• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 haftalık Hamilelikte ne onerirsiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi Onfo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Onfo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
331
-145
98
35
Merhaba Hamilelikte bana ne yememi önerirsiniz. Sağlıksız olan besinler varmı. Arada bir nescafe içiyorum çok zararı olurmu mesela yada cinsel ilişkinin zararı olurmu. Uyku pozisyonu nasıl olmalı, benle deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Nescafeyi pek önermiyorlar ama çok içmiyorsan sorun olmaz diye düşünüyorum

Günlük alınması gereken kafein miktarı var ama bu kafein çikolatada var kahvede de o sebeple hesaplamalısınız
Ben kafeinsiz kahve tükettim.
Her gün bir yumurta muhakkak yiyin.
Peynir, yoğurt, süt vs bunlardan birini tüketin
Kabak çekirdeği, ceviz, fındık bunlarda faydalı
Avakado çok öneriliyor mesela
Kabız olmamaya dikkat etmelisiniz :)
Onun dışında vitaminlerinizi de her gün düzenli almalısınız
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻

Merhaba Hamilelikte bana ne yememi önerirsiniz. Sağlıksız olan besinler varmı. Arada bir nescafe içiyorum çok zararı olurmu mesela yada cinsel ilişkinin zararı olurmu. Uyku pozisyonu nasıl olmalı, benle deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bende 8 haftalığım ama mide bulantısından bişey yiyemiyorum

Günlük alınması gereken kafein miktarı var ama bu kafein çikolatada var kahvede de o sebeple hesaplamalısınız
Ben kafeinsiz kahve tükettim.
Her gün bir yumurta muhakkak yiyin.
Peynir, yoğurt, süt vs bunlardan birini tüketin
Kabak çekirdeği, ceviz, fındık bunlarda faydalı
Avakado çok öneriliyor mesela
Kabız olmamaya dikkat etmelisiniz :)
Onun dışında vitaminlerinizi de her gün düzenli almalısınız
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻
Çok güzel söylemişsiniz keşke midem bulanmazsa da hepsini yesem 🤣🤣 Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin inşallah

Evet Rabbim sağlıklı evlatlar nasip ETS’inde önemli değil bulantı yorgunluk vs
Benim 2. Gebeliğim ilk gebeliğimde 5 aya kadar kustum 5-6 kilo verdim sonra bebeğimi kaybettim farklı sorunlardan dolayı

hurma ananas maydanoz bitki çayları tüketmemeye dikkat edin düşük yapabilir
Cıva oranı yüksek balıklar var tüketmeyin
Yumurta ceviz tüketin
Kafeini çok fazla tüketmeyin
Doktorun verdiği ilaçları ihmal etmeyin

Benimde bulantım geçmedi daha bir günüm diğerini tutmuyor muz yiyebiliyorum çiğ soğan mesela aşırı dokunuyor geçen triliçe yedim içim dışıma çıktı
İlişki bir sıkıntı yok ise doktor serbest diyor doktor daha iyi bilgi verir
İlk haftalarda uyku pozisyonu sorun değilde sola daha çok yatmayı öneriyor ben mesela artık sırt üstü yatamıyorum bulantım daha da artıyor

Back
X