800 tl maaş az mı yoksa işverenler ortalama bu rakamı mı veriyor

Biz ailelere uzağız, evden uzak kalmak gibi bir isteğim olmamasına rağmen ben evde oturamam. Cumartesi pazar evdeyim evet ama, kendimi çalışıyorken daha mutlu hissediyorum. Şuan hala 400 lira alıyor olsaydım bile yine birşeyleri ödemeye kapatmaya yeterdi. Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz derler. Hem burda meslek öğreniyorum, çok şükür güzel de bir seviyeye geldim. Para kazanılır cepte kalmaz, bilgi ise her zaman ceptedir ve her zaman kazandırır.

kesinlikle aynı fikirdeyim ben yeni mezunken 550 tlyle başlamıştım yeri geldi bulaşık da yıkadım çay da servis ettim. hem de tam 3,5 yıl evlenene kadar bu şekilde çalıştım ama ne oldu biliyor msuun bu işyerime geldiğimde bununla birlikte tam 5 yıl deneyimim var diyebildim. ve şu anda sadecce telefonlara bakıyorum çok nadir uçak bileti alıyorum. çayım önüme geliyor. 13 şubesi olan bir şirketin merkez ofisinde santralindeyim sonuç olarak o işi maaşı az çay vermek zor gelir diye kabul etmemezlik etseydim şu anda deneyimim olmayaccaktı. muhtemelen iş bulmam güçleşecekti. bundan sonrasına bakacak olursak çocuğum olduktan sonra iş hayatına dönerken buraya dönemesem bile iş ararken önlisans mezunuyum ve 6 yıllık deneyimim var. bu işleri yaptım diyebileceğim. o yüzden bana göre çalışmak kadının bileziğidir. ve çok kıymetlidir. ve inan bana kocamın bile daha çok saygısı var. bi çok şeye karar verebiliyorum. üçe beşe bakmadan çalışmak bence en iyisi memur öğretmen falan değilsek tabi.

kesinlikle haklısınnn...

bazen parası beğenilmez bazende az alsam ama işyerinde huzur olsa keşke dersin , beraber çalıştığın insanlarda önemli,başla beğenmezsen çıkarsın ,ama mutlaka dene

Bence bir yerden başlamak için iyi gibi görünüyor. Sözleşmesi var mı? Yani daha iyi bir iş bulduğunda rahatlıkla bırakabilir misin?

Bir de bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim. Çok acele ve özensiz başlık açıyoruz. Arkasından bin tane soru geliyor. Bu başlığı açmadan önce bir ne mezunusun önce onu söyle. İlk iş tecrüben mi? Diğer başka bir iş teklifi daha varmış hatta, onu bile ekleyebilirsin konuna. Böylece devamında 1 sayfa soru görmek yerine mantıklı cevaplarla karşılaşırsın. Biri bir başlık açıyor. ooof kavga ettik çok kötüyüm. Bu kadar? niye kavga ettiniz ne oldu sana bir şey mi dedi onlarca soru şeklide cevap var ondan sonra.

kızlar benım ılk iş deneyımım 350 tl maaş ile oldu.
inanabiliyormusunuz... asgarı ucret 700 tl falandı o zamanlar.
üstelik tatıl yok yemek yok yol yok.

bıde köpek gibi iş yaptırmalar falan vardı. azar vardı. çok kilo vermiştim o zamanlar günlükte 10 saat çalışıyordum.
hemde üniversite mezunuydum. paraya ailemin ihtiyacı vardı mecburdum.ilçedede yaşıyordum iş yoktu.
neyse bunlar bana ders olduda deli gibi kpss çalıştım.kpss den aynı yıl atandım.
üstelik atandığım kurumda diğer kurumlardan daha fazla maaş veren bır kurum, özerk.
şuan 2000 üzerinde kazanıyorum ama klasık kelıme yazacam yetmıyo :) şaka bı yana.
Allah hepınıze güzel işler nasıp etsın.

