8. hafta ıcındeyım mıdem cok bulanıyo bişi yiyip içemiyorum :(

alanyalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
353
10
68
Antalya
benım durmumda olanınız varmı napabılırım... pc ye dalarak bı tane harslanmıs patatesı yemeye calısıyom aynı cocuk kandırır gıbııı kendımii kandırıyorum.

canım benım öncelıkle bebeğin hayırlı,uğurlu olsun..
sağ sağlim dogumlar dilerimm

.........
bazı bünyeler cok hassas oluyor hamılelıktee
ben 2 cocuk dogurdum ama hamılelıklerımde hiç birşey hissetmedım hatta aksine iştah patlaması yasadımve kilo aldım baya

......
tam aksine görümcelerim yattıkları yerden kilo verırler ve kusmaktan bır hal olurlar..
ortanca gorumceme 5 ay bız baktık
yattıgı yerden kalkmadı yatalak gıbı 5 ay yattı
ne yedı ne içti
serumlarla ayakta kaldı
15 kilo verdıı yattıgı yerden ..
..........
yine halıne şükret en azından gezebılıyordun
bu görümcem cocularını dahi öpemezdii ,kokuyorlar diyordu (ne üzücü bişee)
........
hamileliğin tuzu biberi canım bu gunler gececek 1 ay daha sabrett ..gebelıgın 3. ayından sonra yavaş yavaş gecerr..

bebeğin hayırlı olsun canım sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.biraz sabır diyorum ben de.benim 4 aydan sonra hafifleyerek doğuma kadar devam etti bulantılarım.gezmeye çıkardık eşimle çıktığımız gibi eve döndüğümüz zamanlar olmuştur kimi zaman.benim doktorum bulantı için kola içmemi söylemişti.hoş benim bulantımı hiçbir şey geçirmiyordu.bitti gitti şimdi.hayırlı doğumlar sana da..

bende 8. haftanın içindeyim canım :) 15gün öncesine kadar ayağa bile kalkamıyodum bulantıdan..Ama çok ağır yaşadım o dönemi. Evimden eşimden bile midem bulandı.Yemek zaten yapamıyodum bide aç kaldım diye midem bulanıyodu. Ee eşimde ahım şahım yemekler yapamıcana göre:) patates yedim..simit yedim derken onlardanda tiksindim. sonra memlekete gitmemiz gerekti geçen hafta ailem bi yemekler yapmış ben görmeden yapıldılar ya öyle yedim ki ve onların evi çok güzel kokuyodu. Kendi ev kokumdan tiksinmiştim ya abartısız. 2 gün kaldık bize geldiler 5 gün flanda yine yemeklerimi hazırladılar şimdi çok şükür ki iyiyim. Bide canım ev ekmeği alıp onu kızartıp yersen kahvaltı tarzları koku yapmayan yemekler v.s çok iyi oluyo. şimdide koku hassasiyetim var ama o kadar değil. Umarım geçer seninde en yakın zamanda berbat bişey anlayabiliyorum..

Allah yardımcın olsun çok zor hamilelik bulantısı...
benim hamileliğim de çok kötü geçti...
gebelik şekeri,tansiyon, reflü, 3 ay aralıksız bulantı...
ama bebeğini kucağına aldığında herşeye değdiğini anlıyorsun...
benim bulantıma tek iyi gelen şey zeytinle tuzlu çubuk krakerdi...
dene istersen, belki iyi gelir sana da ... bir de tuzsuz patlamış
mısır da midenin suyunu aldığı için bulantıyı azaltıyor...

Hayirli olsun canim.
Biz 14 haftalik olduk ama baslarda benimde midem bulaniyordu hic birsey yemek gelmiyordu icimden. Konu acmistim bende. Cubuk kraker falan iyi geliyordu az cok. Bide sey fark etmistim. Sabahlari o dönem bir bardak süt iciyordum bebek icin. Ictigim günleri asiri bulanti oluyordu. Süt ürünlerini kestim iyi oldu. Dünden bugüne kesildi bulanti kalmadi. Suan 14 haftalik olduk ama kilo veriyorum ne hikmetse. Doktor normal bir sorun yok dedi bakalim.

İlk 16 haftam kabus gibiydi. Sürekli 24 saat midem bulanır onunlada kalmaz sürekli çıkartırdım.

