8 haftalık kürtaj

kub3474

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2023
22
0
16
32
Son adet tarihine göre 8 haftalık olması gereken bebeğimin 6 .haftada kalmış ve kalbi durdu diyerek kürtaj oldum . Kese de bozulmuş dedi doktor ☹️8 at ara ile 2 tane kalp durması ile bebeğimi aldılar hatt doktor kese bozulmuş dedi bazı yorumları okudum erken mi davrandım kürtaj için biraz daha beklemeli mi idim yada 2 taneden sonra tekrar hamile kalabilecekmiyim aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım diye çok korkuyorum ☹️ağır kaldırmanın bebeğin kalbi durması ile alakası var mı kafam da hep bu sorular psikolojim alt üst oldu benim gibi
Bunu yaşayanlar var mı
çok merak ediyorum ☹️☹️

Genetiği bozuk embriyolar erkenden kendini belli eder, bu iyi birşey. Tekrar aynı şey olacak diye bir durum söz konusu değil, tabii daha temkinli olmanız gerekir, sonuçta kürtajla alınan bebek incelenmesi gerekir ve inceleme sonucunda doktorunuz sebepleri size söyleyecektir. Senden ve eşinden bazı testler isteyebilir. Ağır kaldırmakla hiç ama hiç ilgisi yok emin ol.
Tekrar sağlıcakla hamile kalırsınız inşallah 🙏🤲

Son adet tarihine göre 8 haftalık olması gereken bebeğimin 6 .haftada kalmış ve kalbi durdu diyerek kürtaj oldum . Kese de bozulmuş dedi doktor ☹️8 at ara ile 2 tane kalp durması ile bebeğimi aldılar hatt doktor kese bozulmuş dedi bazı yorumları okudum erken mi davrandım kürtaj için biraz daha beklemeli mi idim yada 2 taneden sonra tekrar hamile kalabilecekmiyim aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım diye çok korkuyorum ☹️ağır kaldırmanın bebeğin kalbi durması ile alakası var mı kafam da hep bu sorular psikolojim alt üst oldu benim gibi
Bunu yaşayanlar var mı
çok merak ediyorum ☹️☹️
Muayenede kalp atışı olsaydı bebeğinizin size dinletirdi. Doktorunuza güvenmekten başka şansınız yokmuş. Sağlıksız kese ve kalbi durmuş beklerseniz bile sonuç değişmeyecekti.

Ağır kaldırma ile ilgisi olacağını düşünmüyorum. Rabbım sabırlar versin. İnşallah ilerleyen zamanlarda sağlıklı bir bebeğiniz olması dileğiyle ♥️♥️

Genetiği bozuk embriyolar erkenden kendini belli eder, bu iyi birşey. Tekrar aynı şey olacak diye bir durum söz konusu değil, tabii daha temkinli olmanız gerekir, sonuçta kürtajla alınan bebek incelenmesi gerekir ve inceleme sonucunda doktorunuz sebepleri size söyleyecektir. Senden ve eşinden bazı testler isteyebilir. Ağır kaldırmakla hiç ama hiç ilgisi yok emin ol.
Tekrar sağlıcakla hamile kalırsınız inşallah 🙏

Sürekli kürtaj olmak da Rahime zarar veriyormuş. Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın acısı çok kötü ☹️Allah büyük inancımız yüksel ama aynı şeyleri düşünerekten hamile kalmayı denemek zor ☹️

Sürekli kürtaj olmak da Rahime zarar veriyormuş. Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın acısı çok kötü ☹️Allah büyük inancımız yüksel ama aynı şeyleri düşünerekten hamile kalmayı denemek zor ☹️
Bu düşünceyi kafandan at ki aklına yer etmesin, benim arkadaşım 6 yada 7 defa kürtaj oldu ama en son hamile kaldığında bu defa aldırmayacağım dedi ve doğurdu şimdi sağlıklı bir oğlu var.

