8 aylık oğlum

Meryemdss

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
486
214
23
37
Selam herkese.. 8 aylık oğlum var sükürler olsun gece beşiği de yatıyor ama sırtı cok terliyor ustunu kalın örtmüyorum bazen hafif ter varsa mendille siliyorum bakrım cok terlemiş havlu koyuyorum cıkartmak yerine birinden duymustun üstünü terlıyken cıkartmak daha hasta edermiş ılk bebegım neye ınanacogını şaşırdım az üşüttügünde hemencecik öksürmeye başlıyor ne yapmam lazım dogrusu nedır arkadaslar

Malesef hiç anlamadığım bir konu ama kıyamam ben onun minnak terleyen sırtına :KK37: Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar size şimdi

Canım çocuğunun bronşiti varmı.? Genel de öyle olanlar da çok olur terleme birde biraz genetik gibi birşey mesla ben ve eşim terlemeyiz çocuğum da hiç terlemez aşırı sıcak da bile kalsa gram ter çıkarmaz..

Çocuğun terlediği zaman kıyafetlerini çıkar değiştir canım havlu atmak la olmaz hem çocuk rahatsız olur öyle eskiler in lafı çıkarır san hasta olur hiç alakası yok

Çocuğu terli halde bırakmak hasta eder,üstünü degistirmek değil..
Siz büyüklerin böyle sözlerine bakmayın lütfen..
Gece üstünü degistirmek problem oluyorsa eğer,bazı giyim markalarının çocuk bölümünde sırta koymak için pamuklu bezler satılıyor onlar işinizi görebilir..

Havlu koyun uykusu da bölünmemesi olur
Bazı bebekler çok terliyor malesef

sırtına bez koyuyorsun zaten daha ne yapacaksın ki ... bazen çok terlıyse çıkart bişi olmaz ....olur boyle şeyler telaş etme...

Terli kıyafetin hemen değiştirilmesi gerekir. Üzerinde durursa asıl tehlikeli.

Oda sıcaklığı bebeğinizin üşütmeyeceği derecedeyse hemen hızlıca değiştirebilirsiniz.
Sanki havlu bebekleri dahada terletiyor gibime geliyor.
Şipşak soyun bebişi, kıyafetleri yellendirmeden giydirin haa:KK48:... ayhh kıyamam çok sevimli oluyorlar:KK68:

Her gece terliyorsa bir kat daha az giydirin. Üstünede bi uyku tulumu giydirirsiniz. Battaniye yada yorgan kullanmayın. Her gece çocuğun uykusunu bölüp üst değiştiremezsiniz. Öyle kalırsa da hasta olur.

Canım çocuğunun bronşiti varmı.? Genel de öyle olanlar da çok olur terleme birde biraz genetik gibi birşey mesla ben ve eşim terlemeyiz çocuğum da hiç terlemez aşırı sıcak da bile kalsa gram ter çıkarmaz..

Çocuğun terlediği zaman kıyafetlerini çıkar değiştir canım havlu atmak la olmaz hem çocuk rahatsız olur öyle eskiler in lafı çıkarır san hasta olur hiç alakası yok
Bn İlk zamanlar cıkarırdım oyle bısy duyduktan sonra cıkarmamaya basladım bronşiolit oldu 3 ay önce en ufak üşümeye başlıyor öksürmeye

Evin sıcaklığı sabitse pek terlemez aslında.
Ben hiç yorgan falan örtmüyorum. Sabaha kadar üstleri açık uyuyorlar.
Ter bezi de hiç kullanmadım. Havlu falan garip geliyor. Terledi diye üst değiştirdiğim de olmadı.
Bilmiyorum sanırım benimkiler pek terlemiyor.
Ama bazı insanların evine gidince domates gibi kızarıyoruz. Çocukların sırtından hep havlu. Bir tuhaflık çözemedim.
Terden mi hasta oluyor bu çocuklar yoksa yanlış ter uygulamalarından mi?

Çocuğu terli halde bırakmak hasta eder,üstünü degistirmek değil..
Siz büyüklerin böyle sözlerine bakmayın lütfen..
Gece üstünü degistirmek problem oluyorsa eğer,bazı giyim markalarının çocuk bölümünde sırta koymak için pamuklu bezler satılıyor onlar işinizi görebilir..
Asla terli bırakmıyorum hasta olmasında uykusu bölünsede cıkartırdım hasta oldu acaba cıkaetıgım ıcın mı dedım kendi kendıme

Terli kıyafetle durmamalı tabi ki. Kaloriferli değil mi ev? Oda ısısı nasıl? Hızlıca değiştirebilirsiniz.