16. Haftadan sonra azalmaya başladı ama doğum yapana kadar da olsa sabahları mutlaka bir kere çıakrtırdım.

Allah yardımcın olsun, inş. seninki benimki kadar uzun sürmez.

Bana hiçbirşey fayda etmedi ama beyaz tuzlu leblebiyi çok önerirlerdi. Bir dene istersen.

Canım öncelikle hayırlı olsun :)

benimde aynı şekilde feci bulantılar öğürtüler bişey yiyememe
bide ben reflü tedavisi görüyordum ilaçları yarıda bırakmak zorunda kaldım hamilelikte
bulantılar yanma midede bişey yokken sırf acı acı kusma hepsini yaşıyorum

bana bitek ekşi elma iyi geldi
sabah kahvaltıda zorluyorum kendimi süt ve yumurta yiyorum
ama öğlen akşam hiç bişey yiyemiyorum
bazen canım isterse meyve yiyebiliyorum

benım durmumda olanınız varmı napabılırım... pc ye dalarak bı tane harslanmıs patatesı yemeye calısıyom aynı cocuk kandırır gıbııı kendımii kandırıyorum.

hiç korkma.bol bol kilo ver.nasıl olsa alacaksın.bu günler de geçecek.neticede bebeğe bir zarrarı yok.yemek için hiç zorlama.

ay Allah yardımcın olsun canım benimde ilk 5 ayım berbat geçti 6. aya girince biraz rahatladım hamileliğim başladığından beri tam 9 kilo verdim, doktor bana çok ağır bi mide bulantısı hapı verdi zofran die anca onu kullanınca yiyip içebiliyodum yoksa ne yeme ne içme hepsi çıkıyodu ama geçti Allaha şükür.. bende hiç bişi yiyemiyodum süt ısıtıp içine ekmek doğrayıp yedim günlerce, çok ağır zamanlarımda hastanede yatıp serum yedim.. istersen doktorunla görüş sana mide bulantısı için bi ilaç versin yoksa malesef bi dönem zor geçiriceksin.. mümkünse kokulu ortamlarada girme parfüm kullanma, ben temiz havaya çıktığımda çok rahatlıyodum, bide arkadaş yada aile ortamlarında olup sohbetlerle filan kafam dağıldığında rahatlıyodum.. benim 6. aya kadar sürdü umarım seninki uzun sürmez Allah yardımcın olsun..

Gunde 10 12 defa kusardım . İkisinde de bırak yemeyi senin gibi bilgisayarın başında bile oturamazdım o bile midemi bulandırurdı hep serumlarla geçti hamileliklerim. Evimden soğudum su bile kokuyodu pimapenlerin kimyasal kokusunu bile alıyodum. Oyle iğrençti ki. Yani kokmayan midemi bulandırmayan bişi yoktu doktor ekşi elma yememi solemişti ekşi elmayla beslendim hep. Bide ekmek yağsız kokusuz peynir. Doktor bana yumurta yememe ş safrayı arttırdığından daha çok kusacağımı sölemişti . O haslanmış patatesi bile ağzıma sürememiştim. Zencefil hapları mide bulantısı için bileklikler fitiller ne kullandıysam fayda etmemiştim. Hep serum. O yuzden su haline yat kalk dua et arkadasım buyuk ihtimal 14 . Hafta civarına gelmeden kesilecektir. Ben 7 ay cektim. Hayırlı doğumlar dilerim arkadaşım.

bende 8.haftamın içindeyim :)

benimde aşırı bulantılarım oluyor.evden,halıdan,duvarlardan,tiksinir oldum.özellikle deterjan kokuları fena dağıtıyor beni bir domestosla aram iyi :)

yemek konusu Allahtan annem yakın eşime bazen yapıyorum ama kendim yiyemiyorum.dışarıdan yemek geldiğinde iştahla yiyip sonra soluğu lavaboda alıyorum :(

bende pek işe yaramadı ama belki sende işe yarar kuzenim yemek yiyip üstüne limon yiyordu istifraları çok azdı.

resmen geçen gün açlıktan sırtım ağrıdı uyuyamadım :(

12.haftadan sonra bıçak gibi kesilecek bu bulantılar. Ve hamile gibi hissetmeyeceksin kendini. Kadınların büyük bir kısmı 3-6 ayı çok rahat geçirir. Az kalmış sabret.. ayran içebilirsin hem yararlı hem de bulantını bastırır ya da kefir içebilirsin. Hayırlı doğumlar..

Back
X