Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Sorma kuzum şuan açlıktan karnım gurulduyo
olur valla ne güZel olur
Ben senden fazla yediğim hâlde açım düşün yani

Anlaştık cuma tartilip yarisalim hatta isterse diğer kizlarda Banu abla ayarlasin bu hafta grup içinde birbirimizle yarisalim

Çoğu grup yapıyor zaten motive edici oluyor hemde

Evettttt kızlar hazır hepimiz yine motive olduk ve toplandık hemen bir oylama yapalım :21:

Bu benim yaptığım tarza yakın detoks içeceklerinden her hafta değişik bir tarif denesek mi :KK66:
yani çok uğraştırmayacak metabolizmayı hızlandırabilecek tarzda olanlardan :KK68:Geceden yapılıp saklanabilecek ve çalışanların da yanlarında götürebilecekleri yada işe gitmeden hemen içebilecekleri tarzda :KK66:
Birde Perşembe günleri en azından akşam yemeği için Lahana, kabak yada ıspanak tercih edelim diyorum :KK66:
Ben kendi adıma çiğden kabaklı yoğurdumu yaparım diye düşünüyorum salatayla :KK66:

Kaptanım bir persembe fikride ben vereyim.
Sebze olarak persembe gunu lahana olmasin bazilarina ödem yapiyor.
En garanti kabak.

Persembe gunleri dukan diyetinin atak evresi olan saf proteinli beslenmeyi sebzeden daha cok tavsiye ederim.

Sebze meyve olmadan sadece saf proteinlerle gecen bir gun odemde attiriyor.

Et tavuk balik yumurta hepsi olur.
Yogurt ve sut ekleyerek.
Hic yapamayan sadece kahvaltiya 1-2 kasik yulaf kepegi ekleyebilir.

:KK200::KK200::KK200:

Kaptanım bir persembe fikride ben vereyim.
Sebze olarak persembe gunu lahana olmasin bazilarina ödem yapiyor.
En garanti kabak.

Persembe gunleri dukan diyetinin atak evresi olan saf proteinli beslenmeyi sebzeden daha cok tavsiye ederim.

Sebze meyve olmadan sadece saf proteinlerle gecen bir gun odemde attiriyor.

Et tavuk balik yumurta hepsi olur.
Yogurt ve sut ekleyerek.
Hic yapamayan sadece kahvaltiya 1-2 kasik yulaf kepegi ekleyebilir.

:KK200::KK200::KK200:
Aynen yumurta veya tavuk yediğim haftalar daha iyi eksi getiriyor

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı sabahlar :KK68:

Bu sabah şükür daha dinç uyanabildim gerçi yine 07:30da kalktım ama bu bile benim için güzel bir şey ;)
Dün akşam yaptığım detoks suyundan koca bir bardakla güne başladım :21:
Birazdan da kahvaltımı yapacağım ;)

Kayınvalidemle Görümcemler bugün eşimin Teyzesinin kızına kahvaltıya gidiyorlarmış :KK53: dün banada dediler istersen gel diye ;) aslında o saatte kadar kahvaltımı yapmış olurum ama bende çay içmeye gelirim maksat muhabbet olsun dedim :21::21::21::21:
Şimdi kahvaltı etmeden gitsem dayanamaz liste dışına sağlıklı şekilde de olsa çıkmış olurum oda benim işime gelmez ;) alırım yeşil çayımı da yanıma giderim :KK48: üstüne birde şekersiz kahvemi içerim olur biter :21:

Ben detoks suyu gibi seyler içemiyorum inşallah begenirim yenileri
Ispanak yerim ben de ama yemeğini

Tamamdır canım o zamam perşembe günü için akşam yemeğini ona göre seçiyoruz ;)
Ben yoğurtlu kabak yerim büyük ihtimalle :KK68:hem hafif hemde yağ yakıcı ;) Cuma bildirimi ve diyetisyen öncesi çok iyi olur benim için ;)

İyi akşam lar :KK54:hanımlar
Akşam tam girdim okudum menümü yazacaktım ki eşim geldi sofra çay meyve derken bu saate kaldım

Sabah 8de 4-5 ceviz 1bardak çay

Öglen 12 30 bir porsiyon melemen
2dilim kepek ekmek çay

Ara 15:30
1 kivi 1mandalin 1kase yogurt

Akşam karnıbahar salatası 2haşlanmış yumurtanın beyazı

Sonra 2bardak çay içtim
Menüm bu şekilde inşallah abartmamışımdır

Harika bir menü canım ;) tebrikler canım ;)
Hadi bakalım bundan sonra da çok güzel eksiler görürsün ;)

