Arkadaşlar belki gözünüzden kaçmıştır diye bir kez daha yazıyorum. Analizde son 4 satırdaki arkadaşların mönülerine yorum yapıyorum sadece, lütfen kişisel algılanmasın bu durum.. Bu kişiler:
kadis / umutlayasasen / nice15 / newlife35
Bu mönü yorumlama işi hep tuhaf gelmiştir bana.. Hele kalabalık takımlarda.. Ben eskiden yarışmacı olarak bir takımdayken koçluk uygulaması yapardık. Her hafta kilo veren kişiler, kilo veremeyenlerin koçu olur ve sadece onların mönülerini "detaylıca" yorumlayıp günbegün takip ederlerdi.. E şimdi bir bakıyorsun 10 tane mönü.. Herkes zamanla yarışıyor.. Her birine detaylı yorum yapmayı bırak, okumak bile zaman istiyor..
moni, sınavlarında başarılar.. İki ay yerinde saymak için uzun bir süre, haklısın.. Dilerim Temmuz ayında 7x kilolara kavuşursun..
kadiscim,
Bu hafta için düşündüğün planları dilerim uygulayabilirsin. Yerinde bir önlem almış olacaksın.
Sebze pişirmeye başlamak da ailenin sağlığı için önemli..ki sen zaten farkındasın.
Gelelim mönüne..
merhaba kızlar nette problem var
gelemedim bugün sorun çözüldü gibi ama hala sıkıntılı hemen bugünkü menümü paylaşayım
sabah 1 dilim ananas
kahvaltı bi dilim ekmek 2 dilim peynir yarım domates
1 kaşık bal 1 çatal tereyağı 3 zeytin
ara türk kahvesi
öğleden sonra 5 tane mercimek köftesi 3 kaşık çorba
ara nescafe
kaçamak sadece browvi bi ısırık
yarım saat yürüyüş
50 tane mekik
Ohh be!
Ananası gördüm rahatladım, domatesi gördüm halay çektim..

Diyet büskivi nihayet mönüden kalkmış..
Akşam yok.
Ne yazık ki sağlık açısından yine yoksun bir mönü.. Et yok (her ne kadar mercimek protein ihtiva etse de), yoğurt-süt yok, 1 domatesi sebzeden saymazsak eğer sebze de yok..
Browni beni hiç rahatsız etmezdi.. dengeli beslenebilseydin eğer..
selam kızlar bir türlü siteye giremedim bugün

(
girdiğimde de hep bağlantı koptu

((
çok geç oldu menümü yazayım,yorumları dayarın yapayım

MENÜM:
SABAH:
Üzerine zeytinyağı gezdirilmiş çörekotlu keten tohumku domates
yumurta
peynir
1.5dilim ekmek
ARA.1ELMA
ÖĞLE:
1Muz
karpuz
AKŞAM:
2yağsız baget
4 kaşık makarna(1kaşık zytin yağıyla yaptım
salata
1dilim karpuz
SPOR:90 dak yürüyüş koşma(711cal.)
Süt/yoğurt gurubu eksik.
Meyveye çok yüklendiğini düşünüyorum. Meyvenin içinde glikoz olmasından dolayı kalorisi de yüksek, yanında protein alınmadığında da kan şekerini yükseltiyor. Daha çabuk acıkabiliyorsun.
Önerim meyveni azaltıp, sebzeyi çoğaltman.
Sabah bunun gibi doyurucu bir kahvaltı yapıyorsan eğer, öğle ile sabah arasında "ara mönü" olmamalı.
Ara mönünün tek bir amacı vardır.. O öğünde az yediysek bir sonraki ana öğüne deli gibi saldırmamız için minik bir atıştırma.. ki yurt dışında otoriteler bırakın ana öğü-ara öğün geyiğini.. 2 öğün yemenin performans açısından çok daha doğru olduğunu araştıran deneyler yapmaya başladılar.
Sonuç olarak ara öğünde elma yanlış. Hem bu nedenle hem de bir sonraki öğününde de 2 meyve birden yemişsin. Üstelik meyvelerin biri en facia meyve..yani muz.
Elmayı çizip, öğlen ve akşam arasına 1 kase yoğurt ekleseydin daha iyi olurdu, diye düşünüyorum.