8 haftalık gebelikte kese küçüklüğü

haadra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2024
60
16
31
Merhaba arkadaşlar, sat hesabina göre 8 hafta 3 günlük hamileyim. 7 Ekim'de muayene oldum (7 hafta 3 günlük iken ) kese var ama embriyo yok dediler. Boş gebelikten şüphelendiler. Bugün (14 Ekim) tekrar muayeneye gittim embriyo mevcut fakat beslenme kesesi çok küçük, bu istediğimiz bir durum değil genetik bozukluk kaynaklı ise düşük yolu ile vücut onu atar, fakat bir problem yoksa toparlar dedi doktorum, ölçümlerine göre gebeligin 8 hafta değil 7 hafta 3 günlük olduğunu söyledi. Kan sulandirici , multivitamin ve progestan verdi. Benzer durumu yaşayan var mı acaba?

Çok iyi inşallah hiç bir sorun olmaz sıkmayın canınızı muhtemelen büyür ve haftasını yakalar
31 yaşındayım yaklasik iki yıldır bekliyoruz, bir sağlık çalışanı olmama rağmen kendime o kadar aciz kaldım ki anlatamam. Eşimde ve bende hiçbir problem yoktu ama bir türlü hamile kalamıyordum. Gebeligimden önceki ay soğan suyu içtim 15 gün . Sanırım onun vesilesi ile hamile kaldım. Allah'ım kimsenin kalbini yormasin. İnşallah herkes evladını sağlıkla kucağına alır.

Üzülmeyin Rabbim yine nasip eder tek tesellim tekrar bu üzüntüyü yaşamamanız
Bir ayı geride bıraktık ilk gunler akıl sağlığımı korumak için çok zorlandım. Hiçbir şekilde agrim sızım olmadı. İlk reglimi de oldum
Bir kez daha deneyeceğiz inşallah. Rabbim kimselere bu durumu yaşatmasin

Merhaba arkadaşlar, sat hesabina göre 8 hafta 3 günlük hamileyim. 7 Ekim'de muayene oldum (7 hafta 3 günlük iken ) kese var ama embriyo yok dediler. Boş gebelikten şüphelendiler. Bugün (14 Ekim) tekrar muayeneye gittim embriyo mevcut fakat beslenme kesesi çok küçük, bu istediğimiz bir durum değil genetik bozukluk kaynaklı ise düşük yolu ile vücut onu atar, fakat bir problem yoksa toparlar dedi doktorum, ölçümlerine göre gebeligin 8 hafta değil 7 hafta 3 günlük olduğunu söyledi. Kan sulandirici , multivitamin ve progestan verdi. Benzer durumu yaşayan var mı acaba?
Durumunuz nasl oldu acaba

Bir sonraki muayenemde bebeğimin kalbi durmuştu malesef. 😞 üzerinden bir ay geçti şuan daha iyiyim çok şükür. İlk reglimi de oldum yeniden hamile kalabileceğimi söyledi doktorum
Çok geçmiş olsun inşallah tekrar kalırsınız bnnmde durumum bu şekilde 7+5 hastalığım bu şekilde kalmis diğer gebeligimd3 kan sulandirici içmiştim acaba bunda da içsem mi diyorm bisey oluck diye de korkuyorm lekelenme var ama hafif 2 haftadır

Eklentiler

• 20241125_093553.jpg
    20241125_093553.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 43
Çok geçmiş olsun inşallah tekrar kalırsınız bnnmde durumum bu şekilde 7+5 hastalığım bu şekilde kalmis diğer gebeligimd3 kan sulandirici içmiştim acaba bunda da içsem mi diyorm bisey oluck diye de korkuyorm lekelenme var ama hafif 2 haftadır
Doktorum bana ilk regl sonrası 100 mg aspririni günlük bir doz şeklinde alabilirsin , bir sonraki gebeliğin için pıhtılaşma durumunu dışlamış oluruz dedi. Doktor kontrolunde kan sulandırıcı kullanmanız iyi olur. Ayrıca düşük ihtimaline karşı progestan da başlatmıştı doktorum. Sizin muayeneniz ne zaman? Geç döllenme durumu olabilir mi ? Gebelik haftanizla HCG artisiniz paralel mi ?

