Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

herkese günaydın az kalorili günler hepimize :) sabah annem melike sen biraz incelmişsin dedi bi mutluyum yani bugün :16:

GÜ NAY DIN !!! kızlarrr herkes için sağlıklı, mutlu, huzurlu bir gün olsun okula gitmek için hazırlanıyorum öğleden sonra görüşmek üzere :52:

staj günleri uygulamak adına kendime diyet menüsü yaptım veeee sizlerle paylaşmak istedim:D:D (bu arada staj günlerim çarşamba,perşembe,cuma)
kahvaltı: 1 fincan kahve,
domates salatalık 1 dilim buğday ekmeği (kahvaltıyı erken yaptığımdandır sanırım sürekli midem bulanıyor)
ara:1 meyve
öğlen:öğlen yemeklerini şirkette yediğimden pek elimde değil yemek seçmek ama öle çok kilo aldıracak şeyler gelmiyor zaten
1 kase çorba( genelde mercimek gelir askeriyee gibi :D ) ana yemek (ana yemeklerde çok yağlı falan olmuyor allahtan) bide yoğurt ayran veya salata
ara=burda ne yiyeceğime daha karar vermedim :D:d
veee akşam : 1 kase çorba, tavuk ızgara veya sebze yemeği
hergün 2 bardak yeşil çayımı içicem(inşallah hiç zannetmiyorum ama) en az 2 litre su bu kadar işte staj günleri haricinde dershane ve okul içinde bi liste ayarlamaya çalışıcam :D

Kızlar bugün rezalet tablosu oluşturdum menümü paylaşmıcam utanıyorum.

Spor günüm olmamasına rağmen bu rezaletin üstüne spor yapıyım dedim.Tabi kendi özel sporumu yapmadım onun yerine 1 saat sabit hızda bisiklet sürdüm.%80 %85 nabızla gittim sürekli.Çok felaket bir şeydi özlemişim dayanıklılık sporunu.Bayadır yapmıyordum.

Kızlar bugün rezalet tablosu oluşturdum menümü paylaşmıcam utanıyorum.

Spor günüm olmamasına rağmen bu rezaletin üstüne spor yapıyım dedim.Tabi kendi özel sporumu yapmadım onun yerine 1 saat sabit hızda bisiklet sürdüm.%80 %85 nabızla gittim sürekli.Çok felaket bir şeydi özlemişim dayanıklılık sporunu.Bayadır yapmıyordum.

yinede eritmişsin sporla falan üzülme canım

Of kızlar ya.. Daha demin canım çok sıkıldı. Geçen hatfa 86 kiloydum ama daha demin tartıda 86.8 çıktım. Bu yemeklerle ve sporla bu imkansız. 2 aydır regl olmuyorum. Hormon sistemin rezalet. Acayip şiş durumdayım. Fadime ablanın ve annemin tavsiyesi üzerine 1 bardak lahana suyu, 1 bardak da maydanoz suyu içtim. Ama bir faydası olmadı. Acaba ondan mıdır? Çok canım sıkıldı :(

geç olsa da dünkü menümü paylaşacağım

sabah
aç karna 1 bardak su
1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği üzerine krem peynir ve salça sürdüm
2 zeytin ve çay

ara
1 bardak çay

öğlen
1 su bardağı kadar haşlanmış kepek makarna yanına 3 kaşık yoğurt
1 bardak elma suyu (şekersiz) , 5 badem 1 çay kaşığı nutella

ara
çubuk tarçın ilaveli limonlu yeşil çay

akşam
salata
1 kepçe fırında pişmiş köfteli patatesli yemekten
2 kaşık yoğurt
1 bardak elma suyu ve 1 çokoprens

ara
çubuk tarçın ilaveli limonlu yeşil çay

bol su

Beste elma suyu kalorili haberin olsun..
çokoprensle elma suyu dışında pek birşey yok, gayet güzel..
yorum yapana bak, benim pazartesiden bu yana yediklerimi bir görsen :43:

1 b süt 2d ekmekle tost bol yeşilik 3 zeytin
ara 1 b süt 4 diyet limonlu bisküvi
1 elma
ögle lahana çorbası,yogurtlu kereviz
ara 8 badem 3 k kayısı
saat 4 2 d ıspanak böregi çay
ara 1 armut
gece acıkırsam yogurt yerim
toplam 2 saat yürüyüş
2.5 lt su
birazdan yeşil çay içicem 2 kupa

böreğin kalorisini bilmiyorum ama onun dışında herşey güzel..
afiyet olsun.

bugünkü mönüm

sabah : aç karna yarım bardak su, 1 dilim tam buğday ekmeğinden peynirli tost, üzerine az krem peynir ve salça sürdüm, az salata limonlu yeşil çay

ara : 1 bardak çay + 1 adet bisküvi

öğlen : yarım su bardağından erişte pilavı, 1kk peynir ve sabahtan kalan salata ile

ara : 1 bardak elma suyu ile 3-5 tane draje bitter çikolata, 1 kupa çubuk tarçın ilaveli limonlu yeşil çay, 1 çokoprens

akşam:1 kepçe fırında pişmiş köfteli patates yemeği, 3 kaşık yoğurt bol pul biber, biraz salata

ara :1 fincan ikisi bir arada

bol su

Besteeeee, yeme şu çokoprensleri yaaa:1:
yoksa bak ne güzel besleniyorsun..bir gün gelecek, o kilolar direnmeyi bırakacak ve çatır çatır gidecek kilolar..

