8 haftalık gebe iken kürtaj oldum genetik sonuç hakkında yardım istiyorum?

Mnaltnsk

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2014
25
0
6
35
Edirne
1,5 yıllık evliyim yaklaşık 1 ay önce 8 haftalık iken bebeğimizi kalbi durdugu için kürtajla aldılar. daha önce zaten kalbinin normalden çok yavaş olduğunu söylemişti doktor. sonrasında genetik teste gönderdik ve sonuç olarak "47,XY,+8 / trizomi 8 ile uyumlu karyotip tespit edildi.genetik danışma önerilir .sonraki gebeliklerinde amniosentez ile kromozom analizi önerilir." şeklinde sonuç geldi bize yardım edebilirmisiniz sonraki gebeliklerde olma ihtimali ne kadardır yada olmaması için ne yapmalıyız bu durum olan kimse varmı yardım ederseniz çok seviniriz cevaplarınızı bekliyorum.

Canim bildigim kadariyla toplam olarak 46XY kromosomu olmasi gerekiyor saglikli bir gende. senin sonucunda 47 cikmis ve 8. kromosomdan 2 kopya yerine 3 oldugu icin fetusta genetik bozukluk oldugu icin dusuk olmus olabilir. Boyle durumlarda bebegin yasasaydi bile genetik (trizomi 8)'le dogacakti. Downs sendromu gibi bi genetik problem oluyor. Rabbim onu senden aldiysa vardir bununda bir nedeni. Testlerinizi yaptirin, belkide boyle olmasi daha hayirliydi dogunca daha cok bakima ihtiyaci olacakti. Uzulmemek elde degil bende biliyorum 3 tane dusuk yaptim ama onemli olan saglik. Allah sabir versin mutlaka genetik testlerinizi yaptirin

evet bugün doktora gittik oda söledi ve genetik testi yaptırdık zaten yaşamazmıs böle olanlar artık bi dahakine olmasın diye arastırıyoruz gercekten çok zor bi durum ilkinde bu kadar kötü olduk 2 3 düşünemiyorum gercktn sizede çok geçmiş olsun allhm herseyin hayırlısını versin bölesini uygun görmüş demekki sizin neyden oluyodu acaba bebeginiz varmı?

Canim benimkilerde bi degisik, genetik ve erkek faktoru var ama daha detayli testler yaptiricam bir sure ara verdim 17 aydir bebek denemeleri dusukler baya yoruldum.. Heralde tup bebekle hamile kalicam Allahtan hayirlisi.. sagliklica gelsinler insallah

çok geçmiş olsun cnm 17 aylık süreçde doktorunuz size bütün testleri yapıp öyle hamile kalmalısın ve ilk düşükden sonra 6 ay sonra tekrar denemelisiniz demedimi? eşimlegenetik testi yaptırdık eger bişe çıkarsa bizde normal yolla degil aşılama yoluyla hamile kalabilecegimi ve onun tutmama ihtimali yok denecek kadar azmış çünkü hamile kalabiliyorum tutarmış yani sende üzülme lütfen kısır degiliz en azından hamile kalabiliyoruz.aşılamada anneden yumurta ve babadan sperm alıp içinden en iyisini seçip anne rahmine yerleştiriliyomuş tıp çok ilerlemiş insanın başına gelmeynce bilmiyormuş bazı şeyleri...

selam kızlar ben 7+3 haftamdayım kesem 22mm yolk kesem görünüyor ama bebek yok yok yok iki hafta önce de görünmedi şimdi de yok... doktor 1 hafta geriden geldiğini söyledi ve bebeğin şimdiye kadar görünmüş olması gerektiğini söyledi başımızdan aşağı kaynar sular döküldü eşim benden de kötü oldu çok üzgünüz şu anda. ikimiz de bunca zaman bekledik tam kendimizi tüp bebeğe hazırlamış doktorla konuşmuş yerini fiyatını belirlemiştik adet olmayı bekliyordum ki hamile olduğumu öğrendim dünyalar bizim oldu herkese söyledik herkes şok olmakla beraber mutluluktan bizim gibi ne yapacağını şaşırdı ancak sonuç bu... ikimizde de sorun yok nedensiz inferlite dediler 4 sene sonra böyle bir mutluluk ve sonu ... Şimdi kızlar benim durumumda olup da bebeğini sonradan gören oldu mu yoksa doktorun dediği gibi bu gebelik düşük yada kürtajla sonlanacak mı? 4 gün sonra tekrar çağırdı tekrar bakıcaz dedi ancak bundan sonra görünmesi düşük ihtimal yüksek olan ihtimal ise sonlanacak dedi okuduğum yorumlarda yolk kesesi varsa bebek de görünür diyorlar bu ne şimdi çıldırıcam... Güçlü durmaya çalışıyorum eşim daha çok etkilendiği için ama zor çoookkkk zor çok.....

