+8 yıldır sevgili olan yada +8 yıl çıkıp evlenenler hikayelerinizi anlatırmısınız :)

baLm

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
218
0
316
Adana
Kızlar çok merak ediyorum 8 9 yıl sevgili olan yada bu kadar sevgili olup evlenen var mı ? Nasıl bi durum, nasıl bi süreç ? çevremde uzun yıllar çıkan yok hiç en uzunu kuzenim(5yıl).. Benimde şuanda 2buçuk yılı aşkın bi birlikteliğim var evlenmemiz için 9yıllık bi ilşkimiz olması gerekiyor(18 yaşındayım 4 sene liseden 4 sene üni ee 1 sende hayata atılma felan oldu 9 :1: ) onu hayatım boyunca yanımda görcekmişim gibi hissediyorum :17: Kendi kendime yok olmaz ya felan diyorum ama yinede bu duyguyu hissediyorum onada pek belli etmiyorum :1: Birazda sizler anlatırmısınız bu kadar uzun ilşkinin mutlu sona oluru var mı :)

Son düzenleme:
Bizim evlenmemiz için 8 9 yıl civarında sevgililik dönemi yaşamamız gerekiyorda o yüzden var mı bu kadar uzun süren ama olmalı yaaaa :61:

canım bizim kasımda 6 yıl olucak ve evlenmemize de daha çoookkk var.. 8-9 yılı da aşar bizimki :58:
üni bitince de öyle 1 yıl içinde evlenilmiyo, askerlik var, iş bulma var..
sevgilim mezun olduğu gibi askere gidicek ama kim hemen iş bulabiliyo ki :59:

canım benim iki yıl oldu bakalım Allah kısmet ederde devamı gelirse hepsini anlatırım:16::16:

canım bizim kasımda 6 yıl olucak ve evlenmemize de daha çoookkk var.. 8-9 yılı da aşar bizimki :58:
üni bitince de öyle 1 yıl içinde evlenilmiyo, askerlik var, iş bulma var..
sevgilim mezun olduğu gibi askere gidicek ama kim hemen iş bulabiliyo ki :59:

Bizimde kasımda 3 yıl bitecek 12 kasım :69: 6 yıl sizin yine az kalmış inş devam eder mutlu olursunuz :16:

Bizim yarın 3. yılımız bitiyor canım. Okullarımız bu sene bitti ve ben kep törenimde bizimkilerle tanıştırdım erkek arkadaşımı eylül sonu ekim gibi ailelerimizi tanıştırmayı planlıyoruz ama ondan sonra askere gidecek 5 ay sonra dönünce ben de kpssye filan giricem anca seneye ağustos gibi nişan ondan 1 yıl sonra da düğün planlıyoruz yani 6. senemize girdikten bir kaç ay sonra evlenebilicez kısmetse.

Son düzenleme:
ben 5 yıl sewgılı kaldım evlendım cok mutluyum cunku ıkımızde uyum saglıyoruz ama bı arkadasım var dostum hatta 8. yıllarında bitti nıe dersen zaman ve bazı mesafeler yıpratıyor ve yenı ask ıstıyor insanın canın onun sevgılısı öle yaptı erkeklere fazla guvenme yarını garantı deilki 8 yılı garantı olsun ??

ben 7-8 senelik ilişkilerin evlilikle sonuçlanmaması gerektiğini düşünüyorum
o kadar yaşanmışlık var , bir imza neyi değiştirecek :31:
işin heyecanı kaçmadan imzalar atılmalı
tecrübem yok , sadece böyle düşünüyorum.

arkadaşım sana gelince geleceği düşünme anı yaşa
çok gençsin , daha üniversite var önünde
belki bir bakmışsın 2 ay sonra ayrıldınız .(Allah göstermesin )
belli olmaz bu işler

ben 7-8 senelik ilişkilerin evlilikle sonuçlanmaması gerektiğini düşünüyorum
o kadar yaşanmışlık var , bir imza neyi değiştirecek :31:
işin heyecanı kaçmadan imzalar atılmalı
tecrübem yok , sadece böyle düşünüyorum.

arkadaşım sana gelince geleceği düşünme anı yaşa
çok gençsin , daha üniversite var önünde
belki bir bakmışsın 2 ay sonra ayrıldınız .(Allah göstermesin )
belli olmaz bu işler