Diyet yapmak sadece kaloriyi indirip yediklerini azaltmak değildir.Daha önce dediğim gibi kendini iyice kötüye sokmadan bir uzmana git.

Tuğçe lahananın ödem giderici etkisi vardır.Ama sadece ödem değil vücutta ödem yok ise vücuttaki suyu atar.Lahana yemeyi bıraktıysan tartıldıktan önce vücut o lahana yüzünden vücuttan atılan suyu geri almış olabilir.

Selamlar bugünkü menüm

1.öğün 15 gr protein = 100 kcal - 15 gr protein
2.öğün 2 tane tost - sütlü kahve - 100 gr lor = 625 kcal - 30 gr protein
3.öğün 30 gr protein = 150 kcal - 30 gr protein
4.öğün 125 gr tavuk = 225 kcal - 25 gr protein
5.öğün 2 dilim çemenli ekmek - sütlü kahve = 325 - 10 gr protein
6.öğün 125 gr tavuk = 225 kcal - 25 gr protein
7.öğün 125 gr tavuk = 225 kcal - 25 gr protein
8.öğün 50 gr lor = 50 kcal - 10 gr protein
10.öğün 50 gr lor = 50 kcal - 10 gr protein

TOPLAM 2000 KCAL - 180 GR PROTEİN
60 DAKİKA SPOR - 4 LİTRE SU

PINAR TAM SINIRDAYIM KUZUM :D

Naz bu protein diye yazdıkların neydi kuzum?

selam kizlar yarin is gorusmesine gidecegim part time hem kimya ile ilgili cuma-cumartesi olcak olursa tabi insallah dua edin lutfen iyi gecsin:)
simdi menumu yazayim
sabah:1 dilim ekmek peynir salca cay recel
ara:2 kayisi 1 incir 1 erik 5 badem kahve
ogle: 2 dilimden peynirli ekmek
ara:1 elma 1 mandalina
aksam:1 dilim ekmek ciger kirmizi biber kavurmasi
spor yapacagim simdi

Melikecim dilerim herşey gönlünce olsun..hakkında hayırlısı olsun..

mönü çok düzenli, afiyet olsun canım

nasılsınız kızlar...uyuyakalmısım erken gelemedim::(
bgnki menüm
sabah:1 dilim ekmek 1 parca peynir+cay
öğlen :1 parca tavuk
ara:1 elma+kurabiye
aksam az kuru fasulye+azcık bulgur pilavı+2 tane tursu biberi(ev yapımı)
ara:1 elma
3 litre su
nazzz spor yok sanırım benim bu hafta yaa:.(

canım mönü çok güzel..
benim de pazartesi dışında hiç sporum yok :52:
hareket etmemiz lazım:50:

Naz bu protein diye yazdıkların neydi kuzum?

Whey protein.Protein tozu yani.Spor yapmadığım günler sabah 15 gr içiyorum.Yiyeceklerin sindirilme süreleri var.Mesela tavuktaki protein 2-3 saat sonra kaslara gidebiliyor.Sütteki protein kazein proteini yani 8-10 saat boyunca milim milim kaslara protein verir.(Bazı diyetisyenler gece yatmadan önce süt verir mesela bu yüzdendir)Yani uzun lafın kısası normal yiyeceklerdeki en hızlı sindirilen protein tavukta ve oda en erken 2 saatte gidiyor kaslara.Oysa protein tozları 10-15 dakika içinde sindiriliyor ve kaslara çok cabuk gidiyor.Gece boyu aç olan kaslara sabah 15 gr kadar protein verince metabolizma hızlanır kaslar kendine gelir.Antrenman yaptığım günler sabah gene 15 gr içiyorum.Birde antrenmandan sonra 30 gr içiyorum.Çok hızlı sindirildiği için antrenmandan sonra mutlaka kullanılmalı.(yüksek yoğunluklu spor yapanlar için geçerli bu)

Menüm:

sabah: 30 gr kelloggs, 125 ml yarım yağlı süt

ara1: 1 tane etimek (10 gr yani yaklaşık 1 dilim ekmeğin 3 de 1 i)

ara2: 50 gr ekşi elma

öğle: 1 küçücük kabak dolması, 200 gr yoğurt, 100 gr taze fasulye, 3 tane etimek (1 dilim ekmeğe eşdeğer)

ara: 1 fındık

akşam: 30 gr kelloggs, 125 ml yarım yağlı süt

arada 1 porsiyon meyve yiyeceğim.

Şimdilik 2 lt su içtim. 3 lt ye tamamlayacağım.

20 dk orta hızda koşu.

ya ben hep etimekle ekmeği aşağı yukarı aynı kaloride sanıyordum :44:

Back
X