8 aylık oğlum

Benim oglan maşallah makineden çıkar gibi terliyo babasına çekmiş.. o terli atletini muhakkak uykuluda olsa çıkarırım.. o ıslaklık üstünde kurursa vucudu o ıslaklıgı çekiyo daha hasta olur. Terli kıyafetini kesinlikle degiştirin.. benim oglum pamuklu kıyafetle daha çok terliyo hep penye giydiriyorum.

Sağlikla büyütün oğlumuzu.
Benim kızımda fazlaca terleyen bir bebekti.
Üzerini değiştiriyordum aksi halde hasta olması kacınılmaz.
Kızımın doktoru bir gün kızımı sıkı giydirip terlettiğim için demişti bana"bu kadar giydirme,üşürse birşey olmaz ama terleyip soğuğa çıkartırsan kötü olur"diye.
Kulağıma küpe ettim,üşüsün ama terlemesin modundayım artık.
Sizde değiştirin üzerini terleyince yada uykusu bölünmesin diyorsanız minik müslin bezler var onlardan koyun sırtına değiştirirsiniz uyanınca bebeğiniz yine üzerini.

Bronşiti olan çocuklara biraz daha dikkat etmen gerekir kıyafetlerini değiştir terlediği zaman üstün de kalırsa çocuk daha kötü olur birde fazla kalın giydirme kendi giydiklerin den bir kat fazlasını giydir hep uyuduğu zaman da ince bir örtü örtmen yeterli olur.. Eğer evin sobalı ise işin zor ama eğer doğalgaz yada kalorifer ise daha kolay olur ısı dengesi aynı kalırsa daha iyi eğer çok terliyor ve buna öksürük de eşlik ediyor sa bir doktora götür
Evet sobalı ev cok zor malesef kalın giydirmiyorum ama gece coj soguk oldugu ıcın ev pattanıyeyle besıgın ustunu örtüyorum hava alması ıcın acık yer bırakıyorum acaba örtüyü örtmesemmj üşür dıye örtüyorum

Benim oglan maşallah makineden çıkar gibi terliyo babasına çekmiş.. o terli atletini muhakkak uykuluda olsa çıkarırım.. o ıslaklık üstünde kurursa vucudu o ıslaklıgı çekiyo daha hasta olur. Terli kıyafetini kesinlikle degiştirin.. benim oglum pamuklu kıyafetle daha çok terliyo hep penye giydiriyorum.
Bnde penye gıydıyorum canım yelek fılan uyanınca gıydıyorum dedıgın iz gıbı cıkaryayım bm o zaman terledıgınde

Ben de kalın giydirmem. 1 badi 1 pamuklu ince pijama. Ama ilk uyuduğu etapta kafası ensesi falan terliyor oğlumun.
O yüzden kontrol edip uyurken değiştiriyorum. Değiştirdikten sonra pek terlemez evin ısısına bağlı olarak..

Neden hasta etsin ki üst değiştirmek? Sonuçta kuru bir şey giydiriyorsunuz. Onu diyen saçmalamış.
Havlu koymak üst değiştirilemeyecek durumlar için geçerlidir.. Oğlum 19 aylık hasta olsaydı olurdu şimdiye kadar..

Bn İlk zamanlar cıkarırdım oyle bısy duyduktan sonra cıkarmamaya basladım bronşiolit oldu 3 ay önce en ufak üşümeye başlıyor öksürmeye

Bence bebeğiniz o terden soğuk kapıyor siz sırtına bez koyuyorsunuz ve ama bir şekilde üşüyor..

Eger soguga ragmen ya da imce giydirmenize ragmen terliyorsa cocuk doktoruna soylemenozde fayda var.

Selam herkese.. 8 aylık oğlum var sükürler olsun gece beşiği de yatıyor ama sırtı cok terliyor ustunu kalın örtmüyorum bazen hafif ter varsa mendille siliyorum bakrım cok terlemiş havlu koyuyorum cıkartmak yerine birinden duymustun üstünü terlıyken cıkartmak daha hasta edermiş ılk bebegım neye ınanacogını şaşırdım az üşüttügünde hemencecik öksürmeye başlıyor ne yapmam lazım dogrusu nedır arkadaslar
Oda sıcaklığı 18 dereceyi geçmesin. Çarşafı ve giysileri yüzde yüz pamuk olsun. Asla ucuz diye başka kumaşdan hele ki sentetik kumaşlardan imal edilmiş bir şey kullanma. Üzerine citcitli atlet onun üzerine de Rahat bir pijama giydir. Elleri ayakları soğuk diye kat kat giydirme çünkü bebeklerin elleri ayakları sicakladiklari zaman klima işlevi görmek için soğur. Üzerine de ince bir pike ört. Yine de terlerse pamuklu bir mendili ya da havluyu nemli kıyafetle teninin arasına koy . Teri biraz çekince üstünü değiştir.

bebek mağazalarında ağız mendilleri satılıyor ya onlardan al. 10 lu falan oluyor. koy onu sırtına bir de çok giydirme. mesela benim oğlum sıcağa gelemezdi. bir çıtçıtlı bir de pijama giydirirdim. terledikçe bezi al. ayrıca terliyken üst değişince hasta olacağını sanmam. ben çok değiştim çünkü.

Evet sobalı ev cok zor malesef kalın giydirmiyorum ama gece coj soguk oldugu ıcın ev pattanıyeyle besıgın ustunu örtüyorum hava alması ıcın acık yer bırakıyorum acaba örtüyü örtmesemmj üşür dıye örtüyorum
Cocugu sen terletiyorsun bence ;)

Besigin ustunu cadir gibi niye o kadar ortuyorsun?
Ortme onu.

Battaniye ile değil de canım bir çarşaf örtebilir sin

Back
X