Emekli maaşı var mıydı teyzenin. O halde yalnız yaşaması mümkün değil . Kolay gelsin Banucum. Biz annemin ilaçlarını havanda döver içeceginin ya da yemeğinin içine karıştırıp verirdik. Alzemiar hastasina bakmak çok zor. Hala yürüme evresinde teyze daha sonra bunu da kaybedecek, yemek yiyemeyecek hala geliyor daha sonra, kaka çiş de tutamıyor, en son evrede yutkunma hissi kaybolur ve beslenme yetersizliğinden hasta kaybediliyor. Maalesef bu sekilde. Yedi yıl sürmüstü annemin hastalığı. Teyzenin bir an önce bakımevine yatırılması gerekiyor eğer kızı oğlu yoksa.
Maalesef hiç çocuğu olmamış
Geçen seneye kadar köydeki bir yeğeni hesapta ilgileniyordu ( kadını doktora goturmeden nasıl yaptıysa kendini vasi tayin ettirmiş ve kadına bakıyorum ayağına para alıyormuş devletten
teyze de baştan ses etmemiş gelip beni dolaşıyor diye ama sonra eşinin tarafindan birileri de evine el koymaya kalkınca dellenip mallarini mehmetçik vakfina bağışladı ( 2 tane arsada hissesi vardı toplam 2 dönüm kadar )
Devlet sadece fakir ve dul aylığı mi ne veriyormuş hatta burdaki hemşireler valla malları bagislamasaydi şimdi özel bakım evlerinde bile anında yer bulurdu dediler
Bakalim devletin bakım evlerinden herhalde yer ayarlamaya çalışıyorlar sanırım
Tam Teyze ortalık yerde krize girince geldiler hatta onları bile kovaladi bana iğne yapacaksınız gidin diye
Yerlere attip tepindi hatta benide bir ara yere yapistirdi nasıl bir güç geliyorsa o An
O pamuk gibi olan kadın o An gidiyor yerine başkası geliyor sanki
birde devamli 3 harflerden bahsediyor
büyü yaptılar bana bak beni kurtar yoksa Türkiye batacak diyor
Onu hastaneden çıkamıyorum diye beni de sabah beri 5 kere kovmustur hatta daha bile fazla
Neyse ki bir An sinirlerim bosalsa da şimdi daha metanetli yaklasiyorum
ama onu öyle görmek beni çok üzdü
Rabbim cektirmesin.....Aminnnn