• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

iyi gecelrrrr
selmacığımmmm nasılsınnnn

çok vaktim yok sabah direksüyon dersim var yatmam lazımmm çok uykum varrrr

bilgiler güsel teşekkür ederimm iyi gecelerrrrr

Şifa kaynagı dere otu,bilinmeyen faydaları günyüzüne çıktı dere otunun faydaları
Yazar Yönetici Bölüm Sağlık

4

Haz

http://img283.yukle.tc/images/6324250x250.gif

Salata, çorba, sos, balık ve et yemeklerinde kullanılan dereotunun tam bir şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özellikleri bulunan dereotunun nefes açmak ve kötü ağız kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı tohumunun çiğnenmesinin yeterli olacağını belirtti. Dereotunun mide krampları ve spazmlarında da oldukça etkili olduğu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, tohumlarının kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi geldiğini kaydetti.

NEFESı AÇIYOR, AĞRIYI GEÇıRıYOR

dscn0343 Şifa kaynagı dere otu,bilinmeyen faydaları günyüzüne çıktı dere otunun faydaları

Dereotu tohumunun bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayı kolaylaştıracağını dile getiren Yrd. Doç. Uğur, “Tohumlarından yapılan çay, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağlamaktadır. Dereotu çayı yapmak için, ezilmiş 2 çay kaşığı dereotu tohumunu, kaynamakta olan suya atarak 2-3 dakika kaynatılması yeterlidir. On dakika kadar çayın demlenmesi beklendikten sonra, her yudumda nefesin açıldığı hissedilecektir. Çocuklara, gaz ve sancı durumlarında, seyreltilmiş çaydan daha az miktarlarda verilebilir” dedi.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR

Dereotunun aynı zamanda sindirime yardımcı ve idrar söktürücü özelliğinin de bulunduğunu belirten Uğur “Düzenli tüketilmesi durumunda, emzikli kadınların sütünü arttırma gibi özellikleri ile de halk reçetelerine girmiştir. Çürüme, ezilme, sancı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, böcek sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.

KOLESTEROLÜ AZALTIYOR

Tohumları, sindirim sisteminde ishale neden olan birçok bakteriye karşı vücudu koruyor. Lapası rahimdeki enfeksiyonları temizliyor. Hayvanlar üzerindeki denemelerde, damarlarda genişlemeyi arttırdığı ve kan basıncını düşürdüğü, solunumu teşvik ettiği ve kalp atış hızını azalttığı belirlenmiştir. Yine fareler üzerinde yapılan denemelerde, dereotu yapraklarından çıkarılan coumarin (vanilyaya benzeyen koku) 14 günlük kürü ile farelerin kan serumunda trigliserit seviyesinde yüzde 50, toplam kolesterol seviyesinde ise yüzde 20 azalma belirlenmiştir”

ışte göbek yağını eriten gıda!

Diyetinize bu gıdayı ekleyince yüzde 22 daha fazla kilo veriyorsunuz. ışte o gıda;
Diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenler yüzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Göbekteki yağların yüzde 81′i de yoğurtla eriyor.

Göbeğinizi hızla eritmek istiyorsanız, bol bol yağsız yoğurt yemelisiniz! ABD’de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.

Tennessee Üniversitesi’ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti.

Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, “Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt” diye konuştu. Araştırma Uluslararası Obezite Dergisi’nde yayımlandı.

Safran Çayı ıçeriği
• Funda
• Biberye
• Altınotu
• Adaçayı
• Mısır Püskülü
• Kirazçöpü
• Sinameki
• Defne Yaprağı
• Isırgan Yaprağı
• Mate Çayı
• Yeşil Çay
• Rezene
• Nane
• Narçiçeği
• Bamya Çiçeği
• Civanperçemi
• Kuşburnu
• Papatya
• Ardıç Tohumu

selmaY paylaştığın yazılar çok güzel teşekkürler canım
sen buldukça bizimle paylaşmaya devam et bekleriz alkisalkisalkis

günaydın rukiye ablam iyi pazarlar opuyorumnanaktan

selmaY paylaştığın yazılar çok güzel teşekkürler canım
sen buldukça bizimle paylaşmaya devam et bekleriz alkisalkisalkis

günaydın rukiye ablam iyi pazarlar opuyorumnanaktan

selmayy abla saol bilgiler süper

Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içinkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3:lepi:Şenizvereliniortakalkisalkisalkis:içelim::hooray::hooray::hooray:

ben dün biraz kaçırdım aslında tam diyet modundaydım ama...
dün sabah 1 muz
öğlen 1 dilim ekmek form bisküvi karışık omlet domates salatalık
ara yok
aksam arkadaşlara gitmeye karar verdik yemek yapmamıştım uzak evleri geç kalacamız için yolda yedik yarım ekmek arası köfte yedim gazozla
arkadaş da yarım diim yaş pasta 1 bardak kola içtim:kedi: çok abarmamışım değil mi;?

ben dün biraz kaçırdım aslında tam diyet modundaydım ama...
dün sabah 1 muz
öğlen 1 dilim ekmek form bisküvi karışık omlet domates salatalık
ara yok
aksam arkadaşlara gitmeye karar verdik yemek yapmamıştım uzak evleri geç kalacamız için yolda yedik yarım ekmek arası köfte yedim gazozla
arkadaş da yarım diim yaş pasta 1 bardak kola içtim:kedi: çok abarmamışım değil mi;?

yok balım yıcen tabı sen bebek emzırıyonnn cok değil benceeeeee opuyorumnanaktan

Back
X