80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Kış Depresyonu!

Kış mevsimi bazen iç karartıcıdır. Güneşsiz, sisli, fırtınalı ve yağmurlu hava sizi etkilerse, ruhsal çöküntünün tetikleyicisi olabilir.

Kış ayları biraz kasvetlidir. Gündüzlerin kısalıp, gecenin uzaması sizde bazı psikolojik etkiler yaratabilir. Aşırı yeme isteği, kilo alımı, baş ağrısı, sinirlilik, uyuma isteği, öğrenme güçlüğü, cinsel gücün azalması ve çalışmada konsantre eksikliği gibi sorunlar yaşıyorsanız, durumunuz mevsimsel duygu bozukluğudur.

Bu soruna neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak tahminler gün ışığından az yararlanmasının etken olduğu yönündedir. Mevsimler duygu bozukluğu, kış boyunca devam eder ve ilkbahar, yaz aylarında kendiliğinden düzelir. Melatonin hormonunun uzun süren kış geceleri boyunca, fazla salgılanmasından kaynaklanan uyku artışı ve depresyona yol açtığı tahmin edilmektedir. Vücudun mutluluk hormonu olarak ürettiği seratonin, yeterli gün ışığı alınmadığı zaman üretilemez. Bu da kış depresyonunun tetikleyicisidir.

Kışın güneşsi günlerinin sürekli devam etmesi, kendinizi gerçekten çökmüş hissetmenize neden olabilir. Ancak bu durum genellikle birkaç gün ve haftayla sınırlıdır. Geçici olduğundan, bir hastalığın işaretçisi olarak kabul edilmez. Ancak yukarda saydığımız belirtiler uzun süre devam ederse, bir doktorda görünmelisiniz.

Mevsimsel duygu bozukluğunun tedavisi, depresyondan daha kolaydır. Tedavi kademeli olarak planlanır. Işık tedavisi en çok kullanılan ve en basit yöntemdir. Hastalar, normal oda ışığından 15-20 kat daha fazla parlak olan özel bir odada, her sabah 30 dakika kadar tutulurlar. Kolay, ucuz ve yen etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir. Işık tedavisi, kandaki seratonin düzeyini erttırır.

İlaçlar, ışık tedavisi yerine veya ışık tedavisini destekleyici olarak kullanılır. Mevsimsel etkili rahatsızlığa neden olan, negatif düşünce ve davranışların belirlenmesi ve tedavisinde psikoterapiden de yaralanılır.

Mevsimsel depresyonu önlemek için, kış günlerinde sık sık dışarı çıkın. Parklarda ve sokaklarda dolaşın. Hafta sonlarında yeşil alanlarda, doğayla baş başa yürüyüşler yapın. Kışın tatile gidecekseniz, güneşli ve sıcak yerleri tercih edin. Odanıza mümkün olduğunca bol ışık girmesini sağlayın. Düzenli olarak egzersiz yapın. Egzersiz alışkanlığı endişeyi azaltır, zihninizi açar ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Kortizon Neden Kilo Aldırır?

Pek çok hastalığı tedavi eden kortizon, yan etkileri yüzünden hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Kortizon tedavisi ve yan etkileri hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz?

Aslında vücudumuz kortizon üretir. Kortizon bir böbrek üstü bezi hormonudur. Beyinin kontrolüyle en çok da sabah saatlerinde üretilir. Aslında bir çeşit stres hormonudur. Vücudun stresli olduğu durumlarda, travma ve cerrahi müdahale gibi durumlarda artar.

Vücutta kortizon olmadığında ciddi sorunlar ortaya çıkar. Özellikle bağışıklık sistemi üzerinde ciddi etkisi vardır.

Kortizon tedavisinin gerektiği durumlarda, yan etkiler oluşuyor. Bunların başında kilo alma geliyor. Kortizon vücuttaki yağ dağılımını değiştiriyor. Kortizon kullananlarda özel bir tip şişmanlık oluşuyor. Vücutta su ve tuz tuttuğu için, ödem oluşmasına da sebep oluyor. Kortizondan kaynaklanan kilo alımlarında yağ, karın bölgesi ve arkada iki kürek kemiğinin arkasındaki bölgede birikiyor, yüz şişiyor. Bacak ve kollar aynı kalıyor.

