- 3 Eylül 2009
- 620
- 66
- 118
- Konu Sahibi cennetyarim
-
sizinle tamamen aynı fikirdeyim aza çoğa bakmadan çalışabiliyorsa çalışmalı mutlaka bir bayan hem eve katkısı oluyor hem kendine özgüveni hem de evde sözü daha fazla geçiyor ne bileyim ya da ben böyleyim. kv le altı üstlü oturduğumdan herhalde böyle asla evde kalamam üçe beşe bakmadan çalışırım. böyle kafam daha rahat hem para kazanıyorum hem de her gün sorun yaşamak zorunda kalmıyorum.emin olun arkadaşım çalışıp kazanınca her bir borç kapanıyor yeter ki çalışılsın. sağlık olsun da. ben bunu gördüm çalışınca daha mutlu ve pozitif oluyorum. herkes aynı olmak zorunda değil tabi
Biz ailelere uzağız, evden uzak kalmak gibi bir isteğim olmamasına rağmen ben evde oturamam. Cumartesi pazar evdeyim evet ama, kendimi çalışıyorken daha mutlu hissediyorum. Şuan hala 400 lira alıyor olsaydım bile yine birşeyleri ödemeye kapatmaya yeterdi. Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz derler. Hem burda meslek öğreniyorum, çok şükür güzel de bir seviyeye geldim. Para kazanılır cepte kalmaz, bilgi ise her zaman ceptedir ve her zaman kazandırır.
kesinlikle haklısınnn...Ben bu işe başladığımda cumartesi de çalışıyorduk. İlk ay 400 tl aldım, ikinci ay 600. Geçen ay 700 oldu, bu ay da 800 alcam inşallah. 2 aydır falan cumartesi günleri çalışmıyoruz. İşlerimizi rutine çevirdik yetiştirdiğimiz için de sağolsun tatile çevirdi cumartesiyi.
Eşim de asgari ücretle çalışıyor, bir yandan ev geçindirip bir yandan borç ödüyoruz. Bayağı bi borcu hallettik. Ben bu işi 400 lira diye geri çevirseydim ne olacaktı? Akşama kadar bilgisayar başındayım bir yanda çayım var bir yanda kahvem, işim olur çıkar giderim işimi hallederim falan öyle de rahat bir yer. Evde oturmaktansa üç beş birşeyler kazanmaya çalışmalı insan. Şimdi evde olsaydım çalışmasaydım eşim tek başına asla yetişemezdi. Benim aldığım 600 lira ile bile hem kirayı hem eşya taksitini kapatıyoruz. Evde oturana kimse para vermiyor.
Aynen dediğiniz gibi işsizlik diye birşey yok, iş beğenmemek var. Herkes bin lira iki bin lira maaş alacak diye birşey yok. Yeter ki çalışsın insan.
arkadaşlar 750-800 tl maaş tabi gunumuzde az ama sizce kabul edilebilir mi ? haftasonu yok . sigorta yemek yol var. sizce nasıl ? artık kimse daha yüksek maaş vermiyor degilmi ? ay kafam okadar karısıkki arkadaşlar ne yapacagımı şaşırdım. :26:
canım bu senin girdiğin işin pozisyonuna bağlı.
ileride yükselebileceğin bir yer mi? yoksa hep bu maaşla mı kalacaksın? eğer yükselemeyeceksen çok az gerçekten.
zaten devleetin asgari ücret olarak belirlediği maaş malesef ülkemiz kouşlarına göre çok az, iş verenler de verebilecekleri yasal asgari tutarı veriyorlar
Bizim hafta sonu 2 gün tatil ama
Hiçbir iş veren hafta sonu izinini 2 gün vermez canım haftanın bir günü olur eğer 2 gün izin istiyorsan memurluk sınavına hazırlan derim.
orda yükselemem tabi hosteslik...
diğer işyeriylede kesin görüştüm beni begendiler sanırım çağırırlarda. onunda şartları iyi aslında. 1000 tl maaş + 150 yol + yemek + ssk
haftasonu tatil 9- 6:30 sadece evime mesafesi uzak 1:30 saat gidip gelme gibi bir durum olacak.
buarada destek olan arkadaşlardan Allah razı olsun. gönlümüzü genişlettiniz gerçekten.
bu daha iyi en azından her masrafını da karşılıyorlar, olması gereken bu zaten...
yıl sonuna doğru maaşın azalmayacak değil mi? vergi dilimine girince maaşın düşebiliyor onu da çalışacağın yere sor istersen
Hiçbir iş veren hafta sonu izinini 2 gün vermez canım haftanın bir günü olur eğer 2 gün izin istiyorsan memurluk sınavına hazırlan derim.
arkadaşlar 750-800 tl maaş tabi gunumuzde az ama sizce kabul edilebilir mi ? haftasonu yok . sigorta yemek yol var. sizce nasıl ? artık kimse daha yüksek maaş vermiyor degilmi ? ay kafam okadar karısıkki arkadaşlar ne yapacagımı şaşırdım. :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?