8 yaş gaz sorunu

Kahvekokusu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.734
1.065
133
Kizlar merhaba çocuğum 8 yaşin da 10 gündür gaz problemi yaşıyor. Çok afedersiniz kakasini tam boşaltamiyo gibime geliyor. Bu aralar bi kac kişiden de duydum böyle problem , korkmaya başladım artık başka bi şey mi diye varmi başına gelen bu kadar uzun sürer mi bu gaz hiç böyle bi proble mi yoktu sadece mercimek çorbası içtiğin de olurdu gazı oda 1 gün sürer rahatlardi bu sefer ki uzun sürdü ağzından da çıkarıyor alttan da cikariyo gazini ama rahatlamiyo

Kizlar merhaba çocuğum 8 yaşin da 10 gündür gaz problemi yaşıyor. Çok afedersiniz kakasini tam boşaltamiyo gibime geliyor. Bu aralar bi kac kişiden de duydum böyle problem , korkmaya başladım artık başka bi şey mi diye varmi başına gelen bu kadar uzun sürer mi bu gaz hiç böyle bi proble mi yoktu sadece mercimek çorbası içtiğin de olurdu gazı oda 1 gün sürer rahatlardi bu sefer ki uzun sürdü ağzından da çıkarıyor alttan da cikariyo gazini ama rahatlamiyo
Bir doktora göstermekte fayda var
Bu arada hareket etmesi önemli dışarı çıkarın yürüsün, probiyotik de kullanabilirsiniz, gaz yapan besinlerden bir süre uzak tutun

Havalar bir sıcak bir soğuk gidiyor.Sabah okula giderken buz gibi okuldan dönerken sıcak oluyor. Özellikle ayak ve karın bölgesini üşütüyorsa ondan olabilir.Bir süre vücudu soğutacak gıdalardan yoğurt,salatalık,muz gibi uzak tutun Ayaklarını sıcak tutun ve ara ara yatarken poposuna ılık su torbası koyup bi gözlemleyin.

Havalar bir sıcak bir soğuk gidiyor.Sabah okula giderken buz gibi okuldan dönerken sıcak oluyor. Özellikle ayak ve karın bölgesini üşütüyorsa ondan olabilir.Bir süre vücudu soğutacak gıdalardan yoğurt,salatalık,muz gibi uzak tutun Ayaklarını sıcak tutun ve ara ara yatarken poposuna ılık su torbası koyup bi gözlemleyin.
Koyuyorum torba o çok rahatlatıyor

Aynı durumu yıllar önce yaşadık laktoz intoleransı olabilir süt ürünlerini beslenme planından çıkartmayı deneyin. Tam 6-7 ay aynı gaz şikayeti ile uğraştık yaptırmadığımız test kalmadı. B. İle başlayan su arıtma sürahisinden süzüp kullandığım sudan kaynaklandığını tespitt ettim sürahiyi kaldırdım sorun çözüldü. Sizde bir gözlemleyin isterseniz ne yedikten içtikten sonra gaz oluyor. Biraz zor bir yöntem ama ben bir defter tutup yediği içtiği herşeyi saatleriyle tel tek not almıştım. Sürahiden arıtılan su alerjisini de o şekilde bulmuştum. Çocuğunuza çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Dr a gittik usg çekildi bide röntgen temiz dedi çok yoğun gazı var dedi
kaka idrar tan tahlili isteyin. Benim oğlum 2 yaşındayken sürekli şişkinlik oluyordu. Laktoz intöleransı çıktı. Bu tahliller sayesinde.
Bir de sıcak tutun soğuklar da gaz sorunu yapıyor.

Doktora gidiniz salgın var

Probiyotik tavsiye ederim ama öyle 1-2 defa kullanıp bırakmayın düzenli tüketsin. Yürüyüş iyi gelir. Gaz yapan her şeyden de bir süre uzak dursun. Ayaklarını sıcak tutsun.

Kabızlık problemi mi var? Bir sure yemeklerinize kimyon ekleyin mutlaka, probiyotik tuketsin, karnini ayaklarini sicak tutsun, evinizde yerler soguk olabilir terliksiz, pandufsuz dolasmasin.

Surekli sagina donuk yatiyorsa midesi gaz yapiyordur onu da bagirsaklardan atamiyordur, ayrica bazen gaz sadece bagirsagimizda olmazda vucut bosluklarinda da olabilir, onun icinde beline sicak havlu sarin rahatlatacaktir.

Gecmis olsun, bu arada mercimek corbasini yaparken patates koyuyorsaniz koymayin ama mutlaka kimyon ekleyin.

Back
X