öğretmen ' sen yetmiyormuş gibi bir de kardeşini mı getirdin' demiş. Halbuki evımızın dıbınde olduğu için o anasınıfına yazdırdık. hem kım oluyor da böyle konusuyor diye düşünüyorum. Bır de bunu diyen müdür yardımcısı! Bu sözün hesabını sormak istiyorum nasıl şikayet edebilirım lütfen yardım edın
Bu yaziyi okuduktan sonra sorunlu öğrencilerle ugrasmiyacagim direk tutanagimi tutacagim.gitsin velileri ugrassin egitimleriyle onlar ilgilensin ben ogretim isine bakayim.o ogretmen kac tane öğrenciyle ugrasiyor haberiniz var mi ne var kapiyi yuzune kapattiysa belki onemli bi isi vardi.belki saka yapti kardesiniz anlamadi belki kardesiniz basja seyler soyledi size herseyi anlatmiyor.sikayet etmek size ve kardesiniz e su durumda hic bişey kazandirmaz bundan sonra sixin kardesinuzi hos gorenler en ufak bi sorunu bahane edip disipline verirler.

kardeşiniz ergenlik döneminde, cümleye fazlaca anlam yüklemiş olabilir
ya da başka bir zaman söyleyince belki gülecekken, o esnada kızmış olabilir
şikayet kolayı seçmektir,
önce gidip kendisinden dinleyin, ikna olmazsanız şikayetinizi edersiniz,
şu anda hissi davranıp yargısız infaz yapıyorsunuz...

''eğitimden öğretmene ne'' diyen arkadaşlarıma da çok şaşırıyorum,
milli
eğitim bakanlığına bağlı bir eğitim-öğretim kurumundan bahsettiğinizi,
çalışanlarının da
eğitim fakültelerinden mezun olduğunu görmezden geliyor olamazsınız.
eğitemediğiniz insanı öğretime hazır hale getiremezsiniz.

Bayanlar lütfen okuyun bilgilerınıze çok ihtiyacım var. Benim iki kız kardeşim var . Biri lise ikiye gidiyor diğerini bu yıl ana sınıfına yazdırdık. Ikısı aynı okuldalar bunun nedenı de (meslek lısesıne gidiyor kardeşim) her meslek lısesınde anasınıfı olmak zorundaymıs. biraz sorunlu bır öğrenci ve her öğretmen tanır kardeşimi . Bir gun öğretmen ' sen yetmiyormuş gibi bir de kardeşini mı getirdin' demiş. Halbuki evımızın dıbınde olduğu için o anasınıfına yazdırdık. hem kım oluyor da böyle konusuyor diye düşünüyorum. Bır de bunu diyen müdür yardımcısı! Bu sözün hesabını sormak istiyorum nasıl şikayet edebilirım lütfen yardım edın
taktımı takıyorlar..kardeşim böyle öğretmenler yüzünden okumayı bırakmıştı...gidip siz hesap sorun...başka mercilere şikayet nasıl işe yarar bilmem...çünkü lafta kalmış nasıl ispatlayacaksın... ben öyle birşey söylemedim derse ne olacak

her iki türlü de bakıyorum olaya.. daha önce bir okulda çalıştım ve gerçekten "dert" diye tabir edilen bir-iki öğrencimiz vardı. deseler ki kardeşi evliya, kimse görmek istemiyordu çünkü çok çektirmişti..

ama diğer türlü, öğretmenin bu çıkışı hiç hoş değil.. yine de büyük kardeşinin yaptıkları göz önünde bulundurulup tolere edilebilir gibi geliyor.. ha, suçsuz yere bir hakarette bulunduysa öğretmen, zaten o an verin cevabını.. şikayetle falan çözülmez.. sonuçta, eğitim zorunlu ama öğretmenlik değil hocam dersiniz, biter.. ama dediğim gibi "sorunlu" olan öğrencinin problem derecesine göre değişir vereceğiniz cevap..

Çok teşekkürler iyi ki de bu başlığı açtınız... kardeşiniz için söylemiyorum, yazılanlardan sorunlu öğrenci velilerinin bakış açısını gördüm , sorunlu ögrenci velisi nasıl düşünürmüş anladım... Bu arada sikayet et haddini bildir diyenlerin de bence öğrencilik hayatlari kötü geçti... kendileri de muhtemelen sorunlu tipti.. okulla cok ciddi sorunlari vardı ki bu kadar öfkeliler... benim aldığım ders şu ; okulda ögrenci sorun cikardiginda simdiye kadar hep alttan alıyordum, genctir hata yapar büyüklük bende kalsın, belki düzelir adam olur, ben egitimciyim diyordum.. bu yazdıklarınız bana ders oldu... madem terbiye etmek öğretmen işi değilmiş bana ünv ve iş hayatım boyunca yanlış ögretmisler ( sorunlu öğrencinin velisi böyle düşünüyormuş demek ki bunu da öğrendik bu topikte ) hiç ugraşmicam yazıcam tutanagı... Açık liseye geçsin ... velisi ugrassin dursun... her halukarda ben suçluyum nasıl olsa...

