• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yıldan sonra terkedildim

Sizlerle konuşmak azda olsa acımı dindirmek için katıldım aranıza. Kusuruma bakmayin pek iyi bi ilk mesaj olmicak sanirim :'(

Ilk ve tek sevgilim.. 8 senem.. Hayatimin geri kalani dedigim insan dun beni terketti.
Liseden beri birlikteydik. Universiteyi ayni yerde okuduk. Hep kavga ederdik ama 8 sene kotu anilar olsada iyide gecti.
Yada ben oyle sandim bilmiyorum.
Oyle doluyum. Oyle kotuyumki.
Aglamaktan gozlerim sizlar oldu artik. Biliyorum neden ayrildi diyorsunuz. Inanin bende bilmiyorum. Tek bildigim hatta tahmin ettigim meslegimi yapmak istemem. Senelerce ailemin beni cok zor sartlarda okutmus olmasini unutup eve kapanmam. Bunu kabul etmiyorum diye gecen hafta buyuk bir tartisma yasadik. Benimle gunlerce konusmadi.defok git dedi. Gene ben yazdim bu lafina ragmen. Bu seferde cok ozur diliyorum s.. git dedi. Terketti beni. Kapanmazsan evlenmeyizde demisti yazin. Onu astigimizi dusunuyodum ama oda etken diye dusunuyorum. Bence artik kafasinda oturttu herseyi ve beni terketti. Onun icin yapmadigim sey kalmadi ama beni terketti. Herkes karsi cikarken bile arkasinda durdum ama beni terketti. Bir dedigini iki etmedim ama beni terketti. Hemde s.. git kime gidiyosan git diye diye terketti beni. Hayatimi caldi benden. Umutlarimi caldi. Hayallerimi caldi. Heyecanlarimi caldi. Bana sadece gozyasi ve aci birakti. Asla ama asla yapmam dedigi seyi yapti ve terketti.
Yaza evlilik planlari yaparken, esya ev gelinlik bakarken terketti beni.
Kufur ede ede, basindan ata ata terketti beni...

Bazen şer dediğimiz şey aslında hakkımızda hayırlı olandır.Gozumun önüne bundan yıllar yıllar öncesi ben geldim,benim de 4 yılımı verdiğim,o zamanlara göre her türlü zorluğu göğüslediğim ve günün birinde birden terkedildigim zamanlar geldi..Seni cok iyi anliyorum,sindiremiyorsun,nefes alamiyorsun,isyan etmek istiyorsun ama hepsi geçiyor ve emin ol sonrası çok daha iyi oluyor..Allah sana da geriye dönüp baktirmayacak,değerini bilecek birini nasip eder inşallah..

konu sahibi lütfen ama lütfen üzme kendini seni iyi anlıyorum ve anlıyoruzyasadıkların bircok bayanın basına geldi ve cogumuz artık evliyiz bile ve mutluyuz emin ol
simdi yasadıkların cok yıpratıcı tamam su an nefes bile almaka acı veriyor tamam
ama sunu bilki geçiyor ve sen böyle dengesiz böyle küfürbaz böyle karacahil birinden ayrıldıgın için dua et inan bak
yahu sen gencecik bir bayansın mühendismişsin işin var calısıyorsun özgürsün
kim seni kapatabilir kim seni ksıtlayabilir biz nerde yasıyoruz yaa bu nasıl bir gerikafalılık
sen onla yapamazdın ve yapmamalısn
kendini su manyagamı layık gördün allah askına hiçmi erkek kalmadı yahu
etrafta cok daha yakısıklı terbiyeli akıllı gençler var bir dünya yıkıldıda omu kaldı sana
8 sene olsun yahu alıskanlık sizinki unutursun emin ol
bende 5 yada 6 yılımı verdim bir hanzoya aile bagımlısıydı erteledi hep ailem ailem ve yasanan sıkıntılar yok iş yok hazırlık süreci uzadı durdu uzayan ilşkinin afeersn bo...u cıkar cıktıda emekler araya gitti ben yıldım artık yetr lan dedim bir gün kendime kendine güvenemeyen bir erkekle ne evlenecem bu ney yaa dedim ayrıldım
sonra bir yılın içinde eşimle evlendim
cocugumda var adını bile anmıyorm bak simdi hatırladım:)) dermişim
geçti gitti
9 yıllık evliyim cocugumda var
geriye dönüp baktıgında iyiki diyeceksin unutma bunu
simdi kalk silkelen hayatını bastan yasa
arkaaslarınla iş cıkısı bulus gez toz hayatına bak onu asla düşünme
dans et eglen calıs calıs basarılı ol sonra bakmıssın karsına bir pren cıkacak emin ol hikaye böyle bitecek ve eveleneceksn unutmaaa
burayada gelip aynı bizim gibi yazacaksın hikayeni:))