Bu düşünceyi kafandan at ki aklına yer etmesin, benim arkadaşım 6 yada 7 defa kürtaj oldu ama en son hamile kaldığında bu defa aldırmayacağım dedi ve doğurdu şimdi sağlıklı bir oğlu var.
Eğer Allah nasip eder hamile kalırsam ben de 10.haftaya kadar gitmeyi düşünmüyorum

Bunu yaşayanlar var mı
çok merak ediyorum ☹️☹️
Geçmiş olsun öncelikle. Bende 2 kez kürtaj oldum malesef. Sonrasında genetiğe gittim ve kan pıhtılaşması çıktı. 3. Gebeliğimde iğne kullandım sağlıklı doğum yaptım çok şükür. Önce bi genetiğe gidin sonucunuz çıkmadan hamile kalmayın bence. Bide 10. Haftaya kadar gitmicem demişsiniz öyle bişey yapmayın bence belki sizde de pıhtılaşma gibi bi durum var ve hemen iğneye başlanması gerekiyor bilginiz olsun

genetik ayrı bir bölüm mü kadın doğum buna bakmıyor mu ve bir tane sağlıklı bir 5 yaşında oğlum var belki kan pıhtılaşması olabilir
Çünkü ilk kalbi durduğunda normal demişti doktor üstüne arda 2 kere kalbi durdu genetiğin kan pıhtılaşmasından hariç genetik bozukluk çıkar mı bunu da merak ediyorum☹️

Geçmiş olsun öncelikle. Bende 2 kez kürtaj oldum malesef. Sonrasında genetiğe gittim ve kan pıhtılaşması çıktı. 3. Gebeliğimde iğne kullandım sağlıklı doğum yaptım çok şükür. Önce bi genetiğe gidin sonucunuz çıkmadan hamile kalmayın bence. Bide 10. Haftaya kadar gitmicem demişsiniz öyle bişey yapmayın bence belki sizde de pıhtılaşma gibi bi durum var ve hemen iğneye başlanması gerekiyor bilginiz olsun
Sürekli aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum normal de çalışıyorum daha ilk haftalar dikkat etmeme rağmen olmuyor o yüzden çalışmadan evde hamileliği geçirmek istiyorum belki yorgunluk fazla ayakta durmaktan bünyem hassas düşüyor herşey Allah dan ama yine de sürekli düşünmekten çıkmazın içine giriyorum ☹️

Sürekli aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum normal de çalışıyorum daha ilk haftalar dikkat etmeme rağmen olmuyor o yüzden çalışmadan evde hamileliği geçirmek istiyorum belki yorgunluk fazla ayakta durmaktan bünyem hassas düşüyor herşey Allah dan ama yine de sürekli düşünmekten çıkmazın içine giriyorum ☹️
Öyle düşünmeyin olacak olan her şekilde oluyor 3. Gebeliğimde merdivenlerden düştüm hamile olduğumu bilmiyordum sonra öğrendim ve gayet sağlıklı bi doğum yaptım. Dediğim gibi genetiğe gidin mutlaka bi araştırılsın ona göre yol çizin

çok geçmiş olsun ben de dün öğrendim uğraşlar sonucu tüp bebek ile elde tattığım gebeliğin 8. Haftasında bebeğimin kalbi durmuş :( nasıl hayata dönüp cesaretimi toplayacağım bilmiyorum. Ama size kesin olarak bildiğim bir şey söylebilirim annenin ne yaptığıyla ilgisi yok hayatın olağan akışındaki hareketler gebeliği etkilemiyor. İlk 12 haftada çoğunlukla genetik bir kusur olduğunda bu yaşanıyormuş. Bir kısmı da bilinmiyor. Tabi size diyorum ama benim de içim içimi yiyor. Yanlış bir şey mi yaptım, çok stres yaptım bebeğimn kalbini yordum mu diye :( işte akıl ne sözlerse söylesin insanın içinde yaşanan başka oluyor

genetik ayrı bir bölüm mü kadın doğum buna bakmıyor mu ve bir tane sağlıklı bir 5 yaşında oğlum var belki kan pıhtılaşması olabilir
Çünkü ilk kalbi durduğunda normal demişti doktor üstüne arda 2 kere kalbi durdu genetiğin kan pıhtılaşmasından hariç genetik bozukluk çıkar mı bunu da merak ediyorum☹️
Rabbım ogluna saglık versın canım,
benım hıc evladım yok . 4yıldır ugrasıyorum..
1kımyasal-1 dıs gebelık-1 bos gebelık yasadım.. gecen hafta kurtaj oldum ..
Rabbım herkesın kalbıne gore versın.. Saglıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın.amın