Ayrılmicaz demiyorum ki zaten oluru var mı yani böyle uzun ilşkiyle evlenen var mı onu ögrenmek istiyorum :34: Ayrıca benim düşüncemde şuanki ilşkimde olsa başka bi ilşkimde olsa 7 8 yıl geçirdikten sonra atılcak olan imza ilşkimizi başka bir boyuta taşıyacak bir kere sevgiliyken belirli zamanlarda görüşüp ayrı evlere gidiyorken. Beraber oldugumuz bi evimiz olucak gün bitiminde ikimizde aynı yere gelicez.. sevgiliyken biraz da aileleri düşünmek gerekiyor özgürce hareket edemiyorsun evlendiğinde sadece ikimizin yaşam alanı olacak.. Hem heyecanı kaçacaksa sevgililiği uzatmayıp 1yıl içinde evlenip, evilikte 7 8yıl geçirdikten sonrada kaçar o zaman.. İlşkimde sevgilim şuanki de olsa ayrılıp bir başkasıylada olsam sevdiğim sevildiğim insanla uzun zamanlar geçirmek benim heycanımı düşürecek yada yaşanmışlıkların altında ezilecek bi hale gelmem her anın onunla beraber tadını çıkarırım yani bir ömrü onunla paylaşırım :69:

ben 5 yıl sewgılı kaldım evlendım cok mutluyum cunku ıkımızde uyum saglıyoruz ama bı arkadasım var dostum hatta 8. yıllarında bitti nıe dersen zaman ve bazı mesafeler yıpratıyor ve yenı ask ıstıyor insanın canın onun sevgılısı öle yaptı erkeklere fazla guvenme yarını garantı deilki 8 yılı garantı olsun ??

Çok sevindim senin adına mutlulugunuz devamlı olsun :61: Garantisi için sormadımki soruyu yanlış anlıyo herkes benim şuanki ilşkimin evliliğe ulaşması toplam 8 9 yılı bulacak bu kadar uzun sevgililik dönemi yaşayan var mı ? Nasıl bi süreç ? benim öğrenmek istediğim bu.. İlşkim bitmeyecek yada garanti demiyorum zaten ben :34:

Bizim yarın 3. yılımız bitiyor canım. Okullarımız bu sene bitti ve ben kep törenimde bizimkilerle tanıştırdım erkek arkadaşımı eylül sonu ekim gibi ailelerimizi tanıştırmayı planlıyoruz ama ondan sonra askere gidecek 5 ay sonra dönünce ben de kpssye filan giricem anca seneye ağustos gibi nişan ondan 1 yıl sonra da düğün planlıyoruz yani 6. senemize girdikten bir kaç ay sonra evlenebilicez kısmetse.

Kısmet tabiki.. İnş hayallerinize kavuşursunuz :59:

10 yıldır bırlıktelık yasayan tanıdıgımız var...
aralıkta evleniyorlar..

istedikten sonra mutlaka olur.. ama çok emek çok ozverı cok fazla fedakarlık gerektiriyor ve bunları yaparken de hesapsız kitapsız olmak gerekiyor..

10 yıldır bırlıktelık yasayan tanıdıgımız var...
aralıkta evleniyorlar..

istedikten sonra mutlaka olur.. ama çok emek çok ozverı cok fazla fedakarlık gerektiriyor ve bunları yaparken de hesapsız kitapsız olmak gerekiyor..

Mutlaka öyledir.. Hayellerimize ulaşabilmek için Sabır,emek,fedakarlık,özveri mutlaka gerekiyor sadece ilşki konusunda degil sanırım..

aynen sizin durumunuzda olan bir arkadaşım var,bir hafta sonra evleniyor.
8-9 yıllık bir ilişki,liseden devam eden ve şimdi sonunda kavuştukları için çok heyecanlılar.
bir arkadaşım da 6 yıllık ilişkisine devam ediyor,maddi şartlardan dolayı 1-2 yıl daha bekleme durumundalar.

erken başlanmış bir ilişkiyse bu beklemeler bence normal ama bekleyenleri içtenlikle kutluyorum.
bu duruma dayanamam diye hiç ciddi ilişkim olmadı küçük yaşlarda.
şu anki ilişkime ancak ciddi diyorum ki o da 3 yıl olmadan evlilikle sonuçlansın istiyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin....

Bizimde kasımda 3 yıl bitecek 12 kasım :69: 6 yıl sizin yine az kalmış inş devam eder mutlu olursunuz :16:

