Çocuk Hastalıkları 8 aylık bebeğim kabız oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yemeyen çocuk çok zor, uğraştıkça yemiyorlar takmamak lazım. Benimkiler sebze meyve sıkıntı yok et yemiyorlar fazla, köfte olarak yerler. Büyüğü de yeni yeni icatlar çıkartıyor şunu yemem bunu yemem diye. Ama sofraya oturunca ekmeğe saldırıyorlar, biz kıskandıkça tatlı geliyor biliyorum.
Balık yağını denediniz mi iştah açıyor diye biliyorum.

Hiç bakmadım marketten alıyorum laktozsuz süt yaziyo
Allah'ım bu cevabı vermenden o kadar korkmuştum ki, sen bu çocuklara napıyorsun? 1 yaşına kadar inek sütü vermemen gerek, onlar bizim içtiğimiz sütü sindiremezler. Üzerinde devam sütü yazanı alman lazımm

Yoğurt çok faydalı bebekler cocuklar icin yoğurt hasas cizgim , ama ev yogurtu tabiki haziri değil, sebze çorbalari çok çok önemli bezelyeden dere otundan bile çorba yapardım ben çocuğuma, brokoli , taze fasulye aklına gele bilecek her sebzeden ayına göre araştırır çorba yapardım, patlıcan hariç 2 yaşına kadar patlıcan vermedim , corbalarina kıvam vermek için un asla koymazdim , azıcık irmik yada bulgur kullanırdım 2 yaşına kadar çiçek yağları kullanılmaz, ya zeytin yağı yada tere yagi , tere yagida market yagi olmaz ya kendin yapıcan yada doğal yapan birini bulmalısın ayy bu kadar hasas bi konu ki uzar gider , suan 5 yaşında halen haftalık balik et tavuk günü vardır bunlari mutlaka yemeli sağlığı büyümesi için, hersey Allah dan ama tedbirde kullardan imkanın yettikce doğal besle bebeğini midesine bagirsagina yazik kuzunun

Sütü sulandırıp öyle veriyorum direk vermiyorum

Hiç bakmadım marketten alıyorum laktozsuz süt yaziyo
Seni bakanlığa bildiricem açtığın konuların linkleriyle devlet gelip şu çocuklar eğer gerçekse bir kontrol etsin durumlarını. Kedime mama alırken “hiç bakmadan” almıyorum bu ne cehalet.

Kazen seni aradığında telefona kadın birisini verip konuşturmak kolay. Ya erkeksin ya da kadınsın aklın sıra eğleniyorsun. Asla gerçek bir insan olduğuna inanmıyorum. Eğer ola ki gerçeksen de devlet o çocuklara göz kulak olsun

İçmezler ki.
Tek içtikleri ilaç calpol, o da bir iki senedir.
Her hastalıklarında iğne yapıldı bebekliklerinden beri, anında kusarlar çünkü.
Bizde o icat doğdukları gün vardı, bebek kafasını memeye yaklaştırmazdı, eti kopmuş gibi bağırırdı, nasıl tutmazsın arkadaş
Emzirmediğim için sanırım bu hassasiyetim, elbette zararlı şeyler de yiyorlar aburcubur çikolata fastfood da ama mümkün mertebe sınırlı, sayılı kontrolüm dahilinde bunlar.
Zaten maksimum 2 3 sene daha böyle devam ederler, 9 yaşından sonra her şeye kendi erişimleri olacak, koruyamam.

Sütü sulandırıp öyle veriyorum direk vermiyorum
Su karıştırınca mucize olmuyor. Bak şimdi, marketten aldığın normal sütü, büyük çocuğuna veriyorsun. Küçük çocuğun için devam sütü alıyorsun ve 1 yaşına gelene kadar başka süt vermiyorsun. Tamam mı?

Ben ne yapıyorum ki bilmediğim için araştırıyorum bilmemek ayıp mı ogrenmeye calisiyorum

Çok guzel aromalı bi balik yagi kullanıyorum suan kokusu sakız gibi boyle :) koklatip icirdim bizimkine baya sevmisdi halinde içiyor 3 yaşından belli her sene 1 şişe:)

Her zaman değil çok nadir hazır çorba veriyorum

@PrenseslerinAnnesi hazır çorba, bulyon vb paketli gıdalar genç , yaşlı hepimiz için zararlı.

Siz de epilepsi hastasısınız. 2 kızınız da çok küçük. Belki bazen halsiz düşüyor , anı kurtarmak için; "her zaman tüketmiyoruz, bir şey olmaz" diye düşünüp hazır çorba tüketiyorsunuz.

Hazır çorbanın, başında durup karıştırmanız gereken sürede; evde olan sebzelerle sebze çorbası , mercimek çorbası vb yapabilirsiniz. Sonrasında blenderınız varsa blenderla çekip ; tuzunu kontrol edip 1-2 taşım kaynatmanız yeterli olur.

Başka bi konunuzda
Fenilketonüri şüphesi olduğundan bahsetmişsiniz hala bu durum var mı bakın benim kızımdan da topuk kanı alındığında tekrar almak istediler çok şükür bir sıkıntı yokmuş yanlış sonuçmuş çok şükür ama ben sonuç gelene kadar tüm hastalığı araştırmıştım
sizin değerler falan yükselmiş demek ki bu hastalık durumu da var bu hastalıkta ekmeği bile dışardan yiyemiyorlar tamamen ömür boyu düşük proteinli beslenmek zorunda yoksa zeka geriliğinden tutunda fiziksel gelişimde geriliğe kadar bir sürü sıkıntı oluyor ve düşük proteinli beslenmeye ne kadar erken başlanırsa o kadar etkisi azalıyor hatta dikkat edildikçe çok sağlıklı hayat sürüyor insanlar bu konuda bilgilendirilmediniz mi 1 ay önce kan değerlerine tekrar bakılmış hiç bişi söylemediler mi kontrolsüz kendi sütünüz bile verilmiyebilirken siz bu hastalık şüphesi varken nasıl kutu süt veriyorsunuz hiç hafife alınacak bi hastalık değil geri dönüşü de ne yazık ki yok evladınızın hayatıyla oynamayın lütfen bu hastalıktan emin olun var mı yokmu

Hanımlar konuya dönebilir miyiz?
Üye 1 ay arayla tam 2 defa teyit edildi, hala şüphe edenleriniz var lakin bizde ismi dahi var.
Allah aşkına mune hanım, yokluktan olsa anlarım destek olmaya çalışırım, konu sahibi bilmediğini iddia ediyor. İsterse ona her gün için tarif yazarim buraya, ama banada asiri fake gibi geldi

Hanımlar konuya dönebilir miyiz?
Üye 1 ay arayla tam 2 defa teyit edildi, hala şüphe edenleriniz var lakin bizde ismi dahi var.
Eski konusunda fenilketonori den bahsediyor hastalık başlı başına beslenmeyle ilgili böyle bi şüphe varsa nasıl beslenmesini bilemez bu hastalık şüphesinde tamamen düşük proteinli beslenmeli yoksa zeka geriliğine sebep olur eğer gerçekse nasıl çocuğun hayatıyla oynayabiliyor ben uyarılmadığını bilgilendirilmediğini düşünmüyorum çünkü değerler yeniden yükseldi diye konu açmış teşhis konulmasa bile sırf şüphe duyulduğundan bilgilendirilmiştir kalkmış kutu süt vermiş

Evet devam ediyo İstanbul'da tedavi goruyo ayda bir sefer kan alınıp takip ediliyo bu aylarda dalgalanma olabilir miş doktor öyle söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…