çok geçmiş olsun ben de dün öğrendim uğraşlar sonucu tüp bebek ile elde tattığım gebeliğin 8. Haftasında bebeğimin kalbi durmuş :KK43: nasıl hayata dönüp cesaretimi toplayacağım bilmiyorum. Ama size kesin olarak bildiğim bir şey söylebilirim annenin ne yaptığıyla ilgisi yok hayatın olağan akışındaki hareketler gebeliği etkilemiyor. İlk 12 haftada çoğunlukla genetik bir kusur olduğunda bu yaşanıyormuş. Bir kısmı da bilinmiyor. Tabi size diyorum ama benim de içim içimi yiyor. Yanlış bir şey mi yaptım, çok stres yaptım bebeğimn kalbini yordum mu diye :KK43: işte akıl ne sözlerse söylesin insanın içinde yaşanan başka oluyor
bende tüp bebek ıle hamıle kalmıstım 6.haftada kurtaj oldum...
kesem hıc duzgun degıldı ılk kontrolden bu yana,
bende cok agır kaldırma vs olayı oldugunu dusunmuyorum,
ya kromozom olarak embrıyo kaynaklı bendekı ya da genetık bır hastalıktan ..
Rabbım tekrardan saglıkla versın hepımzıe canım,
cokk gecmıs olsun .

bende tüp bebek ıle hamıle kalmıstım 6.haftada kurtaj oldum...
kesem hıc duzgun degıldı ılk kontrolden bu yana,
bende cok agır kaldırma vs olayı oldugunu dusunmuyorum,
ya kromozom olarak embrıyo kaynaklı bendekı ya da genetık bır hastalıktan ..
Rabbım tekrardan saglıkla versın hepımzıe canım,
cokk gecmıs olsun .
Size de çok geçmiş olsun 😔🙏🏻 Amin inşallah

çok geçmiş olsun ben de dün öğrendim uğraşlar sonucu tüp bebek ile elde tattığım gebeliğin 8. Haftasında bebeğimin kalbi durmuş :KK43: nasıl hayata dönüp cesaretimi toplayacağım bilmiyorum. Ama size kesin olarak bildiğim bir şey söylebilirim annenin ne yaptığıyla ilgisi yok hayatın olağan akışındaki hareketler gebeliği etkilemiyor. İlk 12 haftada çoğunlukla genetik bir kusur olduğunda bu yaşanıyormuş. Bir kısmı da bilinmiyor. Tabi size diyorum ama benim de içim içimi yiyor. Yanlış bir şey mi yaptım, çok stres yaptım bebeğimn kalbini yordum mu diye :KK43: işte akıl ne sözlerse söylesin insanın içinde yaşanan başka oluyor
Ben de tüp bebek ile hamile kaldığımda 8 haftalık sandığım bebeğim 7. Haftada kalbi durmuş. Tam bir yıl oluyor. Kolay değil yaşadıklarımız. Hele de tedavi sonucuyla olduğu için. Her gün iğneler vuruldum, her hafta serum yedim ev işi yapmadım yine de olmadı. Kürtaj oldum. Arkasından çok ağladım. Olur olmaz gözlerim doldu. Yaklaşık beş ay böyleydim sonra atlattım. Hiç beklemediğim zamanda kendiginden hamile kaldım. O da büyümedi yine kürtaj oldum. Bir sene de iki kez kürtaj oldum şimdi yine hiç umudum yokken hamileyim. Henüz bebeği göremedim ama inşallah bu kez sağlıkla kucağıma alacağım.🤲
Atlatmak için zamana ihtiyacımız var, kolay geçecek bir şey değil.🤗