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: twe
öğretmen değilim, çooook öğretmenimden de nefret etmişliğim vardır. hemen söyleyeyim, saldırılara karşı.
tamam öğretmeni belki yanlış bir cümle sarfetmiş ama bunda şikayet edilecek bir şey göremedim ben. biraz sakin olun, gidin konuşun.
ayrıca siz kendiniz diyorsunuz sorunlu diye, belki sıcakkanlılıktan fazlası vardır kardeşinizde. tüm öğretmenler tanıyormuş yani kendimden pay biçtim de okuduğum okullarda tüm öğretmenler ya çok çalışkan ya da cidden sorunlu öğrencileri tanırlardı.
biz bu hak arama, şikayet etme durumunu milletçe biraz yanlış anlıyoruz sanırım. sizin özelinizde değil kesinlikle söylediklerim ama doktor, öğretmen, hemşire... yani her gün kaç kişi ile uğraşıyor bu insanlar ve bir öğretmenin de öğrencisine her zaman ama istisnasız her zaman güler yüzlü canım balım diye konuşması mümkün mü? tabi arada sesinin yükseldiği olacak, hakaret demiyorum yanlış anlaşılmasın ama biz kendi kanımız canımız yavrularımıza bile bağırıyorken bazen kaç tane öğrenci ile gün boyu uğraşan öğretmen de yeri gelince bağırıp, hatalarını söyleyebilir sanki. siz kendi kardeşinizle de iyice bir konuşun bence.

bu arada laf atmak için demiyorum da terbiye almamış öğrenciyi terbiye etmek gayet te öğretmenin işi. anası babası terbiye etmemişse kim edecek? kaldı ki zaten eğitim, okulun, öğretimin bir parçası.

konuşun bence, boşverin şikayeti.

Durduk yere duzgun bi'ogrenciye kimse bu biktik senden temali cumleyi kullanmaz.
Hocayi bi'kenara birakin da dibinizdeki sorunun kaynagina bakin bi.
Madem ogretmen adayisin yapici olup, ilk isin okula gidip hocayla konusmak olmali. Bakalim niye demis, nasil demis. Tatmin olmazsaniz zaten sikayet edersiniz.
Ancak meslek lisesi cikisli biri olarak soyleyebilirim ki kizan, bagiran ogretmenlerim iyi bile dayaniyolardi. Ben bu kadar saygisiz yasitimi bi'lisede gordum, en berbat cag lise donemi.

Ben şu kısıma takıldım kusura bakmayın.
Tüm öğretmenler tanıyorsa biraz değil oldukça sorunlu bir öğrencidir..
Artık ne gibi sıkıntılar çıkarıyor bilemiyorum..

Elbette 5 parmağın hepsi bir değil. Ön yargı bir öğretmene yakışmayacak kadar çirkin..
Kırılmakta haklısınız..

Bence gidip neden böyle söylediniz? Ön yargılı olmak bir öğretmene yakışıyor mu?
Ana sınıfı öğrencisi sizlerin şekil vereceği bir hamurdur.
Gibi cümlelerle en azından utandırabilirsiniz..

Ogrenci ne olursa olsun ogretmen terbiyeli olmak zorunda.. en fazla ailesiyle konusur duzeltmeye calisir durumu yardim alarak. Kimsenin haddi degil cocuklarimizin onurunu kirmak

Ogretmenin terbiye seviyesini nereden biliyorsunyz

Bu yazida olay ani sikayet eden tarafindsn yazilmis

Oncesi yok sonrasi yok taraflarin olay ani duygu durumlari belirsiz

Ogretmenin onur kirmaya calistigini sanmiyorum

Sadece yaptigi olumsuz davranislarla sayginligini yitiren bir ogrenciye anlik bir ifade olabilir

Bir de iyi ki sınıf öğretmeniyim.. Benim miniklerimin sorunları öyle masum ki..
Burak saçımı çekti, Aslı defterimi karaladı. Annemi istiyoruummmm..

Branş öğretmeni arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun..
Ben nöbet esnasında 10 dklık tenefüslerde bile sinir küpü oluyordum o ergen saygısızlıklarına.

Saç savurmaları, senli konuşmalar, boyu senden uzun diye diklenmeler.. Kusura bakmayın ama iğrenç..

Terbiye etmek öğretmenin işi diyenlere sesleniyorum. Terbiye etmemize izin verin o halde.
İşimize karışmayın!

Terbiye etmek bizim işimiz değil de sizin işiniz ise de lütfen işinizi düzgün yapın..

