- 22 Ağustos 2014
- 59
- 33
- 23
- 42
merhabalar:) bende 18 yaşında 1.70 boyunda ve maalesef ki 79 kiloyum.bir iki haftadır düzenli beslenmeye dikkat ediyorum ve spor yapıyorum.üniversite sınavına hazırlandığım için bu yıl on kilo kadar aldım ramazanda da epey aldım ramazanda 85.5 timgenç bir kızım ve fit olmak istiyorum.bu yıl tekrardan üniversite sınavına gireceğim ama bu sefer evde olacağım için yediklerime dikkat edeceğim ve yavaş yavaş bu kiloları uzerimden atacağım kararlıyım ben ve moral olarak zirvedeyim.sizinle paylaşmak istedim ve bende sizinle birlikte hedef 55e doğru yürümek istiyorum:)
Hoşgeldin aramıza..
Ah bir öğrenci daha :):) bizim eğitim sistemimiz insanı ezbere sürüklüyor hareketsiz bir yaşama mecbur bırakıyor arkadaş..Halbuki senelerce okuyoruz bu yıllar içerisinde imin ne kadar başarılı olacağını tahlil edemeyen sistem saçma bir sınav yapıp geçen okur geçemeyen kalır mantığı ile bizi yüksek medeniyetler seviyesine çıkartacağını sanıyorya en çok ona yanıyorum..
bak sen ne güzel demişsin... Ramazanda 85,5 ama şimdi 79 bu nedemek? kısa sürede 6 kilo vermişsin demek ...yani ufak bir müdahale ile vermişsin. Ramazandaki aşırı ve sağlıksız beslenmeyi terkettiğinde hızlıca vermişsin. Aynı şeyi yapacaksın. Çok gençsin inanılmaz bir hızla vereceksin (ben bizzat yaşadım tubaya verdiğim örnekteki gibi 75 kiloydum sınavdan çıktığımda iki ay sonra 62 fakülte açıldığında 55) Senin yapacağın şey çok basit çalışırken pasta börek yerine meyve.. akşam çorba yemek üstü pilav makarna yerine çorba + hellim peynirli salata :)
İnsan çalışırken birşeyler tırtıklayası gelir meyvede bayar adamı tabi işte tam bu sırada anne denen canlı elinde tabakla kapıda biter ve güven dolu gözlerle sana bakarak kek börek tabağını uzatır "ye kızım" der.. Sende bu gazla yersin... İşte bu noktada çantaya atılmış mısır patlağı GONG çıkar yada diet bisküvi çay eşliğinde yiyilir...Anne denen canlıya sadece sabah kahvaltılarında he denir.. Senin izleyeceğin yol sabahtan akşama kadar gün içerisinde kalorisi azalan menüler yemek yani en klas anının kahvaltıda yaşayacaksın :) 1500 den aşağı kalori alman mümkün değil sınava hazırlanıyorsun ihtiyacın var ama eminimki 170 boy 79 kiloluk bir insan olarak sen günde en az 2000-25000 kcal alıyorsundur bunu 1500düşürdüğün anda hem zorlanmayacaksın hemde sınavdan çıkıp kendine baktığında inanamayacaksın :) Ama acele etme yavaş yavaş.. Senin önceliklerin ve kafandaki soru fit olabilecek miyim değil sınavı kazanacak mıyım olmalı :):)):) Sen günde 1500kcalda kal zaten fit oldun bil 6-7 ay sonra bu iş biter :):) biz burdayız bekliyoruz hem sonucu hem kiloyu :):)