- 26 Mart 2013
- 75
- 13
- 28
- Konu Sahibi cennetyarim
-
evet sanki banada öyle geliyoo gibi
part time mı diyen arkadaşa gülmek istedim kusura bakma da nerde yaşıyosun arkadaşım sen
burası türkiye asgari ücret o part time ücreti falan değil yani
her neyse konu sahibi arkadaşım 800 TL maaş gayet iyi haftasonun varmış mis gibi
benim eşim haftanın 6 günü çalışıyor hemde vardiyeli hem de ağır sanayi de 800 TL maaş alıyor
Allah bin bereket versin bu devirde iş bulduğumuza sevinir olduk (karşıyım buna ama)
Hiçbir iş veren hafta sonu izinini 2 gün vermez canım haftanın bir günü olur eğer 2 gün izin istiyorsan memurluk sınavına hazırlan derim.
Hiçbir iş veren hafta sonu izinini 2 gün vermez canım haftanın bir günü olur eğer 2 gün izin istiyorsan memurluk sınavına hazırlan derim.
Valla arkadaşım benim felsefem azıcık aşım ağrısız başımdır. Yani çok para kazanıp sürekli iş düşüneceğime 900 tl alıp sadece çalştığım süre zarfında yoğun olmayı tercih ederim yani benim öyle iş bittikten sonra konu kapanıyor hesap kitap muhasebe hiçbişey düşünmüyorum. Ee daha ne isteyeyim. O sebeple sen de hangisi seni daha az zorlayacaksa onu seç valla rahatlık herşeyden daha kıymetli. Benden söylemesi.
Bir de diğer işin cıkış saati yedi, yedi olunca ha deyince cıkılmaz. o yedi yedibucuk olur :) Okulda saat beşte cantası koluna herkes yoluna
arkadaşlar 750-800 tl maaş tabi gunumuzde az ama sizce kabul edilebilir mi ? haftasonu yok . sigorta yemek yol var. sizce nasıl ? artık kimse daha yüksek maaş vermiyor degilmi ? ay kafam okadar karısıkki arkadaşlar ne yapacagımı şaşırdım. :26:
İlerisini düşünerek iş hayatında adım atmak iyidir, ne üzerine eğitim aldın ve kendi mesleğini mi yapmak istiyorsun, öncelikle kafanda bunları netleştirmen gerekiyor bence, bu meslek ilgili kendindeki eksikleri telafi edebileceğin kurslar vs var mı ? Ben senin yerinde olsaydım sekreterliği seçerdim en azından orada büro ekipmanları ve bilgisayarla daha çok haşır-neşir olacaksın, mesela benim meslekte bilgisayar programı bilmek artı bir puandır, karar vermeden önce o anı değil sonrasını da düşünerek hareket etmen de fayda var, hakkında hayırlısı
bizim hafta sonu 2 gün tatil ama
ozel sektordeyım bende :=) bıze bu hafta 3 gun ızınBizim hafta sonu 2 gün tatil ama
ben bu yönetici asistanlıgından cok korktum çok defa yağtım 1000 tl aldıgım oda oldu buarada üni mezunuyumda. ama çay çorba bulaşık tuvalet silme vb gibi iş beklentileri oldu cogunun ve bu artıkca arttı. haftaa 3 gün temizlige kdr çıktı. kendimi de ezdiriyorum durda diyemiyorum.