kayıp gidcek bir ömrün yanında 8 sene neki.Bir fakir sevindirin böyle birinden kurtulduğunuz için

emin ol ki evlenseydin nerde girdi hayatıma diyecektin
çalıştırmıyor zorla tesettüre girmeye çalışıyor (bende kapalıyım ama zorla olmasına karşıyım)
sana psikolojik baskı uyguluyor
kısa ve net mutlu olmayacaktın
sonra çocuk olacaktı ve ölene kadar çekecektin
bir sadaka vermelisin

sana istediğini yaptıramadığı için blöf yapıyor bence
o sana geri dönecek ama akıllıysan kabul etmezsin
kurtulduğun için şükretmelisin

Cok zoruma gidiyor. Oyle cok hemde. Dindiremiyorum icimdeki aciyi. Ben ondan baska kimseyi bilmedim. Ondan baska kimseyi sevmedim. Nasil yapti bunu. Nasil yapar. 24 yasindayim.muhendisim ve calisiyorum. Calismak istemem mi yanlis. Ben nerde yaptim yanlisi arkadaslar. Cigerimi sökuyolar yerinden. Aklim almiyor.
canım eski sevgilimde beni işten ayrılmıyorsun diye terketmişti ne cok ağlamıştım; ne günlerdi her dediğini yapardım; her sözünü dilerdim.sadece işten çıkmak istemiyorum diye ayrılmıştı blöf yapmış ama geri dönmedim şükürler olsun harika bir evliliğim var şuan. asla geriye bakma Allah daha güzel kapılar açar emin ol.

Sizi sevdiginde kapali miydiniz ki simdi kapanma cikarmis? Hukmetme arzusu bu baska bir sey degil ve inanin bunu yapsaniz baska bir bahane bulur getirir. Gitmek isteyene sebep cok cunku.
Kalmak isteyen hep yolunu buluyor 8 senen gitti ama geri kalan yillar firsat iste.. evlenip bosandiginzi dusunun? Inan ki geciyor inan... batti balik yan gider diye kalan yillarini ayni ksiye harcama birak gitsin :KK43:

Iste bende hep aynilarini dedim. Ben hep açıktim. Hic bir zaman kapanma gibi bir dusuncem olmadi. Annem kapalidir ama ben bu konuda hic kendimi hazir hissedemedim. Yapamadim olmadi. Bunu senin icin yapmamimi istersin Allah rizasi icinmi yapmami istersin dedigimde haklisin benim icin yapman olmaz diyor. Ardindanda o zaman Allah rizasi icin yap diyor. E diyorum 24 senedir yapmadigim seyi simdi bir anda nasil yapabilirim. Istemiyorsun o zaman diyor. E diyorum sen benim bu dusuncede oldugumu hep biliyordun. Bu seferde ben hep sana inandim kapancaksin diye diyor. Herseye bir cevap veriyor.

canım eski sevgilimde beni işten ayrılmıyorsun diye terketmişti ne cok ağlamıştım; ne günlerdi her dediğini yapardım; her sözünü dilerdim.sadece işten çıkmak istemiyorum diye ayrılmıştı blöf yapmış ama geri dönmedim şükürler olsun harika bir evliliğim var şuan. asla geriye bakma Allah daha güzel kapılar açar emin ol.