Doktorum bana ilk regl sonrası 100 mg aspririni günlük bir doz şeklinde alabilirsin , bir sonraki gebeliğin için pıhtılaşma durumunu dışlamış oluruz dedi. Doktor kontrolunde kan sulandırıcı kullanmanız iyi olur. Ayrıca düşük ihtimaline karşı progestan da başlatmıştı doktorum. Sizin muayeneniz ne zaman? Geç döllenme durumu olabilir mi ? Gebelik haftanizla HCG artisiniz paralel mi ?
Beta gecen hafta salı 11 bin cikti poliskitik var bende ama her ay adet görüyorum progestron verdi ecoprin 100 mg kullan dedi ozeldeki doktorum devlette onu vermedi oyuzden kararsızım

Eklentiler

• Screenshot_20241126-125132_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20241126-125132_e-Nabz.jpg
    53,6 KB · Görüntüleme: 42
Beta gecen hafta salı 11 bin cikti poliskitik var bende ama her ay adet görüyorum progestron verdi ecoprin 100 mg kullan dedi ozeldeki doktorum devlette onu vermedi oyuzden kararsızım
Ecopirinin embriyoya hiçbir yantesiri yok ama olası pıhtılaşma sorunu nedeniyle beslenemeyip kalp durması olayının önüne geçer. Progestan da doğal bir hormon bebeğin tutunmasi ve düşüğün önüne geçmesi için tavsiye edilir genetik bozukluk varsa bebekte zaten progestan da onu tutamiyor her halükarda düşük ile sonuclaniyor. İnşallah endişe edici bir durumla karşılaşmaz sağlıkla gebeliginizi sürdürürsünüz. Herkes aynı olacak diye bir durum söz konusu degil. Burada olumsuz şeyleri okuyup kendinizi strese sokmayın derim. Ben önce bos gebelik konularını ardından kese küçüklüğü konularını her gün taradım durdum. Stresin arttı uykularım kaçtı, sonuç değişmedi. Kendinizi sakinleştirin, olumlu düşünün. Olası düşük durumunda hayırlı olanın bu olduğuna emin olun. İkilemler belirsizlikler çok zor , benzer süreci yaşamış biri olarak buralarda bu yazılanları okuyup umut etmeye çok ihtiyacım vardı ama malesef olmadi. Bence ecopirini ve progestanı muhakkak kullanın, bol su tuketimine dikkat edin. Stresten de (ne kadar mümkünse) uzak durmaya çalışın insallah.

Bir sonraki muayenemde bebeğimin kalbi durmuştu malesef. 😞 üzerinden bir ay geçti şuan daha iyiyim çok şükür. İlk reglimi de oldum yeniden hamile kalabileceğimi söyledi doktorum
Kanama lekelenme gormus muydunuz acaba kalp durduğunda k.bakmayin soruyorm ama Allah tekrar size nasip eder hamilelik duygusunu ben ecoprin kullandm 100 mg kan sulandirici lekelenmem vardj kesti şuan kafama onu taktım

Kanama lekelenme gormus muydunuz acaba kalp durduğunda k.bakmayin soruyorm ama Allah tekrar size nasip eder hamilelik duygusunu ben ecoprin kullandm 100 mg kan sulandirici lekelenmem vardj kesti şuan kafama onu taktım
Estağfurullah elbette sorabilirsiniz, bende sadece bir kez akıntı pembeye yakın renkte geldi kanamam vs hiç olmadı. Umarım bu süreci sorunsuz ve sağlıkla geride bırakırsınız siz.

Kanama lekelenme gormus muydunuz acaba kalp durduğunda k.bakmayin soruyorm ama Allah tekrar size nasip eder hamilelik duygusunu ben ecoprin kullandm 100 mg kan sulandirici lekelenmem vardj kesti
Estağfurullah elbette sorabilirsiniz, bende sadece bir kez akıntı pembeye yakın renkte geldi kanamam vs hiç olmadı. Umarım bu süreci sorunsuz ve sağlıkla geride bırakırsınız siz.
Bugün tekrar ozele gittim kalp atisi ve bebek ordaydi ama kese 16 mm oda küçük dedi hersey persembe belli oluck insallah buyur

Merhaba kaybınız icin cok üzüldüm başınız sağ olsun.. bende 10 gün kadar önce 13 haftalik bebegimi kaybettim hala acım cok taze.. size birsey sormak istiyorum, ecopirini veya aspirini neden verdi doktorunuz. Herhangi bir test yapildi mi size ? Test sonucunda mi verdi yoksa öylesine mi.

X