arkadaşlar 750-800 tl maaş tabi gunumuzde az ama sizce kabul edilebilir mi ? haftasonu yok . sigorta yemek yol var. sizce nasıl ? artık kimse daha yüksek maaş vermiyor degilmi ? ay kafam okadar karısıkki arkadaşlar ne yapacagımı şaşırdım. :26:
part time mı diyen arkadaşa gülmek istedim kusura bakma da nerde yaşıyosun arkadaşım sen
burası türkiye asgari ücret o part time ücreti falan değil yani
her neyse konu sahibi arkadaşım 800 TL maaş gayet iyi haftasonun varmış mis gibi
benim eşim haftanın 6 günü çalışıyor hemde vardiyeli hem de ağır sanayi de 800 TL maaş alıyor
Allah bin bereket versin bu devirde iş bulduğumuza sevinir olduk (karşıyım buna ama)
ozel sektordeyım bende :=) bıze bu hafta 3 gun ızın
nerde olacak sekreterlık onada baglı
ben bu yönetici asistanlıgından cok korktum çok defa yağtım 1000 tl aldıgım oda oldu buarada üni mezunuyumda. ama çay çorba bulaşık tuvalet silme vb gibi iş beklentileri oldu cogunun ve bu artıkca arttı. haftaa 3 gün temizlige kdr çıktı. kendimi de ezdiriyorum durda diyemiyorum.
maalesef özellikle de iş hayatına yeni başlanan dönemlerde küçük işletme patronları çalıştırdığı elemanın teşbihte hata olmaz, hem etinden hem sütünden yararlanmaya çalışıyor ama diğer taraftan da düşünülecek olursa servis personelliği görevinin de bir geleceği yok hani eskiler derler ya ne uzarsın ne kısalırsın işte o hesap, ben iş konusunda hangisine başlasam diye kararsız kalsaydım elime geçecek para da önemli ama ondan ziyade sonrasındaki getirisine bakardım, gerçi yönetici asistanı olarak alınan birine de haftada 3 gün temizlik yapacaksın diye talep de akıllara ziyan ama iş yerindeki maliyeti en aza indirmek istedikleri için böyle uyanık iş verenler de maalesef olmuyor değil fakat ileride daha kurumsal bir yerde çalışma şansın olursa bu tarz sıkıntıların olmayabilir.
ah keşke herkes sizin kadar şanslı olabilse. çünkü iş aradığım dönemde bütün işyerleri cumartesi çalışıyordu. Ve bir cinnet anında yani işsizlikten evde olmaktan bıktığım bir durumda ilk gelen iş görüşmesine gitmiştim. Ve çok şükür alındım. Parası hariç çok şükür herşeyinden çok memnunum. Ama azıyla yetinmeyen çoğunu hiç bulamaz çok şükür kuş kadar maaşımla bir yılda neredeyse kredi dahil 15. 000 tl ödedik eşimle birlikte. Eşim de müdür olduğu halde 1200 tl maaş alıyor. Artık işsizlik de yok hiçbişey yok bana göre iş beğenmemek var. Işveren de çalışıyorsan çalış çalışmıyorsan çık diyor bugünümüzde.
Ben bu işe başladığımda cumartesi de çalışıyorduk. İlk ay 400 tl aldım, ikinci ay 600. Geçen ay 700 oldu, bu ay da 800 alcam inşallah. 2 aydır falan cumartesi günleri çalışmıyoruz. İşlerimizi rutine çevirdik yetiştirdiğimiz için de sağolsun tatile çevirdi cumartesiyi.
Eşim de asgari ücretle çalışıyor, bir yandan ev geçindirip bir yandan borç ödüyoruz. Bayağı bi borcu hallettik. Ben bu işi 400 lira diye geri çevirseydim ne olacaktı? Akşama kadar bilgisayar başındayım bir yanda çayım var bir yanda kahvem, işim olur çıkar giderim işimi hallederim falan öyle de rahat bir yer. Evde oturmaktansa üç beş birşeyler kazanmaya çalışmalı insan. Şimdi evde olsaydım çalışmasaydım eşim tek başına asla yetişemezdi. Benim aldığım 600 lira ile bile hem kirayı hem eşya taksitini kapatıyoruz. Evde oturana kimse para vermiyor.
Aynen dediğiniz gibi işsizlik diye birşey yok, iş beğenmemek var. Herkes bin lira iki bin lira maaş alacak diye birşey yok. Yeter ki çalışsın insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?