Allah dahada mutlu etsin insallah.
Benim zoruma giden meslegime ve bana zerre kadar saygisi olmamasi. Ayaklar altina almasi. Erkeklerin genel problemi bu sanirim. Bende birgun iyiki diyecegim insallah

Koskoca 8 yil unut bosver desekte olmaz ama suan uzuldugun sey icin gün gelir şükür edersin. Senden istedikleri despotca kapanmak Alah icindir içinde varsa olur yoksa olmaz zaten , çalışmak istemen en doğal hakkın .ama bunlari istememesi sacma sapan ne istiyo kölemi istiyo yani onu yap bunu yap . Si di elbet uzulursun sonra alisirsin yokluguna sonra anlarsin onun yaptiklarinin igrenc oldugunu sonra aklins gelir o ama nötrsundur hiç birsey hissetmezsin. Hakkinda hayırlısı inşallah herşey gönlünce olur

Amin insallah cok tesekkur ederim

Iste bende hep aynilarini dedim. Ben hep açıktim. Hic bir zaman kapanma gibi bir dusuncem olmadi. Annem kapalidir ama ben bu konuda hic kendimi hazir hissedemedim. Yapamadim olmadi. Bunu senin icin yapmamimi istersin Allah rizasi icinmi yapmami istersin dedigimde haklisin benim icin yapman olmaz diyor. Ardindanda o zaman Allah rizasi icin yap diyor. E diyorum 24 senedir yapmadigim seyi simdi bir anda nasil yapabilirim. Istemiyorsun o zaman diyor. E diyorum sen benim bu dusuncede oldugumu hep biliyordun. Bu seferde ben hep sana inandim kapancaksin diye diyor. Herseye bir cevap veriyor.

Kulu oldugu gibi kabul etmek hele ki sevdiginse bin kat daha sevap.. onun icin kendi fikrinden vazgecersen sana nasil saygisi olsun ki. Zor bi durum kolaylikla atlat insallah

kapanacaksın çalışmayacaksın dayatmalar dayatmalar okuduğunuz akademinin bir getirisi olsun boyun eğmeği öğretmiyor size dayatmalara karşı durmayı düşünmeyi toplumu şekillendirmeyi öğretir
o beni neden terk ettinin cevabı sizi şekillendirmek istiyor asıl sorun siz nasıl tepki veriyorsunuz ağlayarak mı?

Ben her zaman meslegimi yapmak istedigimi ve birinin diretmesiyle kapanmak istemedigimi ona soyledim. Son bes alti aydir bu konular cok fazla gundeme gelmeye basladi. Simdiye kadar dert etmedigin seyleri suan neden bu kadar kati dusuncelere ceviriyorsun dedigimde "buyuduk artik" dedi bana. Nasil bir mantik ben anlamadim. Benim tanidigim sevdigim adam bu degildi. Ben gordukce devam ettikce inanamadim. Hala şaka gibi geliyor bana soyledikleri. Ben "sen it kopek ariyorsun kendine" dedigimde "allahin desigini yapmis olmak sende bunumu hissettiriyor" diyor. Hep bana burdan vurmaya basladi bir muddet sonra. Allah icin, Allah istedi diye, Allah oyle emrediyo ben kotu bisey demiyorum vs vs.

Bazen şer dediğimiz şey aslında hakkımızda hayırlı olandır.Gozumun önüne bundan yıllar yıllar öncesi ben geldim,benim de 4 yılımı verdiğim,o zamanlara göre her türlü zorluğu göğüslediğim ve günün birinde birden terkedildigim zamanlar geldi..Seni cok iyi anliyorum,sindiremiyorsun,nefes alamiyorsun,isyan etmek istiyorsun ama hepsi geçiyor ve emin ol sonrası çok daha iyi oluyor..Allah sana da geriye dönüp baktirmayacak,değerini bilecek birini nasip eder inşallah..

Cok tesekkur ederim. Insallah.

liseden beri biliktesiniz. beraber üniversite flan okudunuz. adam şimdi mi çalışmayacaksın diyor size?