Ben bayılıyorum kapuskaya yaa
Bana çok uyar
Karnıbahara ve brokoliyede bende bi terslik var galiba

Bende çok severim sadece brokoliyi sarımsaklı yoğurtla yiyorum hep :KK48: Gerçi hep diyorum sarımsaklı yoğurtla olduktan sonra babamı da yerim diye :D

.
Bende bi tarif vardı yapmayı düşünüyodum hemen yazayım bari
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet limon
  • 15 dal maydanoz
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 litre içme suyu

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
Oda sıcaklığındaki 2 litre suya bütün malzemeyi koyuyoruz akşamdan yapıp hazırlarsak ertesi gün gün boyunca rahatça yükleyebilirsiniz, su bittikçe üzerine su ekleyip o gün boyunca içebilirsiniz.
Diğer günler içinse yine her akşam hazırlayıp bir sonraki gün içerek devam edebilirsiniz, belirli bir günü yok aslında ama hiç ara vermeden 15 gün tüketildiğinde farkı görüyorsunuz çildinize bile bir parlaklık geliyor.
Kilo verme açısından da iştah kapattığı için yemek yeme isteğinizi gideriyor.

Nefis yemek tariflerinden bulmuştum

Cumadan sonra da bunu mu denesem :KK48: bildiğimiz aromalı su gibi olacak yani haşlama derdi yok ;)

Sanada Günaydınlar canım :KK60:

Bonus Bonus Canım nasıl becerdiysem alıntını uçurdum :KK48:
Tavsiyen için çok teşekkür ederim ;) inşallah bizlerde en azından perşembe günleri saf protein günü yapar akşamıda herkes kendine uygun sebzeyle tamamlar ;)
Benimde tercihim kesinlikle kabak olacaktır :21: hatta çiğden cacık gibi yapıyorum az da sarımsak ekleyince missss :KK68:
Banada diyetisyenim tavsiye etmişti çok güzel yağ yakarsın diye ;) bayıldım :KK68:

İnşallah bizlerde eksiler görürüz ( derece açısından değil tamamen sağlık açısından ;) )

Bonus Bonus Canım nasıl becerdiysem alıntını uçurdum :KK48:
Tavsiyen için çok teşekkür ederim :KK66: inşallah bizlerde en azından perşembe günleri saf protein günü yapar akşamıda herkes kendine uygun sebzeyle tamamlar :KK66:
Benimde tercihim kesinlikle kabak olacaktır :21: hatta çiğden cacık gibi yapıyorum az da sarımsak ekleyince missss :KK68:
Banada diyetisyenim tavsiye etmişti çok güzel yağ yakarsın diye :KK66: bayıldım :KK68:

İnşallah bizlerde eksiler görürüz ( derece açısından değil tamamen sağlık açısından :KK66: )

Bende protein yapacagim persembe gunu insallah.
En iyi sonucu 2 gun saf proteinle aliyorumda o biraz zorluyo beyin şişman çünkü :confused: bari carsamba aksamindan baslasam ne iyi olur.

Kabagi bende oyle yapiyorum bide elimde suyunu sıkıp yulaf kepegiyle mucver yapiyorum.

En iyi sonucu 2 gun saf proteinle aliyorumda o biraz zorluyo beyin şişman çünkü :confused: bari carsamba aksamindan baslasam ne iyi olur.

Kabagi bende oyle yapiyorum bide elimde suyunu sıkıp yulaf kepegiyle mucver yapiyorum.

Sen de ve Frida da çok işe yarıyor protein.
Uygula canım.

Günaydın
Mutlu çarşambalar.