Bunu yaşayanlar var mı
çok merak ediyorum ☹️☹️
Öncelikle geçmiş olsun. Allah sabır versin. Ayni şeyleri yaşadım. 6. Haftada kaldığı için siz beklerken aslında kese bozuldu. Benim de öyle oldu. İçiniz rahat etsin. Sizin yaptıklarınız ile ilgili değil. Embriyo sağlıksızdi. Ben de bir yılda iki kez kürtaj oldum. Geçen yıl ilk defa hamile olduğumu öğrendiğim tarihte bu yıl yine üçüncü kez hamile olduğumu öğrendim çok şükür.🤲 henüz bebeğimi göremedim keseyi gördüm ama inşallah bu kez sağlıklı olacak. 🧿 siz de dinlenin ve inancınızı yitirmeyin.🤗

Sizi çok iyi anlıyorum maalesef aynı şeyi bende yaşadım umarım Allah bir daha yaşatmaz hatta sağlıklı hayatta bir çocuğum var onda kan pıhtılaşma gibi bir sorunum yoktu acaba diyorum covit çıktıktan sonra covit atlattım vücutta pıhtılaşma yapmış olabilir mi diye düşündüm bunu doktorumla da paylaştım onun çokta bir delili olmadığını söyledi yine de içimin rahat etmesi için kan pıhtılaşma testi talep edelim dedi. Doktoruma göre sağlıksız embriyo genetiği bozuk anamoli olarak görüyor eğer pıhtılaşma durumu yoksa bende artık bu ihtimali düşüneceğim. Kendini kesinlikle suçlama dedi çünkü bu senin yada bizim dışarıdan müdahale ederek yapabileceğimiz bişi yok dedi. Maalesef gebeliklerde böyle bir durum olabiliyor dedi üzgünüm ama elden gelen bir şey yok tek duam Rabbim tekrar yaşatmasın.

Ben de tüp bebek ile hamile kaldığımda 8 haftalık sandığım bebeğim 7. Haftada kalbi durmuş. Tam bir yıl oluyor. Kolay değil yaşadıklarımız. Hele de tedavi sonucuyla olduğu için. Her gün iğneler vuruldum, her hafta serum yedim ev işi yapmadım yine de olmadı. Kürtaj oldum. Arkasından çok ağladım. Olur olmaz gözlerim doldu. Yaklaşık beş ay böyleydim sonra atlattım. Hiç beklemediğim zamanda kendiginden hamile kaldım. O da büyümedi yine kürtaj oldum. Bir sene de iki kez kürtaj oldum şimdi yine hiç umudum yokken hamileyim. Henüz bebeği göremedim ama inşallah bu kez sağlıkla kucağıma alacağım.🤲
Atlatmak için zamana ihtiyacımız var, kolay geçecek bir şey değil.🤗
Allahım güzel günlerde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ❤️ Ne güzel doğal yolla gebe kalmışsınız. Tüp bebek süreci tüm iğneler hormonlar derken maddi manevi daha zor olacak mı olmayacak mı endişesiyle. Sizin tüp bebek deneme sebebiniz neydi?

Allahım güzel günlerde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ❤️ Ne güzel doğal yolla gebe kalmışsınız. Tüp bebek süreci tüm iğneler hormonlar derken maddi manevi daha zor olacak mı olmayacak mı endişesiyle. Sizin tüp bebek deneme sebebiniz neydi?
Amin inşallah. Allah kimseyi evlat hasretyle bırakmasın. O süreçte iken iğnelere serumlara razıydım ama geçtikten sonra bilinçaltı o kadar fena ki en ufak bir hatırlatıcı da midem bulanır oldu. Sebepsiz infertilite olarak yıllarca bekledik. Üç kez tüp bebek denedik olmadı. Kendiliğinden olanları duyunca şaşırırdım bizzat yaşadım. İnşallah sağlıkla kucağımıza almak da nasip olur

Back
X