Daha senenin basinda calisiriz araba aliriz soyle boyle yapariz hayalleri kuruyorduk. Diyorum ya icindekileri bana kabul ettirebilecegini dusundu. Benim artik en son kabul etmeyecegime kendi icinde karar verdi ve beni terketti.

konu sahibi lütfen ama lütfen üzme kendini seni iyi anlıyorum ve anlıyoruzyasadıkların bircok bayanın basına geldi ve cogumuz artık evliyiz bile ve mutluyuz emin ol
simdi yasadıkların cok yıpratıcı tamam su an nefes bile almaka acı veriyor tamam
ama sunu bilki geçiyor ve sen böyle dengesiz böyle küfürbaz böyle karacahil birinden ayrıldıgın için dua et inan bak
yahu sen gencecik bir bayansın mühendismişsin işin var calısıyorsun özgürsün
kim seni kapatabilir kim seni ksıtlayabilir biz nerde yasıyoruz yaa bu nasıl bir gerikafalılık
sen onla yapamazdın ve yapmamalısn
kendini su manyagamı layık gördün allah askına hiçmi erkek kalmadı yahu
etrafta cok daha yakısıklı terbiyeli akıllı gençler var bir dünya yıkıldıda omu kaldı sana
8 sene olsun yahu alıskanlık sizinki unutursun emin ol
bende 5 yada 6 yılımı verdim bir hanzoya aile bagımlısıydı erteledi hep ailem ailem ve yasanan sıkıntılar yok iş yok hazırlık süreci uzadı durdu uzayan ilşkinin afeersn bo...u cıkar cıktıda emekler araya gitti ben yıldım artık yetr lan dedim bir gün kendime kendine güvenemeyen bir erkekle ne evlenecem bu ney yaa dedim ayrıldım
sonra bir yılın içinde eşimle evlendim
cocugumda var adını bile anmıyorm bak simdi hatırladım:)) dermişim
geçti gitti
9 yıllık evliyim cocugumda var
geriye dönüp baktıgında iyiki diyeceksin unutma bunu
simdi kalk silkelen hayatını bastan yasa
arkaaslarınla iş cıkısı bulus gez toz hayatına bak onu asla düşünme
dans et eglen calıs calıs basarılı ol sonra bakmıssın karsına bir pren cıkacak emin ol hikaye böyle bitecek ve eveleneceksn unutmaaa
burayada gelip aynı bizim gibi yazacaksın hikayeni:))

Beni oyle mutlu ettinizki. Size ne kadar tesekkur etsem az. Ablam konusur gibi konustunuz resmen. Ablamdan duydugum cumleleri bire bir kurdunuz bana. Insallah. Tek istegim bu.

Okumuş kadınsın, aklın başında. Sana saygısı olmayan, yaptıklarına saygısı olmayan, fikirlerine saygısı olmayan bir adamla evlenmeyi düşünüyor olman bile bir hata. Aklı başında kadınsın, kendine saygı duy ve sana saygısı olmayan insanlara da haddini bildir. Gittiği için değil de, 8 yılını aldığı için ağla bari de, anlamı olsun.

Kalk bir şükür namazı kıl bence... :dua: emin ol çok daha iyi bir hayat kurup mutlu olacaksın ;)

emin ol ki evlenseydin nerde girdi hayatıma diyecektin
çalıştırmıyor zorla tesettüre girmeye çalışıyor (bende kapalıyım ama zorla olmasına karşıyım)
sana psikolojik baskı uyguluyor
kısa ve net mutlu olmayacaktın
sonra çocuk olacaktı ve ölene kadar çekecektin
bir sadaka vermelisin

Ben hep bunu savundum. Allah rizasi icin yapmadigim seyi biri istedi diye yapmak haşa Allah tan oteye koymak gibi bence. O nnun dedigi degilde senin dedigin daha kiymetli demek gibi. Ama ben bunu anlatamadim.

Anliyorum 8 yilini vermissin ve bunun getirdigi aliskanliklar vs seni oldukca hirpaliyordur ama inan ki kurtulmussun.Benim de bi arkadasim 13 yil sonra ayrilmisti sevgilisinden.uzun yillik iliskilerde sevgilin hayatinin olmazsa olmazi gibi oluyor ama bi sure sonra saygisizliklar,kavgalar,huzursuzluklar.Bu 13yillik sevgili olan arkadaslarim 6 ay arayla baskalariyla evlendiler ve cok mutlular.Su an uzgunsun ama ilerde iyi ki olmamis diyceksin.Sevgilin de tam bir terbiyesiz insan 8yilin hatrina olsun boyle konusmaz.Tek onemsedigi egosu ve toplumun ne diyecegi.onune bak meslegini yap bin tane daha iyi kismetin cikar deli misin ne uzuluyosun al bi kac arkadas yanina kop kop.cildirsin dursun

Back
X