Uzman yardımı gerek şuraya gidin ya da şu kırtasiyeden şunu alabilir misiniz desek yolu bilmeyen veliler,
şikayet etmek için tüm yolları bilirler maşallah :)

Hiç unutmuyorum sağlık sorunu yüzünden çok zayıf, kısa boylu bir bayan öğretmeninin dersinde,
iki öğrenci yazışıp birbirlerine not gönderiyor.

Öğretmen notu görüp alıyor, okuyor. Ve ne yazıyor dikkat buraya..

Kocası yatakta bulamaz bunu beee..

Bu yazışmalar sınıfın en düzgün, başarılı, saçları örgülü olur, yakası kapalı, gömlek içerde olur ya hani öyle öğrencileri arasında geçmiş üstelik şok olmuştuk.
Biraz sorunlu denilenin neler yapabileceklerini siz düşünün..

Ben nöbet esnasında 10 dklık tenefüslerde bile sinir küpü oluyordum o ergen saygısızlıklarına.

Saç savurmaları, senli konuşmalar, boyu senden uzun diye diklenmeler.. Kusura bakmayın ama iğrenç..

Terbiye etmek öğretmenin işi diyenlere sesleniyorum. Terbiye etmemize izin verin o halde.
İşimize karışmayın!

Terbiye etmek bizim işimiz değil de sizin işiniz ise de lütfen işinizi düzgün yapın..

Uzman yardımı gerek şuraya gidin ya da şu kırtasiyeden şunu alabilir misiniz desek yolu bilmeyen veliler,

Hiç unutmuyorum sağlık sorunu yüzünden çok zayıf, kısa boylu bir bayan öğretmeninin dersinde,

Bu yazışmalar sınıfın en düzgün, başarılı, saçları örgülü olur, yakası kapalı, gömlek içerde olur ya hani öyle öğrencileri arasında geçmiş üstelik şok olmuştuk.

çok güzel bir mesaj olmuş, beğendim ama yazmadan da geçemedim..

terbiye vermenin öğretmenlerin işi olduğunu hiç düşünmedim, bir sınıfta çocuk öğretmenini dinlemeyip konuşuyorsa bu ailenin vermesi gereken bir disiplindir.. benim babam eğitimci, evde bize süper subliminal mesajlar verirdi :27: öğretmenin karşısında değil konuşmak, kıpırdamazdık bile.. eğitim, ailenin işi olarak düşünmüşümdür o yüzden hep..

İşimize karışmayın!

Benim miniklerin de hep iç parçalayan sorunları oldu.
Annesi kaçan, babası döven, ortada kalan...:KK61:
Gerçekten bunca senedir anne-babalardan tiksindim desem yeridir.

çok güzel bir mesaj olmuş, beğendim ama yazmadan da geçemedim..

terbiye vermenin öğretmenlerin işi olduğunu hiç düşünmedim, bir sınıfta çocuk öğretmenini dinlemeyip konuşuyorsa bu ailenin vermesi gereken bir disiplindir.. benim babam eğitimci, evde bize süper subliminal mesajlar verirdi :KK53: öğretmenin karşısında değil konuşmak, kıpırdamazdık bile.. eğitim, ailenin işi olarak düşünmüşümdür o yüzden hep..

Bir öğretmen olarak terbiye vermek benim işim değil deyip işin içinden çıkmıyorum.
Bir çocuk söz konusu, onun terbiyesinden, eğitiminden aile ile birlikte sorumluyuz biz.

Sorumlu olduğumu bildiğim için zaten üzülürüm, takarım hatta kızarım.

Yoksa vereyim dersimi alan alır, almayan bakakalır güle güle bana neeeee anası babası düşünsün diyerek
yapsam işimi çok da rahat olur başım. Açık konuşayım.

Ne uğraşıyorsun yahuuu diyen meslektaşlarıma bu benim işim, tabi ki uğraşacağım diyorum ben..

Ama konu sahibi gibi velileri görünce o meslektaşlarımı çok iyi anlıyorum gerçekten.

Bizden istenen öğretmenlik değil, ders saatleri içerisinde çocuklarına bakıcılık, çobanlık yapmamız isteniyor evet..
Çok acı ama gerçek bu..

Benim miniklerin de hep iç parçalayan sorunları oldu.
Annesi kaçan, babası döven, ortada kalan...:KK61:
Gerçekten bunca senedir anne-babalardan tiksindim desem yeridir.

Onlar aklıma gelmedi evet..:KK14:
Benim bir kız öğrencimin 5 yaşındayken gözü önünde babası annesini balkondan itmiş..
O düşüşe, sakat kalışına tüm sürece şahit olmuştu.
Sorunlar değil acılar olarak yaklaşıyorum onlara ben..
Minicik yüreklerde çok büyük acılar var maalesef:KK42:

Back
X