Kortizon tedavisi görenlerin tuz ve şekeri kesmeleri, yağı azaltmaları gerekiyor. Uzun süreli tedavilerde ve yüksek doz uygulandığında, Cushing Sendromu adıyla bilinen bir hastalığa yol açıyor.

Kortizonun Oluşturabileceği Yan etkiler:

Yüzde şişme ve yuvarlaklaşma, sırtta yağ birikimi

Deride morarma, incelme, yarılma ve sivilceler

Hipertansiyon ve şeker hastalığı

Kas zayıflığı ve kemik erimesi

Midede ve yemek borusunda ülser ve kanamalar, hazımsızlık, şişkinlik, bulantı

Psikolojik bozukluklar

Kıllanma

Göz tansiyonu, katarakt

İnfeksiyonlara karşı eğilim

Yaraların geç iyileşmesi

Sigara

Temel'le bir adam parkta oturuyormuş. Temel de sigara içiyormuş. Adam dumandan rahatsız olmuş. Dönmüş Temel'e ve sormuş:

"Kaç yıldır sigara içiyorsun?"

Temel cevap vermiş:

"30 yıl."

Adam başlamış nasihata:

"Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi."

Temel dönmüş ve sormuş:

"Sen sigara içiy musun?"

Adam cevaplamış:

"Ben hiç sigara içmedim."

Temel tekrar sormuş:

"Peçi şu villa ve lüks araba senin mu?"

"Hayır!"

Temel eklemiş:

"Fazla konuşma o zaman. Onlar penum."

Taze

Kumkapı'da bir balıkçı bağırıyormuş:

"Canlı balık, canlı balık!"

Oldukça yaşlı bir kadıncağız, balıkçıya yaklaşıp sormuş:

"Evladım balıklar taze mi?"

"Canlı balık, canlı!"

Yaşlı kadın yeniden:

"Evladım balıklar taze mi?"

Balıkçı dayanamamış:

"Teyze, canlı diyoruz ya işte!"

"A evladım, ben de canlıyım ama taze miyim?":roflol::roflol::roflol:

:roflol: :roflol: :roflol:
ikisi de süpperdi yaa

bugün pek sessizdi buralar artık yarın telafi ederiz
herkese iyi akşamlar mesai bitti çıkıyorum hoşçakalın kaçamaksız kalın opuyorumnanaktan

selam kıslarr ayy fıkralara cok guldum yuhaaa kaydirigubbakcemile3 ben 2 gun ara verdıkten sonra bugun tekrar basladım yuruyuse ve spora devam hadı hayırlısı bakalım kıslarr

kızlar yaaa tüm gün giremedim siteye sinir oldum ama sizler girmişsiniz nasıl oluyo buişkafamçokkarıştı

teşekkürler fıstıklarrr beğendiğinize sevindim bugün sitede sorun vardı zar zor girebildiğimde paylaştım bunları hoşcakalın iyi akşamlarrrrropuyorumnanaktan

selam kızlar tüm gün giremedim.dün ilk gün güzel geçti hatta 30 dk.yürüyüş bile yaptım.bugünde elhamdülillah gayet iyi gidiyor darısı gelecek günlerime inşallah

Buyrun bayanlarrrrr... bu haftanın rötarlı 16-23 ekim tablosuuu!

Begocum tebrik ederim canım ve haftanın yüz karaları umarım bu hafta aklanacak...:)

liste için ve ayrıca tebriğin için teşekkürler kaptanım umarım bu başarım devam ederde birinciliğ kimseye kaptırmam

günaydınlar yine kimsacikler girmemiş
isveç diyetine devam ediyorum ama son birkaç gündür ufak tefek kaçamaklar oldu ve kilo vermem durdu
son 3 günüm inşallah birkaç kilo daha verebilirim en azından bir 79 olsam o da yetecek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…