canım inşallah bebeğin görünür yarın dokrota gideceksin sanırım gelişmeleri yazarsan sevinirim.

problemli bebeklerde oluyomu gerilik benmde 9 hft olması gerekrken 6 haftadaydı kalp atısını alamadı 1 hfta sonra gel dedi gittgmde kalbi durmustu bebekde görünmyodu kürtaj oldm Allh korusun inş. bebegniz saglıklıdır ve sorun yoktur eger varsa kesinlikle bebege genetik testi yaptırın

merhaba ben de cumartesi 2. kez kürtaj oldum ikisinde de 6. 7. haftada kalp atışı var 8. haftada yok
doktora alınan parçayı genetiğe gönderin dedim çok küçüktü o yüzden patolojiye gönderdim dedi
ama patolojide ayrıntılı incelenmiyor ki
sana şunu sorucam benm bebeğim 8 haftalıkken 6. haftalık gözüküyordu senin bebeğinin büyüklüğü neydi?
benm doktor işin kolayına mı kaçtı anlamadım

tam bilmiyorum ama ama benmde aynı 2 hafta geriden geliyodu ztn çok küçkki 2 3 mlden bahsedioruz o bile yetiyomuş demkki biz yaptırdık ve bebekde problem oldugunu ögrendik genetik testnde çıktı şimdi ona göre önlem alacaz bizde genetik testi yaptırdık eşimle sonuçları bekliyoruz ona göre hamile kalcam dediğin gibi pataloji sadece bebegn kalbi durdu o yüzden kürttaj oldu demk için biliyorsun artık kürtaj yasak bi kanıt onlar için hiç bir sonuç vermiyo onuda yaptırdık genetegede gönderdik özel hastanedemi oldun kürtajı heryerde genetik testi yapmıyorlarmıs cnm

geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın canım
evet özelde medical parkta oldum. ısrar ettim genetik diye ama çok küçük dedi.
sonuçta genetik için 1 hücre bile yeterlidir diye düşünüyorum niye böyle yaptı anlamadım
hatta kendisi kürtajdan önce bundan sonra san da eşine de bütün testleri yapıcaz ayrıntılı incelenecek dedi off sinir oldum şimdi

saol sanada geçmiş olsun hangi mmedikal park bende izmirdeki medikalde oldum eşimle biz gttik genetk testine ünw. araştrma hastanesinde genetik doktoru bebege genetik yaptırmanız çok iyi olmus dedi onun sonucunda bizden genetik istediler ztn artık geçmiş canım olsun yinede sen medikalde degilde ünw. hastanelerine git ücretsiz eşinle ve kan pırtılaşması için test yaptır en azından faydası olur ona göre yol alırsın

ben istanbul bahçelievlerde oldum canım
testlerin hepsini yapıcaz tabi ama bu bebeğe genetik yapılmaması biraz kötü oldu aklımda soru işareti kalacak
gerçi allah nasip etmişse her şekilde kucağımıza alacağız inşallah ama insan da sebebini bilip ona göre davranmak istiyor:)
inşallah güzel haberlerimizi verelim birbirimze

Aminnnn ins en kısa zamanda özel hastane para tuzağı gercekten çok pahalı testler araştırma hastanesine git bence direk genetik bölümüne

Kızlar beş marttta kürtaj oldum beş nisanda ilk adetimi oldum beş mayısta ikinci adetimi bugün 16 haziran ve hamileyim yarın doktor ransevum var ve innılmaz korkuyorum kalp atılını alamamıştık hiç yolk sac olduğu halde bebek göeünmemişti yarın ise 5+4 olucak görünürmü acaba yoksa sadece keseyi mi görürüz çok korkuyorum yine aynısı olursa diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…