Evin sıcaklığı sabitse pek terlemez aslında.
Ben hiç yorgan falan örtmüyorum. Sabaha kadar üstleri açık uyuyorlar.
Ter bezi de hiç kullanmadım. Havlu falan garip geliyor. Terledi diye üst değiştirdiğim de olmadı.
Bilmiyorum sanırım benimkiler pek terlemiyor.
Ama bazı insanların evine gidince domates gibi kızarıyoruz. Çocukların sırtından hep havlu. Bir tuhaflık çözemedim.
Terden mi hasta oluyor bu çocuklar yoksa yanlış ter uygulamalarından mi?
Evim sobalı canım gece uykuya dalarım dıye soba yanmıyor ustune cok ta kalın örtmüyorum ama iste sırtı terliyor bnde havlu koyuyorum emmeye uyandığında onları alıp baska havlu koyuyorum ama iste bilinçsiz yapıyorum

Oda sıcaklığınız kaç derece? Benim oğlum 20 ila 22 derece sıcaklıkta uyuyor. Biraz serin gibi gelebilir ama inanın uyku kalitesini bile etkiliyor. Çok kalın giydirmeyin, çok kalın örtmeyin üstünü.
Bunlara rağmen aşırı terleme var ise bir hekime danışın içiniz rahatlasin.

Selam herkese.. 8 aylık oğlum var sükürler olsun gece beşiği de yatıyor ama sırtı cok terliyor ustunu kalın örtmüyorum bazen hafif ter varsa mendille siliyorum bakrım cok terlemiş havlu koyuyorum cıkartmak yerine birinden duymustun üstünü terlıyken cıkartmak daha hasta edermiş ılk bebegım neye ınanacogını şaşırdım az üşüttügünde hemencecik öksürmeye başlıyor ne yapmam lazım dogrusu nedır arkadaslar
Sağlikla büyütün oğlumuzu.
Benim kızımda fazlaca terleyen bir bebekti.
Üzerini değiştiriyordum aksi halde hasta olması kacınılmaz.
Kızımın doktoru bir gün kızımı sıkı giydirip terlettiğim için demişti bana"bu kadar giydirme,üşürse birşey olmaz ama terleyip soğuğa çıkartırsan kötü olur"diye.
Kulağıma küpe ettim,üşüsün ama terlemesin modundayım artık.
Sizde değiştirin üzerini terleyince yada uykusu bölünmesin diyorsanız minik müslin bezler var onlardan koyun sırtına değiştirirsiniz uyanınca bebeğiniz yine üzerini.

Sobalı malesef canım cço yuzden bu kış nasık gecırdm bilemezsiniz
Sobalı evde de bebek zor yaaa, allah yardımcın olsun...

Sobanın olduğu odada yatıyorsa ondan terliyordur belki.

Sobalı evde otursam sobayı tüm odalara ısı dağıtacak bi yere kurardım, antre, hol gibi bi yer.

Hem bi oda hamam gibi bi oda soğuk olunca siz de hasta olabilirsiniz.

Böyle sobayı orta bi yere kursanız ılık olur. Ilık daha iyidir.

Benim oğlum öyle acayip terleyen bi bebekti şimdi çocuk :) havluyla falan değil üstünü değiştirmeniz lazım. Evin sıcaklığı 21 maksimum 22 olsun.

Gittiğimiz tüm doktorlar terli kıyafetleriyle durmasın üstünü değiştirin hemen dediler. O ter sürekli hasta olmalarına sebep oluyo çünkü. Hatta yeni doğduğunda doktor eğer terli bekletmez genzini de açık tutarsanız hasta olmaz demişti.

Bn İlk zamanlar cıkarırdım oyle bısy duyduktan sonra cıkarmamaya basladım bronşiolit oldu 3 ay önce en ufak üşümeye başlıyor öksürmeye

Bronşiti olan çocuklara biraz daha dikkat etmen gerekir kıyafetlerini değiştir terlediği zaman üstün de kalırsa çocuk daha kötü olur birde fazla kalın giydirme kendi giydiklerin den bir kat fazlasını giydir hep uyuduğu zaman da ince bir örtü örtmen yeterli olur.. Eğer evin sobalı ise işin zor ama eğer doğalgaz yada kalorifer ise daha kolay olur ısı dengesi aynı kalırsa daha iyi eğer çok terliyor ve buna öksürük de eşlik ediyor sa bir doktora götür

Back
X