inş tatlım :16:
bizim de 3 kasım yıldönümümüz :69:
ilişki sürecine gelince, sen de biliyosun ki sevgililik döneminde yaşanılacak şeyler kısıtlı oluyor. aynı evde yaşamaktan çok çok farklı. gidebileceğin yerler cafeler ve sinemalardan farklı olmuyor. ilişki gittikçe uzuyor ve evlilik için beklemek zorundaysanız da bu ilişkiyi monotonluktan kurtarmak için değişik şeyler yapmaya özen göstermek gerekiyor.
biz mesela bi sözleşme yapmıştık ilişkimizin ilk senesinde.. onda ''seni hep seveceğime, sana hasta olduğunda çorba içireceğime'' vb.. gibi birçok madde yer alıyor. altına söz veriyorum yazıp onu imzalamıştık. ikimizde de birer tane var. mesela bunu her aydönümümüzde okuyoruz.
bi sürü film ve kitap alıyoruz. aynı anda farklı evlerde aynı kitabı okuyup aynı filmi izliyoruz.
her zaman hediyeler tabii ki de olmuyo. ama küçük süprizlere yer veriyoruz. mesela o bana gelirken kolalı jelibon alır, ben ona çokotüp alırım. birlikte yeriz.
güzel bi defter aldık. sevgilim yaşadığımız yerin ilçesinde okuyo. benden uzaktayken oraya neler yaptığını yazıyo, defter bir hafta onda kalıyo, bir hafta bende
ortak şeyler paylaşmaya çalışıyoruz. aynı saatleri, aynı yüzükleri, aynı parfümün rolonun bay ve bayan kokusunu vb. paylaşıyoruz. aynı renklerde giyinmeyi seviyoruz.
''masalımız'' isimli bi masal yazdık. küs olduğumuzda onu okuyoruz.
bunun gibi şeyler uzun ilişkilerde gerekli oluyo canım. bi süre sonra aynı şeyler tekrar edince ister istemez tartışmalar oluyo. biz de yaşadık bu tartışmaları.. ama karşılıklı oturup konuştuk, bunun nedenini düşündük,bulduk ve bu anlattığım şeyleri hayatımıza soktuk. :69:

inş tatlım :16:
bizim de 3 kasım yıldönümümüz :69:
ilişki sürecine gelince, sen de biliyosun ki sevgililik döneminde yaşanılacak şeyler kısıtlı oluyor. aynı evde yaşamaktan çok çok farklı. gidebileceğin yerler cafeler ve sinemalardan farklı olmuyor. ilişki gittikçe uzuyor ve evlilik için beklemek zorundaysanız da bu ilişkiyi monotonluktan kurtarmak için değişik şeyler yapmaya özen göstermek gerekiyor.
biz mesela bi sözleşme yapmıştık ilişkimizin ilk senesinde.. onda ''seni hep seveceğime, sana hasta olduğunda çorba içireceğime'' vb.. gibi birçok madde yer alıyor. altına söz veriyorum yazıp onu imzalamıştık. ikimizde de birer tane var. mesela bunu her aydönümümüzde okuyoruz.
bi sürü film ve kitap alıyoruz. aynı anda farklı evlerde aynı kitabı okuyup aynı filmi izliyoruz.
her zaman hediyeler tabii ki de olmuyo. ama küçük süprizlere yer veriyoruz. mesela o bana gelirken kolalı jelibon alır, ben ona çokotüp alırım. birlikte yeriz.
güzel bi defter aldık. sevgilim yaşadığımız yerin ilçesinde okuyo. benden uzaktayken oraya neler yaptığını yazıyo, defter bir hafta onda kalıyo, bir hafta bende
ortak şeyler paylaşmaya çalışıyoruz. aynı saatleri, aynı yüzükleri, aynı parfümün rolonun bay ve bayan kokusunu vb. paylaşıyoruz. aynı renklerde giyinmeyi seviyoruz.
''masalımız'' isimli bi masal yazdık. küs olduğumuzda onu okuyoruz.
bunun gibi şeyler uzun ilişkilerde gerekli oluyo canım. bi süre sonra aynı şeyler tekrar edince ister istemez tartışmalar oluyo. biz de yaşadık bu tartışmaları.. ama karşılıklı oturup konuştuk, bunun nedenini düşündük,bulduk ve bu anlattığım şeyleri hayatımıza soktuk. :69:

Yazdıklarını okurken çoğu kısımda bu benim ilşkim dedim ya :61: Bunların çoğu bizde de var :1: bizim ilşkimizede mesafe girdi hemde öyle il ilçe arası kadar degil yaşadıgım yerden 12 saat uzaklıkta bi şehirde üni okuyordu. 2yılı böyle geçti önceki 1 yılda aynı şehirdeydik zaten :61: şimdi yine aynı şehirdeyiz tekrar üni. sınavına girecek o e bende hazırlanıyorum zaten bizim aramızda 4 yaş fark var :61: siz ?

aynen sizin durumunuzda olan bir arkadaşım var,bir hafta sonra evleniyor.
8-9 yıllık bir ilişki,liseden devam eden ve şimdi sonunda kavuştukları için çok heyecanlılar.
bir arkadaşım da 6 yıllık ilişkisine devam ediyor,maddi şartlardan dolayı 1-2 yıl daha bekleme durumundalar.

erken başlanmış bir ilişkiyse bu beklemeler bence normal ama bekleyenleri içtenlikle kutluyorum.
bu duruma dayanamam diye hiç ciddi ilişkim olmadı küçük yaşlarda.
şu anki ilişkime ancak ciddi diyorum ki o da 3 yıl olmadan evlilikle sonuçlansın istiyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin....

Aa ne güzel maşallah :nazar: varmış demekki ben çevemde hiç görmediğim için imkansız geliyordu :61:

Back
X