Ben bundan 6 sene evvel 300 TL işe başladım. Zamanla, deneyim kazandıkça, ve her iş değiştirişimde maaşım arttı. O zaman az diye başlamasaydım şuan bu maaşı nerede bulacaktım ki... Deneyiminiz yoksa Türkiye şartlarında normal (maalesef).

canım bu senin girdiğin işin pozisyonuna bağlı.

ileride yükselebileceğin bir yer mi? yoksa hep bu maaşla mı kalacaksın? eğer yükselemeyeceksen çok az gerçekten.
zaten devleetin asgari ücret olarak belirlediği maaş malesef ülkemiz kouşlarına göre çok az, iş verenler de verebilecekleri yasal asgari tutarı veriyorlar

orda yükselemem tabi hosteslik...

diğer işyeriylede kesin görüştüm beni begendiler sanırım çağırırlarda. onunda şartları iyi aslında. 1000 tl maaş + 150 yol + yemek + ssk
haftasonu tatil 9- 6:30 sadece evime mesafesi uzak 1:30 saat gidip gelme gibi bir durum olacak.

buarada destek olan arkadaşlardan Allah razı olsun. gönlümüzü genişlettiniz gerçekten.

bu daha iyi en azından her masrafını da karşılıyorlar, olması gereken bu zaten...
yıl sonuna doğru maaşın azalmayacak değil mi? vergi dilimine girince maaşın düşebiliyor onu da çalışacağın yere sor istersen

hiç öyle birşey söylemediler :18:

Hiçbir iş veren hafta sonu izinini 2 gün vermez canım haftanın bir günü olur eğer 2 gün izin istiyorsan memurluk sınavına hazırlan derim.

ne alaka anlamadım yeliz hafta sonu sadece memurlaramı özel bende özel sektördeyim ve hafta sonu 2 gün çalışmıyorum.

bence diğer yeri tercih etmelisin sonuçta okul hostesliği kalıcı bir iş değil .diğer tarafta belki farklı pozüsyonlar için değerlendirilirsin ayrıca sekreteriğin de memurluktan bir farkı yok çalışma saatlerin de iyi.

Son düzenleme:

ne olarak çalıştığına bağlı?? bir de nasıl tatil yok hiç mi yok olmaz ama yapamazsın kısaca kıyaslamak istersen diye söylüyorum ben öğretmenim ve dersanelerde 750tl ye haftanın 6 günü uzun soluklu yani günde 8 saat çalışan ve daha fazlası olan öğretmenler canla başla calısıyor. hani belki kıyaslamak istersin iki işi diye dedim

800 tl maaş tabi ki de az. ama işverenler hep bu şekilde veriyor. neden mi? çünkü artık öyle bir noktaya geldik ki, siz kabul etmeseniz başkası kabul edecek bu maaşla çalışmayı. bu yüzden işveren gözünde kimse bulunmaz Hint kumaşı değil. kimsenin kimseye tenezzülü yok artık maalesef.

Keşke maaşlar bu kadar düşükken, kira, elektrik su vs. gibi giderler de düşük olsaydı Ama bu nasıl sistemdir anlam veremiyorum. İnsanlara 800 tl veriyosun, bu insan hem kira ödesin, hem fatura ödesin, hem karnını doyursun istiyosun Lanet ediyorum lanet
Bi de maaşların bu kadar düşük olmasının bir diğer sebebi de taşeron şirketlerdir. Taşeronluk sisteminin kesinlikle kalkması lazım, ama devletimiz buna çözüm bulamıyor, bulmuyor desek daha doğru galiba
Benim eşim evliliğimizin ilk ayında 800 tl ile çalışıyordu, şimdi daha güzel maaşlı bir işte çok şükür. Düşünün ben çalışmıyorum, 800 tl maaş ve geçinmek....
Elin Avrupalısı emekli maaşıyla bizim cennet ülkemizde tatil yapar, ama biz kendi ülkemizin nimetlerini bilmeden yaşıyoruz. Bu ülkede bişeylerin değişmesi lazım acilen Allah tüm ev geçindirenlerin yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…