Sanada Günaydın canım ;)
Bol eksili bir gün olur hepimiz için inşallah ;)

Aslında bende çok severim mücveri hatta içine bol yumurta ve az un koyarak yağsız tavada yapıyorum hatta kızlarde pek severler ( içine 4 - 5 kaşık ancak un koyuyorum ama tabi diyetisyene başladığımdan beri yapsamda yemedim undan dolayı )
Yulaf kepeğiyle hiç denemedim fark oluyormu acaba :KK64:birde ne kadar koyuyorsun olmadı bir ara onuda deneyeyim gerçi kızlara söylemeden yapmam lazım yoksa fark ederlerse özellikle büyük hayatta yemez :KK48:

Sanada Günaydın canım :KK66:
Bol eksili bir gün olur hepimiz için inşallah :KK66:

Aslında bende çok severim mücveri hatta içine bol yumurta ve az un koyarak yağsız tavada yapıyorum hatta kızlarde pek severler ( içine 4 - 5 kaşık ancak un koyuyorum ama tabi diyetisyene başladığımdan beri yapsamda yemedim undan dolayı )
Yulaf kepeğiyle hiç denemedim fark oluyormu acaba :KK64:birde ne kadar koyuyorsun olmadı bir ara onuda deneyeyim gerçi kızlara söylemeden yapmam lazım yoksa fark ederlerse özellikle büyük hayatta yemez :KK48:

3 kasiga kadar koyuyorum evde tam bugday unum vardi onunla karisik koyuyodum bugun sadece kepekle deniycem.
Kucukte bi kabagim var :)
Azda karbonat koyuyorum. Bol otlu yumurtali.
Yulaf tok tutuyor cocuklar farkeder tabi rengide degisiyo tadida ama yulaf gayet lezzetli bana gore.
Kucuk kizima muhallebi yapiyorum bazen.
Yulaf kepegi evde bulundumu cok iyi oluyo bizim icin.
Dun biraz kafam doluydu ufak tefek kalorili seyler yedim. Sabah sabit ciktim sabite bile sevindim artidan bin kat iyi.

Ben tam buğday unuyla denemistim Mücver fırın da..
Yulaflı hiç denemedim ..

Yap Banu degisiklik olur.
Istersen diyetisyen danisipta deneyebilirsin..

Wp den soru sorabiliyorsun dimi.?

Whatsuppdan danışınca asistanı cevap veriyor o yüzden cuma gittiğimde danışırım yüz yüzeyken hem ayrıntılı anlatma şansım olur ;) yoksa her zaman cevap geliyor tabiki de genelde kısa cevaplar oluyor :KK48:

Eğer cuma tamam derse o zaman hemen denerim ;)

3 kasiga kadar koyuyorum evde tam bugday unum vardi onunla karisik koyuyodum bugun sadece kepekle deniycem.
Kucukte bi kabagim var :)
Azda karbonat koyuyorum. Bol otlu yumurtali.
Yulaf tok tutuyor cocuklar farkeder tabi rengide degisiyo tadida ama yulaf gayet lezzetli bana gore.
Kucuk kizima muhallebi yapiyorum bazen.
Yulaf kepegi evde bulundumu cok iyi oluyo bizim icin.
Dun biraz kafam doluydu ufak tefek kalorili seyler yedim. Sabah sabit ciktim sabite bile sevindim artidan bin kat iyi.

Tadında büyük bir değişiklik olmazsa sıkıntı yok tabi ;)
Sen dene bakalım tadı güzelse onayda çıkarsa bende yaparım olmadı yoğurtlu kabağa devam :KK48:

Neyse kızlar hazırlanıp çıkayım yine :KK48:
Eşimin Teyze kızına gidiyorum kahvaltıya :D daha doğrusu ben yaptım da onlara çayla eşlik ederim hem KVler de gıybet yapamasın ben gidince :D :D :D

Öğleden sonra kızı okuldan alıp hemen damlarım nasılsa yine :21::21::21:
Sizlerde kaçamaksız ve bol suyla devam edin öğlen kontrol edeceğim ona göre :KK48:

Neyse kızlar hazırlanıp çıkayım yine :KK48:
Eşimin Teyze kızına gidiyorum kahvaltıya :KK70: daha doğrusu ben yaptım da onlara çayla eşlik ederim hem KVler de gıybet yapamasın ben gidince :KK70: :KK70: :KK70:

Öğleden sonra kızı okuldan alıp hemen damlarım nasılsa yine :21::21::21:
Sizlerde kaçamaksız ve bol suyla devam edin öğlen kontrol edeceğim ona göre :KK48:

Iyi muhabbetler kuzum..

Günaydın kızlar ugrayamadim. 2 gündür boyun bacak ağrısı yaşıyorum. Bugün iğne vurdurduum. Fizik tedavi muayene olayım bakalım kas ağrısı diyecek de rapor verse keşke ruhen ve bedenen yorgunum

Geçmiş olsun canım. .
Çok yoğun çalışınca da kas ağrısı oluyor ..

Kolaylıklar diliyorum.

Back
X