8 haftalık gebelikte bulantı olmadan kusmak

careariyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
10
2
1
29
8 haftalık gebeyim bulantı yok sadece şişkinlik hazımsızlık şikayetlerim oluyor özellikle akşam yemeğinden sonra birkaç gün akşam yemekten sonra karın şişkinliği geğirme hazımsızlık oldu sonra yatmadan önce diş fırçalarken bir andan öğürme ile kustum. Bugün de akşam az yedim daha dikkat ediyordum ama bu sefer de daha diş bile fırçalamadan bir anda oluverdi bulantı da olmadan bir anda çıkarıyorum. Normal midir ya genelde hep sabah bulantılarından bahsediyorlar ya anlamadım ben de

Yok ya sadece sabah olmaz, kokudan olur, rahatsız edici bı histen olur gündüz olur gece olur uykudan uyandırır, normal bunlar, ben bı süre dişimi fircalayamamistim suyla calkalayip idare ediyordum acayip içimi bulandırıyordu fırça macun, su bile kokuyordu, bulantiya gerek yok anlık gelir o his 🤷🏻‍♀️

8 haftalık gebeyim bulantı yok sadece şişkinlik hazımsızlık şikayetlerim oluyor özellikle akşam yemeğinden sonra birkaç gün akşam yemekten sonra karın şişkinliği geğirme hazımsızlık oldu sonra yatmadan önce diş fırçalarken bir andan öğürme ile kustum. Bugün de akşam az yedim daha dikkat ediyordum ama bu sefer de daha diş bile fırçalamadan bir anda oluverdi bulantı da olmadan bir anda çıkarıyorum. Normal midir ya genelde hep sabah bulantılarından bahsediyorlar ya anlamadım ben de
Valla bu gebelik her bünyede farklı ben de de yukarıda ki bütün yazdıkların var 8 E yeni girdim bugün hem sabah hem gece(şimdi) kustum hiçbir şey yiyemiyorum bulantıdan zaten kuscam diye su bile sorun oldu ne zaman geçer acaba geçti mi sizde?

Valla bu gebelik her bünyede farklı ben de de yukarıda ki bütün yazdıkların var 8 E yeni girdim bugün hem sabah hem gece(şimdi) kustum hiçbir şey yiyemiyorum bulantıdan zaten kuscam diye su bile sorun oldu ne zaman geçer acaba geçti mi sizde?
Aynı sizin gibiydim 7 haftalıkken başlamıştı prilam diye bi ilaç verdi doktorum biraz rahatladım şimdi 16 haftalık oldum hala ilacı kullanıyorum kullanmadığım gün yine kusuyorum her yediğimi

7. haftada aksam yemeğinden sonra esimle tv izlerken ve kahkalar atarken bi anda ben kusucam dedim ve kustum 😂 mide bulantısı vs hiçbir sey yoktu 😂😂 bende tekrarlanmadı. gebeliğim boyunca 2 kez kustum sadece. 7. ve 17. haftalarda.
ama gebelikten gebeliğe çok değişiyor bu. sizin için gğvenli gıdaları bulup tüketmeye calisin. sindirimi nispeten daha kolay olan lifli gıdalar ve sebzelere yönelmeye calisin. ama sonucta bu gebelik.. kusacağınız varsa kusuyorsunuz yine de en azından hazımsızlık ve şişliğinize iyi gelir.😟

ben 30+’da ciddi mide rahatsızlıkları yaşadım. onu da az az, sık sık yiyerek aştım. salçayı, domatesi konple kestim. iananılmaz mide yanması yapıyordu. bir de sabah kahvaltısı haricinde hamur işi hiç yemedim 🥲

Aynı sizin gibiydim 7 haftalıkken başlamıştı prilam diye bi ilaç verdi doktorum biraz rahatladım şimdi 16 haftalık oldum hala ilacı kullanıyorum kullanmadığım gün yine kusuyorum her yediğimi
Halen mi 16 bile deliricem az kaldı ben. Bana bi ilaç yazdı iki tane alınan hiçbirseye yaramadı. Bugün işte tekrar gitcem doktora etkili birşey yazsın diye. Dayanamıyorum artık. Hep ne zaman kuscam diye dolanıyorum evde.

Halen mi 16 bile deliricem az kaldı ben. Bana bi ilaç yazdı iki tane alınan hiçbirseye yaramadı. Bugün işte tekrar gitcem doktora etkili birşey yazsın diye. Dayanamıyorum artık. Hep ne zaman kuscam diye dolanıyorum evde.
İlaç bende 2 gün işe yaradı sonra hastane yatışı yapıldı serumla düzeldi biraz bu süreçte 2 defa hastaneye yattım şimdilerde sadece ilaç işe yarıyor çok şükür azaldı baya

Bebek hareket edince geçer diyorlar ama kişiye göre değişiyor. 12. Haftadayım ve neredeyse bitti kusmalarım. Bana da ilk başta prilam vermişti doktor ama hiçbir işe yaramadı su bile içsem kusuyordum. Hiç bitmeyek sanmıştım. Dramamine verdi sonra o baya işe yaradı yemek yiyebilmekte başlamıştım

Ben 15 haftalık oldum bugün hala aynıyım bulantı olmuyor ama kusmalarım olunca doktor prilam yazdı 1-2 gün aldım ozumanlar kusmadım ama sonra yine başladı kullanmama rağmen aynı yine akşam şişince rahatsız oluyorum en son çıkarıyorum kendiliğinden valla

Back
X