• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 Saatte Bir Ateşi Yükseliyor - Yardım

murexagor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-50
Puanlar
46
Selamlar, 17 aylık bir oğlum var. Yaklaşık 10 gündür öksürük burun akıntısı vardı.

Tam 5 gündürde ateşi var. Şöyle ki ateşi her 8 saatte 38,8 lere kadar çıkıyor. Calpol veriyoruz düşüyor 8 saat sonra bir daha aynı seviyeye çıkıyor.

Doktora gittik hareketli ve başka bir sorunu olmadığı için bizi gönderdi ama artık 5. gün canım sıkılmaya başladı. Hiç düzeliyor geriliyor gibi de gelmiyor…

Emiyor ama 3 gündür neredeyse hiç yemek yemiyor.

Ne yapmalıyız?

5 gündür her gün 38’i geçen ateşi varsa artık detaylı tetkik etmek gerekir

Adenovirus, ebv, kawasaki olabilir.
Doktora götürün tekrar

Yatıl isteyin doktorunuzdan. Haberiniz olmadan uykudayken vs birden yükselirse allah korusun. Bağışıklık kazanmış da olabilir haplara. İnatçıysa damar yolu takviyesi de gerekir yemiyormuş da canım benim. 🥺

Doktor 2 gün daha bekleyin sonra antibiyotik başlarsınız dedi ben anlamadım maalesef

Doktor 2 gün daha bekleyin sonra antibiyotik başlarsınız dedi ben anlamadım maalesef
Doktor test falan yapmadan antibiyotik mi başlayacakmış. Eğer öyleyse O doktoru değiştirin. Benimde kızım 5 gün böyle ateşi olmuştu genel hali iyiydi ateş dirençli değildi sizinki de 8 saatte bir çıkıyormuş dirençli sayılmaz. Sonra kendiliğinden geçmişti ama geçmese doktorum detaylı tahlil yapacaktı.

İnfluenza olabilir 5 günden uzun süren çok yüksek olmayan ateş var benziyor

Selamlar, 17 aylık bir oğlum var. Yaklaşık 10 gündür öksürük burun akıntısı vardı.

Tam 5 gündürde ateşi var. Şöyle ki ateşi her 8 saatte 38,8 lere kadar çıkıyor. Calpol veriyoruz düşüyor 8 saat sonra bir daha aynı seviyeye çıkıyor.

Doktora gittik hareketli ve başka bir sorunu olmadığı için bizi gönderdi ama artık 5. gün canım sıkılmaya başladı. Hiç düzeliyor geriliyor gibi de gelmiyor…

Ne yapmalıyız?
Düşmeyen ateş demek enfeksiyon var demektir. Enfeksiyonda antibiyotik gerektirir. Ateş iştahsızlık yapar o yüzden canı istemez yemeyi bol bol sıvı daha iyi olur. Rabbım tez zamanda şifa versin inşallah.

Ne yapmalıyız?
Mrb son durumuz ne oldu acaba bizimde 10 güne yakın burun akıntısı öksürük vardı son günlerde azaldı genel durumu iyi ama dünden beri ara ara çıkan inen ateşimiz bizede Dr bebeğim küçük diye şuan antibiyotik vermeyelim dedi sizin düzelme oldumu

Back
X