8 haftalık hamileyim doktor kontorole ayda bir gel dedi

gamzeblt

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
123
47
13
27
En son 7 haftalıkken gittim kalp atışını felan duydum sonra bana herşey düzgün bi ay sonra gel dedi ama benim bildigim 3 aya kadar 2 haftada bi kontrol ediyodu sizde nasıl boşa mı endişeleniyorum bide nette kalp durma gibi şeyler duydum korktum açıkcası

Bende her ay gittim son zamanda iki haftaya düşmüştü doğum yaklaştı diye

Bende her ay gittim son zamanda iki haftaya düşmüştü doğum yaklaştı diye
Acıbademe gidiyorum ama doktor tahliller için bile aramıyor hep gittigimde çok iyi güzel dedi ama ilk gebeligim hiç bi zaman şuna dikkat et bunu dikkat et demedi folidoce başlattı devit verdi daha sonra folidocedan başka bi vitamine geçirdi eczaneye sordum ilaçlarda herhangi bi farklılık var mı diye hayır eşdeğer sadece bunu karşılamıyo dedi doktor yüzünden biraz kafam karışık acaba doktorumu değiştirmeliyim

Suan çırpına olduğu ıcın bazı yerler sıkıntı olmadıkça gelme dıyor zaten ılk aylarda ayda bır son 2 ayda ya her hafta ya 2 hafta bır gıdıliyor canım

Acıbademe gidiyorum ama doktor tahliller için bile aramıyor hep gittigimde çok iyi güzel dedi ama ilk gebeligim hiç bi zaman şuna dikkat et bunu dikkat et demedi folidoce başlattı devit verdi daha sonra folidocedan başka bi vitamine geçirdi eczaneye sordum ilaçlarda herhangi bi farklılık var mı diye hayır eşdeğer sadece bunu karşılamıyo dedi doktor yüzünden biraz kafam karışık acaba doktorumu değiştirmeliyim
Boşuna stres yapıyorsun bence endişe etmenizi anlıyorum ama boşuna yani yinede siz bilirsiniz içiniz rahat değilse ya doktorunuzla konuşun yada değişin

Suan çırpına olduğu ıcın bazı yerler sıkıntı olmadıkça gelme dıyor zaten ılk aylarda ayda bır son 2 ayda ya her hafta ya 2 hafta bır gıdıliyor canım
Yaa benim eltimde benden 6 ay önce gidiyor ilk aylar çok gitti o yüzden endişelendim teşekkür ediyorum ☺️

Boşuna stres yapıyorsun bence endişe etmenizi anlıyorum ama boşuna yani yinede siz bilirsiniz içiniz rahat değilse ya doktorunuzla konuşun yada değişin
Tamam teşekkür ederim bu ara düşünecek bişey bulamayınca doktora sardım sanırım 😂

Yaa benim eltimde benden 6 ay önce gidiyor ilk aylar çok gitti o yüzden endişelendim teşekkür ediyorum ☺️
BaZıları kendı gıdıyor canım bence gereksız ajanda hastalık var bırde en ıyısı beslenmene vıtamınlerıne dıkkat et ayda bır gıt en temızı

Tamam teşekkür ederim bu ara düşünecek bişey bulamayınca doktora sardım sanırım 😂
Doktora gerek duyduğunda gereken şeyleri der bence banada ilk haftalar da bişey demedi ama sonradan dikkat etmem gerekleri filan dedi

İlk haftalarda bende 4 haftalarda bir cagirildim. Başlangıçta insan hep gitmek istiyor bazen kaçamak yapıp başka doktora bile gittim sirf görmek için 😊 hareketlerini hissettikten sonra icim daha rahattı daha sabirliydim. Simdi sonlara doğru epey sıklaştı.

İlk haftalarda bende 4 haftalarda bir cagirildim. Başlangıçta insan hep gitmek istiyor bazen kaçamak yapıp başka doktora bile gittim sirf görmek için 😊 hareketlerini hissettikten sonra icim daha rahattı daha sabirliydim. Simdi sonlara doğru epey sıklaştı.
Vallahi telefonu elime alıyorum hep kalp atışı durması yok başka şeylerle ilgi kötü şeyler çıkıyo karşıma eşimde kafasını koyuyp karnıma yok azıcık bi kalp atışı duyuyorum diye kendini kandırıyo zavallım muhtemelen benim kalp atışımı duyuyor 😂 garip durumlar ya 4 yıl sonra artık olsun bi tane dedik daha bismillah demeden endişelerimizi bitiremedik 😂

Vallahi telefonu elime alıyorum hep kalp atışı durması yok başka şeylerle ilgi kötü şeyler çıkıyo karşıma eşimde kafasını koyuyp karnıma yok azıcık bi kalp atışı duyuyorum diye kendini kandırıyo zavallım muhtemelen benim kalp atışımı duyuyor 😂 garip durumlar ya 4 yıl sonra artık olsun bi tane dedik daha bismillah demeden endişelerimizi bitiremedik 😂
Haklısın insan başta baya endiseli oluyor zamanla gecer çok normal suan hissettikleriniz 😊 daha cinsiyet vs var daha heyecanlı günler bekliyor 😊

Allah bağışlasın 🤗

En son 7 haftalıkken gittim kalp atışını felan duydum sonra bana herşey düzgün bi ay sonra gel dedi ama benim bildigim 3 aya kadar 2 haftada bi kontrol ediyodu sizde nasıl boşa mı endişeleniyorum bide nette kalp durma gibi şeyler duydum korktum açıkcası
Riskli bir durum yoksa ayda 1 çağırır. Benim riskliydi 2 haftada bir çağırdı. 16. Haftadan sonra 3 haftaya çıktı muayenelerin arasi. Endişe etme bence normal gidişat bu şekilde. Çok stres yapiyosan bekleme 3 haftada git en azindan 3 ayi doldurana kadar. Senin kafanin Rahat etmesi önemli

Doktorunuzla iletişiminiz hamilelik döneminde çok önemli bence.. Sizi dinlemeli ve de açıklayıcı olmalı. Eğer bu konuda sıkıntınız varsa doktorunuz değiştirin ama ayda bir kontrol konusunda sorun yok.. Sürekli de gitmek zorunda değilsiniz. Bazı test zamanları var önemli olan o test zamanlarında gitmeniz zaten doğum yaklaştıkça kontrol sıklığınız artacak.. Doktorunuzun size yazdığı ilaçlar konusunda da birbirinin muadili ilaçları yazıyorlar zaten.. Doktorlar ilaç firmaları ile anlaşmalı oluyor ve hangisi ile anlaşması varsa onu veriyor. Maalesef benim doktorumda kullandığım bütün vitaminlerimi omega 3 d vitamini falan en pahalısından ve sigortanın karşılamadığı ilaçlardan veriyor.. Ama doktorumı seviyorum ve güveniyorum mecbur alıyorum işte.. Hatta bana verdiği vitamini sayılı eczanelerden buluyorum temin etmekte zorluk bile çekiyorum..

Back
X